ilk bebeklerimizde sorun yaşamadık ... peki neden şimdi bebeğimiz olmuyor...

bende bahçeiewlerde oturuyorum canım bende rahim filimi çektirmiştim ama burda değil fındıkzadede korkulacak bişey yok 5 dakika bile sürmüyo

canım benim ... dilekcimmm... walla bende eczaneye gidince eczacı direk test çıkarıyo... artık utanmaya başladım inanki....

tüplerin tıkalı olduğu sadece rahim filmi ile mi anlaşılıyo kızlar başka yolu yok mu?

Otuz yaşına dek düzenli adet gören bir kadın son iki yıldır adet görmemesinin nedeni nedir?Böyle durumlara sekonder amenore denir. Polikistik over hastalığı, yumurtalıklarda ki erken yetmezlik, aşırı kilo, prolaktin hormonun (süt üretimini sağlayan hormon) yüksekliği, aşırı ekzersiz, hipofiz bezinin çalışmaması sekonder amenoreye neden olur.

Üreme Kanallarında Tıkanıklık Tüplerdeki hasara neler yol açar? Tüplerdeki tıkanıklık kısırlığın en önemli nedenlerinden biridir. Geçirilmiş enfeksiyonlar tüplerde tıkanıklığa neden olabilir. Bir çok bakterinin neden olabileceği üreme organlarındaki yaygın enfeksiyon tüplerde iltihaplanma ve şişmeye neden olabilir. Cinsel temas yolu ile geçen hastalıklarda tüplerde tıkanıklığa yol açabilir. Rahim içi araç kullanan kadınlarda, düşük sonrası geçirilen enfeksiyonlarda ve apandisiti patlayan kadınlarda tüplerde tıkanıklık daha sık görülür. Karın içine kanamalara neden olan endometriozis hastalığıda tüplerde tıkanıklığa yol açabilir.

Tüplerdeki tıkanıklık kısırlığa nasıl yol açar? Yapışıklıklar tüplerin şeklini ve yumurtalıkla olan ilişkisini bozar. Yumurtanın tüplere alınması ve tüplerde ilerlemesi zorlaşır.

Çocuk sahibi olamayan kadınların yüzde kaçında tüplerde tıkanıklık görülür? Çocuk sahibi olamayan kadınları %30'unda tüplerde tıkanıklık görülür.

Üreme organlarındaki enfeksiyonun bulguları nelerdir? Akut enfeksiyonlarda ateş, ağrı, kötü kokulu akıntı ve fazla kanama görülebilir. Tüplerde yapışıklığa neden olan enfeksiyonlar genellikle kronik enfeksiyonlardır. Bu enfeksiyonlar genellikle bulgu vermez, zamanında tedavi edilemediği için tüplerde yapışıklığa neden olur.

Tüplerde tıkanıklık olduğu nasıl anlaşılır? Çocuğu olmayan kadınların değerlendirilmesinde tüpler mutlaka incelenmelidir. Tüpteki problemlerin belirlenmesinde rahim filmi ve laparoskopi kullanılabilir.

Tedavi amacı ile hangi operasyonlar yapılır? Tüplerdeki hasarın tipine göre en sık görülen hasar tüplerin etrafındaki yapışıklıklardır. Bu durumda adezyoliziz (yapışıklıkların açılması işlemi) uygulanabilir. Bu işlem laparoskopik olarak (kansız bıçaksız ameliyat) uygulanabilir. Eğer tüpün orta kısmında tıkanıklık varsa tüpün bir kısmı çıkarılır ve iki uç birleştirilir. Bu operasyonların başarısını tüplerdeki tıkanıklık ve hasarın derecesi, hastanın yaşı, kısırlığa neden olan diğer problemelerin varlığı ve cerrahinin şekli etkiler.

Tüplerimden biri sağlıklı ise gebe kalabilir miyim? Evet, gebe kalabilirsiniz.

Önceden tüplerini bağlatan kadınlar tekrar çocuk sahibi olabilir mi? Bu tubal sterilizasyon adı verilen cerrahi kısırlaştırma operasyonunun cinsine bağlıdır. Cerrahi koter ile tüpler yakıldığında veya tüplerin fimbiriya adı verilen uç kısımları çıkarıldığında tekrar gebe kalma şansı düşüktür. Bu vakalarda yardımcı üreme teknikleri ile çocuk sahibi olabilirler.

Tubal sterilizasyon cerrahi olarak düzeltildikten sonra dış gebelik riski artar mı? Tüplere yapılan tüm cerrahi girişimlerden sonra dış gebelik riski artar. Hasar gören tüpler cerrahi bir işlemle açılsa dahi yapıları bozulduğu için döllenen yumurta içlerinden rahat geçemez ve dış gebelik riski artar.

canım sende tüplerde problem inşallah yoktur olsada tedavisi var. sadece hamilelik zamaı uzuyo.brnimde ikinci bebeğime zor hamile kalmıştım. düşük oldu .hazirnda tekrar çalışmalara başlıcaz . hakkımızda hayırlısı neyse o olsun.:1hug:

tüplerin tıkalı olduğu sadece rahim filmi ile mi anlaşılıyo kızlar başka yolu yok mu?

kader arkadaşım benimmm :teselli: canımsın malesef çok fazla anlaşılamıyor, biliyorum bazı çekincelerin var ee tabiki normal ama bu kadar kendini kasma bence ben cuma günü gidiyorum çektirmeye sana detayları anlatırım bol bol söz korkutmam jeyyar

hakkımızda hayırlısı olsun canım a.s.

