İlk defa düğüne gittik ve beni yalnız bıraktı??

Canım cicim ayları çabuk bitti, çok monotonlaşmış gibi anlamında demiştim..

Boyle dusunmeyin, yaninizda bir kac saat oturmamasi bitmis bir sey dusundurmesin.

Ayri zamanlariniz olsun, surekli yapışık ikiz gibi yasamaniz monotonlastirir bence.

Ufak olaylari buyuterek yıpratmayin iliskiyi. Enerjinizi daha guzel seyler icin kullanin. Minik sebeplerle surat asmak, laf sokmak iliskiyi yorar. Daha ciddi durumlara saklamak lazim cephaneleri ;)

10 aylık evli gibi umursamaz derken? 10 yıl demek istediniz herhalde? 10 ay da çok kısa bir süre çünkü. Ya valla her şeyi adamın düşünmesini beklemeyin. Düğün bu, uzak kaldığı akrabalarını görmüştür vakit geçirmek istemiştir. Gel biraz da benimle otur deseydiniz otururdu bence.

Merhaba kızlar,

2 aylık evliyim ve eşinle ilk defa dün bir düğüne gittik anne babasıyla birlikte..
Gelin ve damada dans ile eşlik ettik ve 15 dk oturdu eşim yanımda sonra ben gidiyorum diye bir gitti.. 1 saat felan sonra dans ederken resim çekinmiştik onu getirdi verdi, sonra tekrar gitti takı merasimine kadar hiç yanıma uğramadı.. Çok canım sıkıldı, beni annesinin yanına bırakıp gitti.. Sevgililikte nişanlılıkta dibimden ayrılmazdı, evliliğin getirdiği rahatlık bu kadar mı çabuk gelir...
Sonrasında bana eve dönerken sıkıldın mı ? Diye sordu sıkıldım tabi dedim.. Sen gezdin beni annenin yanına bıraktın, neyse geldiğim ilk ve son düğün olur dedim.. Bayağı tepki gösterdi bu lafıma.. Yanımda otur deseydin felan dedi, kimseye zorla birşey yaptırmak istemem dedim.. daha yeni evliyiz ve 10 yıllık evli gibi umursamaz davranması benim zoruma gitti, ona göre birşey yok amcalarıyla arkadaşlarıyla oturmuşmuş..
Bu durum normal mi kızlar? Ne yapayım Nasıl davranayım ? Gerçekten çok üzüldüm..
Sizin konunuz tamamen kişilik meselesi.
Ben karakterim gereği çabuk kaynaşırım ortama hemen ayak uydururum mesela hemen kendime bir göbek atma arkadaşı bulur oynarım hiçde umurumda olmaz.
Benim eşim de düğün dernek oldumu yanımda durmaz arkadaşlarıyla takılır bende düğün başlamadan önce mutlaka eşimin bir arkadaşının eşini yada masada duran oynak birini bulurum :KK70:
Eşimle bir dans ederim eşim gözden kaybolur bende akarım piste amaaaannn oh oh yandan yandan atarım göbeciklerimi kurtlarımı dökerim :KK70:
Düğün bitince de eşime me kadar eğlendiğimi anlatırım.Eşim bazen düğğne gitmeden evvel beni uyarır öyle çok oynamak yok diye bende sen yanımda durursan oynamam derim :KK66:
İşine gelirse yani.

Konu sahibesi bir yönden haklısınız, evlenmeden önce düğün derneğe gidip dizinizin dibinden ayrılmayan adam, bu düğünde sizi o kadar çok yalnız bırakmamalıydı, en azından hayatım ben biraz bizimkilerle oturacağım deseydi durum farklı olabilirdi ama öte yandan düğünde yanınızda durmadı diye aşırı tepki vermenize gerek yok, kayınvalidenizin masasında oturmaya devam etmenize lüzum yoktu, hiç mi tanıdık yoktu onların masasına gidip sohbet etseydiniz biraz.

Eşim düğünlerden hoşlanmaz bekarlıktan beri huyu böyle, biz baştan yaptık anlaşmayı, çok sıkıldığından gelmez ama bana gitme demez, ben gider masa masa gezer bir güzel oynar kurtlarımı döker geri gelirim, sizde baştan yapın anlaşmanızı, tavır takınmak yerine konuşarak çözmelisiniz böyle meseleleri.

