İLİŞKİDE YAŞ FARKI

Kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Bizim 7 yaş var aramızda ama eşim benden enerjiktir. Ben küçük olmama rağmen, yetişemiyorum enerjisine..

Eşinizle veya sevgilinizle aranızda kaç yaş var ? Sizce en fazla yaş farkı kaç olmalı ?
8 yaş var en fazla 10 bence fark olmalı daha fazlası sıkıntı hatta 5 üstü bile sıkıntı olabiliyor bu biraz karşınızdaki kişinin karakteri etkiliyor ve sizin karakteriniz ile olan uyumu da önemli ama 10 yaş üstü de hayat planlamasında sıkıntı çünkü sizin en hareketli zamanlarınızda karşınızdaki kişi yaşı geregi uyum sağlayamaz ise sorun olur

Motive oldum şu an 😁
8 yaş var en fazla 10 bence fark olmalı daha fazlası sıkıntı hatta 5 üstü bile sıkıntı olabiliyor bu biraz karşınızdaki kişinin karakteri etkiliyor ve sizin karakteriniz ile olan uyumu da önemli ama 10 yaş üstü de hayat planlamasında sıkıntı çünkü sizin en hareketli zamanlarınızda karşınızdaki kişi yaşı geregi uyum sağlayamaz ise sorun olur
Doğru söylüyorsunuz, karakter etkiliyor. 😊

Bizim de 3,5,yaş var bence çok tatlı 😍 7-8 yaşta iyi ama fazlası zarar ilişkide bence

Doğru söylüyorsunuz, karakter etkiliyor. 😊
Valla ben aramda 3 yaş ve altı olan hiçbir erkek arkadaşım ile anlaşamadım benim kafa fazla olgun düşünüyor ama eşime ilk buluşmada onunla sohbet ettiğimde aşık oldum düşünce şekli tam benlikti inan yanı yaşıtım olan benden 1 yaş büyük olan yıllarca peşimde koşan insanlar bana çekici gelmedi ben yakın yaşla anlaşamadığımı çok iyi anladım onun için eşimin yaşı bana hiç sorun olmadı şükür çok da mutluyuz evliligimizde herşey yolunda. Kafanız uyuşuyor yanında farklı hisler yaşayabiliyorsan her şekilde olur o ilişki zaten anlıyorsun evleneceğin insanın kim oldugunu ben eşimde hissettiğim gibi kimsede hissetmedim el ele tutuşunca bile bir başka oluyor

Kişinin kabulü ile ilgili durum, 15 yaş olanları da gördüm yaş farkı. Arkadaşımın eşi ile arasında 10 yaş var, ilk evlendiklerinde sorun yoktu ikisi de gençti (25 ve 35). Ancak arkadaşım bayan 37 yaşında şu an eşi 47 ve bir çok konuda şikayetleri var (kişiden kişiye göre değişebilir tabi). Arkadaşım gezmek istiyor kocası ise hafta sonu tüm gün evde yatmak ve dinlenmek. Arkadaşlarla toplanmak istiyor eskisi gibi, eşi tek katıl diyormuş. Eskiden birlikte gezip tozarlardı. Cinsel hayatları Eskisi gibi değilmiş, hep arkadaşım peşinde koşuyormuş. Kaldı ki bunu benimle paylaşırken bile kırılgandı, teselli için ne diyeceğimi bilemedim, aşkla evlendiler zamanında 🤷🏼‍♀️

benim eşim ile aramda 2 yaş var yaşıt gibiyiz. Naçizane 7-8’i geçmemeli diye düşünüyorum çevremi gördükten sonra.

Valla ben aramda 3 yaş ve altı olan hiçbir erkek arkadaşım ile anlaşamadım benim kafa fazla olgun düşünüyor ama eşime ilk buluşmada onunla sohbet ettiğimde aşık oldum düşünce şekli tam benlikti inan yanı yaşıtım olan benden 1 yaş büyük olan yıllarca peşimde koşan insanlar bana çekici gelmedi ben yakın yaşla anlaşamadığımı çok iyi anladım onun için eşimin yaşı bana hiç sorun olmadı şükür çok da mutluyuz evliligimizde herşey yolunda. Kafanız uyuşuyor yanında farklı hisler yaşayabiliyorsan her şekilde olur o ilişki zaten anlıyorsun evleneceğin insanın kim oldugunu ben eşimde hissettiğim gibi kimsede hissetmedim el ele tutuşunca bile bir başka oluyor
Nasip kısmet tabii :) Ama ben de ilişkilerde erkeğin en az 3 yaş büyük olması gerektiğini düşünürüm çünkü çok geç olgunlaşıyorlar, en azından geneli öyle diyelim. Ben 7 yaş olmasını problem etmiyorum ya da şimdilik diyelim. Sanırım çevre baskısı biraz benim ki 😬

İkili ilişkilerde +10 yaşa kadar önemli bulmuyorum yaş farkını. Belirli bir olgunluk seviyesinde ise her iki taraf, gayet rahat anlaşılabiliyor. hem kendinizden yaşça büyük biri size tecrübeleriyle destek olup, yol gösterebiliyor. zaman zaman kuşak farkından doğan, algılama ve yorumlama farklılığı sorun olsa da, yaşça büyük olan tarafın olgunluğuyla her şekilde uzlaşıma varılıyor diye düşünüyorum.

Eşinizle veya sevgilinizle aranızda kaç yaş var ? Sizce en fazla yaş farkı kaç olmalı ?
9 yaş fark var. Zevklerimiz ve isteklerimiz hep birbirinin tam tersi. Bu durum beni çoğu zaman zorluyor ama onun yaşında benimle zevkleri birebir aynı olan ve daha iyi anlaşabileceğimiz insanlar illa ki vardır. Diyeceğim o ki uyumsuzluğumuzun nedeni yaş değil de normal karakterdir belki de. O yüzden sen anlaşabiliyorsan çok uçuk olmadığı sürece sürdürülebilir bence

bizim de 7 yas var max 10 olmali bence fazlasi ileriki yaslarda sorun olabilir.

7 yaş farkına kadar tamam sonrası fazla olur jenerasyon farkı,kafa yapıları uyuşması, hayata bakış açısından anlaşmazlıklar olabilir gibime geliyor 🙂

Back
X