- 5 Mart 2019
- 44
- 49
- 8
- Konu Sahibi sabahinilksaatleri
-
Bizim burda dusuk yapan kisiye hemen hamile kalirsin derler oylede olur genelde pskolejikmn kaybetme korkun var Allaha cok dua et bunun icin dualar var oku bebegin sana sıkıca tutunsun ins aklinada kotu bisey getirme hersey Allahtan verende o alanda o herseyde de bi hayir vardr oyle dusun rabbim sag salim saglikli shatli sizs hayirli bir evlat rabbimize hayirli bir kul olmasni nasip etsin ins
Merhaba,
İlk bebeğimi 10 ay önce doğumdan önce kaybettim. Kaybetmek lafın gelişi elbette, onlar sonsuza kadar bizim çocuklarımız olarak kalacak. Ben bu konu hakkında hala tanımadığım kişilerle konuşmaya hazır değilim.
Şu an ikinci bebeğime hamileyim fakat bu süreç hiç de kolay değil, ancak yaşayan bilir. O yüzden herhangi bir gebelik grubundan ayrı olmalı diye düşündüm. Ayrıca yeniden hamile kalmak isteyenler de gruptan fayda sağlarlar umarım. Ben ilk gebeliğimde hiç stres yaşamamıştım fakat şu an aklımı kaybedecek gibiyim. Her gün meditasyon yapmaya başladım, bunun çok yararının olacağına inanıyorum. Olabildiğince kimyasaldan uzak ve sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. Çarşamba günü ilk doktor kontrolüne gideceğim ve çok heyecanlıyım umarım kalp atışlarını duyabiliriz. Biliyorum ki, tekrar bu sürece girmek hiç kolay olmayacak.
Benimle aynı durumda olan ya da bunları yaşamış olanların birbirine destek olması için bu başlığı açtım, umarım işe yarar. Gruptan istediğim önceki kayıplar hakkında kişi kendisi istemediği sürece sorular sorulmaması, çünkü bir çok kişi internet ortamında konuşmak için hazır olmayabilir.
Siz stresle başa çıkmak için neler yapıyorsunuz?
Kayıplarınız için çok üzgünüm, ama siz şu an dört çocuk annesi bir kadınsınız. Maalesef ki, diğer anneler gibi bebeklerimiz yanımızda değil. Yine de her şeyi elimizden alabilirler ama onların annesi olduğumuz gerçeğini alamazlar. İnşallah bir gün gelecek onlarla buluşacağız.Benim dört kaybım var. Sonuncusundaki kaybım çok büyük idi sayılı gün kalmıştı kucağıma almama. Tekrar anne olabilmek için geçirmem gereken asgari bir süre var onu bekliyorum. Psikolojik destek Almaya başladım ben. Önlem anlamında zaten hep kontrol altında idim ek yapabileceğimi pek bir şey yok. Acaba yogaya filan da başlasam diyorum ancak bana pek uyan bir şey değil kendimi biliyorum. Seni çok çok iyi anlıyorum her seferinde daha da artıyor bu his. Kendini en iyi sen bilirsin aeni ne rahatlatacak ise onu yap.
Sizi çok ama çok iyi anlıyorum. Aynı yollardan ben de geçtim. Ama sonunda eğer bu dünyada kalacaksam ve daha ömrüm varsa, ancak bebeğime sarılarak yapabilirim diye düşündüm. Hem de benim canım oğlumun kardeşi olacak. O yüzden tekrar cesaret ettim, şükür ki sizin gibi bekleme süremi doldurunca hemen hamile kaldım. Ama tam da beklediğim gibi hiç kolay değil. Burada birbirimize cesaret oluruz.Bende 12 eylülde kaybettim bebeğimi. Kalbi gelişmemişti. Benimde en nefret ettiğim teselli etmek adına. Yine yaparsın üzülme demeleri. Evet yine olur belki ama 10 tane de çocuğun olsa onun acısı hep olacak. Tekrar istiyorum ama nasıl 9 ay başedebilirim korkularımdan bilmiyorum. İşe girmek için uğraşıyorum bende. En azından çalışırsam eğer yine hamile kalırsam çok düşünmem diye düşünüyorum. Siz çalışıyor musunuz? Meditasyon fikri iyiymiş onu ben şimdiden başlasam iyi olur. Böyle bir konu açmanız bizler için iyi oldu aslında birbirimize tavsiyeler de bulunabiliriz.
