ilk bebeğim... o beni bırakıyor, ben onu tutamıyorum...

kahvekolik

Ya Hafiz!
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2008
8.159
6
156
İstanbul
2 ay boyunca çok istemiştik, çok uğraşmıştık ama hamile kalamamıştım. sonra bazı sebeplerden dolayı erteleme kararı aldık ve hiç beklenmedik bi zamanda hiçbir belirtim olmaksızın çift çizgiyi gördüm. hemen eşimle gidip kan testi verdik. sonuç çıkana kadar öldüm öldüm dirildim. 5 dakikada bir saate baktım. sonucu almaya gittiğimizde Allahımmm diye bi bağırmışım bi baktım herkes bana bakıyor, çok utandım. ama işte insan sevinçten ne yaptığını bilemiyor. doktor tebrik etti. yalnız testi tekrarlayalım, gebeliğin sağlıklı olup olmadığına o zaman karar veririz dedi. ama biz dinler miyiz hemen aileler arandı sevinçler tebrikler havada uçuştu. testi tekrarlayalım sonra eşimize dostumuza söyleriz diye karar aldık.

elim devamlı karnımda gezdim onunla konuştum, hayaller kurdum... dr testi iki günde bir tekrarlayın demişti ama sonucu beklerken strese girdiğim için daha geç tekrarlayalım dedik. hastaneye gidecekken bi ıslaklık hissettim korkudan elim ayağım titremeye başladı. tuvalete gidip bakamadım bi süre o korkunç manzarayı görmek istemedim. ama nafile.. sabah tahlili verdim sonucu öğrenmek için aramaya cesaretim yok. eşim sen boşver ben akşam getiririm dedi. yalnızken öğrenmemi istemedi belki.

mutluluğum ne kadar az sürdü. o tabloyu görmeyeyim tuvalete gitmeyeyim diye su içmiyorum inanır mısınız? bu kadar az zamanda böyle bağlandım işte bebeğime. sürekli neden neden diyorum. acaba şöyle mi yaptım ondan mı oldu, böyle mi yaptım ondan mı oldu diyorum. şu yaşıma kadar öğrendiğim araştırdığım herşey silindi kafamdan. çok acı çekiyorum, ağlıyorum..gidiverdi işte tutamadım...

Üzüntünüzü anlıyorum. Ama gidiverdi, tutamadım yalnış. Sizin elinizde olan birşey değil bu. Geçmiş olsun..

Kahvemmm çok üzüldüm canım.
Ama senin hiçbir suçun yok, sakın kendini suçlama.
Düşük olmasının sebebi genellikle sağlıklı olmamasıymış.
Düşünsene Allah korusun sağlıksız biz bebek dünyaya getirmek ister miydin?
Siz daha yeni başladınız, eminim çok yakında nur topu gibi bir bebeğiniz olacak.
Lütfen üzme kendini, hırpalama.
Hayırlısı böyleymiş.
Yerinden hiç kalkmadan yatsan bile olacak varsa olurdu zaten.

üzülememek elimde değil sarişim
belki bugün kalp atışını bile duyacaktık keseyi görecektik...
daha dün eli karnımdaydı ne kadar mutluydum, ağlamaktan gözlerim şişti yaa

Canım benim seni çok iyi anlıyorum, gerçekten çok zor bir durum ama artık kendini üzme lütfen.
Bak en azından sorunsuz hamile kalabildiğini öğrendin.
Birkaç aya kalmaz yeniden hamile kalabilirsin.
Yeter ki sen kendini fazla yıpratma.

Kahvecim ne diyeceğimi bilemiyorum.
Ama bildiğim tek şey her şer de bir hayır olduğu.
Sarişin de dediği gibi,sağlıksız olarak doğması yerine yolun başında seninle vedalaşması daha hayırlı..
Ama bunu sana anlatmak saçmalık hem de şu an ,sen ona bağlandın bir gün iki gün ne olursa olsun bağlandın.Sevdin okşadın anlayamam hiç tatmadım o duyguyu ama anlamaya çalışıyorum.
Şimdi ağla ne ise acısı sonuna kadar yaşa ama sonra dur.Dur ki yeni bir gebelik için moralin sevgin olsun bedenin güçlü olsun.
Sen onu tutamamış değilsin,sen istememiş değilsin.. bu Allah'ın yazısı..
Kuzucum benim lütfen ağlama sadece dua et,inançlı bir kızsın sen,aşacaksın bunu.
Seni seviyoruz biliyorsun

cok gecmiş olsun canım bende gecen ay düşürdüm bebegimi cok üzüldüm agladım bir sene üstüne hamile kalmıştım ama sevincimi yaşayamadan bırakıp gitti beni...demekki hayırlısı böyleymiş allahtan umut kesilmez şimdi toparladım kendimi ikinci bebişim icin calışmalara başladım...rabbim inş hayırlısıyla saglıklı bebişler verir bize...

