ilişkim

yavrum öyle bir derdin yoksa ünv filan kazanmamışsın ama hangi bölüme gideceği düşünmüyorsun da koca peşindesin canım

bu nasıl bir yorumdur ya, kız koca peşinde olsa okuldan öncede evlenir, yorum yaparken karşıdaki insanı aşağılama lüksünü kimse size vermiyor. 19 yaşındaki kıza yaptınız yoruma bakın siz önce, sonra yargılayın.!

Sana gelince canım, ailelerin tanışması demek olayların ister istemez ciddi boyutlara taşınması demektir ( babana söyleyince ailesiyle tanışmak isteyebilir. ), siz birbirinizi seviyorsanız bu şekilde kısıtlıda olsa görüşmeye devam edin. bence hiç babanı karıştırma. okul hayatında düşüncelerin olaylara bakış açın tamamen değişebilir, kendini kısıtlama aileleri karıştırarak.
erkek arkadaşın sana gerçekten değer veriyorsa zaten okulun bitmesini bekler. yaşın evlilik içinde çok erken zaten.

Son düzenleme:

1. Üniversiteye gideceksin.. kazandın mı? Her şey hazır mı? A planı için?? = yaşın daha küçük hayallerinin hepsi gerçekleşecek sanıyorsun hiç aksamadan. Umarım öyle de olur ama en azından olması için çaba göstermek ve mantıklı düşünmek lazım. Sen üni istiyorsan çalışacaksın. Çalışmadan bu A planı zaten devre dışı. Sen hele bir kazan bakalım, zaman sana ne getirecek o zaman düşün bu ayrıntıları.
2. Evlilik yoksa ufukta ve 1 yıl sonra söz gibi bir şey olacaksa üniversiteyi kazandıktan sonra babana söylemenin anlamı ne?
Aslında A ve B planın ana maddesi üniversite. Ya olmazsa? Bir de C planı yap bakalım.

aranızdaki yaş sıkıntı olmaz inş. ilerde bu kadar sorun yapma canım hayırlısı neyse o olur zamana bırak derslerine çalış sen öncelik onlar şimdilik :)
En olumlu yorum bu herhalde :)) cok tesekkur ederim yasin sorun olcagini dusunmuyorum

ikiniz de bir yere kaçmıyorsunuz sonuçta.Üniversiteye gidince fikirlerin çok değişir,yeni insanlar tanımak hayata bakışını değiştirir.Bir süre sonra o insanın sana uygun olmadığını anlayabilirsin.Acele etme.

Boyle garanti gibi konusmak istemiyorum ama universite oldu gibi dusunuyoruz su anda babama 1 yil once soylemenin amaci babaminda biraz tanimasini istiyorum

Aynen katılıyorum.Bir de konu sahibi.17 yaşında başlamısşın ilişkiye.Daha çook değişir fikirlerin.Küçük yerde rahat gezmek için diyorsun da,bence bundan daha komik bir bahane olamaz.Küçük yer ya hani.Siz böööyle yıllarca rahat rahat gezince,ne diyecek herkes ayyy sevgililer laf etmeyelim mi?

Cok teşekkür ediyorum ablacim :))

Siz tanismami demissiniz pardon evet universiteyi kazandigim zaman soylemeyi dusunuyoruz cunku simdi soylesek babam kazanamazsin falan diyecek

seven insanın umrunda olmaz üni bilmem ne maddiyat sorun olurmuşta ondan üni bitirmeliymişsin kendine güveneneyen evlenmesin...öncelik eğitimin olsun böyle şeylere kafa yorma ufkunu geliştir...

