İlk çocuk için kararsızlık

İlk cocugun 30a kadar yolu var en azindan bir yil daha bekleyin annenizin agzini kapatin bir daha konusup kafa karistirmasin evliliginizde cok sorun yasayacaginizi sanmiyorum ama yeni evlisiniz neden hemen cocuk olsunki keyfini cikarin

Sizin aile etkisinde aldığınız kararlarınız pek iyi sonuçlanmıyor ki. Bırakın etkilenmeyi önce düşünün. Çocuk istiyor musunuz? Şu anda evde bir çocuk olsa nasıl olacak? Kim bakacak, siz derse gidince kim ilgilenecek? Ekonomik olarak yetebilecek misiniz?

Bir de bekleyin şu korona telaşı hafiflesin, rutin kontrolleriniz vs olacak, hastaneye gitmeniz gerekecek bekleyin biraz.

27 yaş çok genç bir yaş.
2.Evliliğiniz biraz zamana bırakmak lazım.
Bir de annenin ve çevrenin baskısına bakmayınız lütfen.
Ayrıca yaşınız genç olduğu için,çocuğunuz da yalnız,kardeşsiz kalmaz.
Bir şey nasıl başlarsa öyle gider,lafına ben de katılıyorum,ama yinede çocuk için çok erken.

Zaten öyle hissediyorum. Herşey benim zevkime göre alındı. Benim istediğime göre sekillendi. Eşimden korkularımin acısını çıkarmıyorum ki ben kendi içimde yaşıyorum. Sanırım ilk evliliğim travma yarattı.

Siz anne olmaya kendinizi hazır hissediyorsanız ve eşinizden, kendinizden eminseniz bebek düşünün ama anladığın kadarıyla korkularınız var. Çocuk olunca çoğu şeye zaman ayıramayacaksınız. Yaşınız daha küçük, bence evlilik içinde sevgili olmanın, gezmenin, tozmanın tadını çıkarın. Birbirinize çocuktan önce ayırabildiğiniz kadar zaman ayırın. Evliliğini bir otursun.Bebek olunca içinizde gezip tatil yapmak konusunda hiç bir şey kalmasın. Gerçi pandemi dönemi gezmek sıkıntı ama.. Kısaca önce çift olmanın keyfini çıkarın, gezip tozmadan sıkılınca çocuk yaparsınız Ayrıca çocuk anne, baba çevre baskısıyla değil, kendini kadın anne olmaya hazır hissettiğinde yapılır. Annelerin kızlarına bu konuda böyle baskı yapmaması gerekir, bu eşinizle sizi ilgilendirir.

Bizde ilk 6 ay öyleydik gerçekten. Eşimin abisi 20 küsur yıllık evli ve boşanıyor. Benim ailemde de benzer durumlar var. Benim ilk evliliğim de kötü olunca insan korkuyor. Acaba ne zaman huzursuzluk olacak diye düşünüyor insan

yaşınız genç aceleye gerek yok

ama ben işten neden ayrıldığınızı merak ettim

1-2 ayda evlendiniz 6 ay çalıştınız şimdi de evdesin hadi bebek mi deniyor
Şöyle çalıştığımız yere ben yeni girmiştim bir yıl olmamıştı eşim 7 yıldır çalışıyordu. Eşim rahattı aslında bense hiç rahat değildim. Daha evimin evliliğimin tadını cikaramadan uzun saatler çalışıyordum. Derken pandemiden dolayı tatil oldu. Benim dizlerimde ağrılar oldu. Doktor sıvı kaybı olduğunu söyledi. Bir dahada gitmek istemedim. İş yeri biraz tuaf bı yer açıkçası. Herkes çok iyi görünüyor ama aslında etik olmayan çok şey vardi.Üzerine bende üni sınavına girip kayıt yaptırınca hepsi bir arada olmayacak diye çıktım

Aynen öyle. 1-2 ay icinde evi eşyayı halledin nikahi yapan insan çocuk içinde yanıp tutuşuyor. Tabi belli etmiyor önce senin sağlığın diyor ama bende biliyorum baba olmak istediğini.

zaten pandemi sebebi ile ertelemek en mantikli karar,
o da asinin cozum olacagini dusunsek bile en az bir 6 ay demek.
o arada yeniden degerlendirirsiniz.

su an emin olun hastaneler gidip gelmek istemezsiniz.
Evet haklısınız o konuda bizim bile tedirginlikle gittimizi hastenelere bebeği götürmek akıl kârı değil gercekten

Tabii göz ardi edilmemeli ama kimisi bir maasla geçinir gerçekten yasadigi muhit, yaşam tarziyla kimisine 3 maas bile anca bile yetebilir. Bence de bu ara biraz pandemi odakli iş süreci etkili olmuş gibi bu durumda hepimizde bir etkisi kalacak o da cok net. Hayat pahaliligi,zamlarda etken tabii insanin surekli maddiyati dusunmesinde. Insan ikinci çocuğu dusunurken bile ilk akla gelen sey para artik malesef dusunmesen olmuyor çünkü

