İlişkide Maddi Destek

holyowl

Guru
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2012
839
1.151
333
Merhaba,
Direkt konuya girmek istiyorum;

İlişkide zor bir anınızda, karşı taraftan maddi olarak size destekte bulunmasını bekler misiniz?

Bana göre tabiki de maddi destekle bulunmak gibi bir zorunluluğu yok.. Ama bazen sigara alacak paranız olmazsa siz gurur yapıp ondan rica etmeseniz dahi onun düşünüp destek olmayı teklif etmesini bekler miydiniz? Bunu merak ediyorum..

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer maddi açıdan desteğe ihtiyaç duyduğunuz bir zamandaysanız ve ondan destek bekliyorsanız söyleyin açıkça. Karşı taraftan beklenti içine girmek konu ne olursa olsun doğru gelmiyor bana. Ayrıca ekmek alacak paranız olmasa anlarım ama sigara alacak param yok kısmını anlayamam. Sigara zaten lükse giren bir ihtiyaç.

Yoo beklemezdim...
hatta kötü durumds olduğumu bilmesini istemezdim....
Ben öğrenciyim sevgilim çalışıyor ve burslae malum her şeyimi kendim ödüyorum....

böyle bir beklentim hiç olmadı söylese utanırım sanırım ...
Hayat böyle herkes kendi başının çaresine bakmak zorunda....

Ki onun bilmediği zor durumds olduğum dönemleri de oldu hallettim ama ona hiç hissettirmedim...

sigara alacak param bile derken 15 tl falan sigaralar ekmek bileyi anlarım da sigara bileyi asla anlayamıyorum

İssiz oldugunu bilddiği icin eger ailenin varlıklı oldunugunu falan düsünmüyorsa ,biliyordur zaten parasız oldugunu.
Ama kulagının üstüne yatıyordur.
Bence hic durumunuzu söylemeyin
Tabiki yardım yapmak zorunda değil ama arkadası olsa bile sorar insan biseye ihtiyacın var mı diye?
Bide iliski ne kdrlık o da etken.

Konuyu açan zorunlu dememiş zaten. Eskiden kk böyle ön yargılı değildi ne oluyor insanlara böyle?
Ne kadarlık ilişkiniz?
En azından durumun nasıl ihtiyacın var mı bayagidir issizsin diyebilir. Amaç para almak değil ondaki kiymeti görmek ve ince düşünüştür. Birini düşünmek icin illa koca ya da nişanlı olmak gerekmiyor.
Ben arkadasimin uzun suredir işsiz olduğunu bilsem sorarım ihtiyacın var mı diye değer veriyorsam.

Ben asla istemezdim hatta hissettirmezdim yerinizde olsam. Ama boru değil işsizsiniz. Maddi olarak sıkıştığınızı biliyor olması lazım. bence sormalı. Herşey bi imza değil. İnsan sevdiği kişinin sıkıntısını bilir elinden geleni yapar. Ama tabi ilişki çok yeni bi ilişki değilse bu beklenti mantıklı.

Şu "zorunda değil" ekibi beni çok fena baydı artık.

Ya hu arkadaşlar neden okuduğumuzu anlamıyoruz ya. Biz gerizekalı mıyız?

Sanki konu sahibi kalaşnikofu ile sevgilisini tehdit etmiş ve şahsına taypalma yorga cinsi at aldırmıs gibi cevaplar neden yazıyoruz ?

Konu sahibi durumun farkında... zorunda olmadığını o da biliyor.
Sorduğu şey zorunda mı? Değil.

Biz bu hayatta her şeyi zorunluluktan mı yapıyoruz.?

Mesela şu an bu konuyacevap yazmak zorunda mıyız?

Hayır... ama yazıyoruz.

Demek ki bazı seyleri zorunluluktan yapmıyoruz.

Burda da sevgili kişisi sırf nezaker icabi olarak ve hiçbir zorunluluk içermeden konu sahibine bunu sormalıydı...

Bir ihtiyacın var mı?

Yardım edeceğim bir şey var mi?

Hatta sormadan direkt borç teklif edebilirdi.

Bunun için bu şahısın sevgili olmasi da gerekmez.

Insan olmak yeterlidir.

Hepimiz elimize düşen bir insana yardım etmeliyiz. Etme zorunlulugumuz olduğu icin değil.

Insan olduğumuz icin.

Yine mi birleştiniz evlenip ayrılan bey ile bence bütün soruların cevabı için ilişkinize şöyle uzaktan bir bakın.

Evli olmadığım bir adam benim maddi ihtiyaçlarımı karşılamak zorunda değil erkek cinsiyeti para verdiği noktada çok rahatlıkla başka arzular üstünden hak sahibiymiş gibi davrana bilir

Almayacak olsam da teklif etmesini beklerdim açıkçası. Çoğu insan beklerdi diye de düşünüyorum. Çünkü, bu onlara karşıdakinin seni anladığını ve düşündüğünü gösterir.

Zor zamanlarda karşımızdaki kişinin asıl karakterini fark ederiz.. Güzel zamanlarda herkes mutlu ve fedakar.. Önemli olan kötü gün de yanında olup, halinden anlayabilmek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…