İlişkide eşit olmayan statü ve maddi durum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben mi onu oyalıyorum?Benden defalarca ayrıl dememe rağmen yapamadı ben de yapamadım,uzak kaldığımız dönemde ne kadar üzüldüğünü mahvolduğunu gördüm ben de dayanamadım bu duruma nasıl yapacağım bilemiyorum 😔
Ailenize konuyu açtınız mi?şimdiden problem oluyorsa ilerisini düşünemiyorum bile

Doktor erkek lise mezunu kızla evlenirken sorun olmuyor ama? Ne kadar eşitlik dense de içten içe erkeğin hep bir adım önde olması istenir içten içe.
Erkek doktor, kız ise lise mezunu olsa da uygun bulmazdım. Kesinlikle istisnalar var ama sanki böyle ciddi bir statü farkı varken iki insan arasındaki paylaşım yetersiz olacakmış gibi geliyor. Aynı zamanda lise mezunu olan taraf doktorun yanında kendisini her zaman daha yetersiz hissedip karşı tarafın tüm hareketlerini buna yoracak gibi geliyor

Erkek doktor, kız ise lise mezunu olsa da uygun bulmazdım. Kesinlikle istisnalar var ama sanki böyle ciddi bir statü farkı varken iki insan arasındaki paylaşım yetersiz olacakmış gibi geliyor. Aynı zamanda lise mezunu olan taraf doktorun yanında kendisini her zaman daha yetersiz hissedip karşı tarafın tüm hareketlerini buna yoracak gibi geliyor
Bencede kadın erkek farketmez şartlar az da olsa eşit olmali

Çok doğru. Ne kadar tolere etmeye çalışsalar da bir yerden illa ki falso veriliyor bir süre sonra.

Bu durumu yalnız aileniz ve çevreniz değil siz de takıyorsunuz. Aklınızda şüphe varsa evlenmeyin. Benden ayrıl demek yerine senden ayrılıyorum deyin. Bu şüphe evlilikte de içinizde kalacak ve ister istemez lafını edeceksiniz. En ufak bir ima bile alınmaya sebep olabilir. Konuda sizin içinizde bir şüphe olmadığını hissetseydim yorumum başka olurdu ama bu durumda ayrılın...

Sizde bir de şöyle bir şey sezdim yanlışsam söyleyin, sanki ayrılmak çok vicdansızca olurmuş gibi hissediyorsunuz bu sebeple devam ediyorsunuz. Evlilik merhametle alınacak bir karar değil...
Bir de aklıma geldi benzer bir durumda olan arkadaşım var, aldatıldı. Konuşurken şöyle dedi, ben böyle iken onu kabul ettim herkes bana o senin dengin değil derken arkasında durdum o ne yaptı beni aldattı...
Anlatabildim mi bilmiyorum ama bu arkadaşım da kendi statüsünde biriyle değil de eşiyle evlendiği için bunu eşine bir lütuf gibi görüyor, bu bence biraz yanlış bir düşünce ama insan bu düşünce girdabından çıkamıyor...

Çok şükür ki kızınız tıp okumuş ya lise mezunu asgari ücretli bir işte çalışsaydı ? Ve sonra doktor birine aşık olup evlenmek isteseydi ? Eminim çocuğu havada kapardınız aklınıza bile gelmezdi kızınızın lise mezunu olduğu damadım doktor diye gururlanırdınız yazık. İnşallah kızınız dengi birini bulur.
Hayırdır siz niye celallendiniz. Sizi bilmem ama beni gururlandıracak tek şey çocuklarımın başarısıdır. Ailemin değerini biz kendimiz belirleriz. Havadan kaptığım ya da yerden bulduğum damat değil. Allah herkesin evladını hayırlı ve dengi insanlarla karşılaştırır inşallah.

İki kişininde baya aşmış olması gerekiyor ki böyle şeyleri sorun etmesinler. O zaman zaten evlenirler, kimsenin ne dediği umurlarında bile olmaz. Şüphe varsa zaten olmaz o ilişki. Bir de kendi denginizle evleneceğiniz zaman mutlu olacağınızın garantisi yok.

32yaşında doktorum ve 1buçuk yıldır süren bir ilişkim var erkek arkadaşım lise mezunu bir şirkette çalışıyor ve asgari ücret almakta ailevi durumları da iyi değil ailesiyle yaşıyor ve ailesine maddi olarak yardımda bulunuyor benim ailem ise maddi yönden sıkıntısı olmayan bir aile ve yaşım da ilerledikçe evlenmemi çok daha fazla ister oldular ama asla ailemin evlenmemi onaylayacağı bir kişi değil kendi çok anlayışlı çok kibar çok düşünceli biri ama ailem yine de onay vermeyecektir ben ise bu ilişki ilk başladığı günden beri kararsızım başta ailem daha sonra arkadaşlarım çevremin tepkisi beni çok çekindiriyor şu ana kadar aramızdaki maddi ve statü farkı olarak bir sıkıntı yaşanmadı çünkü aynı evde hiç yaşamadık bi evi geçindirmeye uğraşmadık ikimiz de ailemizle yaşıyoruz bu durum ilişkimizde ileride sorun yaşatır mı ailemin onaylamayacağı bir ilişkiye seviyorum diye devam etmek mantıklı mı bilemiyorum çevremden bizi bilen çok az kişi var o yüzden insanlar ne düşünür hep merak etmişimdir burasını da uzun süredir okuyorum ve sonunda cesaret edip artık yazmayı başardım fikirlerinizi duymaya ihtiyacım var teşekkürler
Davul bile dengi dengine.Kendıne yazık etke.Her sey anlayışla olmuyor.2 gun sonra her sey gozune batar.

