İlişkilerde Maddi Denklik

blueandwhite

Guru
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2013
23
37
288
Ankara
Arkadaşlar, size bir konuda açıkça fikrinizi soracağım. Ben 39 yaşında, maddi olarak belli bir aşamaya gelmiş, güzel bir ev, araba vs olan, çok zengin olmasam da üst düzey bir maddi imkana sahibim. Bunlar ama aileden vs değil, Allah’a şükür kendim çok çalıştım, çabaladım.

Soruma gelecek olursa, sevgili konularında bundan dolayı sorun yaşıyorum. Durumuna çok bakmayıp karakter eğitime bakıyorum; ama bir noktada denk olamıyoruz. Ya adamlar durumum iyi diye kötü niyetle yaklaşıyor; ya da yetişemem diye kompleks yapıyor. Bir yandan düşünüyorum, tut ki herşey yolunda gitti evleneceğiz, ne olacak benim evimde yaşayıp, benim arabama binip, her şeyi büyük orandan ben mi ödeyeceğim. Bilmiyorum ya bu konu da kafam çok karışık.

Bence her anlamda denklik çok önemli. Doğru yolda olduğunuzu düşünüyorum. 39 yaşındasınız çalışıp çabalayıp kazanmışsınız, hayatınızdaki insan neden lap diye gelip hazıra konsun ki? Aileden kalma bir zenginlik olsa bunu "şans" olarak nitelendirebilirdim. Sizin gibi tırnaklarıyla kazıyarak bir şeyler elde etmiş biriyle daha mutlu olacağınızı düşünüyorum

Bu noktada çoğunlukla çok güzelsen eğer maddi imkanı yüksek erkeklerle denk geliyorsunuz. Parası olan kadın tipe çok bakmasa da parası olan erkek tipe çok bakıyor. Siz de haklısınız her şey benim sırtımdan olmasın demekte ancak gönlünüz, karakteriniz uyuşuyorsa ve güzel bir sevgi bağı varsa arada (tabi erkek öyle yatan değil para kazanmak için çabalayan biri olmalı) maddiyata bakılmaması taraftarıyım ben.

Belli bir yaştan sonra erkeklerin kompleksleriyle ugrasmazdım. Ya denk yada kendinizden yukarda birileriyle görüşün. Eskiden kizlar paralı erkek pesinde koşarlardı şimdi erkeklerde başladı temkinli olun. Kimsenin emeğinize konmasına izin vermeyin.

Arkadaşlar, size bir konuda açıkça fikrinizi soracağım. Ben 39 yaşında, maddi olarak belli bir aşamaya gelmiş, güzel bir ev, araba vs olan, çok zengin olmasam da üst düzey bir maddi imkana sahibim. Bunlar ama aileden vs değil, Allah’a şükür kendim çok çalıştım, çabaladım.

Soruma gelecek olursa, sevgili konularında bundan dolayı sorun yaşıyorum. Durumuna çok bakmayıp karakter eğitime bakıyorum; ama bir noktada denk olamıyoruz. Ya adamlar durumum iyi diye kötü niyetle yaklaşıyor; ya da yetişemem diye kompleks yapıyor. Bir yandan düşünüyorum, tut ki herşey yolunda gitti evleneceğiz, ne olacak benim evimde yaşayıp, benim arabama binip, her şeyi büyük orandan ben mi ödeyeceğim. Bilmiyorum ya bu konu da kafam çok karışık.
Yok abla niye her seyi sen ödeyeceksin sacmalama senin gibi maddi denkine yakın birini bulursan iyi yoksa yalnız kal daha iyi. Bazı insanlar var senle para icin evlenmeye kalkar bu aralar calısan kadınları avlamaya çalışıyorlar dikkat et kendine derim

Cok haklısınız ve doğru düşünüyorsunuz
Ama şu var bunlar alnımızda yazmıyor neden bahsedelim ki karsi tarafa
Ben yerinizde olsam emin olana kadar maddi anlamda detay vermezdim
Maddi refah için tercih edilmek beni üzer her insani üzecegi gibi
Diğer taraftan şunu değerlendirmeye alabilirsiniz durumu sizinle aynı veya sizden iyi değildir ama çalışkandır çabasını görürsünüz ve en önemlisi sizden tek kuruş beklentisi olmaz böylesi bence okeylenebilir diyorum ben
Hakkınızda hayırlısı olsun dilerim çok mutlu olacağınız biri karşınıza çıkar Amin

konuyu kesinlikle çok doğru buluyorum, denklik o kadar önemli ki. eğer denk olunmazsa bunlar sonradan ortaya çıkıyor benim şuyum vardı senin neyin vardı gibisinden. "bazı" erkekler kadını yerebiliyor bu konuda ama kadınların erkekleri yerdiği pek görülmez. siz kendiniz çabalamışsınız ve elde etmişsiniz tebrik ederim bu çok güzel. fakat bir erkek size denk olmazsa bunların kolay elde edildiğini sanıp veyahut üstüne çöreklenmek istediğinde çok zorlanırsınız. para sever erkekler elinizdekilere gelebilir. sizi çok seviyormuş gibi davranıp maddi durumunuzdan faydalanmak isteyebilir. maalesef çok görüyoruz. bunları elde etmenin zorluğunu bilmeyen, bu yollardan geçmemiş kimse sizi anlamaz. sizin gibi çalışıp çabalayan bir erkek sizi mutlu edebilir. aynı yollardan geçmiş insanlar daha iyi anlaşıyorlar. umarım hak ettiğiniz kişiyle beraber mutlu olursunuz :KK49:

