canım arkadaşlarım benim bebiş te tarihini 18.aralık gösteriyor kısmet olursa...doktorumuz bir yanılgı olmaz ise erkek görünüyor dedi :)) fakat benim kafamı kurcalayan bir konu var sizinle paylaşayım...yaşım 27 ve ilk gebeliğim .11+6 haftamda yapılan ultrasonda ense kalınlığı normal ve burun kemiği çıkmış görülebildi doktorum ikiliye gerek yok üçlü yaparız temmuzda dedi.... keşke yaptırmasaydım fakat ben dayanamadım baska hastanede baska doktorda 13+2 haftamda ikili test yaptırdım ve ikili sonucum 1:221 çıktı..kombine risk 1:1278 ..yaş riski 1:885 ..trisomy ise 1:10000 ...degerlerde sadece ikili test değerlerinin üzerinde ..birde hcg değerim 172 çıktı mom değeri de 5,11 ..çok yüksek gibi geldi bana!!..doktor ayrıntılı ultrason önerdi 18.haftada ...sizce ben ne yapmalıyım((( hcg değerim neden bu kadar yüksek çıktıı ve erkek benim bebişim hcg yüksek ise kız olması gerekiyordu...lütfen bana bir fikir verin!!! zor durumdayım ...ii değilim..Allah bebişlerimize sağlık sıhhat versin
tunky, öncelikle Allah sana güç kuvvet versin bulunduğun durum için. Mesajını gördüm göreli ben ne yapardım diye düşündüm, ikili tarama sonuçları hiç kimseye net birşey söylemiyor ki, sadece ihtimalleri gösteriyor ama %100 sonuç vermiyor, bence gönlünü ferah tut, yaptır üçlü testi, al güzel sonuçlarını ve rahatla. Diğer yandan ben nette birkaç forumda bazı anne adaylarının ikili tarama testi sonucu çok kötü çıkmasına rağmen son derece sağlıklı bebişler doğurduklarını ve ikili tarama testlerine fazla takılmamak gerektiğini yazdıklarını gördüm.[/QUOTE
tesekkür ederim..ben şimdi 15.haftama girdim..üçlü test için fazla sabırsızlanıyorum..16.haftada yaptırsam olur mu acaba?
tunky, öncelikle Allah sana güç kuvvet versin bulunduğun durum için. Mesajını gördüm göreli ben ne yapardım diye düşündüm, ikili tarama sonuçları hiç kimseye net birşey söylemiyor ki, sadece ihtimalleri gösteriyor ama %100 sonuç vermiyor, bence gönlünü ferah tut, yaptır üçlü testi, al güzel sonuçlarını ve rahatla. Diğer yandan ben nette birkaç forumda bazı anne adaylarının ikili tarama testi sonucu çok kötü çıkmasına rağmen son derece sağlıklı bebişler doğurduklarını ve ikili tarama testlerine fazla takılmamak gerektiğini yazdıklarını gördüm.[/QUOTE
tesekkür ederim..ben şimdi 15.haftama girdim..üçlü test için fazla sabırsızlanıyorum..16.haftada yaptırsam olur mu acaba?
sabırsızlığını anlıyorum, ama bence hemen 16 haftada yaptırma. üçlü 16-20 arasında yapılan bir testtir bildiğim kadarıyla, bence en iyisi ortalarda gitmek, yani 18. haftada yaptırmak bence daha iyi olur
kızlar ben yatakta dönerken cok zorlanıyorum sankı ıcımde bıseyler batıyor gıbı bunun gıbı seyler yasayan var mı ve arada sırada yüzüstü yatıyorum istem dışı bunun bır zararı olurmu daha şimdiden acaba
Sevgili arkadaslar oncelikle herkese merhaba ben de aralik annesi olarak araniza yeni katildim okudugum sorulariniza oncelikle anne sonrasinda doktor olarak yorum yazacak olursam oncelikle ikili test tani deil bir tarama testidir yani trizomi 18 ve down sendromu trizomi 21 hastaliinin riskini olcen bir testtir sonucta cikan oran mesela 1/1000 ise size 1000 dogumda 1 bu hStalik olabilir sonucu verir hicbir zaman kesin sonuc degildir tek kesin sonucu amniyosentez verir ama o da herkesin kendi takdirine kalmistir ikili test 3lu testten daha guvenilirdir cunku sadece laboratuar sonucu olarak degil ultrason yonteminin de teste eklenmesidir 2li testten sonra 4lu test de eklenebilir ama en onemlisi iyi bir kadin dogum perinatoloji uzmanina 18. Haftada ayrintili ultrason yaptirmaktir
Aradaşlar mrb,32 yaşındayım 5 yıllık evliyim,aranıza yeni katıldım,çocuk yapmaya birtürlü cesaret edemiyordum,özellikle annemin ve çevrenin telkinleriyle:) bu sene denemelere başladık daha ilk denemede hamile kalmışım enaz bir sene bekleriz diyordum ama öğrenince şok oldumŞuan 14+5 günlük hamişim bulantılarım çokkkk fena,biraz hafifledi ama hala geçmedi.2li testim 50.000/1 çıktı doktor 3lüye gerek görmedi,acaba yinede yaptırmalımıyım??birde ben kız çocuk çokkkkk istiyorummmm,ama 14+3 te geçen gün usgye girdim,doktor erkek gibi görünüyor dedi,bende çıktıntı gibi bişey gördüm ama kordonda olabilir belki fln dedi doktor..Sonradan değişir mi acaba ya yoksa büyük ihtimalle erkekmidir?,hayallerim yıkıldı çünkü büyük konuşmayım ama 2.yi düşünmüyorum bu yaştan sonra çok zor çünkü ... :
Bu arada aralık ayında herkes erkek bebek bekliyor galiba ya
Kizlar merhabaaa bende tatile cikiyorum sali gunu ins hic birdorun olmadan sag saglim gider gelirim cunku cooook uzun bi araba yolculugu yapmam lazim endiseliyim biraz ama allahata emenet ettim kendimi ve bebegimi o istedikten sonra hic bisey olmaz umatim :) sali gunu kontrolum var sabah tan ins hersey yolunda gider nednse icinde tuhaf biseyler var allah korusun kotu biseyler duyacak gibiyim yaaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?