• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk buluşma,hesap sorunsalı

Merhaba kızlar, yeni biriyle görüşmeyle başladım bi on gündür falan konuşuyoruz ,iyi anlaşıyoruz.
Neyse dün iftara çıktık onun daveti üzerine seni bi yere götürcem dedi gittik.Güzel,romantik sayılabilicek bi yemekti.hesap gelince de açıkcası ben ödiyim diye tutturmam hoş olmaz diye teklif etmedim oda aldı ödedi direk . (Hali vakti baya yerinde bu arada)Neyse kahve içmeye gittik niyetim kahveleri ödemekti aslında ama hesap gelince telefonla konuşuyodum ben oda baktım telefonu eline aldı bişeylere bakıyor bi beş dk bekledi hesap masada . Sonra o ödedi yine kalktık . O esnada benim ödememi mi bekledi acaba? Bu sabahta ilk mesajı bana ne zaman iftar ısmarlıyosun oldu . Yanlış mı anladı beni acaba ,hesaba ortak olmam gerekir miydi çok utanıyorum şu an
Seni davet ettiyse,bir de ilk buluşma ise hesabı ödemesi normal bence.(kimse ayy hangi çağdayız ortak ödenir demesin yemezler,)
Sizde davet edin bir dahakini siz ödeyin.sonraki buluşmalarda gözlemleyin bakalım.
Ya bu hesap durumları bence abartılmamalı ,eşler arasında da öyle,kimde varsa ödesin gitsin işte.pintilik,para saklama vb kötü durumlar olmadığı sürece iyi niyetli olunmalı diye düşünüyorum.

Farkındayım çok pişman oldum sonradan ama o an nasıl davranmam gerektiğini kestiremedim işte . Pazar için sözleştik hiç bi şekilde ödetmeyi düşünmüyorum geçen sefer sen ödemiştin deyip
Yemekleri seçtikten sonra tuvalete gidiyorum de ve hemen hesabi öde kalktığınz zaman hesap ödendi der kasadaki adam senin pinti de dumur olur. Ilk bulusmada hepi topu en fazla 20 tl lik kahve hesabini bekleten adam yani bilemedim ben onu

burayı basmış yine elini cebine atmaktan aciz olmasıyla övünenler... her zamanki gibi çok komikler tabi çıkılan yemeklerde ya da içilen kahvelerde hesabı ödemeyince kara geçiyorlar, bir anda dünyanın en zengin insanı oluyorlar :) vallahi hiçbir zaman anlamadım şu sevgili değil de sponsor arayışındaki kadınları, anlamayacağım da. açık açık çıkar ilişkim var, karnımı doyuracak adam arıyorum demezler de centilmenlik bilmem ne derler. her neyse...

şimdi adam davet etmiş, bence ilk buluşmada GERÇEK anlamda bir centilmenlik olarak erkeğin ödemesi adettendir ancak sonraki buluşmalarda dönüşümlü olarak ya da ortak olarak ödenmeli bana göre. yani en azından ben yediğimi içtiğimi ödetecek adam aramıyorum çok şükür :) ama kahveleri madem ödeme niyetindeydiniz, hesap geldiğinde telefonu kapatıp ödemeniz gerekirdi. gerçekten söylendiği gibi o da sizi denemiş olabilir, siz hoşlanırsınız ya da itici bulursunuz o başka bir konu. hep kadınlar mı deneyecek? hemen akabinde iftar ısmarlama mesajı, bilemiyorum neyin nesi. ama madem ödeme niyetiniz vardı, ödemeliydiniz.

ay ben elimi cebime atmam sendromu çok demode artık. böyle konular ne zaman açılsa burada hep bir polemik çıkıyor, yarası olan gocunuyor tabi çünkü çok var malumunuz.

