- 21 Ocak 2018
- 8.558
- 21.236
- 348
- 32
- Konu Sahibi Sariicicegimm
-
Sizin aile etkisinde aldığınız kararlarınız pek iyi sonuçlanmıyor ki. Bırakın etkilenmeyi önce düşünün. Çocuk istiyor musunuz? Şu anda evde bir çocuk olsa nasıl olacak? Kim bakacak, siz derse gidince kim ilgilenecek? Ekonomik olarak yetebilecek misiniz?İlk evliliğim görücü usulü olmuştu. Ailemin de etkisi vardı tam olarak benim kararım denmez. Şuanki evliliğim benim kararım. Dediğiniz gibi sevgili dönemi de olabilir bu o yüzden çocuk için acele etmedim ama herkes bi çocuk haberi bekliyor benden baya baskı yaptı annemler etkilenmemek mümkün degil
Zaten öyle hissediyorum. Herşey benim zevkime göre alındı. Benim istediğime göre sekillendi. Eşimden korkularımin acısını çıkarmıyorum ki ben kendi içimde yaşıyorum. Sanırım ilk evliliğim travma yarattı.İyide anlattığın kadarıyla eşin gayet iyi bir eş. İlk evliliğinde yaşadığın korkuların acısını eşinden çıkarmamalısın. Sonuçta evlendin dimi. Yine boşanırım evlenmiyim diye korkmadın sonuçta. Anne baba olmakta en doğal hakkınız. Bu evliliğini ilk evliliğin say ve gönlünce yaşa.
Bizde ilk 6 ay öyleydik gerçekten. Eşimin abisi 20 küsur yıllık evli ve boşanıyor. Benim ailemde de benzer durumlar var. Benim ilk evliliğim de kötü olunca insan korkuyor. Acaba ne zaman huzursuzluk olacak diye düşünüyor insanSorunun cevabı aslında sizde,eşinize ve sevginize ne kadar inandığınızla alakalı ,Cocukta zaten istendigi anda hemen olan bişey degil oda zaman alıyor olması onuda hesaba katın .Ben eşimi sonradan sevdim o bana aşıktı sevgisine güvendim sonra bi baktımkinbende ona aşık oldum sevgim her gecen gün büyüdü şimdi 8 saat işe gidiyo öyle özlüyorumki saatleri sayıyorum onu görebilmek için ,bence sevgi gittikçe azalan bişey degil gittikçe cogalan bişey,zamanla dhada cok büyüyecek birbirnize olan sevginiz
Şöyle çalıştığımız yere ben yeni girmiştim bir yıl olmamıştı eşim 7 yıldır çalışıyordu. Eşim rahattı aslında bense hiç rahat değildim. Daha evimin evliliğimin tadını cikaramadan uzun saatler çalışıyordum. Derken pandemiden dolayı tatil oldu. Benim dizlerimde ağrılar oldu. Doktor sıvı kaybı olduğunu söyledi. Bir dahada gitmek istemedim. İş yeri biraz tuaf bı yer açıkçası. Herkes çok iyi görünüyor ama aslında etik olmayan çok şey vardi.Üzerine bende üni sınavına girip kayıt yaptırınca hepsi bir arada olmayacak diye çıktımyaşınız genç aceleye gerek yok
ama ben işten neden ayrıldığınızı merak ettim
1-2 ayda evlendiniz 6 ay çalıştınız şimdi de evdesin hadi bebek mi deniyor
Aynen öyle. 1-2 ay icinde evi eşyayı halledin nikahi yapan insan çocuk içinde yanıp tutuşuyor. Tabi belli etmiyor önce senin sağlığın diyor ama bende biliyorum baba olmak istediğini.bir de bugün anne olursanız bir daha çocuksuz hayat yok
ama 3 yıl sonra çocuk sahibi olmanın önünde engel yok
ben biraz daha iki kişi hayatınıza zaman ayırmanız gerektiğini düşünürüm ama 30 yaşına geldim hemen evlenelim diyen eşinizin çok da bekleme taraftarı olmadığını düşünüyorum nedense
Evet haklısınız o konuda bizim bile tedirginlikle gittimizi hastenelere bebeği götürmek akıl kârı değil gercektenzaten pandemi sebebi ile ertelemek en mantikli karar,
o da asinin cozum olacagini dusunsek bile en az bir 6 ay demek.
o arada yeniden degerlendirirsiniz.
su an emin olun hastaneler gidip gelmek istemezsiniz.
Tabii göz ardi edilmemeli ama kimisi bir maasla geçinir gerçekten yasadigi muhit, yaşam tarziyla kimisine 3 maas bile anca bile yetebilir. Bence de bu ara biraz pandemi odakli iş süreci etkili olmuş gibi bu durumda hepimizde bir etkisi kalacak o da cok net. Hayat pahaliligi,zamlarda etken tabii insanin surekli maddiyati dusunmesinde. Insan ikinci çocuğu dusunurken bile ilk akla gelen sey para artik malesefSelam, rica ederim ne yanlışlığı. Hislerimiz karşılıklı. Bu durumun ben de farkındayım ama araç değil amaç olduğunu düşünmüyorum. Maddiyat çocuk söz konusuysa kesinlikle göz ardı edilmemesi gereken bir detay bunu foruma üye olduğum ilk günden beri hep yazıyorum zaten. Bu ara özellikle maddiyata odaklanma sebebim de çok zor zamanlar geçiriyor oluşumuz, koşullar herkesin malumu. Çok şükür benim de eşimin de mesleği bu süreçten fazla etkilenmedi ama çevremde ciddi anlamda sorun yaşayan çok insan var. Pandemi sürecinde olmasaydıkta bu konuya yine tek maaş ile yetebilecek misiniz yazardım, günümüz koşullarında çocuk olmasa bile bir maaş ile geçim çok zorlaştı.