Kahvemmm ,mesajını aldıgımdan beri nutkum tutuldu ,

üzülme canım benım ,gebe kalabıldıgını bılıyorsun ,sorun olmadıgını bılıyorsun.

ya ben ne dıyecegımı bılmıyorum ınan cok üzüldüm çokkk

ama mesajına da yazdıgım gıbı senin için hayırlı değildi öyle düşün
ve kalbini ferah tut sağlıksız olacağına düşürmek daha iyi..

En kısa zamanda Allah'ım sağlıklı evlatlar nasip etsin Kahvemm ,zamanı var demek ki en hayırlı ,en dogru zamanı Allah bilir..

Canım benım senı cok sevıyorum ve bir dahakıne ne olur benı düşünme ve ve istedigin gibi haykıra haykıra bagır ben hamıleyım dıye tamaam mı ..

üzülme ne olur

evet ama neden düştüğünü ve ne tarz bi düşük olduğunu bilmiyorum şu anda. eğer dış gebelikse cerrahi girişimde bulunuyorlarmış. kaybıma hüznüm bi taraftan, bilinmezliğin verdiği korku bi taraftan..

canım benim sağol bende sizi seviyorum..
çok farklı bi his inan yaşaman lazım insan o kadar bağlanıyor ki, sürekli onunla konuşuyordum günaydın minik hücremden, iyi geceler küçük aşkıma.. bir hafta onu çok sevmeme yetmişti.bide hormonların etkisi de var tabi. inşallah kimse bu acıyı yaşamaz..

[/B]

Son düzenleme:
ne diyeceğimi bilemiyorum kahvecim çok üzüldüm...inan her hayırlı şeyin bir zamanı var Allah

da hayırlı olan

zamanı bilir yaşarken üzülüyoruz ama

inanıyorum ki telafisi çok güzel olacak kendini üzme daha fazla, tevekküle devam et

inancını yitirme Allah yardımcın olsun sabır ve gücünü arttırsın...

canım sana da çok geçmiş olsun. kaçıncı haftada düştü peki? dış, kimyasal?

canım geçmiş olsun..senin bu yaşadığını ben bu yıl 6 kez yaşadım...çok zor olduğunu iyi bilirim...6 kez umut 6 kez hayal kırıklığı...ilk çıkan değerin kaçtı...eğer düşük bir değerse muhtemelen kimyasal gebelik yaşamışsın...

kuzum benim bende seni çok seviyorum. özür de diliyorum, ama insan çok duygusal oluyor bide o yüzden bişey söyleyememiştim. Allah isteyen hiçbi kadının kucağını boş bırakmasın inşallah.

Kahvecim..Biraz araştırma yaptım ..
Elbette sende yapmışsındır ama ilk gebelikte düşük yapma oranı neredeyse %75..
Allah korusun ama Bu hepimizin başına gelebilir.
Onu bekliyordun sen aşkal bu yüzden hemen bağlandın.Benimsedin,anne olmaya hazırsın..
Ben şöyle bir çevremi gözden geçirdim de çokça düşük haberi aldım son 5 yılda ve hemen hemen hepsi anne şu anda ..
Bu belki yaşadığımız yüzyıldan belki kalıtımsal belki başak bir sebep..
Sen güçlü ol ve ilk önce düşüğün gerçek sebebini öğren.
Merakta kalıp bunu dert etme,kendini şüphelerle üzme.
Cidden üzülmene üzüldüm.. canım yandı,Allah sana sabır ve güç versin.
ve en kısa zaman da Efe'ne kavuştursun ben bu mutlu haberi senden alacağım günü bekliyorum.

sağol canım benim iyi olayım başka şey düşüneyim diyorum ama yok yapamıyorum.

6 kez. bu acıyı 6 kez mi yaşadın arkadaşım? Allah sabır versin, yaşadıklarının mükafatı olarak çok tatlı ve hayırlı bi evlat versin Allahım size. ilk değerim 163 tü.

Allah sana da sabır versin..
Çok acı,senin düşüklerinin sebebi neymiş duruşah

oran bi hayli yüksekmiş. sebebinden çok korkuyorum işte inşallah kimyasaldır.
belki geçen sene hep büyük konuştum yok ne bebeği daha zaman var şu bu diye acaba diyorum ondan mı oldu böyle? kafam allak bullak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…