Mrb canlar.. benimde bi oğlum var 10yaşında.. 2.yi istiyoruz 5aydır bilinçli olarak uğraşıyoruz.. testler muayeneler yok guatr yok prolaktin yok çatlatma iğnesi 2günde bir yumurtlama takibi.. canıma tak etti valla bende bıraktım dr.u bu ay. medismart aldım çift çizgiyide gördüm görevimide yaptım :) çatlama olmamış olabilirmi diye merak ediyorum.. testi tekrar yapsam negatif çıkarsa çatlamış diyebilirimiyim:?? tatlicadiarzupeki medisamrt kullanarak hamile kalan varmı aranızda

ayyy cumamı gidiceksin ayyy işallah kolay geçer... ve sonuçlar ii çıkar... hayırlısı olsun tatlım...... haberlerini bekliyorum.....

bu arada ben cuna günü yazlığa gidiyorum.... pazar gece gelicem bi değişiklik olmazsa...

tatlım benimde kızım 9 yaşında ... ve bende uğraşıyorum benimde canıma tak etti ama hala cabalamaya devam etmekteyim ... ama zaman zaman dibe vurduğumda çok oluyor....
kafamçokkarıştı

canım sende tüplerde problem inşallah yoktur olsada tedavisi var. sadece hamilelik zamaı uzuyo.brnimde ikinci bebeğime zor hamile kalmıştım. düşük oldu .hazirnda tekrar çalışmalara başlıcaz . hakkımızda hayırlısı neyse o olsun.

BENDE ÇEKTİRDİM O HSG Yİ KABUS GİBİYDİ...
TÜPLER AÇIK SORUN YOK O HALDE NEDEN HALA BEBEĞİM YOK.. KİMİSİ DEMİŞTİ HSG DEN SONRA KOLAY HAMİŞ KALIRSIN DİYE YOK YOK YOK GENE YOK......

hurrem2000 miyavv bende geldim gruba
oglum var 4,5 aylik subatta spirali ciakrttirdim nisanda hamile kaldim mayis sonubosgebelik kurtaj oldum simdi devam edimmi israra vazmi gecim bilemiyorum cok kararsizim amerikada bi arkadasim 9 sene delirererk cocuk olsun diye ugrastigini anlatti buyuk kizi 14 yasinda oldu simdi 1 yasinda dunya tatlis kizi var bana israr et diyor ama ne bilim olmazsa da sinri bozucu yada sakat olacak korkusu geldi bana cok zor ya hersein basi alahin izni kismeti

MİYAW ....
CANIM BENİM HOŞ GELDİN....
BENDE ARKADAŞINA KATILIYORUM BIRAKMA PEŞİNİ....
ARKADAŞININ YAVRULARINI VE BİZİM YAVRULARIMIZIDA RABBİM BAĞIŞLASIN.. SAĞLIK SIHAT VERSİN İNŞALLAH...
BENDE ÇOK UZUN ZAMANDIR UĞRAŞIYORUM... AMA HALA BİŞİ YOK... HALA GEBE DEĞİLİM...
OLMADIMI OLMUYOR..
CANIM BENCE ÖLE KÖTÜ FİKİRLERİ KAFAN DAN AT.. İYİ DÜŞÜN İYİ OLSUN..
RABBİM HAYIRLISIYSA VERSİN....SAĞLIKLA GELSİN BEBEKLERİMİZ...
BENİM TEDAVİ SÜRECİ 4 YILI BULDU AMA HALA SONUÇ ALAMADIM...
9 YILDIRDA KORUNMUYORUM...
KISMET NE ZAMANSA O ZAMAN DİYORDUM .. AMA ARTIK SANIRIM YAVAŞ YAVAŞ TÜKENİYORUM.. HEM BEDENEN HEM RUHEN ÇOK YORULDUM...
YIPRANDIM.. HER AY AYNI SIKINTIYI YAŞAMAKTAN USANDIM .. CANIMA TAK DEDİ ARTIK....:1no2:

kizlar kurtaj ve dusukten sonrada tikaniklik enfeksiyon olma ihtimali yuksekmis o zaman da bebek olmuyomus bende bu yasta neler duyuyorum her allahin gunu genelde konsutugum arkadaslar korunma 2 haftada rahim toparliyo kendini simdi dene bebegi olmazsa sonra daha zor diyolar bende ne yapayim sasirdim Hurremcim hakikatten her ay oldumu diye beklemek ne zor bisey tatlim ya cuma gunu bize hayirli gelsin dualarimiz kabul olsun

Canim allah hayirlisini versin herseyin .. ben de ayni sorunu yasiyorum , allah bagıslasin bak bi cocugun var ben ilk cocugumu topraga verdim ikinci icin her ay umutla test yapiyorum ama yok iste 1,5 sene gecti her cocuk gordugumde agliyorum hergun icim aciyo ama yine de rabbim hayirlisini vrir diye bekliyorum .. sabret olacaak elbet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…