İlişkilerde Maddi Denklik

araba için bişey demiyorum da evin kendine ait olduğunu söylememelisin belli bi seviyede tanıyana kadar
yani karşı taraf maddi durumun hakkında hemen bilgi sahibi olmasın
bilmiyorum giyiminle kuşamınla da çok belli ediyor musun ama 1 tane ev 1 tane araba varsa zaten çok zengin değilsindir
malikanede yaşamıyorsan ev konusu da dikkat çekmez

ben artık insanlardan ev araba beklemiyorum zaten bunları bi 5-6 sene önce bi nedenden alamamış insanların
artık alması çok çok zor
7-8 sene sonra 40 yaşıma gireceğim, o yaşta arabam olur mu bilmiyorum ekonomi böyle giderse olmaz
arabam yok diye birinin "sorumsuza bak 40ına gelmiş araba almamış" demesini istemem açıkçası hakkımda
tabi karşı tarafa maddiyat için yaklaşmak çok farklı bişey seni de anlıyorum

Hayat müşterek zirvasini bırakayım kenara madem çalışıp yaptınız elbet hayatdan çalışıp yapmış adam beklemeniz haktır.Yok öyle fakir ama gururlu türk filmi artık seyircisi yok.Elbette havuzlu villa jet bilmemneden bahsetmiyoruz.Ekonomik denklik akıllı insan için önemli eskiden den peynir ekmek yeriz derdik peynir olmuş kaç lira.Hersey bı tarafa erkekde maddi güç çok olursa kadını eziyor sen kimsin diye kadında fazla olursa oda gün gelip ya ilk anlasmazlikta bunu niye çekiyorum diyor yada varını yoğunu adama döküp bide aldatilip ben naptim diyor.Davul bile dengi dengine fark olacaksada az olmalı arada uçurumlar olmamalı.Ben insanların iyi niyetine inanmıyorum bu devirde birçok insan bir yere yayılma yada ekonomik olarak sömürme derdinde.Bu anlamda mantıklı olun iki tatlı söze kendinize denk olmayan bir evlilik sıkıntı olur.İki tarafın da birşeyi olmaz Elele verir yapar onlara lafım yok o bu konudan ayrı bir durum.

yaşlar erken olsa bunu bende eleştirirdim beraber yapılır herşey derdim ama 39 yaş civari bir erkeğin bu yaşa kadar kendine birşeyler katması gerekiyor(hatta kadınlarında).

++++
Koca 40lik adam bir arabası da olsun. Diğer türlü ya parasını saçıp savurmuş bir tiptir ya da acaip kafalarda...

Konuya geleyim, ben yazsam kitapçık çıkar herhalde, bu sevgilimden önce görüştüğüm hıyarto peşimden koştu koştu, sonra ben sana maddi manevi yetemem diyip kaçtıKazancımız da aynıydı yani öyle altta falan değildi ama komplekse kapıldı gereksiz yere. Kısacası sen dert edinmesne karşıdaki dert ediniyor konu sahibesi , dengin biriyle ol derim.

Eşimde bende şükür ülke şartlarına göre iyi kazanıyoruz ama ben bekarken kendi paramla daha rahat yaşıyormuşum evlilik ekstra harcamalarla geliyor o yüzden ya denginiz birini bulun ya da daha üstünü. Kendi yaşam standartlarınızdan düştüğünüz an sıkıntılar başlar. Bu her zaman böyle olmuştur.

1. Maddi durumundan bahsetme. Araba zaten alenen ortada ama ev falan bunlara gerek yok

2. Eşinin maddi durumu sana denk bile olsa bekar hayatın kadar maddi olarak rahat edemezsin

3. Her anlamda kendinden iyi birini seç, bulamazsan evlenme.

Bir baltaya sap olamamış, kendi hayatını bile idame ettiremeyen, evde yatan ipsiz sapsız işe yaramaz bir öküze bakacağına, evde kedi bakmak bence çok mantıklı:)

Aşk meşk bir yere kadar her anlamda üç aşağı beş yukarı ortalama size denk olması gerekir

Sen gezdiğin kucaktan indin mi Menekşe hayırdır Sen de 34 değil miydin, boşanmış moşanmış buldun işte doktor, tatile götürüp para da yediriyor ...sen işsiz güçsüz değil miydin üstelik, sen bulduysan bence herkes bulabilir

Son düzenleme:
Ben böyle konularda buz gibi bir mantık yürütüyorum. Hayatımın hiçbir döneminde de gereksiz romantizme kapilmadim. Zengin- fakir ayrımı sosyal hayatta var ne yazık ki ve evlilikte hem maddi hem de manevi denklik bence çok önemli. Biraz pragmatist olacak ama evlendikten sonra hayat standartları düşecekse bu doğru bir karar olmaz. Belirli bir standardın üzerinde bir partner aramak hakkınız. Erkeklerin büyük çoğunluğu maddi farkı hazmedemiyor bunu göz önünde bulundurmak gerekli bence.