Boyle garanti gibi konusmak istemiyorum ama universite oldu gibi dusunuyoruz su anda babama 1 yil once soylemenin amaci babaminda biraz tanimasini istiyorum

Bu ülke şartlarında bu kadar rakibin arasından sıyrılman için önce çalışman lazım. Sen hele bir kazan. Ama kazanana kadar bir şey söyleme babana.

evet var ama burada bu dediklerini yaşayıp sonrasında çok büyük hüsran yaşamış olanlarda var. bende diyorum kı flört et zihnini bunlarla bulandırma ünv hayatı çok farklı bunu yaşayınca hak vereceksin bana.

sevigliniz sizi garantilemek istiyor bunu bilin.
üniversiye gidince fikirlerin % 90 değişecek
kendini asla bağlama bir yüzükle
evleneceğin zaman söylersin bence en mantıklısı bu

Tek neden rahat gezmek degil . Ancak arada soz gibi birsey oldugunda insanlarin da haberi oldugunda aa o mu gordu bumu bakti derdim olmayacak kendim icin soyluyorum

yanlış anladın sen canım flört etsin ama kızcağız yaşı küçük olmasına rağmen kafasından nikah tarihi belirliyor bu olmamalı flört etsin ama ünv daha başlamamış orada ne insanlar tanıyacak nasıl ufku genişleyecek bunlarıda düşünmesi lazım.

En olumlu yorum bu herhalde :)) cok tesekkur ederim yasin sorun olcagini dusunmuyorum

ben sevgilimle 15 yasında tanışmış aklımda hiç aşk sevgi yokken birden kalbinden vurulmuş biri olarak seven insanlara hiç kıyamıyorum :)2 yıl yazmışsın ben içimden aa yeniymiş daha dedim 8 yıllık bi ilşkisi olunca insanın az gelliyo bunlar sen kafana bişey takma önce okulunu falan bitir herşey olacağına varıyo zaten uzun yıllar birlikte olmak iyidir güzelce tanıyın birbirinizi :) annende abinde biliyomuş demekki sevgilindede bi sıkıntı yok küçük gösteryodur falan filan :)

Cok ama cok tesekkur ederim nasil mutlu oldum anlatamam :) biliyorum kucukum ama ben evleniyorum demiyorum ki zaten babama soyledigimde 20 yasinda olucam soz olursa o zamanda 21 :)

Tek neden rahat gezmek degil . Ancak arada soz gibi birsey oldugunda insanlarin da haberi oldugunda aa o mu gordu bumu bakti derdim olmayacak kendim icin soyluyorum
Canım yanlıştasın.İster sözlü ol,ister nişanlı konuşacağı varsa konuşur herkes.Rahat gezmek için yüzük taktılar der.Yüzük takılınca da iş ciddiye biner.Araya aileleler girer.Başk başka başka sorunlar çıkar.Elalem ne dere göre hayat belirlenmez.Yaşın çok genç.Git okulunu oku.Boşu boşuna babanı da diken üstünde oturtma.Sevgilin de senin fikirlerine saygı duymayı öğrensin.Ne demek sen arkamda durursan abul ederler.Yapma ablacığım,ipleri teslim etme.Ailenin herşeyden önce geldiğini hissettir.

cok ama cok tesekkur ederim nasil mutlu oldum anlatamam :) biliyorum kucukum ama ben evleniyorum demiyorum ki zaten babama soyledigimde 20 yasinda olucam soz olursa o zamanda 21 :)

küçüksün yada büyüksün mevzu bence o değil
üvinersite çok başka bir ortam çok güzel arkadaşlıkların olacak
şehir dışında olursun muhtemelen
o zaman sözlün olacak şuraya gitme erkeklerle konuşma okuldan işe işten okula modunda bi tip olacaksın
en az 2 yıl bunu çekebilecek misin? 4 yılı hiç söylemiyorum bile
ufkun genişleyecek bakış açın farklılaşacak
çevren de senin yaşına yakın birilerini göreceksin sende gezmek eğlenmek isteyeceksin
yani benim demem o ki sözlenmeyin işi resmiyete bağlamayın
ayırca işe aileler de girdi mi o işin b.ku çıkıyor çok afedersiniz
uzun süre nişanlılık sözlülük de çok zor ve saçma
çok güzel yaştasın okuluna git emin ol değişeceksin.

Tesekkur ederim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…