İlk defa aşık olunan insanın evlenmesi

Oglak kizi

✝️
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2015
4.405
6.191
158
Evet kızlar ben dün gece böyle birşey yaptım, yaklaşık 8 sene önce ilk defa aşık olduğum 2 yıl birlikte olduğumuz sonradan ailemin istememesiyle ayrıldığım insanın sosyal medya hesabını buldum, bir erkek çocuğunu kucağına aldığı fotoğrafını gördüm, sonra ilerlettim eşini gördüm, evlenmiş, geçmişe ait yazdığı durumları gördüm, dalıp giderken hemen kapattım sildim geçmişi falan, sonradan çok kötü hissettim, dayanamadım esime söyledim, ben böyle birşey yaptım bilmeni istiyorum yoksa kendimi kötü hissedeceğim dedim, durdu sanki üzüldü biraz, neden ona bakma gereği duydun dedi bende öyle kaldım cevap veremedim konu öyle kapandı belkide beni kırmamak için, sonradan akşam onun şahsıyla alakası yok dedim cevap vermedi, sonradan normale döndü sizce üzülmüşmüdür, onun üzülmesini istemiyorum onu cok seviyorum, içimi dökeyim dedim

eşinize söyleyerek tüy dikmişsiniz.

konu başında siz bekarsınız sandım ki hani ihtimaliniz kalmadığına üzüldünüz. e siz evlenmişseniz zaten adamı kafanızdan silmiş olmalıydınız. neyse ikiniz de mutlusunuz diyip geçin bence.

dayanamadım esime söyledim, ben böyle birşey yaptım bilmeni istiyorum yoksa kendimi kötü hissedeceğim dedim, durdu sanki üzüldü biraz
E üzülmüştür yani doğal olarak di mi? . Neden böyle şeyler yapıyorsunuz hiç anlam veremiyorum yahu. Yani ne desem bilemedim hiç değilse siz bakıp öylece kapatmşsnz. 1 ay önceye kadar eşimin yıllaaaar öncede kalan eski ve şu an evli olan eski sevgilisi bana heryerden ekleme talebi yolluyordu şükür savcılığa vericeğimi söyledim kurtulduk. Eşiniz adına ve sizin adınıza üzüldüm. Okurken ben de sizi bekar sandım. Bi derece anlayabilirdm belki. Ama şu an gerçekten şaşkınım. Aynısını eşiniz yapsa size karşı burda topa tutmuştuk neler demiştik neler ohoo. Neyse ama demicem o anki ruh halinizle yapmışsınız bir hata inşallah telafi edersiniz

Eşinize ne diye anlattınız eski sevgilimi stalkladim diye mi? Ya kusura bakmayın çok gıcık olurum bu tiplere ben. Niye anlatıyorsunuz? Madem içiniz rahat etmeyecek ve kendinizi bunun için suçlu hissedeceksiniz neden bakıyorsunuz?
Üzülmüştür ve dahası artık siz güvenilir falan değilsiniz onun için. Evet, anlattınız diye ay ne kadar dürüst olmadınız; "aklı hala eskilerde" oldunuz.

Arada öyle Şeyler oluyor keşke soylemeseydiniz .Tamam vicdanen rahatlamak istediniz ve söylediniz sorun yok, peki eşiniz sorduğunda neden cvp veremediniz bu kısım önemli. .....hiç öylesine diyemediniz çünkü öylesine değildi . Merak ettiniz nasıl mutlu mu evli mi ? iyi kötü cvp aldıniz bakmamak en iyisi.

Evet kızlar ben dün gece böyle birşey yaptım, yaklaşık 8 sene önce ilk defa aşık olduğum 2 yıl birlikte olduğumuz sonradan ailemin istememesiyle ayrıldığım insanın sosyal medya hesabını buldum, bir erkek çocuğunu kucağına aldığı fotoğrafını gördüm, sonra ilerlettim eşini gördüm, evlenmiş, geçmişe ait yazdığı durumları gördüm, dalıp giderken hemen kapattım sildim geçmişi falan, sonradan çok kötü hissettim, dayanamadım esime söyledim, ben böyle birşey yaptım bilmeni istiyorum yoksa kendimi kötü hissedeceğim dedim, durdu sanki üzüldü biraz, neden ona bakma gereği duydun dedi bende öyle kaldım cevap veremedim konu öyle kapandı belkide beni kırmamak için, sonradan akşam onun şahsıyla alakası yok dedim cevap vermedi, sonradan normale döndü, onun üzülmesini istemiyorum onu cok seviyorum, içimi dökeyim dedim

Şimdi eğri oturup doğru konuşmak lazım. İçerikte eşinize üzüldüğünüzü ve bu konuda ne yapabileceğinizi soruyorsunuz ama başlık "İlk defa aşık olunan insanın evlenmesi", "Eşimi kırdım ne yapabilirim" değil mesela. Anlatabildim mi yani bilinçdışınızda aslında kafaya taktığınız şey eşinizin üzülmesinden o insanın evlenmiş olması ve siz de şu an evli olsanız da içinizde ukte olarak kalmış. Bunu eşinize söylerken eşinizden tebrik beklemediğinize de eminim, üzüleceğini siz de biliyordunuz. Altında ne var bilmiyorum; belki kıskandırmak istediniz eşinizi içten içe, belki vicdan azabıydı. Ama eşiniz gelip "Ben eski sevgilime baktım, evlendiğini gördüm" deseydi ne kadar üzülürdünüz, ya da üzülür müydünüz eski sevgilinize üzüldüğünüz kadar? Bunu bir düşünüp kendinizi sorgulayın derim.