Sanmiyorum karsiniza hicbiseyi olmayan bir adamin cikmasina elbette birseyleri vardr siz bir kadin olarak bu kadar var etmissiniz tek basina bide helal olsun ne kadr Türkiye icin imkansiz saniyordum olabiliyormus demekki birikim.Tam denk olmasanizda en azindan bir arabasi güzel oturtmus bir isi olmasi lazim ve bellide bir birikimi belki ev alacak kadar olmazsada öyle düsünüyorum

Ekşici incel redpill? Hangisisin ya da hepsisin:) Sen erkeksin anladık :)

Sen kedi mi besliyorsun 35lik dullama

Hayırdır Hadise’nin açıklamasından sonra sizin de mi aklınıza düştü…

benim de var bunlar
ve ben de %100 kendim çalışarak aldım seneler seneler önce + aileme, geniş aileme yardım etmeye devam ediyorum.

kimseye de evim var şuyum var demiyorum tabii ki, etraftan da marketteki kasiyerine kadar yürüyen oluyor, olur tişört şort gezen bir kadınım 40 yaş kadını gibi giyinmiyorum, (öyle takımlarla gidilen bir işim yok kendi işim) kendi saç rengimi kullanıyorum, minyonum bu yüzden de belki biraz daha küçük sanıyor olabilirler.

yürüyeni yürümeyeni bir süre sonra anlıyor ama. evin araban olması değil konu sadece.

benim iş hayatımın yarısı avrupada geçmiş,
konusu açılıyor arkadaş hayatında ilk kez bir yere gidecek oluyor (vize çıkarsa inşallah, herkesin sorunu, neyse), aa migren sen geçen yaz gitmedin mi diyorlar -evet gitmişimdir kesin
ya da x bir yatırım yapacak oluyor aa migren sen de x almayacak mıydın ya da senin kankan o işi yapmıyor muydu, değil mi orası bi baksana deniyor filan.
ki benim instagramım yok, paylaşım yapmam, memur olup aynı dairede herkes herkesin s.çtığı b.ku biliyor bir ortamım yok. yani çok bilmeden yürüyen oluyor. sonuç yine değişmiyor.

misal para konusunda benim kadar kazanmayan ama kariyer konusunda aşmış yürümüş bir kadın arkadaşım var, onun da aynı dertler başında. ilk yürürken bilmeden yürüyor erkekler ama karşısındaki kadının donanımını, o zamana kadar yaptıklarını, birkimini (madi manevi ya da kariyer olarak) görünce sindiremiyor, kaldıramıyorlar. ya da sen bakıyorsun adamlar tınnn yani ne yapmış o zamana kadar bi nane yapmamış boş boş konuşsunlar anca.

kendi kız kardeşim devlette üst düzey maaşlı ve ortamı tamamen kendine özgü olan bir yerde çalışıyor. bu işi yapan kadınlardan 1 tane bile kendinden daha az maaşlı ve ortala işi/ortamı olan erkekle evlenip sürdürebilen yok. belli bir ortamları var, o işi yapan kadınlar olarak ona göre alışkanlıkları ve şartları var, buna uyamayacak erkeklerle (daha az eğitimli, daha tutucu kafalarda vs) evlenen 1-2 kız oldu mesela. ilk seneden boşandılar. ya aynı iş ya da y.dışında aynı işi yapan adamlarla evli olanlar devam etti. ama bu kızlarla aynı işi yapan erkekler ortalama öğretmen vs. kadınlarla evli gayet mesela, o kadınların büyük kısmı (en azından bildiklerim) maaşlarını sadece gezmeye kıyafete harcıyor ve mutlu mesut yaşayıp gidiyorlar.

ha daha üst düzeyimde adamlar bulmam lazım belki -ben kimseyi bulan bir insan değilim işte hep bana yürüyen yürümüştür bi sorun burası- ama burada benden daha eğitimli, daha üst düzey kazanan adam yok. illa vardır da yani az.
tabi olanı büyük bölümü de zaten bu yaş grubunda evli. burası küçük + turistik yer öyle holdingler filan yok burada. turistik işletmeler filan var. maddi gücü olan genç insanlar mafyatik işler yapan abiler. (buranın yerlisi olup aileden filan gelen 3-5 kişi haric, onları da aileler zaten hemen başgöz ediyorlar ve kendi çevrelerinde takılıyorlar, bir sonraki seçime aday koyuyorlar falan filan)

öyle çok aşırı zengin olsan zaten tümden farklı ortamın olur, burada konu sahibi çok aşırı zengin olmayı kast etmiyor. bence. kendi başına uğraşıp yapabilmeyi, yapmış olmayı kast ediyor.

