İlişkide eşit olmayan statü ve maddi durum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Asla bana kötü davranacak biri değil ama çok duygusal ve hassas biri bu süreçte benden çok daha kötü etkilendi hatta.Onu gizleyerek ve ailemin onaylamayacığını söyleyerek kırdığımın farkındayım o yüzden artık bi karar verip ona göre hayatımı şekillendirmeliyim sanırım
bencede biran önce kendi yollarınızı çizin şimdi değil ama ilerde sorun olucağına kalıbımı basarım..senden yana olmaz belki sen çaba göstersen bile o sorun yaratmaya başlar ..senin ortamın doktorlarla olucak o ise hep kenarda kalınca kendini kötü hissedecek ve egemenlik kurmak için belkide seni çok kırıcak ..bilmem anlatabildim mi

32 yaşındasın madem seviyom ölüyom sevgi herşeyi halleder diye ergence düşüncelere kapılmamalısın

Sevmek güzel şey fakat sevmek mantık gibi tutunacak sağlam bir dal değil.ben dr değilim sadece eski eşimden biraz fazla kazanıyordum.o bile sorun oldu.ayrıca ailesini geçindirmemi bekledi.uzak diyarlardan evlenmedim aynı ilçenin insanı olsak da kültür farkı çıktı

Su an sana cok iyi davraniyor olabilir. Sevgililikte oyledir zaten. Ancak ayni evin icine girince asagilik kompleksi yasayip kendini yukari ceknek icin sizi asagi cekmeye, elestirmeye, begenmemeye basliyorlar. Ve evet yurumuyor.

Ben de seninle benzer durumdayım ben öğretmenim. Aynı bahsettiğin naiflikte bir insandı benim hayatımdaki kişi. Gel gelelim Ailevi sorunlardan ötürü liseyi bile Bitirememiş şuan açıktan bitiriyor ondan sonra da Lise mezunu olarak polislik gece bekçiliği zabıtalık vb işler düşünüyor. Ki işte düşünüyor yani olup olmayacağı belirsiz. Ailesinde sıkıntılar var babası kendi yağında kavurulacak geliri olmasına rağmen sürekli Gereksiz saçma sapan borçlar yapan biri ve bu yüzden kendisi de birçok kez borç altına Girip Babasının borçlarını ödedi çok üzülüyorum. O kadar mükemmel karakterde bir insan ki; bir hayatı Böyle bir aileyi hak etmiyor ailesi onu sürekli zor durumda bırakıyor. Biliyorum ben istesem ailesini ikimizin ortak hayatı için siler atar ama ben bunu da uygun görmüyorum. Ailem kesinlikle onay vermedi biz bugüne kadar seni ne zorlukla okuttuk öğretmen ettik ilerde hayatın gerçekleriyle karşılaşınca aşk sevgi uçar gider hayatının hatasını yapmaktansa hiç evlenme daha iyi dediler. Süreçte çok hırpalandım çok içime attım arkadaş ortamında sürekli erkek arkadaşın ne yapıyor ne zaman evleneceksiniz dediklerinde susmaktan çok yorulmuştum çünkü evlenmemiz için önce ailemin şartlarını Ve daha da önemlisi kendi hayatını kazanabilmesi gerekiyordu. Her şey belirsizdi Bunu biliyorduk ve o da bu farktan dolayı çok üzgündü bu ilişki daha fazla onun sırtına da benim sırtıma da yük olmasın diye ayrılma kararı aldım. Hayatıma yepyeni bir kişiye dönüşerek geleceğine söz verdi. Tabi ben aynı yerde kalırsam.. yani diyeceğim o ki bazen olmayacak bişeyi oldurmaya çalışmak çok çok zor. Ayrıyız ve akışına bıraktım. Evladım gibiydi dostumdu sırdaşımdı en iyi arkadaşım yeri gelir annem babamdı yeri gelir sevgilimdi.. Şartlar bizim yüzümüze gülmedi umarım hayat size güler