Şimdi eğri oturup doğru konuşmak lazım. İçerikte eşinize üzüldüğünüzü ve bu konuda ne yapabileceğinizi soruyorsunuz ama başlık "İlk defa aşık olunan insanın evlenmesi", "Eşimi kırdım ne yapabilirim" değil mesela. Anlatabildim mi yani bilinçdışınızda aslında kafaya taktığınız şey eşinizin üzülmesinden o insanın evlenmiş olması ve siz de şu an evli olsanız da içinizde ukte olarak kalmış. Bunu eşinize söylerken eşinizden tebrik beklemediğinize de eminim, üzüleceğini siz de biliyordunuz. Altında ne var bilmiyorum; belki kıskandırmak istediniz eşinizi içten içe, belki vicdan azabıydı. Ama eşiniz gelip "Ben eski sevgilime baktım, evlendiğini gördüm" deseydi ne kadar üzülürdünüz, ya da üzülür müydünüz eski sevgilinize üzüldüğünüz kadar? Bunu bir düşünüp kendinizi sorgulayın derim.
İşte bu ukteler başa bela.En ufak duygu boşluğunda kötü hissettirecek şeyler yaptırıyor insana.Söylemeseydi keşke.Ve evet sana katılıyorum eşimi kırdım diye bir başlık olmalıydı bu halbuki

İşte bu ukteler başa bela.En ufak duygu boşluğunda kötü hissettirecek şeyler yaptırıyor insana.Söylemeseydi keşke.Ve evet sana katılıyorum eşimi kırdım diye bir başlık olmalıydı bu halbuki

Belki okuyanlardan ne alaka diyenler olabilir ama bunlar kişinin düşüncelerini yansıtan küçük ipuçları. Başlığı yazıyoruz ilk başta buraya, konunun özeti olsun diye. İnsan oraya ana durum neyse onu yazıyor. "Eşimle kavga ettik" gibi ya da "Sevgilim beni çok üzdü" gibi. Burada eş ön planda olsaydı başlıkta da eş ön planda olacaktı; çünkü onu üzdüğünü kafaya takmış olacaktı. Ama başlık ne? İlk defa aşık olduğu insanın evlenmesi. Zaten içeriği okuyunca da severek ayrıldığı belli olan bir ilişki yaşadığını da gördük. Bu ilişki aslında bitmemiş, belki konu sahibi bana kızacak ama. Bu ilişki bir sandığın içerisine konmuş, kalbinin en diplerine yerleştirilmiş ve sandığın üzeri toz tutmuş. Şu anda konu sahibi de kalbinin derinlerine inmiş ve sandığın tozunu temizliyor.

Belki okuyanlardan ne alaka diyenler olabilir ama bunlar kişinin düşüncelerini yansıtan küçük ipuçları. Başlığı yazıyoruz ilk başta buraya, konunun özeti olsun diye. İnsan oraya ana durum neyse onu yazıyor. "Eşimle kavga ettik" gibi ya da "Sevgilim beni çok üzdü" gibi. Burada eş ön planda olsaydı başlıkta da eş ön planda olacaktı; çünkü onu üzdüğünü kafaya takmış olacaktı. Ama başlık ne? İlk defa aşık olduğu insanın evlenmesi. Zaten içeriği okuyunca da severek ayrıldığı belli olan bir ilişki yaşadığını da gördük. Bu ilişki aslında bitmemiş, belki konu sahibi bana kızacak ama. Bu ilişki bir sandığın içerisine konmuş, kalbinin en diplerine yerleştirilmiş ve sandığın üzeri toz tutmuş. Şu anda konu sahibi de kalbinin derinlerine inmiş ve sandığın tozunu temizliyor.
En tehlikelisi de bu ya zaten.Tozu temizledikten sonra o sandığı açmak zor olmasa gerek.Bitirilmemiş duygular üzerine yeni bir hayat kurunca en ufak duygu çöküşlerinde o duygular gelir akla.Ne yazık ki bu bile bir ihanettir aynı yastığa baş koyduğumuz insana.

Siz zaten eşinizle nişanlıyken, bu arkadaşın size gel demesini çok istemişsiniz, gel dese koşarak gidecekmişsiniz.O da size edebiyat yapmış, yok seni çok seviyorum ama imkansızlar içindeyim, unut beni, seni mutlu edemem falan filan sıralamış.İyi de gördüğüm kadarıyla kısa bir süre sonra başkasıyla evlenip, bir de çocuk yapmış, yani aslında sizi istemiyormuş.Hala eşinizin önüne neden bu adamı koyuyorsunuz? O zamanlar 24 yaşındaymışsınız, şimdi olmuşsunuz 27 artık yetişkin bir kadınsınız, kararsızlıkları ve başkasının duygularını hiçe saymayı bir kenara bırakmanız gerekiyor, bu denli bencil olmak için yaşınız epey büyük.Kaybetme korkunuz da yok anladığım kadarıyla, hem bakıyor hem söylüyor, üstüne sadece eski sevgilinin evlenmiş olmasını dert ediyorsunuz.

Back
X