yavrum öyle bir derdin yoksa ünv filan kazanmamışsın ama hangi bölüme gideceği düşünmüyorsun da koca peşindesin canım
Yaklasik 2 yillik bi iliskim var 19 yasindayim erkek arkadasim 27 yasinda. Annem ve abim biliyor iliskimizi. Bu yil universiteye gidecegim, okuma konusunda sıkıntım yok evlilik okul bittiikten sonra. Okul olmasa bile erkek arkadasimda dusunmuyor evlenmeyi maddi ve manevi acidan. Babamin iliskimden haberi yok ama bu kisiyi taniyor kucuk bir yerde oturuyoruz ve evlerimiz cok yakin. Neyse erkek arkadasimuniversiteyui kazaninca babama iliskimi anlatmami istiyor bende istiyorum ama biraz zor :-( babam bu konularda cok anlayisli degil nasil soyleyebilirim ?? Ayrica soyledigimde 20 yasinda olucam erkek arkadasim diger yaza en azindan aile arasinda bi söz yapalim diyor annemin agzini ariyorum okul bitince diyor hep :-( erkek arkadasim sen benim arkamda olursan ve istiyorum dersen olur diyor dedigim gibi evlilik dusunmuyoruz daha sadece kucuk bi yerde yasadigimizdan gorusmemiz soun oluyor biri gorunce sorun oluyor . Yorumlarinizi bekliyorum
En olumlu yorum bu herhalde :)) cok tesekkur ederim yasin sorun olcagini dusunmuyorumaranızdaki yaş sıkıntı olmaz inş. ilerde bu kadar sorun yapma canım hayırlısı neyse o olur zamana bırak derslerine çalış sen öncelik onlar şimdilik :)
1. Üniversiteye gideceksin.. kazandın mı? Her şey hazır mı? A planı için?? = yaşın daha küçük hayallerinin hepsi gerçekleşecek sanıyorsun hiç aksamadan. Umarım öyle de olur ama en azından olması için çaba göstermek ve mantıklı düşünmek lazım. Sen üni istiyorsan çalışacaksın. Çalışmadan bu A planı zaten devre dışı. Sen hele bir kazan bakalım, zaman sana ne getirecek o zaman düşün bu ayrıntıları.
2. Evlilik yoksa ufukta ve 1 yıl sonra söz gibi bir şey olacaksa üniversiteyi kazandıktan sonra babana söylemenin anlamı ne?
Aslında A ve B planın ana maddesi üniversite. Ya olmazsa? Bir de C planı yap bakalım.
Sana bir anne olarak yazıyorum...ve bir abla olarak öncelikle konuştuğun kişi senden yaşça büyük ve birçok şeyi biliyor ne demek üniye gidersen tanışırız diğer türlü olmaz falan bu kişi seni gerçekten sevmiyor 1...ayrıca fikirlerin çok değişecek bu 2...daha iyilerini göreceksin 3..hemen kapılıp kalma 4 okulun önceliğin olsun eğitimin önüne kimseyi geçirme
bir de anne olarak yorum yazıyorum demiştiniz, bu nasıl bir yorumdur ya, kız koca peşinde olsa okuldan öncede evlenir, yorum yaparken karşıdaki insanı aşağılama lüksünü kimse size vermiyor. 19 yaşındaki kıza yaptınız yoruma bakın siz önce, sonra yargılayın.!
Sana gelince canım, ailelerin tanışması demek olayların ister istemez ciddi boyutlara taşınması demektir ( babana söyleyince ailesiyle tanışmak isteyebilir. ), siz birbirinizi seviyorsanız bu şekilde kısıtlıda olsa görüşmeye devam edin. bence hiç babanı karıştırma. okul hayatında düşüncelerin olaylara bakış açın tamamen değişebilir, kendini kısıtlama aileleri karıştırarak.
erkek arkadaşın sana gerçekten değer veriyorsa zaten okulun bitmesini bekler. yaşın evlilik içinde çok erken zaten.
Siz tanismami demissiniz pardon evet universiteyi kazandigim zaman soylemeyi dusunuyoruz cunku simdi soylesek babam kazanamazsin falan diyecek
Boyle garanti gibi konusmak istemiyorum ama universite oldu gibi dusunuyoruz su anda babama 1 yil once soylemenin amaci babaminda biraz tanimasini istiyorum
Universite sinavina girdim ve ilk sinavim iyi gecti istedigim bolum ilk sinavla aliyor ve ben okumayacagimda evlenecegim demiyorum ki erkek arkadasim da demiyor bunu niye koca pesinde olayim aşk diye bir sey var yasadiniz mi hic bilmiyorum ama belki diyeceksiniz bu kucuk yasta ne aski kucuk yasta sevip iliskiyi surdurup ilerde evlenen insan ornekleride var degil mi?
