Her şey çok janjanlı ve çoğu şey de insanlara büyük bir ihtiyaç gibi sunuluyor, ama aslında değiller. Mantıklı, sade kararlar verirseniz, gösteriş önemli değilse, gayet ekonomik bir şekilde halledersiniz bu meseleleri. İlk sene çok hızlı büyüyorlar, çok fazla giysi alırsanız, muhtemelen bir çoğunu yeterince çok giyemeden rafa kaldıracaksınız. O yüzden yavaş yavaş, çocuğunuz büyüdükçe takviye yapar gibi alın. Haşatları çıkana kadar kullanın. Ben öyle yaptım.
Neredeyse bütün giysileri üniseks almştım ki, ileride ikinci bebeğimiz olursa, cinsiyeti farklı olursa, falan filan diye... İkinci de kız oldu tabi, orası ayrı konu. =) Bebek arabasına 4000-5000 vermek bana dehşet abes geliyor. Chicco'nun Liteway Travel sistemini almıştık, ikinci kızımı da onunla büyütüyorum. Hem muadillerine göre çok uygun, hem de taş gibi sağlam. Baston puset olduğu için de ileri dönemlerde de çok işlevsel.
Çok kısa süre giyilecek, kullanılacak şeyler eğer çok pahalıysa, ikinci el aldım. Mesela ilk altı ay için mont, dönence filan gibi. Hala ikinci el çok şey alıyorum; kitaplar, oyuncaklar, giysiler... Tutumluanne diye bir site var, tavsiye ederim. 3 gün giyeceği, oynayacağı şeyler için dünya para saçmak büyük israf geliyor bana. Ah, benim yavrııım en güzeline, en kalitelisine layık kafasında hiç değilim. İhtiyaçları gidersin, yeter kafasındayım.
İsim konusuna gelirsek, doğadan isimleri severim ama kızlarıma neredeyse dünyanın her yanında, her millette bir anlamı olan isimler koyduk. Aslında tek sebebi kulağımıza güzel gelmeleriydi. İnsanlar pek anlamıyorlar, tekrar ettiriyorlar ama çok da fifi. Anlamayan az daha kitap okusun, bağa ne.

Sağlıkla gelsin, uzun, huzurlu, mutlu bir ömrü olsun miniğinizin.