ilk defa eşimden utandım:(

math163

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2011
83
0
36
Denizli
eşimle severek aşık olarak evlendik o lise mezunu ben üni. ilk başlarda herkes karşı çıktı bana ailem hariç annemlerde tanıdıktan sonra sevdiler sorun olmadı ben herkese karşı onu savundum bi çok üni mezunlarına taş çıkartır çok karakterli anlayışlı bir adam dedim. ama bugün gerçekten utandım evleneli 3 ay oldu ve annem ve kardeşim benim yanımaa geldiler ilk gün eşim normal davrandı ama ikinci gün akşam geldi işten sofraya oturdu ne annemle ne de benle doğru düzgün konuşmadı erkenden de odaya çekilip yattı bugün de aynı şey oldu ben tabi çok üzüldüm yerin dibine girdim annemle iki laf etmedi diye. suratım düştü tabi yatınca annladım sorunun ne olduğunu eşim hayırdır dedi bi sorun mu var ben de asıl sana hayırdır 2 gündür konuşmuyosun hiç dedi meğer ailemden rahatsız olmuş beyefendi dünyada inanmazdım benim sevdiğim adamın böyle bişey diyeceğini öyle içime oturduki bu durum.kaynanam benim üstümde oturuyor karşımda da eşimin yengesi birde yengesine gittiği için kızıyormuş ona gitmesinmiş kiii yengesi annemi çağırmış oturmaya kendi annesi annem ilk geldiği gün geldi hoşgeldine 2.3 bişiy konuştu gitti dahada annemle konuşmamıştır yengesi ilgileniyor işte ne güzel Allah ondan razı olsun

ne kadar kendini gelistirmis olursa olsun, okumus bir insanla okumamis bir insan arasinda coook fark vardir
eskiler bosuna dememis davul bile dengi dengine diye. allah kolaylik versin

bence bunun eğitim durumuyla alakası yok.okumuş olupta eşinizin yaptığını yapan cok erkek var. eğer ilk gün normal davrandıysa sonrada değiştiyse sizin veya annenizin dediği birşeye alınmış olabilir yada annesi tarafından dolduruşuşa gelmiştir. Erkekler dışarıdan müdahale olmadıkça pek davranış değiştirmezler bence.

Okumuşluk okumamışlıkla hiçbir ilgisi yok,tamamen karakter,görgü,kültür meselesi.insan evindeki misafire bunu yapmaz,hele ki sevdiğin insanın yakınıysa,öyle problem falan yaşanmamışsa yapılmaz.ayıp bi kere.benim nefret ettiğim birinci dereceden yakın akrabam evime gelip yatılı kaldığında eşim beni sürekli sakin olmam ve iyi ağırlamam konusunda teşvik etti,ki kendisi de bu şahıstan hiç hiç hazzetmez.benim tahsilim de eşiminkinden fazladır

eşin çok ayıp etmiş ama bunun okumakla ilgisi yok.ne ilkokul mezunları var.gayet kibar,sevecen,anlayışlı:34:

Bu yaşanılanın eğitim durumuyla ilgisi ne anlayamadım.İnsanların karakterleri eğitim ile değişmiyor ne yazık ki.Bir insan ne ise o dur.Eğer eşiniz de sizin gibi üniversite mezunu olsaydı tepkisini susarak değil de direk rahatsızlığını annenize ifade ederek gösterebilirdi(Bu tamami ile bir olasılık).Yani ben ikisi arasında ifade ediş biçimi dışında bir fark göremiyorum.

Kabalığın ve bencilliğin eğitim düzeyiyle çok alakası olduğunu düşünmüyorum. Eşinize okullarda verilmeyen bir örf, adet, büyüğe değer verme, misafirperverlik eğitimi lazımmış, almamış. Siz ona önce doğrusunu anlatın, sonraki zamanlarda da "hmmm düşünebiliyor musun, evine gelen insanla konuşmamış, ne biçim insanlar var", "insan eşinin ailesine böyle mi davranır" gibi biten başka insan hikayeleriyle yönlendirin doğruya doğru... Umarım iyi bir öğrenci olsun...

