• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlişkimi çook düşünüyorum

Bu arada tebrik ederim diyetisyenlikte atanmak kolay değil. Zoru başarmışsın.
Ağlaya ağlaya kazandım hırs yapınca kendimi tanıyamıyorum. Başarısız görüyorlardı çok zaten küçüklükten beri akrabalarım beni küçümser kuzenlerim çok başarılıydı ben gölgede kaldım ve nefret ettim. Şimdi de yüksek lisans yapmak istiyorum. Sürekli araştırıp okuyorum. Rahat bi işim var açıkçası kimseye muhtaç etmez. Evimi de aldım ailemin desteği ile. Zamanında çalışırken yine ailemin desteği ile motor aldım. İyi bi hayatım var mutluyum genel olarak. Hatta çok neşeliyimdir

Tamam aynı kapıya çıkıyor zaten ben evlenmek istiyorum boşa zaman kaybetmek istemiyorum evlenmeyeceksek uzatmayalım mesajı var orada. O da beni herkesten saklayan sensin diye biraz politik cevap vermiş
Napalım adam yarın istemeye mi gelsin anasıyla babasıyla

Hayır ama çekişiyor kendiyle bence bilmiyorum mesela iradesine nefsine hakim olamıyor
Olmayabilir, sonuçta nefis bu.Ve gerçekten ahir zamanda yaşıyoruz zinaya ulaşmak çok kolay, harama giden kapılar bir tık ötede.İnsanın kendini tutması her zaman çok kolay olmuyor.Namaz kılmak,oruç tutmak elbette insanı terbiye eder ama insan günaha da girebilir.Sonuçta kimse melek değil.Ben de namazımı kılıyorum,orucumu tutuyorum ama cinsellik konusu sadece ibadetle ilgili bir mesele değil;nefis, duygu, çekim ve zaaf meselesi.Arada güçlü bir çekim olduğu zaman insanın kendini tutamaması da tamamen anormal sayılmaz.Hepimiz insanız, hepimizin zorlandığı alanlar var.Bu da böyle bir imtihan.Eski sevgilim de namaz fln kılardı ben ilk zinaya düşünce kendimi çok kötü hissetmiştim günaha düştüm vs.diye vicdanım çok rahatsız olmuştu o bana demişti ki biz adam öldürmüyoruz,hırsızlık yapmıyoruz,birbirimizi seviyoruz falan.Mezheplerde de çok farklı görüşler var.Kur’an’da sadece 100 değnek vurulması şeklinde geçiyor diye biliyorum.O senin düşüncende dindar biri olduğu için bunları seninle yaşadıktan sonra vicdanen rahatsız oluyordur zaten.Bir de sen üstüne ben daha önce de zinalar ettim bundan hiç mi rahatsız olmuyorsun diye sorarsan,neden evlenmedin diye sorgularsan adam vicdanen daha da rahatsız olur.Kötü hissetmeye başlar.Zamanla uyumunuz vs. hepsi biter.

Olmayabilir, sonuçta nefis bu.Ve gerçekten ahir zamanda yaşıyoruz zinaya ulaşmak çok kolay, harama giden kapılar bir tık ötede.İnsanın kendini tutması her zaman çok kolay olmuyor.Namaz kılmak,oruç tutmak elbette insanı terbiye eder ama insan günaha da girebilir.Sonuçta kimse melek değil.Ben de namazımı kılıyorum,orucumu tutuyorum ama cinsellik konusu sadece ibadetle ilgili bir mesele değil;nefis, duygu, çekim ve zaaf meselesi.Arada güçlü bir çekim olduğu zaman insanın kendini tutamaması da tamamen anormal sayılmaz.Hepimiz insanız, hepimizin zorlandığı alanlar var.Bu da böyle bir imtihan.Eski sevgilim de namaz fln kılardı ben ilk zinaya düşünce kendimi çok kötü hissetmiştim günaha düştüm vs.diye vicdanım çok rahatsız olmuştu o bana demişti ki biz adam öldürmüyoruz,hırsızlık yapmıyoruz,birbirimizi seviyoruz falan.Mezheplerde de çok farklı görüşler var.Kur’an’da sadece 100 değnek vurulması şeklinde geçiyor diye biliyorum.O senin düşüncende dindar biri olduğu için bunları seninle yaşadıktan sonra vicdanen rahatsız oluyordur zaten.Bir de sen üstüne ben daha önce de zinalar ettim bundan hiç mi rahatsız olmuyorsun diye sorarsan,neden evlenmedin diye sorgularsan adam vicdanen daha da rahatsız olur.Kötü hissetmeye başlar.Zamanla uyumunuz vs. hepsi biter.
Bi kere konuşuldu zaten yani ona yakıştıramıyorum herhalde iki yüzlü gibi geliyor. Şuan aramız iyi ama sürekli düşünüyorum sürekli. ayrılmak istemiyorum aslında. hatta merak ediyorum nasıl olacak bizden.

Annesi açıkmış; bence bu ilişki sen kendini ezdirmezsen başarılı ilerler.

