İlişkide eşit olmayan statü ve maddi durum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu durum ilerde evliliğiniz için büyük sıkıntı olur. Erkekler özellikle bu durumu çok rahat kabullenemiyorlar sizi ezip sindirmeye çalışabilir. Hem kazancı düşük hem kariyeri yok. Birinden biri olsa belki daha düşünülebilir bir durum olabilirdi. Üniversiteyi açıktan okuma durumu olursa en azından üniversite mezunu olur. Daha Farklı iş imkanları yaratabilir
Bakın ben de diş hekimiyim ve öğle araları doktor odasında sohbet muhabbet hep aile eşe gelir, herkesin eşi kendi gibi doktor, dişhekimi, mühendis, subay, avukat vs, o ortamlarda çok bunalırsınız, kimseye söyleyemezsiniz eşinizi işini. Yardımcı personelin diline düşersiniz. Bunları kendi fikrim olduğu ya da doğru olduğu için söylemiyorum bizde kadının kocası kadınla aynı ya da daha üst olmalı fikri yerleşmiş. Eminim sevgilinizde de vardır bir süre sonra sorunlar baş gösterir. Kendinize uygun birini bulun bu iş olmaz maalesef 😞

Eğer kültür seviyeniz uyuyorsa ve bir meslek edinecekse olabilir.
Ama asgari ücrette ne işi yapıyor?
Önü açık mi?
Bunlar da önemli..
Aile onayım önemli değil diyorsanız bu yola devam edin.

Belki sevgiliniz bir dükkan acar kuaförlük kursları var gitsin. Mahalle arası kuaförler bile aylık 10 bin kazanır.
Meslek edinsin konusun.
Öyle olur..

Bu arada @Mune konuyu yanlışlıkla silmiş. Bilgine sevgiler..
Şimdiye kadar dışarıda buluşup vakit geçirmekten başka birşey yapmadık ortak ilgi alanlarımız var iyi vakit geçiriyorum onunlayken ama kendisinin iş alanı çok yükselebileceği bir konum değil maalesef aslında ailem destek olsa biz ona bir işyeri açabiliriz belki ama sonunda bizi kabul edip destekleseler bile onlara yük olma düşüncesi bile bana ağır geliyor

Keşke adamda okusaymış.
En azından 3 4 bin alsaydı..
Aileniz ikna olabilirdi.
Bekçi olamaz mi? S sherlockdeniz
Bir sürü lise mezunu bekçi alıyorlar.

Maaşları da 5 bin civarı..
Ailem maalesef doktor olsun diyorlar başka birşey demiyorlar akrabalarımdan da birçok kişi doktor ve çift olarak aynı meslekteler çoğunlukla sevgilim tıp okumayı bile düşündü ama şimdi bile kazansa okumak bitirmek bu yaştan sonra çok geç olacak

Ailem maalesef doktor olsun diyorlar başka birşey demiyorlar akrabalarımdan da birçok kişi doktor ve çift olarak aynı meslekteler çoğunlukla sevgilim tıp okumayı bile düşündü ama şimdi bile kazansa okumak bitirmek bu yaştan sonra çok geç olacak
O iş yaş. Sizin ilişki de yaş. Çünkü sizin de kafanızda soru işaretleri var. Ailenizden önce siz içinize sindirememissiniz. Haksız da sayılmazsınız. Iliskide denklik gerekir bana göre de. Yaşınız küçük değil. Önünüze bakın derim

Sorun olur. Hiç girmeyin böyle bir işe. Karşılıklı üzülmeyin. Huyu güzeldir, Bekarken gezilir, tozulur, severek geçer ama evlendikten sonra gerçek sorunlarla yüzleşince aradaki fark çok net belli olur hem ekonomik, hem eğitim olarak ve sorun yaşarsınız. Ve maalesef artık evliliğinizi sorgular, saf duygular geçince hata yapmışım dersiniz ama çok geç olur .

ekonomik uçurum zaten fazla. Sizin iş durumunuz ona göre çok yoğun olacak. O devamlı size ayak uydurmaya çalışacak. Sonra o da yorulacak, siz de. Aileler uyuşmayacak, başka bir kavga sebebi. İleride masraflarınız olacak, bir çocuk olsa, okul masrafından tut, normal ev geçindirmesine kadar hep sizin üstünüzde olacak bunlar. Ve bir erkek için önemli konular. O da şimdi sorun etmem dese bile, bunları ileride sorun edecek. Çünkü iş yoğunluğundan ekonomiye hep sizin insiyatifiniz olacak.