Tek neden rahat gezmek degil . Ancak arada soz gibi birsey oldugunda insanlarin da haberi oldugunda aa o mu gordu bumu bakti derdim olmayacak kendim icin soyluyorumAynen katılıyorum.Bir de konu sahibi.17 yaşında başlamısşın ilişkiye.Daha çook değişir fikirlerin.Küçük yerde rahat gezmek için diyorsun da,bence bundan daha komik bir bahane olamaz.Küçük yer ya hani.Siz böööyle yıllarca rahat rahat gezince,ne diyecek herkes ayyy sevgililer laf etmeyelim mi?
bu nasıl bir yorumdur ya, kız koca peşinde olsa okuldan öncede evlenir, yorum yaparken karşıdaki insanı aşağılama lüksünü kimse size vermiyor. 19 yaşındaki kıza yaptınız yoruma bakın siz önce, sonra yargılayın.!
Sana gelince canım, ailelerin tanışması demek olayların ister istemez ciddi boyutlara taşınması demektir ( babana söyleyince ailesiyle tanışmak isteyebilir. ), siz birbirinizi seviyorsanız bu şekilde kısıtlıda olsa görüşmeye devam edin. bence hiç babanı karıştırma. okul hayatında düşüncelerin olaylara bakış açın tamamen değişebilir, kendini kısıtlama aileleri karıştırarak.
erkek arkadaşın sana gerçekten değer veriyorsa zaten okulun bitmesini bekler. yaşın evlilik içinde çok erken zaten.
ikiniz de bir yere kaçmıyorsunuz sonuçta.Üniversiteye gidince fikirlerin çok değişir,yeni insanlar tanımak hayata bakışını değiştirir.Bir süre sonra o insanın sana uygun olmadığını anlayabilirsin.Acele etme.
En olumlu yorum bu herhalde :)) cok tesekkur ederim yasin sorun olcagini dusunmuyorum
ben sevgilimle 15 yasında tanışmış aklımda hiç aşk sevgi yokken birden kalbinden vurulmuş biri olarak seven insanlara hiç kıyamıyorum :)2 yıl yazmışsın ben içimden aa yeniymiş daha dedim 8 yıllık bi ilşkisi olunca insanın az gelliyo bunlar sen kafana bişey takma önce okulunu falan bitir herşey olacağına varıyo zaten uzun yıllar birlikte olmak iyidir güzelce tanıyın birbirinizi :) annende abinde biliyomuş demekki sevgilindede bi sıkıntı yok küçük gösteryodur falan filan :)
Canım yanlıştasın.İster sözlü ol,ister nişanlı konuşacağı varsa konuşur herkes.Rahat gezmek için yüzük taktılar der.Yüzük takılınca da iş ciddiye biner.Araya aileleler girer.Başk başka başka sorunlar çıkar.Elalem ne dere göre hayat belirlenmez.Yaşın çok genç.Git okulunu oku.Boşu boşuna babanı da diken üstünde oturtma.Sevgilin de senin fikirlerine saygı duymayı öğrensin.Ne demek sen arkamda durursan abul ederler.Yapma ablacığım,ipleri teslim etme.Ailenin herşeyden önce geldiğini hissettir.Tek neden rahat gezmek degil . Ancak arada soz gibi birsey oldugunda insanlarin da haberi oldugunda aa o mu gordu bumu bakti derdim olmayacak kendim icin soyluyorum
cok ama cok tesekkur ederim nasil mutlu oldum anlatamam :) biliyorum kucukum ama ben evleniyorum demiyorum ki zaten babama soyledigimde 20 yasinda olucam soz olursa o zamanda 21 :)
Canım yanlıştasın.İster sözlü ol,ister nişanlı konuşacağı varsa konuşur herkes.Rahat gezmek için yüzük taktılar der.Yüzük takılınca da iş ciddiye biner.Araya aileleler girer.Başk başka başka sorunlar çıkar.Elalem ne dere göre hayat belirlenmez.Yaşın çok genç.Git okulunu oku.Boşu boşuna babanı da diken üstünde oturtma.Sevgilin de senin fikirlerine saygı duymayı öğrensin.Ne demek sen arkamda durursan abul ederler.Yapma ablacığım,ipleri teslim etme.Ailenin herşeyden önce geldiğini hissettir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?