İlişkinin başı ve zaman içindeki değişimi..

duha_can

Velhasıl ziyan olduk, ziyadesiyle...
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2013
1.277
2.459
133
Merhaba hanımlar..
Bir ilişkim var 3 ay civarı süren.. Kısa bir süre olsa da biz kadınlar her şeyi önemsediğimiz için, özensiz davranmadığımız için biliyorsunuz, benim için de zamandan bağımsız önem verdiğim bir ilişki.
Öncelikle şunu söyleyeyim çok sağlıklı ilişki yaşamadım öncesinde ben. Dengesiz erkek profiline denk geldiğim için düzgün yaşanan ve düzgün biten ilişkim olmadı. İlişki nasıl doğru yaşanır hala bilmiyorum. Belki gözlemleseniz sen doğru davranıyorsun sorun karşıda diyeceksiniz. Öyle bile olsa doğaçlama benim yaptığım taktik falan yok. Bilmiyorum yani üstüme düşeni düzgün yapıp yapmadığımı.
Uzatmayayım. Hep okuyoruz, duyuyoruz. Erkek başlarda çok ilgili, ilgiye boğup aynı beklentide ilgi alamazsa trip bile yapar. Sonra zamanla azalarak devam eder bu ilgi. Bazen rutine biner, bazen çok az olur, bazen kavga sebebi olur.
Benim durumum buna benzer. İş yoğunluğu sürekli artan bir insan. Aynı anda birden fazla iş durumu var. Çok önem verdiği projeleri var. Önceliği iş çünkü kazanmayı ve aktif olmayı seviyor.
Ayrılık niyeti yok, yan yanayken çok iyi zaten (yanyana herkes iyi olur) bazen aksi ve gergin, bana yansıyabiliyor bu. İlk zamanlardaki kıpır kıpırlığı çok azaldı, hoş bende de azaldı ama ayakları yere basar bir ilgim var. O da benden haberdar olmak istiyor. Haber vermesem yaptıklarımı sıkıntı oluyor.İhmal ediyor beni bazen ama kendince ihmal etmiyor. Ona göre sorun yok ve ben gereksiz şeylere takılıyormuşum.
Hiç sevilmedim bildiğim kadarıyla, gizli bir seven olmadıysa. Seviliyor muyum bilmiyorum. Bir kez duygularını sordum, sevdiğini ve çok alıştığını söyledi bana. Benden bir şey gizlemediğini ve dürüst olduğunu söyledi. Çünkü ben de ona dürüstüm hep, bu huyumu çok sevdiğini söyledi. Ve ben çok huzurluymuşum. Bir hatası oldu kendine göre, onu da söyledi saklamadı.
Emin olamıyorum, sevgi anlayışı farklı olabilir mi?
Ben gerçekten bilmiyorum bu ilişki olayını. Ayrılık niyeti yok. Ben bir şeyleri çok irdeleyip çok soru soruyorum ona göre. Gereksiz şeylere takılıyormuşum. Bunlardan soğur mu zamanla? Soğuyorsa seviyor olamaz değil mi?
İnsan sevdiği kişiden soğur mu?
Ben mi çok abartıyorum bu rutinliği.
Bu arada sürekli işini genişletiyor, yeni projeler alıyor, koşturuyor. Mükemmelliyetçi. Aksamaları sevmiyor. Önceliği işlerinin iyi olması.
İlgisiz mi, bana mı öyle geliyor? Başta çok alıştırdı ilgiye çünkü.
Ben ilgisizliğine bahane mi buluyorum?
Onun çok düşüneceği şey var, bense genelde boş zamana sahibim. Tek odak noktam o mu oldu acaba?
Bakış açılarına ihtiyacım var, teşekkürler..

