• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ilk bulusmada hesabi odemek..

Boşver boşa yorma kendini... Bırak ödesinler.. Sonra gelip konu açarlar maas kartım onda evin bütün sorumluluğu bende vs..valla erkek olsam ben de alırım öyle eş. Sonra da ayyy ben yapamam ki sen daha iyi bilirsin diyen çıt kırıldım kadınlarla aldatiyorlar bu tipleri... Neden? Çünkü erkek güçlü hissetmek istiyor bi yerden sonra..yalandan da olsa.

Hanımefendi siz konunuzun birinde çalışmak zorundayim yazmışsınız ve çocugunuza bakıcı bulma zorunlulugunuzdan bahsetmişsiniz.. İnsan psikolojisinde mecbur kaldığı durumları güzellemek diye de bir şey var. Yani güçlü kadın olmaya mecbur kaldiysaniz(yalnız başına en azından siz çocuğunuzu büyütene kadar eve bakamayacak bir eşiniz varsa) (kadının hayatinda bir erkek olmadığı zaman da dimdik durabilmesi mesleği olmasi konusunda netim) vay efendim niye erkek ödeyecek kadın da ödemeli düşüncesini savunmanıza normallestirmenize şaşırmıyorum.

Hayat zaten zorunluluklar ve keyifler üzerine kurulu. Çalışmak zorunda olmanın nesi garip? Kadın olduğumuz için keyiflerimizi başkalarının zorunlulukları üzerine mi kuralım?
Erkek hesap ödemek zorunda, erkek evi geçindirmek zorunda, bakıcı parası ayarlamak zorunda, temizlikçi tutmak zorunda, lüks tatillere götürmek zorunda vs... Kadın ne yapıyor o sırada "erkeğe güçlü hissettirme" adı altında tepesine binmekten başka?

Verdiğiniz örnekler zaten birbirleriyle alakasız. Kadının maaş kartını eşine vermesi için gerekçeleri olabilir, bu durum ilişkilerinin dinamiklerine bağlı.
Bir kısmı "hayatım kartım sende kalsın, güçlü hissetmene yardımcı olur. Hem ben kadın olduğum için hesap kitabı kafam almıyor, çünkü çüküm yok" alt metniyle veriyor olabilir, onu bilemem. Ama "Ben güçlü kadınım, çıtkırıldım değilim o yüzden kartım sende dursun" demediklerine eminim.
Aldatma konusunun bunlarla hiç ilgisi yok zaten. Kaç defadır alfa-beta muhabbeti yapıyorsunuz, başka konularda da denk geldim. Madem siz bu kategorileri doğru kabul ediyorsunuz, alfaların aldatmaya daha meyilli olduğunu da iyi bilirsiniz. Biz betaseverler derneği üyelerinin kafası rahat yani.

Ayrıca herkes hayattaki duruşunu bir erkeğin hissetmek istediklerine göre belirlemiyor merak etmeyin. Yanımdaki adam 3 kuruşluk hesabı ödeyince kadınlığım taçlanmıyor. Eğer o, 3 kuruşluk hesapla güçlü hissedip ego kasacak kadar çapsızsa az ötede kassın egosunu. Hiç olmadı o parayla 2 çikolata alıp çocuk sevindirsin sevaba girer.

Hayat zaten zorunluluklar ve keyifler üzerine kurulu. Çalışmak zorunda olmanın nesi garip? Kadın olduğumuz için keyiflerimizi başkalarının zorunlulukları üzerine mi kuralım?
Erkek hesap ödemek zorunda, erkek evi geçindirmek zorunda, bakıcı parası ayarlamak zorunda, temizlikçi tutmak zorunda, lüks tatillere götürmek zorunda vs... Kadın ne yapıyor o sırada "erkeğe güçlü hissettirme" adı altında tepesine binmekten başka?

Verdiğiniz örnekler zaten birbirleriyle alakasız. Kadının maaş kartını eşine vermesi için gerekçeleri olabilir, bu durum ilişkilerinin dinamiklerine bağlı.
Bir kısmı "hayatım kartım sende kalsın, güçlü hissetmene yardımcı olur. Hem ben kadın olduğum için hesap kitabı kafam almıyor, çünkü çüküm yok" alt metniyle veriyor olabilir, onu bilemem. Ama "Ben güçlü kadınım, çıtkırıldım değilim o yüzden kartım sende dursun" demediklerine eminim.
Aldatma konusunun bunlarla hiç ilgisi yok zaten. Kaç defadır alfa-beta muhabbeti yapıyorsunuz, başka konularda da denk geldim. Madem siz bu kategorileri doğru kabul ediyorsunuz, alfaların aldatmaya daha meyilli olduğunu da iyi bilirsiniz. Biz betaseverler derneği üyelerinin kafası rahat yani.

