- 24 Haziran 2011
- 23.475
- 48.951
- 798
- Konu Sahibi kadinistemezse
-
Taviz ve fedakarlık karşılıklı ise ne alâ, tadından yenmezCogu arkadas taviz vermeyin, fedakarlik yapmayin vs. demis ama yaptiginizda kiymetini bilen birini bulduysaniz sonuna kadar yapin. Onun icin yapabildiginiz herseyi yapin. Geri donusu harika oluyor.
Yalniz saygisizlik, sozlu ve fiziksel siddet, aldatma asla affetmeyeceginiz kirmizi cizgileriniz olsun. Bunu da ona saglam belli edin.
Taviz ve fedakarlık karşılıklı ise ne alâ, tadından yenmezAma bazen insanlar taviz vermeyi, fedakarlık yapmayı aşk zannediyor. Onun için her şeyi yapıyorum, ne dese tamam diyorum, sorgulamıyorum ama yinede hak ettiğim değeri göremiyorum diyorlar. İnce çizgiyi ayırt edebiliyorsak ne mutlu
İşte sorunda orda. Herif kıymet bilmez ama esas kız "ama çok seviyo yeeeaaağğğ" derHerkes için demedim zaten. Eğer kıymet bilmezse günahımı vermem
İşte sorunda orda. Herif kıymet bilmez ama esas kız "ama çok seviyo yeeeaaağğğ" der
Evet tam da bu şekilde; değer veriyorsam, seviyorsam bunu göstermeliyim diye düşünüyorum doya doya yaşamak istiyorum. Politik de olamamamdan kaynaklanıyor biraz da... Ama malesef şartlar belli etmemeyi gerektiriyor.istisnasız herkes aynı şeyi yazmış "çok üstüne düşme, çok değer verme" vs. iyi de çok değer verdiğim birini alırım zaten hayatıma. ve değer veriyorsam da , bunu göstermek isterim ve görmek isterim. eğer çok değer verip bunu içimde tutacaksam ne anlamı var yaşayamdıktan sonra?
çok sevip de belli etmeyenler, soğuk davrananlar nasıl beceriyor bi de bunu yazsınlar bence
Evet, ben baştan bu mesajı veremediğim için böyle oldu belki de...Çok fedakarlık kaybettirir.Bu zamana kadar asla karşımdakine ''sensiz yaşayamam'' görüntüsü vermedim.Gerekirse öyle de bir yaşarımki görüntüsü verdim.Tam tersi olsa dahi,üzüntüden ölüceğimi bilsem dahi.Karşımdaki bunu bilmek zorunda değil.Bu onu istediği gibi davranmaya sevk eder ve bana olan saygısınıda bitirir.Çünkü kendi doğrularımmı yoksa seviyorum diye herşeyi alttan almalarımmı? Mantıklı olan birincisi.Yalnızlıktan yada ayrılıktan korkmak insanın kendisine olan saygısının bitmesine sebep olur.Daha cesur davranmak lazım.Çok fedakarlık kıymetide hiç bir zamanbilinmez.Size çok aşık olduğunu söyleyen insan tarafından bile.Bu yüzden ilişkilerimin hepsinde (2 ilişkim oldu) ilgi görüp sevilip sayıldım.Bununda şansla alakası yok, kendisine saygısı olan insana karşı tarafta saygı duyuyor.Bu kadar net.Etrafınıza bakın, kocamsız ölürüm, ayrılmak istemiyorum ama diyen herkes ilişkisinde sıkıntı çekiyor.Sizin söylediğiniz gibi mutlu olan insanlar, ''paardon? böyle bişeyi nasıl kabul ediyosun sen yakıştırıyomusun kendine hiç?'' diyen insanlar.
Zaten çoğu zaman sorun bizlerde oluyor.Onun adı kendini kandırmak ama. Sevgi "seni seviyorum" diyerek değil hareketlerle belli olur. Şimdi herifler bunlara yapmadığını bırakmayıp arada "aşkım benim seni seviyorum" diye gazlayıp aynı hödüklüklere devam ediyorlarsa erkeklerde değil kadınlarda sorun var demektir. Bence...
Evet, ben baştan bu mesajı veremediğim için böyle oldu belki de...
Yani aslında akışına bırakmak doğal davranmak gerekiyor anladıgım kadarıyla..Bence bunun kuralı yok karşındaki insana ve aranızdaki sevgiye bağlı bence.
Çünkü ben bugüne kadar çok başarısız ilişkiler yaşadım aynı sizin gibi yok ya ben bu işleri beceremiyorum taktik beceremiyorum ondan diyordum. Sonra şimdiki sevgilimi buldum, dört yıl oldu hani ayrılığın düşüncesi dahi olmadı, büyük bir kavgamız dahi yok, mutluyuz.
Ama hiç taktik yapmadım. Yani kızdıysam aman ayrılmayalım diye içime atmadım içimden geldiği gibi sinirimi paylaştım. Fedakarlık yapmışımdır tabii ama hani öyle kendimi de paralamadım açıkçası hatta bazen bencilliklerim dahi oldu. Ama mutluysam içimden geldiği kadar mutlu da ettim ama şımarmasın da dedim. Yeri geldi bana doğum günümde hiç hediye almadı sadece çiçek pasta aldı geçti ben taktik yapıp ben de ona öyle yapayım demedim o ara istediği bir şeyi aldım hediye ettim, şımarır demedim. Ama kendimi ikinci plana atacak kadar fedakarlık yapmadım yapmam.
Aslında kötü giden ilişkilerde nasılsam öyleydim sanırım bu sefer adam doğru düzgün biriydi, güzel seven biriydi yani. Şans belki de.
Ama şu var ben asla aşırı fedakarlıklar yapmam ve bencilliğim vardır, sinirlendiysem kavgadan kaçmam, sinirlenince gözüm onu dahi görmez. Yani öyle çok verici, anaç çok mükemmel biri değilim. Mutlu edeni mutlu etmek için elimden geleni yaparım ama üzeni de üzerim hatta kindar bile sayılırım.
Biraz bencil olmak iyidir kimse sizi üzemez o zaman. Sizi üzene de hala fedakarlık yapmazsanız en azından ilişki bitince kendinizi çok yıpratmazsınız, netice de her ilişkinin her an bitme ihtimali var.
Yani aslında akışına bırakmak doğal davranmak gerekiyor anladıgım kadarıyla..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?