Ben ilgilenmek isteyen insanın her koşulda bunu başarabileceğine inananlardanım.Çünkü bende ilgi severim ve bunu beklerim karşımdan.Sizinki ya iş bahanesiyle ilgi gösterememeyi kendine bahane yaratıyor yada tarzı tavrı bu..Ben olsam karşıma alır konuşur beklentilerimi belirtirdim..Eğer beklentiler örtüşmüyorsa çokta zorlamanın anlamı yok sanki

İş araları molaları da mı yok .. konusun bence sonuçta suan bunu kafanıza takıp dert edinip mutsuzsunuz .. mutsuzsunuz daha ötesi yok ilişki anlayışınızı sorgulamışsınız herkes ilgi sevgi saygı bekler bunlar tecrübeden bağımsız seyler ..

Ç

Zaman içindekini bilemem ama daha 3 ay oldu diyorsunuz ve beklentileriniz bence çok normal. Neyin rutini olur ki 3 ayda yahu? Daha birbirinizi tanıma aşamasındasınız, cicim ayları olması gereken zamanlar ve daha şimdiden ilgisiz diyorsunuz. İş falan bahane gibi geldi açıkçası bana. Bence daha da zaman geçmeden konuşun bu konuyu onunla.

Zamandan bağımsız bir ilişki demişsiniz ama benim düşüncem,çok tazesiniz ilgi alaka konusunda haklısınız. Çünkü bu ilgi,alaka,muhabbet süreçlerine göre ilişkiniz devam edecektir ya da etmeyecektir. Hani 1-2 yıllık olsanız, şu anki durumu yaşasanız ve sevginizden eminseniz bu konuları düşünmezdiniz, çünkü bi şeyler oturmuştur ilişkinizde artık. O çalışıyor siz ise sanırım boşsunuz şu an bu yüzden ilişkinizi ona göre biraz daha irdelemeniz normal ama haklı buluyorum sizi. Kafanızda daha fazla büyütmeden bence konuşun. Yoğundur,işkoliktir vs şu aşamada bunlar bahane olmamalı. Yoksa hayat boyu böyle olacaksa hep eksik kalır ve belki de ilgiyi başka yerlerde kişilerde ararsınız, üzücü olur bu da. Fazla da sıkboğaz edip bezdirmeyin tabii buna benzer bi şey demiş sanırım size "abartıyorsun" diyerekten. Merak et ama çaktırma,biraz merak edilmeyi bekle,o farkına varsın he baktınız olmuyor direkt açık açık konuşun sizin bu yönünüzü seviyormuş zaten. İnşallah her şey gönlünüzce olur.

Ben ilgilenmek isteyen insanın her koşulda bunu başarabileceğine inananlardanım.Çünkü bende ilgi severim ve bunu beklerim karşımdan.Sizinki ya iş bahanesiyle ilgi gösterememeyi kendine bahane yaratıyor yada tarzı tavrı bu..Ben olsam karşıma alır konuşur beklentilerimi belirtirdim..Eğer beklentiler örtüşmüyorsa çokta zorlamanın anlamı yok sanki
İş araları molaları da mı yok .. konusun bence sonuçta suan bunu kafanıza takıp dert edinip mutsuzsunuz .. mutsuzsunuz daha ötesi yok ilişki anlayışınızı sorgulamışsınız herkes ilgi sevgi saygı bekler bunlar tecrübeden bağımsız seyler ..