Son düzenleme:
Bazi ailelerde dugunde erkekler cikiyor bayanlar masada oturuyor ben de bunu esimin ailesinde gordum.mesela benim ailemde dugunde herkes esiyle oturur masalarda bayanlar degil aileler olur.belki esinin ailesinde de genelde boyle alisilmissa o da dusunemeyip cikip diger erkeklerle oturmustur.siz yeni evlisiniz tabi bozulmussundur boyle olunca.daha annesine bile alisamamissindir.esine tepkini gosterdigin iyi olmus o bilmiyorsa sen ogret beraber oturmanuz gerektigini ama o da dusunemedigi birsey olunca sasirmistir tepkine

Konu sahibesi bir yönden haklısınız, evlenmeden önce düğün derneğe gidip dizinizin dibinden ayrılmayan adam, bu düğünde sizi o kadar çok yalnız bırakmamalıydı, en azından hayatım ben biraz bizimkilerle oturacağım deseydi durum farklı olabilirdi ama öte yandan düğünde yanınızda durmadı diye aşırı tepki vermenize gerek yok, kayınvalidenizin masasında oturmaya devam etmenize lüzum yoktu, hiç mi tanıdık yoktu onların masasına gidip sohbet etseydiniz biraz.

Eşim düğünlerden hoşlanmaz bekarlıktan beri huyu böyle, biz baştan yaptık anlaşmayı, çok sıkıldığından gelmez ama bana gitme demez, ben gider masa masa gezer bir güzel oynar kurtlarımı döker geri gelirim, sizde baştan yapın anlaşmanızı, tavır takınmak yerine konuşarak çözmelisiniz böyle meseleleri.

Maalesef aynı memleketli değiliz ve onların tarafın düğünüydü, yani bizim köylü bizim aileden hiçbir kimse yoktu.. Başından beri böyle bilsem tanısam bu kadar üzülmezdim belki, hani bir söz varya gönül umduğu yere küser diye o hesap :(

Maalesef aynı memleketli değiliz ve onların tarafın düğünüydü, yani bizim köylü bizim aileden hiçbir kimse yoktu.. Başından beri böyle bilsem tanısam bu kadar üzülmezdim belki, hani bir söz varya gönül umduğu yere küser diye o hesap :KK43:
Kırgınlığınızı konuşarak anlatmaya çalışın, kısas yapmak veya susup sonrasında patlamak ağzınızdan istemediğiniz sözler çıkmasına dolayısıyla eşinizinde size aynı tavırla sözler sarf etmesine neden olur ki daha çok üzülürsünüz.

Bazi ailelerde dugunde erkekler cikiyor bayanlar masada oturuyor ben de bunu esimin ailesinde gordum.mesela benim ailemde dugunde herkes esiyle oturur masalarda bayanlar degil aileler olur.belki esinin ailesinde de genelde boyle alisilmissa o da dusunemeyip cikip diger erkeklerle oturmustur.siz yeni evlisiniz tabi bozulmussundur boyle olunca.daha annesine bile alisamamissindir.esine tepkini gosterdigin iyi olmus o bilmiyorsa sen ogret beraber oturmanuz gerektigini ama o da dusunemedigi birsey olunca sasirmistir tepkine
Aynen öyle.. Ona göre gayet normal herşey anormal bişey yok.. Mesela annem ve babam 25 senedir evliler ben kendimi bildim bileli babam gider 5 dk sigara içer gelir annemin yanına oturur, bizde durum böyle olunca çok garipsedim.. Dediğiniz gibi mesela babası da oturmadı masada, amcaları da eşleriyle otırmuyordu, salonun girişinde bir masa yapmışlar orda oturuyorlardı.. Ama bana çok tuhaf geldi dediğiniz gibi bizde de aile şeklinde oturulur düğünde ..

Sesini çıkarmazsan oturduğun yerden kendi kendini yersin...

Biz bir çok düğüne katıldık birlikte, genelde dans ederiz beraber oynarız ama onunda erkek arkadaşlarıyla birlikte geçirmek istediği vakit elbet oluyor çevresi de çok kalabalık mecbur ilgileneceği arkadaşlarıda oluyor ama bu noktada gitme tek bırakma beni demem onun için yeterli oluyor. Yada 5-10 dakika ayıp olmasın diye görünüp geliyor.

Eğer yanımda sevdiğim kafa dengim biri daha varsa uzun süreli yolluyorum.

Sende böyle yapabilirdin...

Susarak sadece kendi kendini yer bitirirsin... Kendi ifade etmelisin...