Yine yaparsın üzülme diyenlere diyecek o kadar çok lafım var ki... Mesela onların bir çocuğunu biz alsak nasıl olsa onlar yine yapar yerine. Bizim bebeklerimizin şu an burada olmaması onları yok olduğu anlamına gelmiyor. Biz taşıdık onları karnımızda, onlar birer bebek, insan ve kişi. Kaç çocuğumuz daha olsa kaybettiğimizin yerini tutamaz. Biz bu gerçeği ömrümüz yettiğince yaşayacağız, diğerleri en azından bebeğimizin varlığına saygı duyabilir yanımızdayken.Bende 12 eylülde kaybettim bebeğimi. Kalbi gelişmemişti. Benimde en nefret ettiğim teselli etmek adına. Yine yaparsın üzülme demeleri. Evet yine olur belki ama 10 tane de çocuğun olsa onun acısı hep olacak. Tekrar istiyorum ama nasıl 9 ay başedebilirim korkularımdan bilmiyorum. İşe girmek için uğraşıyorum bende. En azından çalışırsam eğer yine hamile kalırsam çok düşünmem diye düşünüyorum. Siz çalışıyor musunuz? Meditasyon fikri iyiymiş onu ben şimdiden başlasam iyi olur. Böyle bir konu açmanız bizler için iyi oldu aslında birbirimize tavsiyeler de bulunabiliriz.
Kalbini ferah tut canım meleğin seninle ve sımsıkı tutunuyor inşallahDün gece çok şiddetli kramplar yaşadım. Bütün gece devam etti, mide yanması diye düşündüm başta ama hep ağrı oldu sonrasında. Sabah da işe gittim ve tüm gün ayakta kaldım. Hamileliğin başlangıcından beri çok hastayım ki ben genelde hiç hasta olmam.
Yarın ilk doktor randevusunda kötü bir haber almaktan çok korkuyorum. Yaşadıklarım normal gelmiyor, ama en azından biraz mide bulantım var bunu iyiye işaret olarak kabul ediyorum.
Umarım yarın iyi haberler alırız.
Hep kalabalık bir aile olmayı istemiştim ahirette kalabalık bir aile olabileceğiz. Yin dersini ilk fırsatta deneyeceğim. Gerginlik çok var evet. Benim yaşadıklarımı yaşayanlarla konuşmak bana çok iyi geliyor elbette gireceğim.Kayıplarınız için çok üzgünüm, ama siz şu an dört çocuk annesi bir kadınsınız. Maalesef ki, diğer anneler gibi bebeklerimiz yanımızda değil. Yine de her şeyi elimizden alabilirler ama onların annesi olduğumuz gerçeğini alamazlar. İnşallah bir gün gelecek onlarla buluşacağız.
Ben yoga hocasıyım aynı zamanda, o yüzden bunu bir çeşit deneme gibi düşünün. Eğer şu an fiziksel bir sıkıntınız yoksa bir yoga salonunda sadece yin dersine girin. Bizim bedenlerimiz travma geçirdiler ve içimizde çok büyük gerginlik var. Yin dersleri daha çok belli pozisyonlarda en fazla 5 dakika kalarak vücudun biriktirdiği gerginliği atmasına yarıyor. Bir şans verseniz ve şansınıza iyi bir hoca denk gelse belki de ömür faydasını görürsünüz. Bunun yanında inanç elbette çoğu kişi için hayati önem taşıyor.
Arada buraya girerseniz fikir alış verişi yaparız.
Sevgilerimi yolluyorum.
İlk cümlenizi ağlayarak okudum. Benim şu an görüştüğüm kişiler burada kayıplar yaşayanların gittiği bir gruptan sadece. Başka kişilerle iletişim kurmakta çok zorlanıyorum. Onlar ancak iyi geliyor.Hep kalabalık bir aile olmayı istemiştim ahirette kalabalık bir aile olabileceğiz. Yin dersini ilk fırsatta deneyeceğim. Gerginlik çok var evet. Benim yaşadıklarımı yaşayanlarla konuşmak bana çok iyi geliyor elbette gireceğim.
