İlişkilerde/evliliklerde kadın/erkek dominantlığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Erkeğin yada kadının hayata, ilişkilere, evliliğe, sanata, siyasete....... dair bir fikri olmalı.
Ama doğrum budur diye inat etmemeli.
Dominat bir karakter de fazla sıkıcı, pasif karakterde.
En güzeli denge kurabilmekte.
Dominantlık hayatın 50 tonunda keyifli olabilir sadece

Kararlari ben alirim.ortak almisiz gibi lanse ederim.sevgiliykende esime ee hadi bi tatile gidelim diyordum sonra 10 secenek sunup 2ye dusurup 1tanesi fazla övüyordum .ee madem buraya gitmeyi koydun kafaya ne yoruyorsun beni derdi hala ayni modeliz sorun olmuyor.

Bu adam kesinlikle tembel. Evlendiğinde kanepede yatar vaziyette “gitmesek olmaz mı ya da ben gelmesem” diyecek sık sık.

Bizim evde son sözü ben söylerim. Net. Bıktım usandım. Biraz da ben co-pilot olmak istiyom.

Yeminle bunaldım yıllardır ne yenecek, ne kadar yenecek, nerede yenecek, nereye gidilecek, ne yapılacak, ne nerede nasıl?? Bunları düşünmekten yıldım. Adam hayatın akışını bana bırakmış şekilde aval aval etrafına bakınıyor. Bıyık mı bıraksın saçını mı uzatsın onu bile bana sorar. Pasiflik mi desem tutukluk mu desem. Mallık mı desem

Başlarda “ayyy ne tatlış ne uyumlu bir irkek” olarak tanımladığım bu özellik, evlilik hayatıyla beraber “ben bu adamı boğarım” mertebesine yükseldi

Biz de Annem baskın karakter idi,ben de evlenirken maço olsun istedim .Maço görünür ama kararlar ortaktır,bazi konuları bile isteye onun inisiyatifine bırakırım sırf maço seviyorum diye:)

Gereken yerde kadın, gereken yerde erkek baskın olmalı. Herkesin yeri ayrıdır. Sizinki düşünmekle beynini yormak istemediğinden her şeyi size bırakıyo gibi geldi. Ana kuzuları da tehlikelidir, şimdilik minnoş görünüyodur gözünüze.

ben fazlaca dominant bir insanim..kararlarin cogu benden cikar yalan yok. hem yorucu hemde skci..ama kararlari baskasina birakamiyorum, acaip kontrolcu bir insanim cunku. birde kimseye guvenmiyorum sanirim sorun burda basliyor:))) butun iyi kararlari ben aliyorum gibi..kendini begenmislik mi? yoo degil valla..ama oyle rahat ediyorum

Yorulursun hep sen düşünmek zorundasın belli. Birde kasabı manavı yıkarsa senin zevkine güveniyorum diye. Miss gibi evinin erkeği olur diyim.

Ne benim dediğim olacak diye direteceksin ne de herseyi sen bilirsin benim farketmez diyen. Her dedigime sen bilirsin benim için farketmez diyen bir eş istemezdim ben nitekim de öyle değil :)

Misal 1:
Benim kardesim tumgun playstation oynayan , kafasi daha ergen , hic bir iş yapmayan biri. Karısıda " aman disari cikmasinda playstation oynasin . 2 cocuk , tum ev isleri , calisma hayati , evrak kagit islerini kadin yapiyor . herseyi kadin yönetiyor. (Bu arada kadin flaman.)depresif oldu gelin.

Misal 2: Benim evliligimde ise tam tersi tum alisveris , kagit isleri vs esim yapar ( temizlik vs herseye yardimci olur). Ben sadece cocugumu egitir, yemek yaparim. Cogu konuyu bana birakir ben yönlendiririm. Elhamdülillah stressiz huzurlu hayat yasiyorum.

Pasif erkekte kadin mutsuzdur.
Erkek yardimci olursa hoş bir hayat sürersin

Ne guzel bir eşiniz var ben bir problem göremedim size bağlılığı sevgisi tartışılmaz bence sizin mutluluğunuzdan başka bir şey düşünmeyen bir insan ne güzel

Dengeli olmalı.
Bazen kadında höyt der ,erkekte.
Bazen kadın karar verir bazen erkek.
Bizde öyleyiz şükür.

O değil de pilot maaşları süper değil mi rahat batmasın lütfen size

evliliğimde yöneten benimdir ama biryerden sonra sıkıcı

Bunun kadınla erkekle alakası yok. Her insanın kişiliği, karakteri farklıdır. Her ilişkinin de aynı şekilde farklı karakteri vardır. Kendinizi ve karşınızdaki insanı kutulara koymaya çalışmazsanız daha rahat edersiniz.

yuvayı dişi kuş yapar
nereye gıdılecek ne alınacak kıme ne goturulecek neye ne kadar ıhtıyac var kadın bılır kadın belırler halıyle kadının yonlendırmesıyle gıtmelıdır

annem evı cekıp cevırırdı
evlendım ben evı cekıp cevırıyorum
erkek ne anlasın bu ıslerden erkegın ustune dusen desteklemek yanında olmak yardımcı olmak aynı sekılde kadında erkege

ama kadına bırakılmalı yanı dıger turlu hersey aksak olur

Genelde planları bana bırakır bir fikri önerisi olursada yapar emin olun höt zöt herşeyi bilen karışan yöneten adamlarla çok zor insan tükenir. Aşırı pasifliğe kaçmıyorsa karısının tarzına uyan adamlarla geçim çok kolay. Bunu evlenince anlarsınız.

benim nişanlımda böyle nereye gidelim ne yiyelim hep ben karar veririm
hayallerin ne seninle evlenmek seni mutlu etmek
iyi tamam güzel de bir süre sonra bu durum can sıkıcı oluyor benden söylemesi
yani o da plan yapsın ben onun planına uyayım istiyorum ama yok

Bizde ilk günden beri eşim baskındı hala da kendini baskın sanıyor ama değişiyor bu durum öyle başlayıp öyle giden evlilik görmedim ben var mıdır vardır belki :)

Heh geldim dövecem şimdi seni, nerde benim meşe odunum

Aşkitoperipellam, bu adam pasif. Bu adam her kararı sana bırakmaktan memnun. Sen bu pasifliğinin seni sıkmayacağını düşünüyorsan yardır gitsin. Bunu da denemeden bilemezsin, zamana bırakacaksın. Benim anneannem, seninkiler, hep mutlu mesut götürmüş işte. Neden sen de öyle olmayasın? Ha biliyorsun işte en kötü evlilik teklifini de sen yaparsın "gel evlenek" diye Düşün ya öküzünü bulaydın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…