32yaşında doktorum ve 1buçuk yıldır süren bir ilişkim var erkek arkadaşım lise mezunu bir şirkette çalışıyor ve asgari ücret almakta ailevi durumları da iyi değil ailesiyle yaşıyor ve ailesine maddi olarak yardımda bulunuyor benim ailem ise maddi yönden sıkıntısı olmayan bir aile ve yaşım da ilerledikçe evlenmemi çok daha fazla ister oldular ama asla ailemin evlenmemi onaylayacağı bir kişi değil kendi çok anlayışlı çok kibar çok düşünceli biri ama ailem yine de onay vermeyecektir ben ise bu ilişki ilk başladığı günden beri kararsızım başta ailem daha sonra arkadaşlarım çevremin tepkisi beni çok çekindiriyor şu ana kadar aramızdaki maddi ve statü farkı olarak bir sıkıntı yaşanmadı çünkü aynı evde hiç yaşamadık bi evi geçindirmeye uğraşmadık ikimiz de ailemizle yaşıyoruz bu durum ilişkimizde ileride sorun yaşatır mı ailemin onaylamayacağı bir ilişkiye seviyorum diye devam etmek mantıklı mı bilemiyorum çevremden bizi bilen çok az kişi var o yüzden insanlar ne düşünür hep merak etmişimdir burasını da uzun süredir okuyorum ve sonunda cesaret edip artık yazmayı başardım fikirlerinizi duymaya ihtiyacım var teşekkürler

İnsanlar her şeyi düşünür, konuşur. Onun önüne geçemezsiniz. Onlara takılacaksanız zaten hiç girmeyin bence bu işe.
Karşınızdaki kişiyi siz tanıyorsunuz. Tıp okuyup mezun olacak kadar zekanız ve muhakeme yeteneğiniz olduğuna göre durumunuzu tahlil etmişsinizdir diye düşünüyorum.
Eşim de lise mezunu ve işsizdi evlendiğimizde. Sonra hayat şartlarımız değişti. Şu an lisans mezunu ve kamu personeli oldu. Çalışmadığı dönemde tabiki çevreden bir sürü eleştiri duydum. Evi de yaklaşık 4 sene benim kazancım geçindirdi. Benim için bu utanılacak ya da eksik görülecek bişey değildi. Siz de kendi durumunuzu oturup düşünmelisiniz.

(Asgari ücretle aileye yardım durumunu ileride de yapmayı düşünüyor mu ben en çok onu düşünürüm sanırım)

Doktorlara onca yıl eğitim hayatı boyunca (ilk orta lise üniv.) hiç noktalama işareti öğretilmedi mi diye merak ettim. Nefessiz anlatım yapılır mı? Hiç mi nokta virgül konmaz? Ben inanmadım dr olayına. Biri hayal ürünü dr olası gelmiş sanırım buralarda..

İstemsizce erkeklerde aynı şeyleri düşünselerdi ne olurdu dedim kadın erkek eşitliği falan filan 😂
Ama tabi aslolan davulun bile dengi dengine olması gerektiği değilmi 🙏

İstemsizce erkeklerde böyle hesaplar yapsaydı ne okurdu diye düşündüm . Kadın erkek eşitliği falan filan . Toplumsal algımızdan her halde erkek daha çok kazanmalı, daha güçlü olmalı tabularımız. Ama şundan eminim erkekler ben daha kıdemliyim daha çok kazanıyorum olayını masaya kadın kadar getirmiyor .
neyse yahu aklımdan öylece Geçip gitti yoksa davul bile dengi dengine değilmi 🙏

erkekler hem ekonomik hem de psikolojik anlamda kendinden güçlü kadınları istemezler sorun çıkarırlar hep en sonunda daha zayıf bir kadınla aldatmaya kadar gider. ilişkide hiç sorun olmaz hatta hayranlık beslerler fakat karı-koca olunca renk değişir.

Ben ilişkinizi pek dengeli bulmadım ki ilişkilerde denge önemlidir. Ayrıca konunuzu neden sildiniz

Maddiyat söz konusu olunca biz sen gibi rahat yetişmedik doktor hanım şeklinde bir eziklik ve ezme çabası duyabilirsin..ama kişiliğine bağlı onu da sen biliyorsun analiz et..
Nasıl bir erkek maddiyatını kafaya takıyor mu sevgisi ne derecelerde vs

Ben mezuniyetin çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Bence önemli olan şey beklentisidir kişilerin. Siz ileri de bu konuda çok başarılı bir profesör olacağım der eve gelir her gün ders çalışır kendinizi geliştirirseniz ve karşınızda ki hala aynı insansa şimdi olsa bile ileride olmaz o is çünkü karşınızda ki insan sizi tatmin etmez.
Ama siz ilerlerken o da kendini geliştirecek birşeyler yaparsa olur. Yada ikinizde tüm başarı ve başarısızlıkları geride bırakırsanız yine olur

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X