• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk buluşma,hesap sorunsalı

Böyle biriyle çıkmıştım. Kendi ısmarlayınca bir kokoreçi bile paylaşıyordu ben ısmarlayınca çorbadan başlayıp tatlıdan çıkıyordu. Nefret ediyorum böyle erkeklerden. Basitlikten başka bir şey değil.

İlk bulusma ve davet eden kisi kendisi, elbette o odemeli. Kahve hesabinin masada beklemesi hos degil,hemen odemeliydi orada hatali.
Ve bugun ilk mesajinin "ne zaman iftar ismarliyorsun" degil de "tekrar ne zaman gorusuyoruz?" Olmasi gerekirdi. Siz de aptal degilsiniz illa ki bir sonraki yemegi ismarlardiniz yani ayip etmis.
Birkac kez daha gorusup sutlayin devaminda da boyle cimriyse

madem senı bir yere götürecem diyorsa hesabı o ödemek zorun bu 1

bir kaç gun sonra onu yemege davet et ve hesabı kesinlıkle sen öde bu 2

sonra kahve iç ve hesabı sen öde bu 3

veeeee sonra bu erkek bozuntusu aç gözlü adamdan ayrıl bu da 4

ay ne ucuz yaa..davet eden kisi oder bana kalirsa..sen davet etseydin senin odemen gerekirdi..ay yemegi odemis kahvenin hesabini mi yapmis? ayhh sinir olurum bu erkek tipine gercekten bak. hem davet ediyor hem senden bekliyor..ah nerde o eski erkekler..konustugu kizi sahiplenip hesap mesap odemeye kalkarsa kizanlar..

Bu saatten sonra ne fark eder. Her hareketten bir anlam çıkarmaya gerek yok. Bir sonraki buluşma için laf atmış İşte. Daha farklı şekillerde de sorulabilirdi ama o bu şekli seçmiş pazar günü yemeğe git hesabı öde. Ödetmek istemezse biraz ısrarcı ol.

Kahve parasını ödeme konusunu da dert etme artık. O an ne yapacagını bilemedin biliyorum ben de yaşadım aynı duyguyu. Şimdi bunu unut dedim ya olan oldu geçen geçti. Artık hesaba ortak olma konusunda çekinme:KK51:

Önceki sayfalarda belirtmiştim aslında ortak bi arkadaş vasıtasıyla tanıştık biz.Konuşurken bahsi açıldı kendisi dedi arayıp bi teşekkür edelim diye . Kız da benim daha yakın arkadaşım olduğu için en son bende kaldı telefon .

Buda tuhaf bence. Yaslar kac? Daha ilk bulusma, birsey belli degil.. hani neyin tesekkürü bu evlilige karar vermedeniz daha sonucta? Bana kalirsa cocuk biraz saf/tecrübez.. emin ol o senin kadar ince düsünmemisdir, yeni bulusma icin ortam yaratmis aklinca

Zaten onun ödemesi gerekirdi.Ama belliki kahveleri senden beklemiş.Bence bu tarz şeylerin hesabını yapan biri.En kısa zamanda sen direk davet et çıkar,hesabıda öde.Zaten sana teklif etmiş bunu.Hali vakti yerinde olabilir ama pinti.Uzun vadede pinti adam sıkıntı.

Bana genelde ödetmezler .
Ödetenlede işim olmaz nokta .
Kendim istersem davet edebilirim o Zaman öderim .
Kimseyede itici gelmedim ..
Aksine ilk buluşmalarda erkek öder kızın gözüne girmek için ..
Anlatamıyorum galiba . Ödemek mesele değil . Yeltenmemekten bahsediyorum . Adam sizi çok etkilemek için tabiki öder . Ama siz bir cüzdanınıza da mı uzanmazsınız allasen ?

Sorunsal sorunsalı diye başlık atıp kaçasım var

Konu sahibi bence kahveyi ödemeliydin. Bugün muhabbet hesap üzerinden dönmezdi, canın sıkılmazdı.

Püff cok itici.odemek odememek deilde lafinin yapilmasi karsilik beklemesi utanmadan dile getrmesi :kusmuk:

Surda sorunsal kelimesi iceren basliklar beni hayata kustürdu be genc yasimda verimli cagimda.

Neyse konuya gelirsek madem odemeyi dusunuyodun neden ödemedin dusunce gücuyle hesap ödenmiyo henüz
Tam da ne sorunsalmis bi bitmedi su kelime demistim ki , ahh kalbimm :))

Ayy konuyu görünce nişanlımla ilk yemeğimiz geldi aklıma :D :D
Senin paran geçmez demişti hanzo gibi Allahım ya :D
Hala da lafını yaparız :D
Konuya gelirsek bir daha ki buluşma için zemin hazırlamış gibi geldi.

Davet edilen sizsiniz yani o sizi davet etmiş onun ödemesi gerekir. Ben davet ettiğim birine para ödetmem mesela bu kadar takılmayın hesaba.

Fakat karşı tarafın öyle demesi hiç hoş değil. Hadi sende davet et öde de ödeşelim der gibi ima etmiş.

Genelde alman ysulu hesap ödemek pek estetik ve romantik olmadığından bir şeyi birinizin diğerini diğerinizin ödemesi lazım. O iftarı sen kahveleri sonra sen diğer iftarı o diğer kahveleri falan. O da acaba kız hep bana mı ödetecek diye düşünmüş olabilir. Bi günde sen götür bugün her şey benden de tüm problem çözülür. Zaten zamanla rayına oturur hesap işi.

Davet edenin odeyecegini adam da biliyordur zaten. Ama en azindan kahve icin teklif beklemis olabilir. Comert olacak diye niye enayi yerine koydursun kendini? Hali vakti baya yerinde diyorsunuz, kim bilir kac tane kadin girmistir hayatina parasini kullanmak icin. Sizin onlardan farkiniz var mi yok mu onu yoklamış bence.

Anlatamıyorum galiba . Ödemek mesele değil . Yeltenmemekten bahsediyorum . Adam sizi çok etkilemek için tabiki öder . Ama siz bir cüzdanınıza da mı uzanmazsınız allasen ?
Uzanmam ..
Basıt şeylerle uğraşamam .gider hediye alır veririm altında kalmam ..
Valla ortalık hesap ödeyen erkeğe kredi çeken tiplerle dolu onlarla takılsınlar. Millet erkek olsun çamurdan olsun diye düşünüyor ..

Allahaşkına iki kahve ne kadar tutar ya .cimri pinti herif .lafı bile olmaz .bide bekliyor öyle .

Madem kahveyi siz ödeyecektiniz neden hesabı beş dakika masada beklettiniz?

Back
X