Ozele gitmek mantikli oluyor. Devlet dusunme derim hele kintrol icin ki dogumda cok riskli aradim konustum çünkü.Evet haklısınız o konuda bizim bile tedirginlikle gittimizi hastenelere bebeği götürmek akıl kârı değil gercekten
Evet haklısınız o konuda bizim bile tedirginlikle gittimizi hastenelere bebeği götürmek akıl kârı değil gercekten
Bazen sizin kadar şanslı olamayacakmisim gibi geliyor. Hiç gebelik gecirmedim. Ablam benden 2 yaş büyük ve 2 tane çocuğu var. Esimi de kırmak istemiyorum artık. Yani benim isteğimle değilde sağlık problemleri nedeniyle ertelenecek çocuk fikri gibime geliyor31 yaşında evlendim.35-37 yaşında 2 çocuk sahibi oldum. İkiz olmasına falan gerek yok, 30 dan sonra da çok rahat çocuk sahibi olabilirsiniz. Kendinizi zorunlu hissettiğiniz için çocuk sahibi olmayın, evliliğin tadını çıkarın. Gerçekten hazır hissettiğinizde maddi manevi o zaman olun, tabi bu arada doktora da gidip her şey yolunda mı bi kontrol ettirin.
Evet hep özel hastane tercih ettimOzele gitmek mantikli oluyor. Devlet dusunme derim hele kintrol icin ki dogumda cok riskli aradim konustum çünkü.
Madem israrcisin dene yani vebal gibi oluyor çünkü hem sende isteklisin hem biz bekle deyince.Evet hep özel hastane tercih ettim
Eşimde istiyor ama ben şimdiye kadar doktora gitmek fikrini önemsemedim. Zaten adetlerim düzensiz ve olmayacağı belliydi. Eşimle ilk evlendigimiz zaman iş yeri bir ay kapanmıştı. O ara baya iyi olmustu bizim için. Sürekli de birlikteyiz bı yere gidecekse beni de götürür hafta sonu bensiz bişey yapmaz. Artık oda evde bı ses bı neşe olsun istiyor. Yani dediğim gibi zaten çocuk meselesi hormanlarimdan ve kistinden dolayı zaman alacak. Belki ilerde hiç olmaz diye endişeliyim. Çocuk olursa annem kesinlikle yardım eder çünkü annem babam ayrı birde ablam var o evli annem yalnız yasiyor. Aslında onun derdi torun sevmekSiz anne olmaya kendinizi hazır hissediyorsanız ve eşinizden, kendinizden eminseniz bebek düşünün ama anladığın kadarıyla korkularınız var. Çocuk olunca çoğu şeye zaman ayıramayacaksınız. Yaşınız daha küçük, bence evlilik içinde sevgili olmanın, gezmenin, tozmanın tadını çıkarın. Birbirinize çocuktan önce ayırabildiğiniz kadar zaman ayırın. Evliliğini bir otursun.Bebek olunca içinizde gezip tatil yapmak konusunda hiç bir şey kalmasın. Gerçi pandemi dönemi gezmek sıkıntı ama.. Kısaca önce çift olmanın keyfini çıkarın, gezip tozmadan sıkılınca çocuk yaparsınızAyrıca çocuk anne, baba çevre baskısıyla değil, kendini kadın anne olmaya hazır hissettiğinde yapılır. Annelerin kızlarına bu konuda böyle baskı yapmaması gerekir, bu eşinizle sizi ilgilendirir.
Çok yakın akrabamizin da ikinci evliliği oldu adam çok iyiydi ne zamanki çocuk oldu adam sinir krizleri geçirmeye çocuğun yanında etrafa zarar vermeye başladı. Hatta bende gittiğimde şahit oldum. İnanın bu bile korkutuyor insanı. Yani esimede sen ne zaman gerçek yüzünü göstereceksin diyemem ki. Birazda şans kader işteyaşadığınız kötü tecrübeler karamsarlığa itmiş sizi bence bu karamsarlığı üzerinizden atmadna bir karar almayın
Herkes maddiyat yazıyor ama ben nedense önemsemedim. Şöyle eşimin ne arabası var ne evi var. Evimiz kira herseyimiz yeni olduğu için taksitlerimizde var. Ama eşimin ek işi var. Evde küçük bir tamir dükkanı gibi. Kayınvalidemlerde yardım ediyor saolsunlar. Çocuk rizkiyla gelir bence şuan aç değiliz açıkta değiliz. Anne baba olarak çocuğun her dediğini her istediğini en iyisini yapmamak gerektiğini düşünüyorum. Ben gebeykende taksitlerimiz bitmiş oluyor zatenTabii göz ardi edilmemeli ama kimisi bir maasla geçinir gerçekten yasadigi muhit, yaşam tarziyla kimisine 3 maas bile anca bile yetebilir. Bence de bu ara biraz pandemi odakli iş süreci etkili olmuş gibi bu durumda hepimizde bir etkisi kalacak o da cok net. Hayat pahaliligi,zamlarda etken tabii insanin surekli maddiyati dusunmesinde. Insan ikinci çocuğu dusunurken bile ilk akla gelen sey para artik malesefdusunmesen olmuyor çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?