İlk yıl dönümü yani doğum ve ölüm günü yaklaştıkça ben de daha kötü oluyorum. O gün çok zor geçecek biliyorum.Burayı görünce buradaki herkese sarılmak istedim sadece ve sadece yaşayan biliyor çünkü... Bende geçen sene Aralık ayinda kaybettim ve neredeyse 1 sene olacak... Yeniden hamile kalabilecek miyim... Eğer olursa yine aynı şeyler olur mu... Tekrar aynı şeyleri yaşamamak için ne yapmalıyım... İşte bu düşüncelerle boğuşan birisi icin gerçekten teselli yerine sadece dua ya ihtiyacımız varRabbim evlat sahibi olmak isteyen herkese hayırlı zamanda sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah
Çok ambiyane bir tabir olacak ama hani derler ya eşektne düşenin halinden ancak yine öylesi anlar diye. Bizimkisi de o hesap... bana da işe tekrar başlamak çok iyi geldi Zaten o yoğunlukta bu bekleme zamanı daha da hızlı geçecek. Hani Hapisteki mahkumlar duvarlarına çizik atarlar ya ben de öyleyim şu anda. Cümlelerimi toparlayamıylrum çok dağınık konuşuyorum.İlk cümlenizi ağlayarak okudum. Benim şu an görüştüğüm kişiler burada kayıplar yaşayanların gittiği bir gruptan sadece. Başka kişilerle iletişim kurmakta çok zorlanıyorum. Onlar ancak iyi geliyor.
Evet yıl dönümü yaklaşıyor ve ben haftaya regl olursam tüp bebek için ilaçlara başlayacağım tabi inşallah regli olmam ve hamileyimdir 6 gün kaldı ve ben bir ümit şimdiden test yapıyorum artık korkudan ne kadar erken öğrensem o kadar iyidir vitamin lerime ilaçlarıma başlarım kafasıylaİlk yıl dönümü yani doğum ve ölüm günü yaklaştıkça ben de daha kötü oluyorum. O gün çok zor geçecek biliyorum.
Aynı şeyleri yaşamamak belki elimizde değil ama yine de biz elimizden geleni yapacağız. Bizim için tekrar bu yola girmek tam bir çılgınlık ama ben o kadar çok yeniden bebek sahibi olan aile gördüm ki, tekrarlaması çok çok düşük bir oran. Biz inşallah yaşayacağımızı yaşamız, sıramızı savmışızdır. Tekrar hamile kalmaya karar verirseniz buraya yazabilirsiniz.
Sevgilerle
Seni çok iyi anlıyorum. Biliyor Musun biz bebeğimizin ölümünü evlilik yıldönümümüzde öğrendik. Şimdi benim de en büyük isteğim seneye o tarihte karnımda bebeğim olsun yine.Evet yıl dönümü yaklaşıyor ve ben haftaya regl olursam tüp bebek için ilaçlara başlayacağım tabi inşallah regli olmam ve hamileyimdir 6 gün kaldı ve ben bir ümit şimdiden test yapıyorum artık korkudan ne kadar erken öğrensem o kadar iyidir vitamin lerime ilaçlarıma başlarım kafasıylaeğer ki tüp bebeğe başlarsam ve bir sorun çıkmaz hemen transfer olursa da 1. Yılı dolmadan öğrenmiş olacağım onun 1 yılı dolarken iki hissi bir yasarim hüzün... Mutluluk... Rabbim herşeyin hayırlısı versin
İnşallah canım ya artık dua etmekten yani aslında yanlış dua etmekten de korkuyorum hani olacaksa sağlıklı hayırlı evlat olacaksa olsun istiyorum kendim ve isteyen herkes için çünkü istiyoruz ama sonra üzücü şeyler yasayabiliyoruz Rabbim herşeyin hayırlısını versin inşallahSeni çok iyi anlıyorum. Biliyor Musun biz bebeğimizin ölümünü evlilik yıldönümümüzde öğrendik. Şimdi benim de en büyük isteğim seneye o tarihte karnımda bebeğim olsun yine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?