benim de var bunlar
ve ben de %100 kendim çalışarak aldım seneler seneler önce + aileme, geniş aileme yardım etmeye devam ediyorum.
kimseye de evim var şuyum var demiyorum tabii ki, etraftan da marketteki kasiyerine kadar yürüyen oluyor, olur tişört şort gezen bir kadınım 40 yaş kadını gibi giyinmiyorum, (öyle takımlarla gidilen bir işim yok kendi işim) kendi saç rengimi kullanıyorum, minyonum bu yüzden de belki biraz daha küçük sanıyor olabilirler.
yürüyeni yürümeyeni bir süre sonra anlıyor ama. evin araban olması değil konu sadece.
benim iş hayatımın yarısı avrupada geçmiş,
konusu açılıyor arkadaş hayatında ilk kez bir yere gidecek oluyor (vize çıkarsa inşallah, herkesin sorunu, neyse), aa migren sen geçen yaz gitmedin mi diyorlar -evet gitmişimdir kesin
ya da x bir yatırım yapacak oluyor aa migren sen de x almayacak mıydın ya da senin kankan o işi yapmıyor muydu, değil mi orası bi baksana deniyor filan.
ki benim instagramım yok, paylaşım yapmam, memur olup aynı dairede herkes herkesin s.çtığı b.ku biliyor bir ortamım yok. yani çok bilmeden yürüyen oluyor. sonuç yine değişmiyor.
misal para konusunda benim kadar kazanmayan ama kariyer konusunda aşmış yürümüş bir kadın arkadaşım var, onun da aynı dertler başında. ilk yürürken bilmeden yürüyor erkekler ama karşısındaki kadının donanımını, o zamana kadar yaptıklarını, birkimini (madi manevi ya da kariyer olarak) görünce sindiremiyor, kaldıramıyorlar. ya da sen bakıyorsun adamlar tınnn yani ne yapmış o zamana kadar bi nane yapmamış boş boş konuşsunlar anca.
kendi kız kardeşim devlette üst düzey maaşlı ve ortamı tamamen kendine özgü olan bir yerde çalışıyor. bu işi yapan kadınlardan 1 tane bile kendinden daha az maaşlı ve ortala işi/ortamı olan erkekle evlenip sürdürebilen yok. belli bir ortamları var, o işi yapan kadınlar olarak ona göre alışkanlıkları ve şartları var, buna uyamayacak erkeklerle (daha az eğitimli, daha tutucu kafalarda vs) evlenen 1-2 kız oldu mesela. ilk seneden boşandılar. ya aynı iş ya da y.dışında aynı işi yapan adamlarla evli olanlar devam etti. ama bu kızlarla aynı işi yapan erkekler ortalama öğretmen vs. kadınlarla evli gayet mesela, o kadınların büyük kısmı (en azından bildiklerim) maaşlarını sadece gezmeye kıyafete harcıyor ve mutlu mesut yaşayıp gidiyorlar.
ha daha üst düzeyimde adamlar bulmam lazım belki -ben kimseyi bulan bir insan değilim işte hep bana yürüyen yürümüştür bi sorun burası- ama burada benden daha eğitimli, daha üst düzey kazanan adam yok. illa vardır da yani az.
tabi olanı büyük bölümü de zaten bu yaş grubunda evli. burası küçük + turistik yer öyle holdingler filan yok burada. turistik işletmeler filan var. maddi gücü olan genç insanlar mafyatik işler yapan abiler.

(buranın yerlisi olup aileden filan gelen 3-5 kişi haric, onları da aileler zaten hemen başgöz ediyorlar ve kendi çevrelerinde takılıyorlar, bir sonraki seçime aday koyuyorlar falan filan)
öyle çok aşırı zengin olsan zaten tümden farklı ortamın olur, burada konu sahibi çok aşırı zengin olmayı kast etmiyor. bence. kendi başına uğraşıp yapabilmeyi, yapmış olmayı kast ediyor.
20-25 yaşında tanışıp bu zamana birlikte gelinmiş olması tabii ki başka bir konu. hoş o durumda bile karısının daha başarılı olmasını kaldıramayan tipler oldu çevremde.
konuya geri dönersek, parası aileden gelen kadınlar -ya da ailesine bir şekilde sığabilecek olanlar- bu konuda daha rahat gördüğüm kadarıyla. bana ailemden soyadımdan başka bir şey kalmayacak. ben türkiye şartlarında erkek gelsin benim evime otursun benim paramla geçinelim, razı olmam. çünkü bu ülke buna uygun değil, biz sosyal devlet değiliz (sosyal devletlerde kimse kimseye muhtaçlık durum olmadığı için böyle şeylere bakan çok çok az, onların normali öyle, bizim değil, sosyal yapımız da buna uygun değil), ben olmasam ayakta duramayacak adama saygı duyamam. o zaman da düzgün ilişkim/evliliğim olmaz.