Bence önemli olan karakter, dürüstlük ve çalışkanlık. Bu konularda doğru insanı bulabilirseniz %100 maddi denklik şart değil. Çünkü söylediğiniz gibi, bu maddi rahatlık size ailenizden gelmemiş. Çalışarak elde etmişsiniz. Korumak için de çalışmaya devam etmek zorundasınız. Allah korusun ama bir hastalık gelse ve elden ayaktan düşseniz birikiminiz sizi ne kadar idare eder. Ben zamanında eşimden fazla kazanıyordum. Eve de benim katkım daha fazlaydı tabii. Hiç de gocunmuyordum. Şimdi uzun süredir eşim benden kat kat fazla kazanıyor. Benim maaşım neredeyse tamamen cebimde kalıyor onun sayesinde. Yani önemli olan doğru insanı bulmak.

39 yaşımda hayatıma alacağim adamın durumuna bakarım acıkcası? ha bu isler yaşa bakmaz ama muhtemelen 40+ olacak bir aday icin o yasa kadar na yaptı sorusu beni benden alır..
Ben benden kazancı bir tık cok olsun isterdim.Zamanla kadınlar degil de erkekler gurur meselesi yapabilip kullanabiliyor bu durumu.

Maddi denklik çok önemli çok önemli çok önemli. Bunu evliliğin 3. yılından bildiriyorum.

Ben eşimin aldığı evde oturup aldığı arabasına binerken sorun yaşamadım 😁 evlendikten 10 yıl sonra çalışmaya başladım.

Ama erkek olunca bu farklı oluyor tabi.
Duruma bakacak olursan 40 yaşına gelmiş bir erkeğin de bir arabasi vardır mutlaka bir birikimi. Ama bu yasa gelmis cepte sıfır biriyle olamazsiniz

tut ki herşey yolunda gitti evleneceğiz, ne olacak benim evimde yaşayıp, benim arabama binip, her şeyi büyük orandan ben mi ödeyeceğim

Diyelim ki sizin eviniz arabaniz yok , evleneceginiz kisinin evi arabasi var , o zaman da esiniz yukarıda yazdiginiz gibi düşünse hoşunuza gider mi ya da o durumda siz kendiniz için suan ki gibi mi dusuneceksiniz ?

Maddi kazanc konusunda haklı olabilirsiniz fakat , biz evlendigimizde esim benden fazla maas aliyordu , son 2 senedir neredeyse ben eşimin 2 kati kadar maas almaya başladım.

Belki evlendikten sonra isten ayrilacaksiniz ve o zaman esiniz sizden daha fazla maas almis olacak .

Belki bana çok materyalist diyeceksiniz ama birlikte olacağınız kişinin de en azından ev ve arabası olması gerektiğini düşünüyorum. Yaş aralığınız için çok garip değil. Evinizde oturması sizi de kendisini de rahatsız etmez böylece. Çünkü ülkemiz erkekleri maalesef dediğiniz gibi eşinin fazla malını kompleks yapmayacak olgunlukta değil. Kendisi yapmasa çevresi rahat bırakmıyor zaten. Geriye de dediğiniz gibi malınıza çökme derdinde olanlar kalıyor. Seçeneklerinizi ona göre değerlendireceksiniz mecbur.

Denklik bence de önemli ama bakacağınız noktalarda bence adamın maddi durumu sizin kadar iyi değilse bu neden olmalı. Kıdeminden mi, sektöründen mi, yoksa bir yere borcu harcı mı oldu. Belki tamamen keyfi gezdi yedi, birikim onun için ikinci plandaydı ve artık yeni yeni hayatını düzene sokmaya başlamıştır.
Bu yaşınızda belli bir şeyleri sağlamışsanız belli de bir çevreniz olmalı. Çevrenizden illa denk biri vardır. Evlendikten sonra da benim arabam, benim evim diyecekseniz evlilik sizin için uygun değildir.

Diyelim ki sizin eviniz arabaniz yok , evleneceginiz kisinin evi arabasi var , o zaman da esiniz yukarıda yazdiginiz gibi düşünse hoşunuza gider mi ya da o durumda siz kendiniz için suan ki gibi mi dusuneceksiniz ?
yaşlar erken olsa bunu bende eleştirirdim beraber yapılır herşey derdim ama 39 yaş civari bir erkeğin bu yaşa kadar kendine birşeyler katması gerekiyor(hatta kadınlarında).

Ben eşimle tanıştığımda çalısmıyordu ben çalısıyordum ama sefalet içerisindeydim. İkimizde iş güç sahibi olduk. İkimizde işimizde iyi yerlere geldik iyi paralar kazandık ama sanırım ben eşimin 3-4 katını kazanıyorum ama tüm para ortaktır. Kim be alacaksa diğeri elindekini çıkarır verir sorgulamaz. Sanırım güvenme olayı hemeen ve herkese olamıyor o yüzden sizlere çok hak veriyorum.

Back
X