O diil de ilk buluşmada neden 5dk boyunca telefonununa bakar...zaten bidaha görüşmez senle bence boyle yaptıysa...sıkıntı yok yani

Hiç hoş değil:KK12:bir erkek olarak kibarlığı bilmesi gerekir önce. Ne demek sen ne zaman ısmarlıyorsun! Hem davet et hem de hesap ödet... mesele para değil. Siz de ödersiniz ama 10 gündür görüştüğü hanımı dıları çıkarıp hesabı ödemesini bekleyen heeiften adam olacağını sanmam...

Yemek olayında davet ettiği için ödemesi lazım adam da ikiletmeden ödemiş zaten. Kadın erkek fark etmez, davet eden öder. Kahve içtiğinizde de teklif edebilirdin direkt kahveleri ben ödeyeyim diye düşündüm ettimle olmaz, kimse senin düşüncelerini okuyamaz. Bence ayıp olmuş biraz ama erkeğin de "Ehehe ne zaman iftara götürüyorsun?" muhabbeti de itici olmuş beleşçi gibi ne o öyle?

Ben olsam "Tabi istediğin o olsun" der, kallavi bir yemeğe götürür, ondan sonra daha da arayıp sormazdım. İlgisi varsa o uğraşsın. Parasına minnet ettiğini düşünmesine gerek yok.

Buluşmalarda kim davet ederse hesabı o öder, kural böyledir. Sen kendini adama zorla davet ettirmemissin ki. Ama yemekten sonra kahveleri ödemeni beklemiş, ödemeyi teklif etmeliydin o belki reddederdi ama en azından bunu düşündüğünü görmüş olurdu. Ben erkek olsam ilk buluşmada kesinlikle kadının elini cebine sokturmazdim hele ki davet ettiğim bir buluşmada, ama yemekten Sonra kahveleri ödemeyi teklif etmesi hoşuma giderdi kabul etmeyecek dahi olsam. Ayrıca ilk buluşmada o Kadar uzun telefonla konuşarak ayıp etmişsin asıl. Masaya hesap geldiğinde madem ödeme niyetindeydin telefondaki kişiden izin isteyebilirdin hesap 5dakika masada bekledi diyorsun.

Adamin "bana ne zaman iftar ısmarlıyorsun?" demesine gelince, beni çok irrite ederdi bu tavır, alt tarafı bir yemek ve kahve ısmarladi hemen karşılığını istiyor.. Bunu bir kız arkadaşım da yapsa hoşuma gitmez, sanki ödediği para içine oturmuş gibi.

Ama diğer taraftan adamın durumu iyi diyorsun, maddi durumu için mi onunlasin diye deniyor da olabilir veya aklınca ikinci buluşmaya bahane de arıyor olabilir. İnşallah bu son söylediğimdir. Yoksa kucuk hesaplar peşinde olan birine benziyor.

İçine oturmuş hesap sizi tanımak için biraz sabırlı olsa böyle sen De para ödeyeceksiniz mesajı vermeye çalışmada daha iyi olurmus

Tekrar görüşmek için bahane olabilir mi "ne zaman yemek ısmarlıyorsun" diye sorması.. evet itici bi soru ama bi de böyle düşün..

bazı üyeler yine saçmalamış .karnımızı doyuracak adam arıyormuşuz:KK70:
Çok şükür işimiz var paramız da .
Kendi başıma tatillerede giderim gezerim en pahalı en şık yerlerede gittim dünyanın her yerinde çok şükür .
Evinden çıkamayanlar duyar kasıyor burda .siz ödeyin arkadasım ama ödemek istemeyen kadınada hint fakiri sanmayın bence çok yanılırsınız:rolleyes:

Kafana takıcağın bir durum yok, bie dahaki bulusmanızda ben ödemek istiyorum lütfen dersin için rahat etsin diye ödetir. Yanlız o hesabın masada kalması hos bi durum değil 2 dk kapatıp telefonunu ödeyebilirdin.

tuhaf bir hareket,bence ilersi için iyi düşünmelisiniz,daha ilk günden böyle yapacaksa,bilemedim :sinirli:

Yanlış anlaşıldı çoğunluk tarafından sanırım hesap gelince telefona sarılmadım:) bizi tanıştıran kişiyle konuşuyoduk onun fikriydi aramak . Ben konuşurken o esnada istedi bende ilk geldiğinde hamle yapmadım . O kadar bekledikten sonra da nasıl ödeyeceğimi kestiremedim açıkcası ondan oldu ama yanlıştı kabul ediyorum :KK43:
yani bir hamle yapmak ciddi anlamda gerekirdi . Henüz Yeni tanıştığınız biri , yemeği anlarım ama kahveyi de ondan beklemek herşeyi geçtim teklif dahi etmemek , hani siz yeltenirsiniz adam yine kabul etmez . Bence cidden kötü gözüküyor . Hiç cimri bir insan değilim ama ben bile niye böyle diye düşünürdüm .

bazı üyeler yine saçmalamış .karnımızı doyuracak adam arıyormuşuz:KK70:
Çok şükür işimiz var paramız da .
Kendi başıma tatillerede giderim gezerim en pahalı en şık yerlerede gittim dünyanın her yerinde çok şükür .
Evinden çıkamayanlar duyar kasıyor burda .siz ödeyin arkadasım ama ödemek istemeyen kadınada hint fakiri sanmayın bence çok yanılırsınız:rolleyes:
Bu kadar görmüş geçirmiş , maddi anlamda sorumluluğu ele almış biri olarak hesap konularında teklif dahi etmemeyi , yani elinizi cüzdanınıza doğru bile atmamayı uygun mu görüyorsunuz ? Bakın sevdiğiniz bir dostunuz ya da süreç geçirdiğiniz bir ilişkide elbette lafı olmaz bazı şeylerin . Ama iki yabancı olarak henüz Yeni tanıştığınız birine gidilen heryerde hesaba hiç dahil olmamak resmen beleşçiliğe alışılmış gibi itici gözüküyor . Nitekim yemeği geçtim en azından kahvede bu da benden olsun diye yeltenmek çok daha uygun olurdu

Bilemedim. Ben olsam sorardım ödeyebilirmiyim diye. Hatta birazda ısrarcı olurdum,ödetmezse "o zaman kahveler benden"derdim zira çok kısa süreli bir görüşmeniz var öncesinde. Zaman içerisinde insan karşısındakini tanıyor ve ona göre davranıyor ama 10 gün kısa bir zaman.
Kahveleri ödemeniz iyi olurdu. Siz telefonla ilgilenince sanki hesaptan kaçar gibi görünmüş olabilirsiniz. Hali vakti yerinde olabilir size zaten ödeyemeyecekte olabilir ama siz yinede teklif etmelisiniz.

bana ne zaman iftar ısmarlıyorsun mu dedi? kaç arkadaşım hesapçı erkek hiç çekilmez :kahve:

Davet eden kişi hesabı öder usulü budur ama kişi iftara davet etmiş kahve cilası olmuş evet ödeyebilirdin,madem ödemeyi de düşündün ne diye telefonla oynadın ki orasını anlamadım

Ertesi sabah ne zamn iftar ısmarlıyorsuna kadar tamam ama o mesaj niyetini belli etmiş. Resmen cimri..niyeti görüşmek olsa bi daha ne zaman görüşüyoruz yada bana ne xaman kahve ısmarlarsın tarzı bişey olurdu. . İftar değil.. seni yemeğe davet etmiş bide hesap mı ödetecek.. bide kahveyi ısmarlamamak için oyalanmış.. kahve dediğin kaç para allasen?? 10 tl için bi erkek bı duruma düşmemeli.. bence ben sana yediğimin içtiğimin parasını verim bi daha görüşmeyelim deyin.

Kahvenin nerde içildiğine bağlı arkadaşlar beni incekte bi yere götürdü 25 liraya kahve vardı yuh dedim bu ne

Back
X