20-25 yaşında tanışıp bu zamana birlikte gelinmiş olması tabii ki başka bir konu. hoş o durumda bile karısının daha başarılı olmasını kaldıramayan tipler oldu çevremde.

konuya geri dönersek, parası aileden gelen kadınlar -ya da ailesine bir şekilde sığabilecek olanlar- bu konuda daha rahat gördüğüm kadarıyla. bana ailemden soyadımdan başka bir şey kalmayacak. ben türkiye şartlarında erkek gelsin benim evime otursun benim paramla geçinelim, razı olmam. çünkü bu ülke buna uygun değil, biz sosyal devlet değiliz (sosyal devletlerde kimse kimseye muhtaçlık durum olmadığı için böyle şeylere bakan çok çok az, onların normali öyle, bizim değil, sosyal yapımız da buna uygun değil), ben olmasam ayakta duramayacak adama saygı duyamam. o zaman da düzgün ilişkim/evliliğim olmaz.

Eşimde bende şükür ülke şartlarına göre iyi kazanıyoruz ama ben bekarken kendi paramla daha rahat yaşıyormuşum evlilik ekstra harcamalarla geliyor
aaa bu ilginç
ne gibi harcamalar? çocuk konusu mu?

çocuk değil evlilik ekstra harcamalarla geliyor dediniz diye dikkatimi çekti.

Bence tanıştığınız kişilere en azından evinizin olduğunu başta söylemeyin kira deyin bakalım nasıl bir ilerleme oluyor

Davul bile dengi dengine.
Pembe aşk romanlarına gerek yok.
Mutlaka sorun yaratır.
Tam tersi durumlarda bile birden bolluğa düşen kadınlar genelde şımarıyor veya kaldıramıyor bunu görmediyse ailesinden.
Tabi istisnalar vardır ama maalesef çoğunlukla yürümüyor.

Çocuğu yaşında kızla dolaşan herifler yaşıtı olabilirler ama dengi değiller. Ha mahallenin en mutlu olanları da o yalnız kedili teyzeler olur genelde.

yurt dışını bilmiyorum ama türk erkeğinin deliler gibi kompleks yaptığı bi konu bu kesinlikle
maaşlı çalışan bir insanım ve maaşım düşük, ona rağmen maddi anlamda benden daha yukarıda olan ilişkilerimde de
asla altta kalmamışımdır harcama konusunda
ha tabi uçurum farklı biriyle beraber olmadım ama geçen seneki sevgilimin ev kirası benim maaşım kadardı
hani böyle benim maaşımın 3-4 katı aylık gelire sahip tipler oldu
ama bi tanesi bile diyemez sino benim paramı yedi, elini cebine atmadı, onun benden daha parasız olduğunu hissettim diyemez
yani ben bi kadınım karşı tarafın kazancı zaten iyi o halde bana harcasın dursun düşüncesinde olmadım hiçbir zaman
buna rağmen, benden daha fazla paralı olmalarına rağmen bi noktada mutlaka bişileri kompleks yapmışlardır
hiç sekmemiştir bu

bi de iş konusuna geleceğim
bu da çok çok önemli. partnerler birbirlerinin işleriyle alakalı (iş ortamı, iş seyahatleri, çalışma saatleri, izin günleri, yoğunluk şu bu) %100 okey değillerse o ilişki, evlilik yürümüyor
kadın erkeğin iş durumlarına bi şekilde okey olabiliyor pek dert etmiyor
ama erkekler bu konuda daha fazla sorun çıkarabiliyorlar
en basit örnek benim annem esnaf, şimdi yaz da geldi eve gelme saatleri biraz daha geç
hafta sonları da çalışır falan ve hep şunu der, ben evli olsam kocam kesin işimle alakalı sorun çıkarırdı
haklı da, bi kadının saat 9da 10da eve gelmesini, bayramda seyranda dükkana gitmesini her erkek anlayışla karşılamaz
aslında kadın erkekten ziyade çiftler iş kariyer konularında ortak paydada buluşmalı, zarar vermemeli engel olmamalı
eski sevgilim kendi işini yapardı,ve bazen çok geç saatlere kadar o çalışırken benim ona eşlik etmişliğim vardır
bu geç saatleri sorun edecek insanla asla ilişki yaşayamaz mesela. evlenemez de
bu konularda insanların uyumsuzluk yaşamaması lazım
buraya konular açılıyor bazen, kadın diyor ki benim eşimin iş yerinde çok kadın var rahatsız oluyorum diyor
e en başından evlenmemeliydi o zaman öyle biriyle mesela. gibi gibi örnekler çok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…