• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk 40 gün

damla242424

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2021
34
4
36
26
Bebeğin 40 ı çıkana kadar yanınızda biri kalsın derler bunun sebebi nedir şart mıdır

Bebeğin 40 ı çıkana kadar yanınızda biri kalsın derler bunun sebebi nedir şart mıdır
Eski batıl inançlar. İlk 40 günde surekli sıçrayarak uyaniyordum ve sürekli çocuk nerede aranıyordum. Ama bir bildikleri varmış demek ki. Yardım açısından da iyi olur. Bir destekcij varsa

İlk hafta hep sicriyarak uyandım gözüm kapadigim an birşeyler oluyor sicriyordum. Uykusuzlukdan bebeği unutuyorsun araniyorsun nereye koyduğunu. Emzirirken zorlanıyorsun. Yardım eden eşin annem olursa çok iyi oluyor. En azından tutup sana çocuğu veriri sırtına yastık koyar yemeğini yapar gibi gibi. Hewl ilk bebeginse daha cok yardım lazım alışana kadar. Birde bebekler 40 gün sonra gözleri açılır artık aciktiklarini farkeder ağlar öyle derin uyumazlar.

Lohusalık psikolojik ve fiziksel olarak yorucu bir süreç. İmkanınız varsa yalnız kalmayın. 2 saatte bir uyanıp bebeğinizi beslemeniz gerekecek. Haliyle kafa tam yerinde olmuyor. Destek şart

Eski batıl inançlar sebebi. Destek olacak birileri varsa evet gelsin. Yemek yapsalar yeter. Hazır hissedince yollarsınız.

Şart değil tabiki ama destek çok iyi geliyor insana gerçekten. Sen bebeğine bakarken birilerinin de sana bakması gerekiyor. İnsan doğumdan önce ben hallederim diye düşünüyor ama doğumdan sonra öyle olmuyor pek :) kendimden biliyorum.

Back
X