• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk buluşma,hesap sorunsalı

Davet edenin odeyecegini adam da biliyordur zaten. Ama en azindan kahve icin teklif beklemis olabilir. Comert olacak diye niye enayi yerine koydursun kendini? Hali vakti baya yerinde diyorsunuz, kim bilir kac tane kadin girmistir hayatina parasini kullanmak icin. Sizin onlardan farkiniz var mi yok mu onu yoklamış bence.
Ya öyle düşünmüş bile olsa bukadar aceleden onyargiyla düşünmesi sacma.Daha dur ilk yemek ilk kahve.Beni yolacak mi diye suphe dustuysen bir izle sonrakileri.Ondan sonra karar ver.Bence buyuzden degil.Bu kadar aceleyle içine oturmuş gibi nezaman ismarliyorsun demesi ucuz bir hareket.Mediniyet ayagina cimriligin ucuzlugun alameti.Kendini belli etmiş enazindan. Görüşmek için bile olsa böyle denemeliydi.O laf denmez yani.Kiz arkadaşımız olsa yine denmez.Karsilik bekler gibi.

Ben kolay kolay hesap ödeten biri değilim. Hatta genelde hep ben hesap öderim. Fakat bu hesap işlerini namus meselesi haline getiren erkek arkadaşlarım da var. Mutlaka biz ödemeliyiz falan filan diye hatta beni arayıp çağırıp para olduğuda olmuştur arkadaşın ama kız için yok paramı yiyo yok hiç hesap ödemiyor muhabbetine girmez. Ta ki eğer kız cidden onu öyle gördüğünü farkedene kadar ama ilk görüşmeden böyle bir durum söz konusu değil. O ne biçim yaklaşım öyle. Gidin bi yemek bi kahve ısmarlayın daha da görüşmeyin pintiyle

Bu işin kadını erkeği yok, davet eden ödemeli hesabı. Adam daha gün bitmeden kahvelerde karşılığını beklemiş. O olmayınca ertesi gün ilk attığı mesaj bu...
Normal buluşmalarda evet hesap birlikte ödenmeli, bir taraf yemeği ödediyse diğer taraf kahveyi ödemeli vs. Ama ilk buluşmada birisi karşı tarafa seni yemeğe çıkarayım deyip çıkardıysa hesabı da ödesin ya da en azından kahveyle karşılığını versin diye beklemesi çok saçma. İlk buluşmada erkeğin hesabı ödemesinin beklenmesi bundan geliyor aslında, onların cinsel organları farklı olduğu için değil, daha çok paraları olduğu için de değil, genelde davet eden taraf onlar olduğu için. İlk buluşmada daha sevgili bile değilsiniz. Sevgilim bile olmayan, beni yemeğe davet etmiş adama niye bir şeyler ısmarlamaya çalışayım.
Şimdi bazı erkekler artık bu konuda çok tepkili. Hesap ödeyen kız istiyorlar, sonra da düğünü de kendi yapsın diyorlar, evlenince masrafları o ödesin diyecekler. Tabi ki bunlar güzel. Cinsiyet ayrımcılığı keşke olmasa bence de toplumda. Ama nedense sadece kendi işlerine gelen konularda eşitlikçiler. Kadın da çalışsın, evin masraflarını karşılasın ama ev işleri ve çocuk bakma işi de onun olmaya devam etsin...
İlk buluşmada sen bir kızı yemeğe davet etmişsin, etkilemeye çalışacağına para testi yapıyorsun... Çok kıymetliydiysen sen davet etmeseydin onun davet etmesini bekleseydin o zaman o seni etkilemeye çalışırdı.

Ne saçma sapan bişey o ya:) ilk buluşma üstelikte kız tarafı hesap ödermi ya bunu erkekliğne nasıl yakıştırıyor birde söylüyor borçlandın diye ıyhh kaçarak uzaklaş ondan

Bu işin kadını erkeği yok, davet eden ödemeli hesabı. Adam daha gün bitmeden kahvelerde karşılığını beklemiş. O olmayınca ertesi gün ilk attığı mesaj bu...
Normal buluşmalarda evet hesap birlikte ödenmeli, bir taraf yemeği ödediyse diğer taraf kahveyi ödemeli vs. Ama ilk buluşmada birisi karşı tarafa seni yemeğe çıkarayım deyip çıkardıysa hesabı da ödesin ya da en azından kahveyle karşılığını versin diye beklemesi çok saçma. İlk buluşmada erkeğin hesabı ödemesinin beklenmesi bundan geliyor aslında, onların cinsel organları farklı olduğu için değil, daha çok paraları olduğu için de değil, genelde davet eden taraf onlar olduğu için. İlk buluşmada daha sevgili bile değilsiniz. Sevgilim bile olmayan, beni yemeğe davet etmiş adama niye bir şeyler ısmarlamaya çalışayım.
Şimdi bazı erkekler artık bu konuda çok tepkili. Hesap ödeyen kız istiyorlar, sonra da düğünü de kendi yapsın diyorlar, evlenince masrafları o ödesin diyecekler. Tabi ki bunlar güzel. Cinsiyet ayrımcılığı keşke olmasa bence de toplumda. Ama nedense sadece kendi işlerine gelen konularda eşitlikçiler. Kadın da çalışsın, evin masraflarını karşılasın ama ev işleri ve çocuk bakma işi de onun olmaya devam etsin...
İlk buluşmada sen bir kızı yemeğe davet etmişsin, etkilemeye çalışacağına para testi yapıyorsun... Çok kıymetliydiysen sen davet etmeseydin onun davet etmesini bekleseydin o zaman o seni etkilemeye çalışırdı.
Haklılık payın var.

