- Konu Sahibi meleksimam
-
- #16.221
eşim gelsin hemen yazarım sonuçları canımm
inşallah bişe çıkmaz yaa
Günaydın canlar
Bugün doktor kontrolüm var. İnşallah cinsiyetini öğrenebilirim miniğimin.
Hayırlı cumalar
Günaydın canlar
Hayırlı cumalar
kızlar selam :)
yarın ilaçlarım bitiyor herhalde pazartesi giderim kontrole inşallah düzelmiştim benim enfeksiyonlar. kış geldi mi derdim hiç bitmiyor, faranjit bronşit derken bir de şimdi sistit çıktı başıma :)
enfeksiyonlar geçtiyse folik asite falan başlamak istiyorum erken mi sizce 4-5 ay önce başlamak? kan ilacıma da ara vermiştim ona da devam edicem biraz da kilo versem iyi olacak bahara kadar. 5 kilo bile iyi aslında ama hedefim 10a yaklaşmak :) verebilirim herhalde bahara kadar. bebek için hazırlıklarımı tamamlayıp mart gibi de çalışmalara başlıcaz hayırlısıyla.
sizde durumlar nasıl?
selaamm..
bugünün gündem maddesi nedir??? okuyamadımda geçmişi :?
gamze dün uyuyup kaldın mı biryerlerde???
slm kızlar eve yeni geldik..bi haftadır evden çıkmayınca dışarıyıözlemişim eşimle bi yerde kahvaltı edip dolaştık biraz...
keyfim çok yerinde..allahıma şükür her şey yolunda yeni doktorumuzdan çok memnun kaldık..rahat bi adam hiç strese gerek yok çok iisn falan diye moral verdi..
ilacıda bıraktırdı kanaman falan yok dedi..veee bebişimin kalp atışlarını duyduk..çok az dinletti dr amcası çok dinlemek iyi degil dedi..ama öyle rahatladımki..
bütün gece sıkıntıdan uyuyamamıştım.zaten ilk 3 ay seninde bizimde çok fazla yapıcagı bi şyyok normal hayatını devam ettir,hamilelik bi hastalık degil dedi..
ilk defa gülerek çıkabildim doktorun yanından..
:)))) ben sana demiştimmmmm.. yapıştırıcı işe yaradı bak:)))
çok sevindim hayatım. bende yarın gidicem. inş duyarız bizde kalp atışını.
İnşallah iyi haberler verirsin bize canımmm çok heyecanlıııı
Ayyyy inş canım. ebnde çok merakla bekliyorum seni. çabucak git ve hbr ver bize olurmu. hepsinden öncesi. inş sağlıklıdır bebişin. güzel hbrlerle gel
inşallah canım darısı sana...valla içim rahatladı
inş hayatım. yarın 9da doktorda olucaz :))
bu arada yapıştırıcıyı (progestan) bıraktırdımı doktorun
evet canım kullanma gerek yok dedi..aksi bi durum olmazsada ocak 1 de görüşelim tarama testini falan yaparız dedi..
Günaydın canlar
Hayırlı cumalar
Folik asit bulgurda saklı
Hamileyseniz ilk 3 ay içerisinde bulgur yediğiniz zaman folik asidi ilaçtan değil, direkt olarak bulgurdan alabilirsiniz
22 Kasım 2012 - 16:34
Yazı Boyutu:
Yorum yaz
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Bayram "Bulgur Ortak Akıl ve Güç Birliği Toplantısı" kapsamında "Dünyada Bulgurun Yeri ve Önemi" konulu sunum yaptı.
Bayram, şunları söyledi: "Bulgur, böcek ve larvaların oluşumuna dayanıklıdır. Raf ömrü oldukça uzun, sıcağa ve rutubete dayanıklıdır. Bulgur doymamış yağa sahiptir, beslenmede önemlidir ve ekonomiktir. Hazırlanması kolaydır. Vejeteryan beslenmeye çok uygun bir üründür. Kalp için oldukça yararlı, sindirimi kolaydır. Süt ile karıştırıldığında mükemmel, muhteşem bir gıda oluyor."
İLAÇ YERİNE BULGUR
Bulgur ABDde savaş olasılığına karşı stoklandığını aktaran Bayram "Bir kadın hamile olduğu zaman bebeğin beyin gelişimi için doktorlar folik asit ilaçları veriyor, bu ilaçlar çocuğun beynini geliştiriyor fakat Amerikalılar bizdeki gibi hap vermiyor, onlar bulgur öneriyorlar. Diyorlar ki Hamileyseniz ilk 3 ay içerisinde bulgur yediğiniz zaman folik asidi ilaçtan değil direkt olarak bulgurdan alabilirsiniz. O açıdan bulgur önemli."
'SÜTLE KARIŞTIRIP YEDİRİN'
Bulgurun çok önemli bir diyet maddesi olarak tespit edildiğini anlatan Bayram, bulgur yiyen insanın daha geç acıktığını dile getirdi.
Bayram, bulgurda çocuklar ve yaşlılar için önemli olan kalsiyum bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: "Sütle karıştırıp yenilirse kemik gelişimi için önemli. Çocuğa altı aylık olduktan sonra eğer çölyak hastası değilse ek gıda olarak sütle karıştırılıp bulgur verilebilir. Çok yararı var, çocuğu geliştiriyor. Hem kilo almasını sağlıyor hem de diğer fonksiyonlarını geliştiriyor. Beslenmeyle ilgili yapılan çalışmalarda bu var. Sütle bulguru birleştirin, bakliyatla bulguru birleştirin veya tek başına yiyin. Kabızlık yapmıyor, bağırsağı da şişirdiği için besinlerin emilimini artırıyor."
slm kızlar eve yeni geldik..bi haftadır evden çıkmayınca dışarıyıözlemişim eşimle bi yerde kahvaltı edip dolaştık biraz...
keyfim çok yerinde..allahıma şükür her şey yolunda yeni doktorumuzdan çok memnun kaldık..rahat bi adam hiç strese gerek yok çok iisn falan diye moral verdi..
ilacıda bıraktırdı kanaman falan yok dedi..veee bebişimin kalp atışlarını duyduk..çok az dinletti dr amcası çok dinlemek iyi degil dedi..ama öyle rahatladımki..
bütün gece sıkıntıdan uyuyamamıştım.zaten ilk 3 ay seninde bizimde çok fazla yapıcagı bi şyyok normal hayatını devam ettir,hamilelik bi hastalık degil dedi..
ilk defa gülerek çıkabildim doktorun yanından..
darısı başıma.. bak ben hala kullanıyorum. bide göbek iğnesine başlıycaz. benim yol biraz sıkıntılı olacak ama napalım.
kalbini bi duyalımda inş. gerisi bana ne olursa olsun.
Günaydın hanımlar nasılsınız ? bugün akşam kayınvalideme geçicem haftasonu orada kalıcaz eşimle . . .
Cinsiyet konusuna gelince ben henüz öğrenemedim doktor söylemedi acemiperi belki senin doktorun söyleyebilir ama yüzdelerle konusuyorlar tam emin olmak için 16.haftayı beklemek gerekiyor. Umarım öğrenirsin ayın 6sını bekliyorum ben bakalım miniğiminnn cinsiyeti ne çokkk merak edıyorum öğrendiğim gibi battaniyesini ve bir kac tane tulum alıcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?