yazılanlara katılıyorum... arkadaşların dediği gibi bunun eğitim seviyesiyle hiç bir alakası yok...
ayrıca pek erken başlamış eşin kayınvalidesinden rahatsız olmaya... daha 3 aylık evlisiniz ne bu hemen istememeler kadın daha ilk kez gelmiş kızının evine ... çok ayıp gerçekten yaptığı tavır çocuk gibi konuşmamak gidip erkenden yatmak falan cidden tuhaf:26:
ayrıca neden annenizin yengesine gitmesinden rahatsız olmuş anlayamadım doğrusu:44:
ben 11 yıllık evliyim bir gün eşim ailemden akrabalarımdan rahatsız olmamıştır aksine kalmaları için hep ısrarcı olmuştur hatta iyiki geldiniz memnun oldum der...bu yüzden bende eşimin ailesine hep hürmet ve misafirperverlik gösteririm:34:

esim her gorusmemizde anneme sirt masaji yapardi
en son cumartesi gunu ayak masaji yapti sirt agrilarina iyi gelsin diye
refleksiyolojimi neymis ))
bi saatlik yoldan hasta hasta geldiler diye her turlu nezaketi gosterip
imkanlarimizi dahi zorladi ailemi memnun etmek icin
esim ortaokul mezunu bu arada

ablamin yeni evlendigi uni mezunu enistem ise babamin evinde gordugu
takma dis yapistiricisini ortadan kaldirmamizi istemisti midesi bulanmis pasamin
sorun suki babamin yaninda yapti bunu

samimiyetin ve gorgonun egitimle alakasi yok
baska pencereden bakin olaya

eşimle severek aşık olarak evlendik o lise mezunu ben üni. ilk başlarda herkes karşı çıktı bana ailem hariç annemlerde tanıdıktan sonra sevdiler sorun olmadı ben herkese karşı onu savundum bi çok üni mezunlarına taş çıkartır çok karakterli anlayışlı bir adam dedim. ama bugün gerçekten utandım evleneli 3 ay oldu ve annem ve kardeşim benim yanımaa geldiler ilk gün eşim normal davrandı ama ikinci gün akşam geldi işten sofraya oturdu ne annemle ne de benle doğru düzgün konuşmadı erkenden de odaya çekilip yattı bugün de aynı şey oldu ben tabi çok üzüldüm yerin dibine girdim annemle iki laf etmedi diye. suratım düştü tabi yatınca annladım sorunun ne olduğunu eşim hayırdır dedi bi sorun mu var ben de asıl sana hayırdır 2 gündür konuşmuyosun hiç dedi meğer ailemden rahatsız olmuş beyefendi dünyada inanmazdım benim sevdiğim adamın böyle bişey diyeceğini öyle içime oturduki bu durum.kaynanam benim üstümde oturuyor karşımda da eşimin yengesi birde yengesine gittiği için kızıyormuş ona gitmesinmiş kiii yengesi annemi çağırmış oturmaya kendi annesi annem ilk geldiği gün geldi hoşgeldine 2.3 bişiy konuştu gitti dahada annemle konuşmamıştır yengesi ilgileniyor işte ne güzel Allah ondan razı olsun

Eşinizin mezuniyet durumu ile yaptığı saygısızlığın arasında bir bağlantı kuramadım ben. Tamamen insani davranışlarıyla ilgili yaptığı sey.

Bunun okumakla alakası yok hiç canını sıkma arkadaşım. Tamamen yetiştirilme tarzı. Anladığım kadarıyla kimse gelmesin,kimse gitmesin tarzında insanlar. Afedersin yabaniler.

Hiç çekinme ailen sana istediği zaman gelip gidebilir. Bu kimseyi zerre kadar ilgilendirmez. Sen kayınvalideyle aynı binada oturmayı kabul etmişsin. 2-3 günlük misafirlerine kimse bişley söyleyemez. Kesinlikle tavrını koy her konuda uzak tut kendinden. İnan bana aman güler yüzlü olayım, sevgi pıtırcığı şeklinde dolaşayım dersen de kıymetin olmaz. Bırak en azından canın sıkılmaz. Anneciğine de söyle hiç canını sıkmasın orası kızınında evi.