Ç
Zaman içindekini bilemem ama daha 3 ay oldu diyorsunuz ve beklentileriniz bence çok normal. Neyin rutini olur ki 3 ayda yahu? Daha birbirinizi tanıma aşamasındasınız, cicim ayları olması gereken zamanlar ve daha şimdiden ilgisiz diyorsunuz. İş falan bahane gibi geldi açıkçası bana. Bence daha da zaman geçmeden konuşun bu konuyu onunla.
Zamandan bağımsız bir ilişki demişsiniz ama benim düşüncem,çok tazesiniz ilgi alaka konusunda haklısınız. Çünkü bu ilgi,alaka,muhabbet süreçlerine göre ilişkiniz devam edecektir ya da etmeyecektir. Hani 1-2 yıllık olsanız, şu anki durumu yaşasanız ve sevginizden eminseniz bu konuları düşünmezdiniz, çünkü bi şeyler oturmuştur ilişkinizde artık. O çalışıyor siz ise sanırım boşsunuz şu an bu yüzden ilişkinizi ona göre biraz daha irdelemeniz normal ama haklı buluyorum sizi. Kafanızda daha fazla büyütmeden bence konuşun. Yoğundur,işkoliktir vs şu aşamada bunlar bahane olmamalı. Yoksa hayat boyu böyle olacaksa hep eksik kalır ve belki de ilgiyi başka yerlerde kişilerde ararsınız, üzücü olur bu da. Fazla da sıkboğaz edip bezdirmeyin tabii buna benzer bi şey demiş sanırım size "abartıyorsun" diyerekten. Merak et ama çaktırma,biraz merak edilmeyi bekle,o farkına varsın he baktınız olmuyor direkt açık açık konuşun sizin bu yönünüzü seviyormuş zaten. İnşallah her şey gönlünüzce olur.

Bu konuyu konuşsam onun gözünde yine gereksiz bir konuyu konuşacağım sanki. Ama yine de konuşacağım haklısınız.
Ayrılma konusunu düşünüp düşünmediğini sormuştum. Öyle bir şeyi istemediğini, niyetli olmadığını söyledi.
Yani ya ilişkisi olması ona yetiyor ama güçlü duygular hissetmiyor.
Ya da özünde böyle zamanla ilgisizleşen biri var.
Anlamıyorum onu.
Ben de çok hassasım, önceki ilişkimden dolayı her şeyi kendime göre yorumluyor, kendime bağlıyorum.
Teşekkürler.
Konuşacağım yine de.

Bu durumu herkes zaman zaman yaşıyor, benim de sevgilimden çok duyduğum bir sözdür bu "bir şey yok ki şimdi bunu niye tartışıyoruz" ve şu sıra benim de boş vaktim çok. Yoğun dönemlerimi hatırlıyorum bu kadar ona odaklanmış değildim. Bence sorun bu olabilir sende de. Başka şeylerle ilgilenmeye gayret et soğumaz hemen ama senin gizemli yönünü azaltabilir, bunu canlı kılmak iyidir.

Bu konuyu konuşsam onun gözünde yine gereksiz bir konuyu konuşacağım sanki. Ama yine de konuşacağım haklısınız.
Ayrılma konusunu düşünüp düşünmediğini sormuştum. Öyle bir şeyi istemediğini, niyetli olmadığını söyledi.
Yani ya ilişkisi olması ona yetiyor ama güçlü duygular hissetmiyor.
Ya da özünde böyle zamanla ilgisizleşen biri var.
Anlamıyorum onu.
Ben de çok hassasım, önceki ilişkimden dolayı her şeyi kendime göre yorumluyor, kendime bağlıyorum.
Teşekkürler.
Konuşacağım yine de.

Kendinizi böyle sıkmayın,"hep ben sorunluyum,hep hata bende" düşüncesini atmanızı tavsiye ederim,seviyor,değer veriyorsunuz ve kaybetmek istemiyorsunuz bu yüzden böyle düşünmeniz ama yapmayın kendinize,ayrıca ayrılık kelimesini de ağzınıza almayın derim,hoş bi şey değil. Farkında olmadan sizi baskılamış sanırım "bu konuyu konuşsam yine gereksiz bi konu konuşacağım sanki" demişsiniz,böyle düşünmeyin. Uygun zamanı kollayın ve tartışmadan,güzellikle konuşun. Yani hayatında birini istiyorsa sevgiliniz bunlar da getirileridir,bilmesi gerekir bilmiyorsa öğretin güzellikle seviyorsanız ve devamını istiyorsanız.