Şimdiye kadar dışarıda buluşup vakit geçirmekten başka birşey yapmadık ortak ilgi alanlarımız var iyi vakit geçiriyorum onunlayken ama kendisinin iş alanı çok yükselebileceği bir konum değil maalesef aslında ailem destek olsa biz ona bir işyeri açabiliriz belki ama sonunda bizi kabul edip destekleseler bile onlara yük olma düşüncesi bile bana ağır geliyor
Açın işyeri.
Sonra faiziyle ödeyin.
Tabi eğer seviyorsanız.
Başına kakmayacaksanız olur.
Eğer sorun olacaksa adamı da ezmeden bitirin..

Bu arada herkesin eşi doktor değildir.
Türk insanı karşındakinin kazandığı paraya bakar.
Annemin okulunda ( Annem öğretmen) velilerden biri adam doktor eşi hostes. Evlenmişler. Çocukları var. Tabi kadın 5 6 bin kazanıyor ayda.
Türk insanı paraya tamah eder.
Bu adam lise mezunu kiro müteahhit olsa kimse ayy denklik yok demezdi.
Konusun maaşını arttırsın..

Iki yillik saglik bölümleri okuyabilir.
Ama ailenizde illa doktor olacak baskısı varsa çok zor maalesef..

Zor bir durum..

Ben maaşa takılmadım. Çünkü tam tersi durumda bircik evli cift var kadinlar ev hanimi düşük maasli olunca sorun değil de erkek olunca mi sorun ? Ama ailesine para göndermesi hoşuma gitmedi. Evlendikten sonra da evin tüm yükü size kalacak gibi. Ayrica kac yasiniza gelmissiniz hala aileden mi onay bekliyorsunuz ?

Kesinlikle sorun oluyor. Daha başka söze gerek yok. Benden sana tavsiye bitirmen gereken bu noktada kestirip at böyle en fazla 1 2 ay hadi 6 ay üzülürsün ama diğer taraftan ömür boyu pişmanlık yaşarsın.

Doktorlar cift olarak sadece kendileriyle evlenince cocuklarinin otomatik doktor olacagini mi.saniyorlar ne yapiyorlar

Evlilikte maddiyatin ve mesleklerin degilde duygusal.zekanin ve karakterin uyumuyla ilgileniyorum ben, olabilir okuyamamis olabilir, kendini yetistirmistir insani ozellikleri kuvvetlidir (kadina deger vs) benim.ailemde var adamin ozel bir meslegi yok ama.inanilmaz caliskan patronlarinin dikkatine cekiyor ve .suanda da bircok.kisinin istedigi bir pozisyonda, kibirli degil caliskan,aileye bagli , esine bagli vs vs bazi ailelelerin karsisina gecip laf anlatilamiyor malesef onyargilardan dolayi ben ailemi karsima almadan eger seviyorsam adama da guvenim tamsa ikna ederdim (bizimkiler istemese de eder zorlarsam )ama.boyle bir durum.yoksa seni de onuda yipratirlar ,bu adam buna deger mi?guvenebilirmisin?aileni ikna etmeye harcayacak enerjine deger mi?mesele.bence bu

Doktorlar cift olarak sadece kendileriyle evlenince cocuklarinin otomatik doktor olacagini mi.saniyorlar ne yapiyorlar

