- 31 Temmuz 2017
- 1.042
- 1.208
- 133
- Konu Sahibi lavitabella1
-
Canım belki geri kafalı diceksiniz (yaş 35 )Merhaba bu konuyu size danışmasam rahatlamayacağım sanırım. Görüşlerinize ihtiyacım var.
Geçen İnternet üzerinden yaklaşık 3 aydır konuştuğum biriyle buluştum. Sohbet gayet güzel akıcı devam etti.sadece bir kahve içtim o kadar. Ödeme kısmında kötü bir izlenim bırakmamak adına kartımı bende çıkardım. Ancak hepsini ben ödeyeyim gibi bir şey söylemedi. Gayet alman usülü şeklinde ödedik. Sizce ilk buluşmada erkek hesabı ödemeli mi? Kafamı çok kurcalıyor bu olay
Yani sonuçta o çalışan bir mühendis ben ise daha üniversite öğrencisiyim. Bazen küçük hareketler bile insanın karakteri hakkında ipucu verirBizde tüm buluşmalarda eşim ödüyordu her şeyi. Ben ödesem bayağı bozulurdu o yüzden hiç üstüne gitmedim. Ciddi ilişkide çalışıyorsa maddi olarak el veriyorsa hep erkek ödemeli bence ama daha ilişkini başıysa mantıklı davranıyor derim.
Bunun bir kuralı yok ki. Kim ödemek istiyosa o öder. İşi gücü olan belli olgunluğa erişmiş erkekler kahveyi kadına ödetmez genelde tabi zorunda değil herkesin kendi hesabını ödemesinden yanayım ama sadece bir kahve içmişsiniz.Merhaba bu konuyu size danışmasam rahatlamayacağım sanırım. Görüşlerinize ihtiyacım var.
Geçen İnternet üzerinden yaklaşık 3 aydır konuştuğum biriyle buluştum. Sohbet gayet güzel akıcı devam etti.sadece bir kahve içtim o kadar. Ödeme kısmında kötü bir izlenim bırakmamak adına kartımı bende çıkardım. Ancak hepsini ben ödeyeyim gibi bir şey söylemedi. Gayet alman usülü şeklinde ödedik. Sizce ilk buluşmada erkek hesabı ödemeli mi? Kafamı çok kurcalıyor bu olay
İlk buluşmada iki kahvenin hesabını ödemiyorsa cimri olduğunu düşünürdüm ben de. Alman usulünü saçma buluyorum. Sevgilim yemek ısmarlamışsa bir dahakine ben ısmarlarım mesela. Bence böylesi daha makul, daha samimiYani sonuçta o çalışan bir mühendis ben ise daha üniversite öğrencisiyim. Bazen küçük hareketler bile insanın karakteri hakkında ipucu verir
Tercihe göre değişir bu durum. Kimi insan için normaldir ama benim gözümde ilk buluşmalarda erkeğin kadına hesap ödetmesi büyük kabalıktır. Nezaket ve görgü kuralı gereği hiç hoş değil kadına kendi hesabını ödetmesi. Bu inceliğe bile sahip değilse ne bekliyeceğim bu adamdan diye düşünürüm. Örneğin bir buluşmamda ilk defa yemek yediğimiz için bana hesap ödetmeyen bir adama teşekkür ettiğimde "estağfurullah" diyen adamı başka nedenlerle red etmiş olsam da hala çok nazik bir beyefendiydi diye anarım. Afiyet olsun değil, rica ederim değil. Estağfurullah!. Yani lütuf değil ikram değil, teşekkür ne demek gibi!.. İncelik ve nüanslar önemli! Bence böyle. Farklı düşünceleri bilemem.Merhaba bu konuyu size danışmasam rahatlamayacağım sanırım. Görüşlerinize ihtiyacım var.
Bır kahve ısmarlayamacak olan ılk bulusmaya gıtmesın bence de.İlk buluşmada iki kahvenin hesabını ödemiyorsa cimri olduğunu düşünürdüm ben de. Alman usulünü saçma buluyorum. Sevgilim yemek ısmarlamışsa bir dahakine ben ısmarlarım mesela. Bence böylesi daha makul, daha samimi
Yani dönüşte eve vardın mı şeklinde mesaj atmıştı. Şimdi normal konuşmaya devam ediyor. Bilmiyorum sizce bu konuyu kafaya takmalı mıyım?. Bir de ben 21 o 26 yaşında evlilik hakkında çok konuştu.Bence erkek ödemeliydi canım. Şimdi nasıl aranız peki ilgisi alakası nasıll
Konu sahibinin yerinde olsam ilk ve son buluşmam olurdu. Alt tarafı iki kahveBır kahve ısmarlayamacak olan ılk bulusmaya gıtmesın bence de.
Al benden de o kadar. 10tl nin hesabına dusen adamla aynı havayı tenefüs dahi etmemKonu sahibinin yerinde olsam ilk ve son buluşmam olurdu. Alt tarafı iki kahve
Ya hani kartımı hiç çıkarmasam ödemeye bile tenezzül etmedi diyecekti. Sonuçta kadının teklif etmesi gerekir en azından. Off sizce ne yapmam lazım yani iyi birisi gibi. İlk görüşmede böyle aşık oldum gibi bir durum yaşamadım. Kafam çok karışıkKonu sahibinin yerinde olsam ilk ve son buluşmam olurdu. Alt tarafı iki kahve
kesinlikle öyleYani sonuçta o çalışan bir mühendis ben ise daha üniversite öğrencisiyim. Bazen küçük hareketler bile insanın karakteri hakkında ipucu verir
Belki de senin davranışını merak ettiği için öyle yaptı canım bundan sonraki davranışlarına göre hareket et bence sen öğrenciysen ve o çalışıp para kazanıyorsa onun ödemesi lazım bilmiyorum Belki ben yanlış düşünüyorum ama ben çalışan kadın olarak öğrenci arkadaşlarıma hesap ödetmiyorum şahsen içime sinmezYani dönüşte eve vardın mı şeklinde mesaj atmıştı. Şimdi normal konuşmaya devam ediyor. Bilmiyorum sizce bu konuyu kafaya takmalı mıyım?. Bir de ben 21 o 26 yaşında evlilik hakkında çok konuştu.
Üstelik sadece kahve içmiş olduğunuzu şimdi fark ettim. Ben hiç hoşlanmazdım bu durumdan doğrusu. Buluşup konuştuğu kadının bir kahvesini de ödeyecek inceliğe sahip değilse! Kalsın!..Merhaba bu konuyu size danışmasam rahatlamayacağım sanırım. Görüşlerinize ihtiyacım var.
İsterseniz birkaç kez daha görüşüp öyle karar verinYa hani kartımı hiç çıkarmasam ödemeye bile tenezzül etmedi diyecekti. Sonuçta kadının teklif etmesi gerekir en azından. Off sizce ne yapmam lazım yani iyi birisi gibi. İlk görüşmede böyle aşık oldum gibi bir durum yaşamadım. Kafam çok karışık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?