Bu durumu herkes zaman zaman yaşıyor, benim de sevgilimden çok duyduğum bir sözdür bu "bir şey yok ki şimdi bunu niye tartışıyoruz" ve şu sıra benim de boş vaktim çok. Yoğun dönemlerimi hatırlıyorum bu kadar ona odaklanmış değildim. Bence sorun bu olabilir sende de. Başka şeylerle ilgilenmeye gayret et soğumaz hemen ama senin gizemli yönünü azaltabilir, bunu canlı kılmak iyidir.

Benim korkum içten içe sorgulayıp bunu bana çaktırmayıp sonra hadi bitti demesi. Bu da sevgi eksikliğinden olur. Ki ben yoracak ya da kısıtlayacak hiçbir şey yapmıyorum. Açık, net ve istikrarlı olmayı seviyorum. Bunlardan biri sekteye uğrasa kafa bulanıklığım başlıyor.
İlişkide normal bir dönem diyorsun yani.
Konuşmamalı mıyım bu durumda?

Kendinizi böyle sıkmayın,"hep ben sorunluyum,hep hata bende" düşüncesini atmanızı tavsiye ederim,seviyor,değer veriyorsunuz ve kaybetmek istemiyorsunuz bu yüzden böyle düşünmeniz ama yapmayın kendinize,ayrıca ayrılık kelimesini de ağzınıza almayın derim,hoş bi şey değil. Farkında olmadan sizi baskılamış sanırım "bu konuyu konuşsam yine gereksiz bi konu konuşacağım sanki" demişsiniz,böyle düşünmeyin. Uygun zamanı kollayın ve tartışmadan,güzellikle konuşun. Yani hayatında birini istiyorsa sevgiliniz bunlar da getirileridir,bilmesi gerekir bilmiyorsa öğretin güzellikle seviyorsanız ve devamını istiyorsanız.

Evet hakkısınız. Biraz korku oluşturdu. Hiç soru istemiyor neredeyse. :) İşi gereği o kadar çok soru soran oluyor ki. Nasılsın? sorusuna bile tahammül edemeyecek neredeyse.
Ben hep güzellikle konuşuyorum. Yüzyüzeyken sıkıntı yok da, mesajlaşırken yanlış anlamalar olabiliyor.
Ayrılık kelimesini o bana çok kızdığı bir gün tepkisel geçirdi bir cümlede. Bir dk sonra geri aldı, düzeltti hemen. Ona istinaden o kelimeyi kullandım ben de.

Zaman icinde rutinlesmek ve 3 aydir beraberiz derken?
Zaman icinde rutinlesmek dedigimiz yıllar sonra olan bir sey. Biz 4 senedir daha rutinlesmedik mesela. Ki biz en yogun calisan mesleklerden birindeyiz. Ilgi gostermek isteyen her sekilde gösterir. 3 ayda agresiflik yapip ben cok yoğunum ayaklarına yatip ilgi gistermiyorsa sevmiyordur bence.

Zaman icinde rutinlesmek ve 3 aydir beraberiz derken?
Zaman icinde rutinlesmek dedigimiz yıllar sonra olan bir sey. Biz 4 senedir daha rutinlesmedik mesela. Ki biz en yogun calisan mesleklerden birindeyiz. Ilgi gostermek isteyen her sekilde gösterir. 3 ayda agresiflik yapip ben cok yoğunum ayaklarına yatip ilgi gistermiyorsa sevmiyordur bence.

Agresif değil. Bazen gergin. Agresifçe söylemiyor işlerini. Hayatımda ama ilk zamanlardaki gibi değil. Düzgün bir ilişki yaşamadığım için karşılaştıramıyorum ben. Rutinlik olayını da sorgulayamıyorum.
Ama sevmiyor olduğuna daha çok olasılık veriyorum artık. İstemsizce.

