Iliskide süre

Hiçbir şeyin sonsuza dek sürme garantisi yok aslında.
8 yıllık evliyim, ilk ve tek cinsel deneyimim eşimle oldu, olmakta.
Normalde sevgi ve saygımızı hiç yitirmeyen, uyumlu, sorunsuz bir çift olduğumuzdan mıdır bilmem cinsellikte de heyecan kaybetmediğimizi düşünüyorum. Çocuk sahibi olmamıza rağmen...
Ki bana göre de aynı kişiyle yaşanan cinsellik heyecanı öldürmek yerine arttırır.
Çünkü birbirini, fiziksel ve manevi daha iyi tanıyorsundur.
Yıllar, anlar, anılar daha çok bağlıyordur.
En azından benim ilişkimde zaman zalim davranmadı :)
Özellikle 30lu yaşlar kadına kadın olduğunu daha bir hissettiren yaşlarmış, böyle deneyimledim diyebilirim.

Heyecan tabiki biter. Heyecan zaten yeniye ve bilinmeze karşı duyulan bir şeydir. Ama iyi cinsellik de sadece heyecanla açıklanamaz. Ve cinsellikde herkesin tercihi de heyecan olmak zorunda değil illa ki. Kişiden kişiye , hatta aynı kişinin o anki ruh haline göre değişir. Kimi zaman hızlı , heyecanlı bir seks tatmin eder kimi zaman bı bakmışsın koltukta tembel tembel öpüşüp koklasirken hayatının en iyi deneyimlerinden biri olmuş sonunda.

Erkeklerin de cinsellikte tek tercihi heyecan olacak diye bir şey de yok. Mesela tam tersi ben eşime göre daha tahrik edici bulurum heyecanı. Arabada, evde birileri varken kıyıda köşede, dışarıdayken filan ben sıkıştırırım o kaçar. O daha konfor ve güven tercih ediyor. Yani cinsellik filmlerde dizilerde pompalandigi gibi çılgın bı şey olmak zorunda değil illa ki. Hayatta her şeyde olduğu bu da tamamen göreceli ve tercihlere bağlı bi konu. Evet genc fit bir vücut seksi başlatıcı bi unsur ama devamındaki tatmin ile kesinlikle bir ilgisi yok. Zaten insanlarin orta yaşlarında daha çok orgazm oldukları ve karşısındakini daha çok orgazm edebildikleri araştırmalarla da kanıtlanmış bir şey. Bence 20li yaşlar cinselliği keşfetme yaşı 30 lu 40 li yaşlar üst noktada deneyimleme yaşı. Sonra yaşlanmayla birlikte tabiki bir gerileme oluyordur ama o zaman da zaten hayattaki önceliği gerilere kayıyordur diye düşünüyorum.

heyecan hiçbir konuda sürekli olamaz zaten. bir süre sonra rutine biner. önemli olan rutinleştiğini hissettiğinde araya heyecan katarak ilerleyebilmek. yoksa her seferinde ilk zamanlardaki coşku bence çok zor.
daha doğrusu o insanla sağlam bir tensel ve duygusal bağ varsa tabi ki her seferinde istekli, arzulu oluyor birliktelik. ama illa ki bir rutini de oluyor. dediğim gibi o bağ oldukça zaten araya heyecanı katıyorsun.
bence aılştığın ve tanıdığın bedenle olabilmek çok önemli. hem kendini rahat hissediyorsun, konfor alanın oluyor hem de onu kaybetmemek için birşeyler yapıp canlı tutmaya gayret ediyorsun.

O iliskinin dinamigine bağlı olarak değişiyor bence. Biz esimde 5 yıllık evliyiz hersey ilk gunden daha guzel masallah diyim 🧿 karşılıklı anlayis, sevgi, cinsellik zaman gectikte daha guzel bi ritimde ilerliyor ama dedigim gibi herkesin iliskisi bir olmayabilir.
Kimi tanidiklarim çocuktan sonra iliski anlaminda cok bocaladı mesela ama bizde eskisi gibi devam etti.
Çocuk olduktan sonra nasıl bocaladilar merak ettim biz kavga etsekte etmesekte cinselliğe yansımıyor çocuk ile alakalı sorun bizde de çok oluyor da ilerde etkiler belki önlemini alayım önden diye sordum

Ya benim fobim sacma zaten o 5 10 yıl neler getirir insana ama fobi işte ve bunun beni uzun vadeli ilişkilerden uzak tutan bir koruma kalkanı olduğunu fark ettim .
Yukarda da sizin yazdıklarınızı yazmışlar bence çok doğru, bir hanımefendi de mutlu insana cinsellik hep çok güzel gelir yazmış en çok bu hoşuma gitti :)
Sanırım biraz seçime bağlı her şey .
Sevgilim olursa sıkılırım ayrilirim ben , evlensem bosanirim çocuk hele hiç aklımda yok diyen ben evli mutlu çocuklu bazen insan kendini bile taniyamiyor. Karşınızdaki insanın gözlerine derin derin bakarken heyecandan bı kıpırtı gelip kalpten gitmeyeyim diye iç çekip başka tarafa bakıyorsaniz o insan bence doğru insan her anlamda çünkü yanınıza yakisabilir bir insan ile kafalariniz da uyusabilir karnınızda kelebekler de ucusabilir ama çok nadir bir insanın bir insanla göz iletişimi kurması diye düşünüyorum.

İlk aylarin heycani (eger kelimenin anlamini doğru anladiysam) geçiyor tabiki ama bu asla cinselliğin kalitesini düşürmüyor.
Heycan düşük seviyede olsa bile duyalan derin sevgi (sağlıklı birlikteliklerde) cinselliğe çok daha güzel bir zevk verebiliyor.

Back
X