Ben böyle şeylere sinir oluyorum bunları hesap eden biriyle görüşmem
ödeyemiyorsa evlilik düşünülemez bence
Bende çıkarır veririm ama işte böyle yapanla işim olmaz erkek ödeyecek abi.

Valla ağzına sağlık.bu eşitlik olayını işlerine geldigi gibi kullanıyor erkekler.hesap öderken çağdaş ev işlerinde ataerkil.yani yükün büyük kısmı kadınlarda bence biz eşitlige hazır degiliz toplum olarak(özellikle erkekler)bir işe yaramıyorlar bari hesabı ödesinler

Kızlar yorumlarınız için teşekkür ederim öncelikle hepinize:) Yeni fırsatım olmadı yazmak için kusura bakmayın. Bugün gittik yemeğe,yine gayet keyifli bi yemekti. Yemek bitti,tatlılara geçtik birden konuyu yakın arkadaşının eski sevgilisine getirdi. İşte iyi kurtardık o kızdan falan diye anlatıyor. Kız çocuklayken asla hesap ödemezmiş, çocuğa bişeyler aldırırmış sürekli falan filan . Bi kere iki kere ödersin tamam her defasında da ödenmez dedi resmen . O kadar gereksiz bi muhabbetti ki anlatamam. Neyse bundan sonra tuvalete kalktı bi ara bende o esnada gittim ödedim hesabı . Geldi istedi hesabı ,dedim ödedim ben . Aa gerçekten mi ya falan diye geveledi , sonra kalktık işte.

Bu arada kalkmadan bende bi tuvalete gittim . Ödemek istese o esnada öderdi zaten benim gelmemi beklemeden . Abartıyo muyum bilmiyorum ama çok rahatsız oldum . Zaten ben ödeyecektim sessizce bekleseydin nolurdu acaba :mad:

Kızlar yorumlarınız için teşekkür ederim öncelikle hepinize:) Yeni fırsatım olmadı yazmak için kusura bakmayın. Bugün gittik yemeğe,yine gayet keyifli bi yemekti. Yemek bitti,tatlılara geçtik birden konuyu yakın arkadaşının eski sevgilisine getirdi. İşte iyi kurtardık o kızdan falan diye anlatıyor. Kız çocuklayken asla hesap ödemezmiş, çocuğa bişeyler aldırırmış sürekli falan filan . Bi kere iki kere ödersin tamam her defasında da ödenmez dedi resmen . O kadar gereksiz bi muhabbetti ki anlatamam. Neyse bundan sonra tuvalete kalktı bi ara bende o esnada gittim ödedim hesabı . Geldi istedi hesabı ,dedim ödedim ben . Aa gerçekten mi ya falan diye geveledi , sonra kalktık işte.

Bu hikaye uydurmasyon değilse ne olayım, sırf size mesaj olsun diye söylemiş. Ne kadar itici ya daha ikinci görüşmede şunun muhabbeti ayıptır. Siz bilirsiniz ama ben olsam daha da görüşmezdim, hesabı da ödeyip siz de kendi mesajınızı iletmişsiniz zaten.

Sırf sana laf çarpmak için o hikayeyi anlatmış. Hesabi kimin ödediği önemli değil. Hesapcilik yapması önemli. Bir de hep sen yiyici konumuna düşüyorsun. Insan karşısındakini kendi gibi biliyor. Artık ödeştiğinize göre bu adamdan koşarak uzaklaşabilirsin. Ucuz biri.

Offf şu konular açıldıkça tiksiniyorum cimri erkek en tahammül edemediğim şey bi de şu ikinci yemekte uydurduğu hikayeyle iticiliğine tüy dikmiş ben zaten ikinci yemeğe de gitmezdim ilkinde mesaj atmış ya sen ne zmn ısmarlıyon diye o zaman notunu verirdim elbette ki yiyici kızlardan ol demiyorum ama ilk buluşmalarda bunu yapan erkek ayrılık sebebidir ben nişanlıyken özellikle buna dikkat ettim iki üç kere çıktık baktım elimi cebime attırmıyo hatta gizlice cebime para koyuyordu işte bu dedim ondan sonra zaten tuvalete gitme bahanesiyle bende hesap ödemeye başladım hatta çok kızardı önemli olan karakteri ve o adamda karakter Yok

Back
X