İlişkide her anlamda denklik çok önemli. Arada büyük statü farkı var. Hem maddi hem manevi sıkıntı yaşarsınız. Bence zararın neresinden dönerseniz kardır. Ne onun zamanını alın ne kendi zamanınızı harcayın

Her ne kadar nefret ettiğim şeylerden biri statü farkı olsada hepimiz insaniz ama malesef A dan Z ye herşey sorun olur aile hayatında arkadas ortamına kadar zaman geçtikçe kompleksleri oluşacak

benim şuan işim yok ama bende doktoraya hazırlanıyorum sevgilim asgari ücretle çalışıyor lise mezunu, şimdiye kadar hiç bahsi geçmedi, hatta tam tersi beni hep destekledi. bende onu destekledim sende daha iyi yerlere gelme kapasitesi var diye. tabi okumayacak ama serbest kendi işi neden olmasın ilerde. biz bu sene evleniyoruz. yine de kuşkularım var hiçbir şeyden %100 emin olunmaz ama ben sorun olmayacağını düşünüyorum. inşallah da öyle olur. bu biraz da sevgiline bağlı bir durum. ama o ailesine de yardımda bulunuyormuş. evlenince nasıl yapıcak.

Ben de seninle benzer durumdayım ben öğretmenim. Aynı bahsettiğin naiflikte bir insandı benim hayatımdaki kişi. Gel gelelim Ailevi sorunlardan ötürü liseyi bile Bitirememiş şuan açıktan bitiriyor ondan sonra da Lise mezunu olarak polislik gece bekçiliği zabıtalık vb işler düşünüyor. Ki işte düşünüyor yani olup olmayacağı belirsiz. Ailesinde sıkıntılar var babası kendi yağında kavurulacak geliri olmasına rağmen sürekli Gereksiz saçma sapan borçlar yapan biri ve bu yüzden kendisi de birçok kez borç altına Girip Babasının borçlarını ödedi çok üzülüyorum. O kadar mükemmel karakterde bir insan ki; bir hayatı Böyle bir aileyi hak etmiyor ailesi onu sürekli zor durumda bırakıyor. Biliyorum ben istesem ailesini ikimizin ortak hayatı için siler atar ama ben bunu da uygun görmüyorum. Ailem kesinlikle onay vermedi biz bugüne kadar seni ne zorlukla okuttuk öğretmen ettik ilerde hayatın gerçekleriyle karşılaşınca aşk sevgi uçar gider hayatının hatasını yapmaktansa hiç evlenme daha iyi dediler. Süreçte çok hırpalandım çok içime attım arkadaş ortamında sürekli erkek arkadaşın ne yapıyor ne zaman evleneceksiniz dediklerinde susmaktan çok yorulmuştum çünkü evlenmemiz için önce ailemin şartlarını Ve daha da önemlisi kendi hayatını kazanabilmesi gerekiyordu. Her şey belirsizdi Bunu biliyorduk ve o da bu farktan dolayı çok üzgündü bu ilişki daha fazla onun sırtına da benim sırtıma da yük olmasın diye ayrılma kararı aldım. Hayatıma yepyeni bir kişiye dönüşerek geleceğine söz verdi. Tabi ben aynı yerde kalırsam.. yani diyeceğim o ki bazen olmayacak bişeyi oldurmaya çalışmak çok çok zor. Ayrıyız ve akışına bıraktım. Evladım gibiydi dostumdu sırdaşımdı en iyi arkadaşım yeri gelir annem babamdı yeri gelir sevgilimdi.. Şartlar bizim yüzümüze gülmedi umarım hayat size güler
Beni en iyi siz anlarsınız,anlattıklarınız benim durumumu ve bizi anlatıyor.Sevgilim dediğiniz gibi o kadar naif o kadar duygusal biri ki bu davranışlarımı haketmiyor aslında ama ben de bütün sıkıntılarla yüzleşecek gücü bulamıyorum kendimde.Kendisi imkan verilseydi çok daha iyi yerlerde olabilecek biri ailevi bahsedilen sıkıntılar kendisinde de mevcut.Kendisi daha iyi bir işe geçmek için oldukça çabalıyor ama şimdiye kadar bir gelişme kaydedemedik maalesef