Evlenmeden öncede bu tarz davranışları var mıydı ailenize karşı? Eğer yoksa belki sizin ya da annenizin o anda yaptığı birşeye bozulmuş olabilir. Yani kayınvalidenizle altlı üstlü oturuyormuşsunuz anneniz evinize kalmaya geldiyse rahatsız olmamalı sonuçta onun annesiyle birlikte oturuyorsunuz. Siz bundan rahatsız olmuyorsunuz da misafirliğe gelen birisinden onun rahatsız olmasın için kesin bir sebep olmalı bence.

çok benziyor yaşadıkalrımız
ben üni eşim lise mezunu
ve ailemden rahatsız oluyor
hiç konuşmuyor onlar gelince:(
onlar dediğimde bir annem var:(
bu haftasonu annem gelecek ki yılda 2 kez ancak geliyor şimdiden içim içime sığmıyor.bişey olacak mı acaba korkusu var

ee anlasilan misafirlik olaylarina pek alisik degil annen gelmesin yengeme gitmesin uuuuu
bosverin bir sure sonra orta yolu bulursunuz, hos olmamis ama caninizi siktiginiza hic degmez
annenize de boyle soyleyin pek alisik degil misafire anne yanlis anlamayin size tavir yapmiyo falan diyin de kadincagiz uzulmesin

bu arada bunu nasil mezuniyet durumuna bagladiniz? umarim her anlasmazlikta buraya baglamiyorsunuzdur
cunku bu sadece esinizi komplekse sokar sonra da bu tur seyleri uyuzluk olsun diye yapar yine yapar, yapacagi yoksa da yapar yani

eşinizin yaptığı büyük ayıp,
amaa
bu durumu nasıl oldu da eğitim farkına bağladınız anlamadım:44:
eğer her durumu buna bağlayacaksanız, bu farkı sorun eden en başta sizsiniz demek ki:27:
sorunlarınızı kendi üstünlüklerine(!!!) bağlamaktan vaz geçmezsen, mutsuz olursun:45:

Evlenmeden öncede bu tarz davranışları var mıydı ailenize karşı? Eğer yoksa belki sizin ya da annenizin o anda yaptığı birşeye bozulmuş olabilir. Yani kayınvalidenizle altlı üstlü oturuyormuşsunuz anneniz evinize kalmaya geldiyse rahatsız olmamalı sonuçta onun annesiyle birlikte oturuyorsunuz. Siz bundan rahatsız olmuyorsunuz da misafirliğe gelen birisinden onun rahatsız olmasın için kesin bir sebep olmalı bence.

ne olursa olsun bahane bunlar.sebep olamaz diye düşünüyorum
kayınvalidemden daha kötü değil annem:)
kendi ailesi gelince beni neden düşünmüyor peki..annesine de surat yapsa ya:)

arkadaşların da dediği gibi bu durum mezuniyetle ilgisi yok..ona bağlaman büyük hata.

henüz 3 aylık evli olan,kendi ailesiyle aynı apartmanda yaşayan ama eşinin ailesi kısa süreliğine gelmesin rağmen onlara surat yapıp istemediğini söyleyen bir adam isterse 10 tane üniversite bitirmiş olsun yine böyle kaba olurdu.

eğer insanın hamurunda kabalık,odunluk varsa bunu hiçbir eğitim değiştiremez.

bu arada eşin annesini örnek alıyor galiba,baksana annesi de ilgilenmemiş ailenle.armut dibine düşermiş derler.

bunu egiitim durumuyla bagdastirmanizi anlamiyorum
üniversitede insana anneye babaya saygiyi ögretmiyorlar,
bence burda biraz tüm lise mezunlarini kücük görmüsünüz
bu saygisizligin sebebini buna baglayarak.

esinizin kisiligi bu demek, belli ki yatili misafiri sevmiyor, acik konusmak gerekirse kim olursa olsun
bende evimde baskasinin kalmasini tercih etmem, ama kalirsada basimin üzerinde agirlarim.
esiniz biraz duygularini kontrol altinda tutamayi becerememis ve aciga vurmus.
hayal kirikliginizi anliyorum gercekten zor bi durum bende inanilmaz kizardim...

Back
X