Gerçekten evlilik çok farklı derlerdi de ne demek istediklerini anlamazdım, şuan çok iyi anlıyorum.. Mesela nişanlılık döneminde bize geldiğinde ben mutfak topluyorsam yardım ederdi, çay servisi yapıyorsam o da birşey götürürdü, sofra kuruyorsam yardım ederdi..
Böyle olan insan evlenince beni 1.5-2 saat bırakıp Nasıl gidebiliyor ..
Evlendikten sonra blki şeyler değişiyor buda onlardan biri ama bu konuyu bence fazla uzatmayın eğer buna takılırsanizaha büyük sorunlarda hiç basedemezsiniz evlilik oki kişinin bir olması demek buda zamanla oluyor birbirinizi aynı evin içinde daha iyi tanıyacaksiniz siz neye kızıyorsunuz o neye kızıyor yada tam tersi seviyor böyle öğreneceksiniz sevgili yada nişanlılik çok farklı

Aynen öyle.. Ona göre gayet normal herşey anormal bişey yok.. Mesela annem ve babam 25 senedir evliler ben kendimi bildim bileli babam gider 5 dk sigara içer gelir annemin yanına oturur, bizde durum böyle olunca çok garipsedim.. Dediğiniz gibi mesela babası da oturmadı masada, amcaları da eşleriyle otırmuyordu, salonun girişinde bir masa yapmışlar orda oturuyorlardı.. Ama bana çok tuhaf geldi dediğiniz gibi bizde de aile şeklinde oturulur düğünde ..
Evet ilk aklima bu geldi zaten.sen ogreteceksin artik bu tarz seyleri o yuzden kabullenme.ama bunun icin de tartisma yavas yavas alistir

siz haklısınız tabi ama keşke gitseydiniz eşinizin yanına
düşünemedi demek ki.. biranda da uzun zaman görmediklerini gördüyse coşmuştur
bidahakine temkinli olur :)

Ben olsam onun yaninada giderdim. Masama gelirdim. Ordaki kadinlarla konuşur kaynasirdim. Kalkar oynardim. Eglenirdim yani. Bence esinizin yaptiginsa kotu bir şey yok.

Benim eşimde kalkar bazen nişanlıykende dışarı falan çıkardı biyere gittiğimizde kapı önü falan bende bi 10 dakka oturur peşinden çıkardım ve tuhafta karşılamaz hemen kpıdan elimi tutar yanına alır yada belime sarılır yanında tutar. Ama tabi dışarı çıkmayıp içerde otırdam bi saat benimde asabım bpzulur. Keşke çıkaaydınız dışarı

Merhaba kızlar,

2 aylık evliyim ve eşinle ilk defa dün bir düğüne gittik anne babasıyla birlikte..
Gelin ve damada dans ile eşlik ettik ve 15 dk oturdu eşim yanımda sonra ben gidiyorum diye bir gitti.. 1 saat felan sonra dans ederken resim çekinmiştik onu getirdi verdi, sonra tekrar gitti takı merasimine kadar hiç yanıma uğramadı.. Çok canım sıkıldı, beni annesinin yanına bırakıp gitti.. Sevgililikte nişanlılıkta dibimden ayrılmazdı, evliliğin getirdiği rahatlık bu kadar mı çabuk gelir...
Sonrasında bana eve dönerken sıkıldın mı ? Diye sordu sıkıldım tabi dedim.. Sen gezdin beni annenin yanına bıraktın, neyse geldiğim ilk ve son düğün olur dedim.. Bayağı tepki gösterdi bu lafıma.. Yanımda otur deseydin felan dedi, kimseye zorla birşey yaptırmak istemem dedim.. daha yeni evliyiz ve 10 yıllık evli gibi umursamaz davranması benim zoruma gitti, ona göre birşey yok amcalarıyla arkadaşlarıyla oturmuşmuş..
Bu durum normal mi kızlar? Ne yapayım Nasıl davranayım ? Gerçekten çok üzüldüm..
birdaha düğüne gitme en sağlam tepki bu bence

Eşiniz biraz düşüncesizlik etmiş,
siz de alınganlık
yeni evlisiniz, uzatmayın, kırmayın bence birbirinizi
böyle böyle öğreniyoruz nasılsa.
Uyarın, yalnız hissetmekten hoşlanmadığınızı anlatın,
bir daha yapmamasını tatlı tatlı dile getirin
eminim sizi anlayacaktır.

Bazen adamların kucağımıza dört dörtlük düşmesini istiyoruz ama nerde :)

birdaha düğüne gitme en sağlam tepki bu bence

ne gereği var şimdi böyle bir tepkiye. Bu tip şeyler evliliği daha çok çıkmaza sokar. Konuşup, anlaşılacak şeyler bunlar.
Siz de tepkilerinizi böyle kindar vermeyin. Adamlar da biriyle birlikte yaşamayı sizinle öğreniyor.

ne gereği var şimdi böyle bir tepkiye. Bu tip şeyler evliliği daha çok çıkmaza sokar. Konuşup, anlaşılacak şeyler bunlar.
Siz de tepkilerinizi böyle kindar vermeyin. Adamlar da biriyle birlikte yaşamayı sizinle öğreniyor.
ben olsam böyle yapardım

Back
X