benim şuan işim yok ama bende doktoraya hazırlanıyorum sevgilim asgari ücretle çalışıyor lise mezunu, şimdiye kadar hiç bahsi geçmedi, hatta tam tersi beni hep destekledi. bende onu destekledim sende daha iyi yerlere gelme kapasitesi var diye. tabi okumayacak ama serbest kendi işi neden olmasın ilerde. biz bu sene evleniyoruz. yine de kuşkularım var hiçbir şeyden %100 emin olunmaz ama ben sorun olmayacağını düşünüyorum. inşallah da öyle olur. bu biraz da sevgiline bağlı bir durum. ama o ailesine de yardımda bulunuyormuş. evlenince nasıl yapıcak.
O kadar sorunumuz içinde ailesine yardımcı olması benim için gerçekten problem değil, bunu küçümsemek için söylemiyorum asla ama ona verdiği miktar benim için fark yaratacak bir miktar değil vermesinde hiç bir sıkıntı görmüyorum.

32yaşında doktorum ve 1buçuk yıldır süren bir ilişkim var erkek arkadaşım lise mezunu bir şirkette çalışıyor ve asgari ücret almakta ailevi durumları da iyi değil ailesiyle yaşıyor ve ailesine maddi olarak yardımda bulunuyor benim ailem ise maddi yönden sıkıntısı olmayan bir aile ve yaşım da ilerledikçe evlenmemi çok daha fazla ister oldular ama asla ailemin evlenmemi onaylayacağı bir kişi değil kendi çok anlayışlı çok kibar çok düşünceli biri ama ailem yine de onay vermeyecektir ben ise bu ilişki ilk başladığı günden beri kararsızım başta ailem daha sonra arkadaşlarım çevremin tepkisi beni çok çekindiriyor şu ana kadar aramızdaki maddi ve statü farkı olarak bir sıkıntı yaşanmadı çünkü aynı evde hiç yaşamadık bi evi geçindirmeye uğraşmadık ikimiz de ailemizle yaşıyoruz bu durum ilişkimizde ileride sorun yaşatır mı ailemin onaylamayacağı bir ilişkiye seviyorum diye devam etmek mantıklı mı bilemiyorum çevremden bizi bilen çok az kişi var o yüzden insanlar ne düşünür hep merak etmişimdir burasını da uzun süredir okuyorum ve sonunda cesaret edip artık yazmayı başardım fikirlerinizi duymaya ihtiyacım var teşekkürler

Ben bu durumun sorun olacağını düşünenlerdenim. Erkek bir nokta da olsa kendini üstün hissetmek istiyor. Aksi durumda kompleks yapıyor. Şu an problem olmuyor olabilir, çünkü birbirinizin hayatlarınızda kısmen varsınız. Ama evlenince, bir arada olunca her şey farklı olacak. Eşiniz o üstünlüğü hissetmek isteyecek ve mümkün olmayınca bu noktada problemler çıkmaya başlayacak.
Sevgi önemli ama bence tek başına yeterli değil. Evlilikte duygu ve mantık bir arada olmalı. Bir de ailelerin durduk yere bir şeylere olumsuz bakacaklarını düşünmüyorum. Ailenize kulak verin, iyi düşünün derim.

Evlenmeyin.

Birbirinin dengi olmayan iki insan niye evlenir?
Tam tersine cok sahit oluyoruz. O daha makul cunku kadinlar ezilmeye sinmeye baskilanmaya ve kontrol altinda tutulmaya cok elverisli. (Gözlemlerim bu yönde, fikirlerim degil)

Benim de maasim esiminkinden yuksek ama arada egitim farki yok. Meslegimiz de ayni ama ben biraz daha iyi bir firmada calisiyorum. Esimin orda keyfi yerinde. Yoksa deneyimi falan var o da basvuru yapip buraya girebilir ama rahati duzeni bozulmasin diye dusunuyoruz. Bu yüzden sorun olmuyor. Ama sizin aranizda uçurumlar var... olmaz.

