İlk buluşmada hesap konusu

Tamam kartını çıkarabilirsin ya da teklif edebilirsin ama bir kahveyi de ödeyemeyecekse kusura bakmayında buluşmasaydı hiç aklına gelmedi mi bir çay bir kahve içilebileceği.

Bence sen doğru olanı yapmışsın canım kendini sıkma

Yani sonuçta o çalışan bir mühendis ben ise daha üniversite öğrencisiyim. Bazen küçük hareketler bile insanın karakteri hakkında ipucu verir
bir kere sırf çalıştığı için bile ödemesi gerekirdi, ben hesap ödetmeyi sevmem veya erkek ödemeli diye düşünmem ama çalışan birisi her zaman cinsiyet veya konum fark etmeksizin bir kahve parasını öğrenciye ödetmemeli

Hesabı erkeğin ödemesi anlayışı erkek egemen toplumun getirdiği bir cinsiyet rolüdür bence. Erkeğin paraya sahip olması ve bunun üzerinden üstünlük kurması anlayışını barındırır senelerdir. Her buluşmada hesabı ödemek için direten erkek kadar itici bir şey yok bence. Ben para kazanmıyor muyum da ödüyor ya da o bana ödetince erkekliğinden ne kesilecek? Ama ilk buluşmada hesap üzerinden karakteri hakkında iyidir kötüdür bir yorum yapılamayacağını düşünüyorum. Buluşma iyi geçtiyse, bu mesele haricinde, bir şans daha ver. Diğer buluşmalardaki tavrına göre karar verirsin.

öğrenciymişsiniz o da mühendismiş. kadını erkeği yok ben çalışmayan bir insanla kahve içsem cinsiyeti ne olursa olsun gelirim varsa kendim öderdim. erkek olarak bilmem ama insan olarak duyarsız olduğu kesin. böyle zamanlarda erkek hesabı isterken kartını çıkarır size fırsat bile bırakmaz. dur ya saçmalama altı üstü bir kahve mi dedi. ciddi ciddi iki kahveyi alman usulü mü ödediniz

Böyle küçük hesaplar yapan insanları sevmem ben. Kadını erkeği yok ilk buluşma bu, karşımdaki bir öğrenci ve ben ona 1 kahve ismarlayamayacaksam hiç gelmem daha iyi. Çok ayıp. Belki çok heyecanlandiysa ne yaptığını bilememistir ihtimali için, 2. Kez buluşmaya davet ederse ama bak "o davet ederse" git ama bu kez hesaba karışma. Hem zaten davet eden öder genelde. O buluşmada da bir dangozluk yaparsa tekrar buluşma.

siz kartınızı çıkardığınızda "bir sonraki buluşmada sen de bana bir tatlı ısmarlarsın" diyip gülümsese hoş olurmuş mesela. hem ikinci buluşmanın yani beğendiğinin sinyali hem de ödetmemek.
ben sürekli erkek ödesin kafasında değilim. yeri gelir kadın da ağır buğur yemek ısmarlar.
bazen biri sinemayı diğeri kahveyi ısmarlar. değişir.
ama ilk buluşmaya davet edip ödetmek bana bir tık görgüsüzlük gibi geldi.

İlk buluşmada erkek ödemeli. Alman usulü nedir arkadaş gibi öyle
ilkinde o öder ikincide siz
bir o bir sen iki o bir sen böyle devam etmeli vs vs

hele ilk buluşma alman uslülü çok itici
Ya hani ben ödeyeyim gerek yok deseydi ben yine ısrar ederdim. Böyle bir teklif de görmedim. Görüşsem mi tekrar çok kararsızım nasıl davranmalıyım mesajlarda sizce

Evet pek hoş olmamış ama belki ilk buluşma olduğu için heyecan yapmış olabilir diye düşündüm ben. Yani ne diyeceğini nasıl davranacağını o an düşünememis olabilir. Nasıl biri peki, hani kimisi daha alışkın olur bu tarz durumlara kiminin doğru düzgün kız arkadaşı bile yoktur? Eğer çekingen biriyse ve heyecan yapmışsa , tekrar buluşup ona göre bir karar alabilirsiniz bence.

Yani pek kız çevresi olmadığı için biraz çekingen ama cimri olmasından çok korkuyorum. Bunu daha ilişki başlamadan anlayabilir miyim? Hangi konularda soru sorarak çözebilirim? cimri adamın sevgisi de pek gerçekçi olmaz çünkü.

Belki de erkek denendiğini düşündü. Sonuçta o cüzdan çıkmış ordan. Ee ödemiş de konu sahibi. Yine de sorun ediyor ama. demek ki çıkarma nedeni ödemek değil. Insan bence nasıl düşünüyorsa öyle davranmalı. Ilk buluşmayı erkek ödesin istiyorsanız hiç çıkarmayın cüzdanınızı. Iki kahve için ve ilk buluşmada aaa ne cimri demez zaten.

Ilk bulusma da bir kahvenin parasini odemeyen adamin karakteri bellidir. Biz yeri gelir kadin kadina arkadaslarimiza odetmeyiz kahve nedir yani? Boyle kucuk hesaplarin pesinden kosmasin bir zahmet. Bakin ilk bulusma inanilmaz sinyaller verir. Kalkip illa ben odeyecegim diye kavga kiyamet israr icine girmediysen ben bu adamin hem cimri hemde bazi yazisiz kurallardan haberi olmayan biri oldugunu dusunurum. Nerede ne yapmasi gerektigini bilmeyen adamla da vakit kaybetmem. Esitlikci arkadaslar burada sorun zaten verilen yada ismarlanan 10 liralik kahve degil. Zaman ilerler siz gorusmeye devam edersiniz bazen sen verirsin bazen o nasil denge kuruyorsaniz o ayri bir konu zaten ona kimsenin lafi olmaz. Ama benim fikrim ya kadin versin ya erkek oyle alman usulu olaylardan hic hoslanmiyorum.ilk bulusmada buyuk eksi puan benim icin aninda ustunu cizerdim uzgunum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…