Evet haklısınız o konuda bizim bile tedirginlikle gittimizi hastenelere bebeği götürmek akıl kârı değil gercekten

hamileyken de sik sik gitmek gerekebiliyor, o yuzden her sey yolunda ise bile ertelemek cok daha iyi olur.
Yasiniz cok genc ayrica. Cok cocuk istiyorsaniz yaslarini yakin ayarlarsiniz.

bir de tabi bu cok cocuk olayi bekara es bosamak kolay denir ya oyle, ben de derdim 4 cocuk yapicam diye, 2. den sonra tupleri baglattim Kendinizi sartlamayin yani boyle olacak falan diye.

Bazen sizin kadar şanslı olamayacakmisim gibi geliyor. Hiç gebelik gecirmedim. Ablam benden 2 yaş büyük ve 2 tane çocuğu var. Esimi de kırmak istemiyorum artık. Yani benim isteğimle değilde sağlık problemleri nedeniyle ertelenecek çocuk fikri gibime geliyor

yaşadığınız kötü tecrübeler karamsarlığa itmiş sizi bence bu karamsarlığı üzerinizden atmadna bir karar almayın

Eşimde istiyor ama ben şimdiye kadar doktora gitmek fikrini önemsemedim. Zaten adetlerim düzensiz ve olmayacağı belliydi. Eşimle ilk evlendigimiz zaman iş yeri bir ay kapanmıştı. O ara baya iyi olmustu bizim için. Sürekli de birlikteyiz bı yere gidecekse beni de götürür hafta sonu bensiz bişey yapmaz. Artık oda evde bı ses bı neşe olsun istiyor. Yani dediğim gibi zaten çocuk meselesi hormanlarimdan ve kistinden dolayı zaman alacak. Belki ilerde hiç olmaz diye endişeliyim. Çocuk olursa annem kesinlikle yardım eder çünkü annem babam ayrı birde ablam var o evli annem yalnız yasiyor. Aslında onun derdi torun sevmek

yaşadığınız kötü tecrübeler karamsarlığa itmiş sizi bence bu karamsarlığı üzerinizden atmadna bir karar almayın
Çok yakın akrabamizin da ikinci evliliği oldu adam çok iyiydi ne zamanki çocuk oldu adam sinir krizleri geçirmeye çocuğun yanında etrafa zarar vermeye başladı. Hatta bende gittiğimde şahit oldum. İnanın bu bile korkutuyor insanı. Yani esimede sen ne zaman gerçek yüzünü göstereceksin diyemem ki. Birazda şans kader işte

Eşimle birbirimiz çok severiz, etrafımızdaki herkes hisseder bizim sevgimizi, mutluluğumuzu. Çok iyi anlaşırız. 12 yıl oluyor birlikteliğimiz bir kere bile sesini yükseltmedi bana karşı, keşke kendim içinde aynı şeyi söyleyebilsem. Sizin yaşınızdayken hamile kaldım, evliliğimizin başındaydık, kaza oldu biraz. Başımıza gelen en güzel şey, sevgimizi asla azaltmadı, aile olmayı öğrendik kızım sayesinde. Ama keşke bu kadar erken olmasaydı biraz daha birbirimizi yaşayabilseydik diye geçiyor içimizden yalan yok. Benim sağlık problemlerimden ötürü dr normal yolla çocuk sahibi olamayacağımı söylemişti,çok düzenli korunmadık o yüzden. başımıza bir mucize geldi vazgeçmek istemedik. Sonrasında bir daha hamile kalma şansı bulamayabilirdim. Bu şartlar altında olmasa en az 2 yıl daha bekleyip eşimle doya doya gezip, tozup öyle çocuk sahibi olmayı tercih ederdim yalan yok. Yaşınız beklemek için gayet uygun. Kötü tecrübeleriniz olmuş, aceleye gerek yok. Ruhunuzu dinlendirin eşinizle yeniden güvenmeyi öğrenin, korkularınızı arkanızda bırakın çocuğu sonra yaparsınız.

Herkes maddiyat yazıyor ama ben nedense önemsemedim. Şöyle eşimin ne arabası var ne evi var. Evimiz kira herseyimiz yeni olduğu için taksitlerimizde var. Ama eşimin ek işi var. Evde küçük bir tamir dükkanı gibi. Kayınvalidemlerde yardım ediyor saolsunlar. Çocuk rizkiyla gelir bence şuan aç değiliz açıkta değiliz. Anne baba olarak çocuğun her dediğini her istediğini en iyisini yapmamak gerektiğini düşünüyorum. Ben gebeykende taksitlerimiz bitmiş oluyor zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…