Evet sıkıntı olur. Sizi anlamakta zorlanır. Daha yukarıya çıkmak istediğinizde adını kıskançlık koyarak , egosu zarar gördüğü için köstek olur.
Nobetlerinizi anlamaz, arkadaş çevrenizi anlamaz, bunca yıl kendinize verdiğiniz emeği heba eder.

Çok çok az bir kısmı bu yazdigimdan farklıdır.

Kişi aslına düşmeli, denklik onemli.

1.5 yıl çok uzun bir süre ona da yazık ya bu kadar uzamasi
1.5 yıl çok uzun bir süre ona da yazık ya bu kadar uzamasi
Daha doğrusu tanışmamız ilişkimiz bundan daha da fazla bir süreyi kapsıyor.Uzun olduğunun farkındayım genç de değilim bi karar vermek zorundayız artık ikimiz de

Ben bu durumun sorun olacağını düşünenlerdenim. Erkek bir nokta da olsa kendini üstün hissetmek istiyor. Aksi durumda kompleks yapıyor. Şu an problem olmuyor olabilir, çünkü birbirinizin hayatlarınızda kısmen varsınız. Ama evlenince, bir arada olunca her şey farklı olacak. Eşiniz o üstünlüğü hissetmek isteyecek ve mümkün olmayınca bu noktada problemler çıkmaya başlayacak.
Sevgi önemli ama bence tek başına yeterli değil. Evlilikte duygu ve mantık bir arada olmalı. Bir de ailelerin durduk yere bir şeylere olumsuz bakacaklarını düşünmüyorum. Ailenize kulak verin, iyi düşünün derim.
tüm suçu erkeklere atmak yanlış kadınlarda özellikle bizim toplumumuzun kadınları kendinden statüce ve maddi olarak denk ve üstün erkek istiyor çoğunluk . ama bir erkek doktorun eşi ev hanımı çok karşılanabilir ama bir doktor kadının asgari ücretli biri ile evlendiğini gören duyan var mı ? birde denklik olmayınca benim aklıma şu geliyor sevgisi ilgisi ne kadar sahi ?

bence bu durumu düşünmek bile kafada soru işareti.
hoş bu arkadaşımız doktor biri ile evlenecek olsa kafasında yine soru işaretleri olur ama farklı sorular olur .
birde kadınların yaş dezavantajı varf.

Evet sıkıntı olur. Sizi anlamakta zorlanır. Daha yukarıya çıkmak istediğinizde adını kıskançlık koyarak , egosu zarar gördüğü için köstek olur.
Nobetlerinizi anlamaz, arkadaş çevrenizi anlamaz, bunca yıl kendinize verdiğiniz emeği heba eder.

Çok çok az bir kısmı bu yazdigimdan farklıdır.

Kişi aslına düşmeli, denklik onemli.
Benim karşı taraftan destek görme hariç bir durum olmayacağına inancım tamaslında ,beni endişelen durum kendimim daha çok doğrusu şu an bile bu endişelerim varsa ileride hiç yapamam sanırım

Neden o şekilde düşündünüz haksızlık eden taraf ben miyim sizce?Haklı da olabilirsiniz fikrinizi merak ettim sadece 😊

yok haksızlık eden taraf degıl de sız kopamadınız ya ama aslında ıcten ıce hep kopmayı dusunmussunuz

sız yapamadınız keske o yapsaydı dıye dusundum

Benim karşı taraftan destek görme hariç bir durum olmayacağına inancım tamaslında ,beni endişelen durum kendimim daha çok doğrusu şu an bile bu endişelerim varsa ileride hiç yapamam sanırım

Bu konuda endişeniz varsa hiç olmaz zaten. Boşuna karşı tarafın zamanını çalmayın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X