Ayrıca herkes hayattaki duruşunu bir erkeğin hissetmek istediklerine göre belirlemiyor merak etmeyin. Yanımdaki adam 3 kuruşluk hesabı ödeyince kadınlığım taçlanmıyor. Eğer o, 3 kuruşluk hesapla güçlü hissedip ego kasacak kadar çapsızsa az ötede kassın egosunu. Hiç olmadı o parayla 2 çikolata alıp çocuk sevindirsin sevaba girer.

Bu alfa beta muhabbeti Ekşi Sözlük’teki red pillcilerle meşhur oldu heralde ülkemizde. Ben de sözlükte yazıyorum, o redpillcilerin bazılarıyla konuşmuşluğum tanışmışlığım var, aynı buradaki arkadaşımız kadar komikler :D
Hepsinin temelinde bi reddedilme öyküsü, bi mommy issues vs. Buradaki “Adam nasıl senin hesabını ödemez yaaa” kafasını gördükçe de haklı olduklarını düşünüp kadınlara iyice gömüyorlar.
Bu kadınlarla alfaları buluştursak da hepimiz rahata ersek keşke.

Enteresansınız kızlar ne diyeyim. Şu konuda bile 27 sayfa konuşabilmişiniz ya, helal En Büyük KK:halay:

Ben nedense normal buldum. Birinin yemeği, diğerinin tatlıyı ödemesini.
her şeyi onun ödeyip yarın öbür gün anlaşamayıp ayrıldıklarında " yediklerini içtiklerini bile ben ödedim" demesinden kat kat iyidir bence. Boşverin dik durmak iyidir ;)

Bu alfa beta muhabbeti Ekşi Sözlük’teki red pillcilerle meşhur oldu heralde ülkemizde. Ben de sözlükte yazıyorum, o redpillcilerin bazılarıyla konuşmuşluğum tanışmışlığım var, aynı buradaki arkadaşımız kadar komikler :KK70:
Hepsinin temelinde bi reddedilme öyküsü, bi mommy issues vs. Buradaki “Adam nasıl senin hesabını ödemez yaaa” kafasını gördükçe de haklı olduklarını düşünüp kadınlara iyice gömüyorlar.

Dünyanın hiçbir yerinde erkekler bu işi bayılarak yapmıyor,internette araştırması bedava,insanlar isyan ediyorlar artık ''neden biz ödüyoruz'' diyerek,çok da haklılar.Centilmenlik olarak görülebilir ama şart değil bir kanun değil,bir üye yazmış ''beğeneceğimden bile emin olmadığım bir erkeğin hesabını ödemeyi düşünüyorum ilk buluşmada'' diye,hanımefendi erkekler bunu senelerdir yapıyor :deli:
Kadın hakları konusunda herkesin tırnaklarını gösterip,söz konusu maddi eşitlik olunca ''erkeğin erkek olduğu belli olsun canım'' muhabbetleri tamamıyla komik,bu kadar erkekliğini göstersin istiyorsanız her hareketinizi kontrol etsin öyle çok mutlu oluyorlar ahshsjhsd

Dünyanın hiçbir yerinde erkekler bu işi bayılarak yapmıyor,internette araştırması bedava,insanlar isyan ediyorlar artık ''neden biz ödüyoruz'' diyerek,çok da haklılar.Centilmenlik olarak görülebilir ama şart değil bir kanun değil,bir üye yazmış ''beğeneceğimden bile emin olmadığım bir erkeğin hesabını ödemeyi düşünüyorum ilk buluşmada'' diye,hanımefendi erkekler bunu senelerdir yapıyor :deli:
Kadın hakları konusunda herkesin tırnaklarını gösterip,söz konusu maddi eşitlik olunca ''erkeğin erkek olduğu belli olsun canım'' muhabbetleri tamamıyla komik,bu kadar erkekliğini göstersin istiyorsanız her hareketinizi kontrol etsin öyle çok mutlu oluyorlar ahshsjhsd

Aynen, hem paramı ödesin hem özgür olayım, başka bir şeyime karışmasın vs olmuyor işte. Erkeğin malı olarak takılmak isteyenlere bir sözüm yok, herkesin kendi tercihi ancak bunu koca bir kadın kitlesine yıkmasınlar.
Bir de şey var; "Adam benimle yemeğe çıkmış, ben mi ödeyeceğim? Koskoca benimle yani, kadınla. Yemeğe çıkarak onu yeterince onurlandırmışım zaten." :D

Kendimi sizin yerinize koyuyorum da ben şahsen soğurdum eşim asla ödetmez di asla halaaa benim cebimde çok çok para olsun onda az olsa dahi ödetmez istemez yani bende öyle alıştım sanırım cimri insanlardan hiç haz etmem zaten