Ama sıkıcı bir hayatın mı var bir günün nasıl geçiyor? ( aşırı düşünme yaptıüın için soruyorum bunu)

Yok merak ediyorum ne yapalım yani?
Ne yapacağını bilmediğin için konu açmışsın ya zaten? Deminden beri sayfa sayfa yaziyor insanlar, ben de vakit ayırıp insan gibi sana önerilerde bulundum falan? Sen ne yap biliyor musun önce sakinleştirici bir bitki çayı iç, sonra biraz derin nefes al 🌸

Ne yapacağını bilmediğin için konu açmışsın ya zaten? Deminden beri sayfa sayfa yaziyor insanlar, ben de vakit ayırıp insan gibi sana önerilerde bulundum falan? Sen ne yap biliyor musun önce sakinleştirici bir bitki çayı iç, sonra biraz derin nefes al 🌸
3 ayda evlilik yoluna girmek mi gerekiyor ilerde evlenmeyi düşününce bu mu mantıklı olan 🤣 evlenmeyi istiyorum dedim ama onunla mı başkasıyla mı bilemem. Genel düşünce olarak evlenip ailemi kurmak bebek yapmak vs istiyorum. Bu düşünceye uzak değilim. Bu adamı kocam yapıcam demiyorum

Memurum 🤣 biraz sıkıcı evet
Üretken hissetmemek ve enerji birikimi bence aşırı düşünmeye sonra da paranoyaya sebebiyet veriyor.

O yüzden;
Spor
Hamam
Kendine yardım kitapları
Kulaklıkla gece yürüyüşü
Havuz
Online terapi vb. Şeylerin iyi geldiği tanıdıklarım oldu.

Adamın hali tavrı çok güven vermedi, love bombing evresinde olabilir mi🙈
Senin de içine sinmeyen şeyler var buna rağmen çok cepte muamelesi yapmışsın 3 ayda
Biraz zamana bırak bence

Adam sevse dahi soğur bu ne böyle? Arabesk arabesk konuşmuşsunuz. Zorla soğutmaksa amacınız devam edin.
Ayrıca bu ülkede çoğu erkek cumaya gidiyor, ramazanda alkole ara verip oruç tutuyor ama muhafazakar denemez buna. Muhafazakar olsa vakit namazlarını da aksatmaz, alkol de almaz. Bir de annesi açıksa neden kapalı kız aradığını düşündünüz onu hiç anlamadım.
Çok saçmalamışsınız.
Geçmişi takmayan pek çok erkek var ama kalkıp da mıyır mıyır sorun ediyor musun diye sorup dursanız en takmayan adam da takar.

5 vakit değil ama cumaya gider oruç tutar her hafta meyhaneye gitmeyiz ama gittiğimiz oldu bence de çekişiyor açık açık söyledim zaten ona da farkında biliyorum diyor. Aksine çevremde ortak tanıdıklarım var onlar iyi şeyler söylüyor. Çok efendi çocuk sessiz sakin birisi zaten genel olarak. Mesela trafikte çok saçma bi olay oldu haksız olduğu halde kusura bakma abi nöbetten çıktım dedi tartışmaya girmedi. Ama çevresi çok büyük
İşte tam olarak muhafazakar da diyemeyiz sevgilinize aslında. Böyle onu niye yapıyorsun, bunu niye yapmıyorsun, kapalı bir kızla evlenir diye düşünecek gibi bir yerde değil kendisi tam olarak.
Sizin kafa genel karışık olduğu için biraz farklı algılamaya çalışıyorsunuz.

Son düzenleme:
İşte tam olarak muhafazakar da diyemeyiz sevgilinize aslında. Böyle onu niye yapıyorsun, bunu niye yapmıyorsun, kapalı bir kızla evlenir diye düşünecek gibi bir yerde değil kendisi tam olarak.
Sizin kafa genel karışık olduğu için biraz algılamaya çalışıyorsunuz.
Sanki kapalı kadınlar da alkolü olan adam için sıraya girmişti. Yani ben muhafazakar değilim ama muhafazakar olsam kendim gibi biriyle evlenirim. Cumadan cumaya namaza giden alkolü olan adamı istemem.
Adamın da böyle bir talebi yok zaten bence.
Konu sahibi gereksiz kompleksler yapıyor

Sanki kapalı kadınlar da alkolü olan adam için sıraya girmişti. Yani ben muhafazakar değilim ama muhafazakar olsam kendim gibi biriyle evlenirim. Cumadan cumaya namaza giden alkolü olan adamı istemem.
Adamın da böyle bir talebi yok zaten bence.
Konu sahibi gereksiz kompleksler yapıyor
Evet adamın öyle bir talebinin olmadığı, olmayacağı belli.
Kendi kendine sorun çıkarmak ister gibi bir hali var.
İlişkisini eski sevgilisi, arkadaşları duyacak diye çekiniyor. Daha arkadaşken kürtaj olduğunu söylüyor güya soğutmak istiyor kendinen. Sevildiğine inanmıyor falan. Meselesi sevgilisinden önce kendisiyle, kafasının içindekilerle, eski ilişkiden tam olarak kopamamasıyla alakası var ama sevgilisine bahane bulmak daha kolay geliyor herhalde.

Back
X