Bu arada ben seviyorum ama böyle daha farklı daha dingin bir sevgi. Beni bırakırsa ölürüm, ayrılmam modunda bir sevgi değil. Ben böyleyken ilişkiye değer verip, yollar arıyorsam.. O bu durumda seviyor olamaz gibi geliyor. Yani duygularından emin değil diye düşünüyorum.

Agresif değil. Bazen gergin. Agresifçe söylemiyor işlerini. Hayatımda ama ilk zamanlardaki gibi değil. Düzgün bir ilişki yaşamadığım için karşılaştıramıyorum ben. Rutinlik olayını da sorgulayamıyorum.
Ama sevmiyor olduğuna daha çok olasılık veriyorum artık. İstemsizce.

Agresif ya da gergin ne fark eder ikisi de kotu ozellikler. 3 ayda degisim olmaz tabii ki saglikli bir iliskide. Seviyorsa bile hirpalayarak sevecegi kesin. Uzecek.
Bir insanin isinin yogun olmasi onun enerjisini düşürebilir evet. Ama sevdigi insan onun dinlenme yeri olur. Size karsi bile tahammülü azalmissa ya karakteri bozuk yani genelde sinirli ve gergin biriyken ilk aylarda kendini gizlemis ya da sizi sevmiyor.

Evet hakkısınız. Biraz korku oluşturdu. Hiç soru istemiyor neredeyse. :) İşi gereği o kadar çok soru soran oluyor ki. Nasılsın? sorusuna bile tahammül edemeyecek neredeyse.
Ben hep güzellikle konuşuyorum. Yüzyüzeyken sıkıntı yok da, mesajlaşırken yanlış anlamalar olabiliyor.
Ayrılık kelimesini o bana çok kızdığı bir gün tepkisel geçirdi bir cümlede. Bir dk sonra geri aldı, düzeltti hemen. Ona istinaden o kelimeyi kullandım ben de.

Belki dediğiniz soru sorma meselesi arada olur ama sık sık olursa sıkıntı yani sonuçta sevgilisisiniz. Sevmediğini düşünüyorum istemsizce demişsiniz başka bı yorumda,bunu ona söyleseniz acaba nasıl olur hani farkına varsın durumun diye. Ona göre sorun elbette yoktur,belli ki alttan alıyor, yumuşak davranıyor,anlayış gösteriyorsunuz. Bi gün bu tavırlarından hepten sıkılıp dikleştiğinizde anlarsınız sizi sevip sevmediğini ya da o anlar sorun olup olmadığını. Kıyas etmekte zorlandığınızı söylemişsiniz birine bence kıyastan öte ne hissettiğinize, onun size ne hissettirdiğine bakın. Kıyas dediğiniz şey aynı şartlar altında bir faktörün değişmesiyle olur zira karşınızdaki başka bi insan sizde eski ilişkilerinizden ötürü belki farklı bi insan oldunuz eskiye nazaran. Tabi boşluğunuzu hesaba katmadan duygularınız,hislerinizi tartın biraz. Bi de bi meşgale bulun durumunuzu ondan sonra tekrar değerlendirin.

Bu arada ben seviyorum ama böyle daha farklı daha dingin bir sevgi. Beni bırakırsa ölürüm, ayrılmam modunda bir sevgi değil. Ben böyleyken ilişkiye değer verip, yollar arıyorsam.. O bu durumda seviyor olamaz gibi geliyor. Yani duygularından emin değil diye düşünüyorum.

Sevginiz bence makul,mantıklı bi sevgi :) Beklentileriniz sizin gibi hissetmesi yönünde ama adam bunların hiçbirinin farkında değil "iş"inden ötürü. Belki de sevgi seviyeleriniz farklıdır ve belli ki size yetmiyor bu. Ama biraz daha zaman tanıyın,üzerinde düşünmemeye çalışın,uğraş bulun kendinize.Ona göre tekrar değerlendirin. Yani bi süre zihnen bu sorunlardan uzak durmaya çalışın.

Back
X