Bu alfa beta muhabbeti Ekşi Sözlük’teki red pillcilerle meşhur oldu heralde ülkemizde. Ben de sözlükte yazıyorum, o redpillcilerin bazılarıyla konuşmuşluğum tanışmışlığım var, aynı buradaki arkadaşımız kadar komikler :KK70:

Ülkemizdeki alfa erkek rezervlerini dolduran 2 tip var zaten. Biri "Abi kadınlar para sever, paran varsa kölen olurlar. Efendi adam yerine pç olacaksın abiii" diyen sivilceli ergenler, diğeri de kısa paça pantolon, dar gömlek ve nargile üçlüsüyle yaşayan tipler. Bunlardan başka alfalığı ciddiye alan yok zaten.:KK51:

Merhaba eski konularimdan sozlumle ayrildigimi bilen vardir her neyse calistigim avmde biriyle tanistim konusmaya basladik. Is cikisi kahve icmek istedi. 6da ciktik starbucksa gittik kahve ictik o odedi.. 1 saat oturduk sonra avmyi gezelim dedim onuda yaptik be yapalim dedim tatli yiyelim dedi gittik yedik hatta cok para harcamasin diye 1 tabak soyledim ortaya onuda yedik kalkinca nezaketen cuzdanimi cikardim bunu senmi vericen deyip geriye cekildi.. bilmiyorum bence ilk bulusmada bayan odememeli hesabi.. sizce yaniliyomuyum.. zaten normal ve ciddi bi iliski olsa ben illaki oderim ama flort doneminde garip geldi.. yasiniz buyuk fikir almak istedim..
Kadina deger vermeyen adam profili gibi geldi bana. Ben erkek olsam asla kadina para ödemezdim. Param yoksa bir bahane bulur o bulusmaya gitmezdim . Bu faha basta boyleyse ileride seni maddi anlamda cok kullanmaya calisabilir dikkat et.

Aslinda ilk bulusma icin yaptigi yanlis. Ne yani alt tarafi 1 tabak tatli.
Bazi yorumlarda yazilmis nezaketen de olsa cuzdani cikarmamaliydiniz. Bir de teknik olarak kahve-tatli esitlenmissiniz. Galiba babanizin durumu sizi fazla hassaslastirmis.

Merhaba eski konularimdan sozlumle ayrildigimi bilen vardir her neyse calistigim avmde biriyle tanistim konusmaya basladik. Is cikisi kahve icmek istedi. 6da ciktik starbucksa gittik kahve ictik o odedi.. 1 saat oturduk sonra avmyi gezelim dedim onuda yaptik be yapalim dedim tatli yiyelim dedi gittik yedik hatta cok para harcamasin diye 1 tabak soyledim ortaya onuda yedik kalkinca nezaketen cuzdanimi cikardim bunu senmi vericen deyip geriye cekildi.. bilmiyorum bence ilk bulusmada bayan odememeli hesabi.. sizce yaniliyomuyum.. zaten normal ve ciddi bi iliski olsa ben illaki oderim ama flort doneminde garip geldi.. yasiniz buyuk fikir almak istedim..

Ben de eşitliğe inananlardanım fakat ilk görüşmeler de bir de ısrar kıyamet bir yerlere davet edilip üstüne parasını ödemen beklenince adamın karakteri hakkın da fikir sahibi oluyorsun aslın da ben özgürlüğüme çok düşkünüm iyi de para kazanıyorum vallahi niye bunu yanımda dolaştırayım diye düşünürüm eşitlikse evet kafama uygun biriyle herşeyi paylaşırım hayat müşterek fakat evdeki işler temizlik ütü vs .vs herşey eşit ve müşterek olacak şimdi çalışan kadın istiyorlar ama evde erkek aynı karı koca işten gelince adam kanepe serilip yemek te ne var diye sorma cüretini gösteriyorsa ben de ilk buluşma da hesabı ödemesini beklerim ha her yönden eşit olduğumuzu düşünen bir adam olduğunu bana gösterdiğin de işler değişir tabi beni ısrar kıyamet bir yere davet edip hesabı ödememi bekleyen erkek ikinci bir görüşmeyi rüyasın da görür

Okey
Olması gereken olmuş.
Hesapları hep tek tarafın ödemesine karşıyım. Hele de ilk buluşmada.

Ayrıca adamın üslubunda da bir sorun göremedim. Alt tarafı cüzdanınızı çıkarınca " sen mi ödeyeceksin" demiş. Sanırsın "aga yedin içtin, at şuraya 20 lira" demiş adam. :KK14:
Umarim senin karsina tamda boyleleri cikar

evet ilk buluşmada olmamış. ilişki uzun süreli olduğunda eşitlikten yanayım ama, flört zamanında bence erkek ödemeli, ötesi kabalık.

Back
X