Evlilikte maddiyatin ve mesleklerin degilde duygusal.zekanin ve karakterin uyumuyla ilgileniyorum ben, olabilir okuyamamis olabilir, kendini yetistirmistir insani ozellikleri kuvvetlidir (kadina deger vs) benim.ailemde var adamin ozel bir meslegi yok ama.inanilmaz caliskan patronlarinin dikkatine cekiyor ve .suanda da bircok.kisinin istedigi bir pozisyonda, kibirli degil caliskan,aileye bagli , esine bagli vs vs bazi ailelelerin karsisina gecip laf anlatilamiyor malesef onyargilardan dolayi ben ailemi karsima almadan eger seviyorsam adama da guvenim tamsa ikna ederdim (bizimkiler istemese de eder zorlarsam )ama.boyle bir durum.yoksa seni de onuda yipratirlar ,bu adam buna deger mi?guvenebilirmisin?aileni ikna etmeye harcayacak enerjine deger mi?mesele.bence bu
Size cok katiliyorum. Türkiye de hep anne baba en iyisini bilir anlayisi var. Anne babayla cocugun görüşleri hayattan beklentileri cok zıt olsa dahi hep onlar "en iyisini bilir"deniyor. Evlilikte mutsuz olunca hemen annem demisti deniyor , görücü usulü evlilikler de mutsuz olunca kim demişti peki ?
Ayruca sizin dediğiniz gibi önemli olan "okumak" değil çalışkan olmak, biraz argo olacak ama "eşeği üniversiteye bağlasan 4 yılda mezun olur" derler. Birsürü üniversite mezunu issiz genç var. Erkeklerin cogu okuyor ya polis/asker oluyor ya esnaf oluyor. Kadinlarin bir kısmı koca bulmaya geliyor üniversiteye mezun olunca direk ev hanimi oluyor. Bir de bunlar burs alıyor devletten. Ona da ayri kiziyorum. Üniversiteye gelenlerin %50si kendine hicbir sey katmadan gidiyor. Eğitim fakültesi mezunuyum hayatimda bu kadar kıroyu kabadayiyi birarada görmedim o kadar diyeyim. Bir insanin mesleği ne olursa olsun çalışkan olmalı. Okumakla adam olunmuyir

Kesinlikle radyoloji okusa direk atanir tatili de bol erken emeklilik sansi da var. Maasi da bir doktor olmasa da gayet iyi
Aynen.
Okumanın yaşı yok.
Ama bu adamı gene de istemezler.
Tipik benim evlâdım doktor, illa doktor doktor olacak derler. Mesela öğretmen olsa da belki istemezdi ailesi.

Yani klasik doktor olsun çamurdan olsun sendromu..:KK70:

Aynen.
Okumanın yaşı yok.
Ama bu adamı gene de istemezler.
Tipik benim evlâdım doktor, illa doktor doktor olacak derler. Mesela öğretmen olsa da belki istemezdi ailesi.

Yani klasik doktor olsun çamurdan olsun sendromu..:KK70:
Benim arkadaşımın ailesi esi zengin de olsa istemiyor illa devlet memuru olacakmış. Kız da öğretmen hee

Benim arkadaşımın ailesi esi zengin de olsa istemiyor illa devlet memuru olacakmış. Kız da öğretmen hee
Yeni trend devlet memurluğu.. :KK76:
Halbuki çok klişe ama para özel sektörde küçük esnafta var. Erkek olsam kuaför olmak isterdim.
Bir sac kesim 30 tl. Günde 150 kişi gelse ayda 13500 3500 masraflara gitse sana kalır 10.000.
Bir de erkek müşterinin kaprisi yoktur.

Temiz para..

Yeni trend devlet memurluğu.. :KK76:
Halbuki çok klişe ama para özel sektörde küçük esnafta var. Erkek olsam kuaför olmak isterdim.
Bir sac kesim 30 tl. Günde 50 kişi gelse 1500 ayda 45000. 10 bin masraflara gitse sana kalır 35000.
Bir de erkek müşterinin kaprisi yoktur.

Temiz para..
Ay öye olmuyor taninmak bilinmek gerekiyor. Yoksa kadin kuaförleri parayi kirardi. Ama öğretmenlik gibi cakili meslekler haric özel de yükselmek cok daha kolay. Ücretli hemsire olarak giriyorsun lisans bitirince maasin artıyor. Muhasebeci olarak giriyorsun sonra tüm muhasebe elemanlarina sen bakar oluyorsun, bankaci olarak girip müdür oluyorsun, hele kurumsal satis magazasi, market ve fastfoodlarda müdür olmak cok kolay.

• Beğen
Reactions: 000
Adam da iyi yere dukkan acmis
Olmaz bu is bence
Kadin asgari ucretli lise mezunu adam doktor olsaydi da olmazdi.
Bu forumda bir sürü öyle üye var?
Hiç denk gelmediniz mi? Eski uyesiniz.
Ben çok geldim.
Hatta çoğu asgari ücretli değil. Çalışmıyorlar.
Asgari ücretli kadın eve 2400 tl para getirir en azından.

Gayet öyle olan dolu buralar..( Ben degilim)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X