• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilk defa evlendiğime pişman oldum

Oglusumubekliyorum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2017
1.877
993
73
ağlamaktan helak olucam şuan hem sinir hem üzüntü hissediyorum.
basta çok iyiydi özellikle sevgiliyken tuttuğunu koparan biriydi öyle ki ben bi ürün alsam değişim yapmana yer bile olsa o kesin değiştirirdi. işyerinden ben çıksam da paramı bırakmazdı. bunlar ne saçma seyler demeyin yaşlar 18 e 20 olunca bakış açısı farklı oluyor.

şimdi ise taşındıgımız evde rutubet çıktı ev sahibine diyemem diyor.
dün kombi bozuktu 400 lira masraf çıktı ev sahibi siz verin demiş ya vericez ya taşınıcaz diyor ki ne tamire ne taşınmaya para yok!
şimdi ise geçici iş başı yaptım doğum izni parası için 1 kaç gün gec kalmısım doktorla görüşelim diyorum belki rapor ona göre düzenlenir olmaz diyor direk. ve gelecek parayı borca vereceğiz.
acaba ne planlıyor çocuk olunca nasıl ödenecek?
en canımı yakan müdürlük teklifi gelmişti tamda çocuk düşünürken( kurumsal firmada çalışıyor) bana sormadan hayır demiş akşam marifet gibi anlatıyor hiç başıma bela alamam müdürlük amelelik diye.
eşime mesaj attım sinirle:

oğlum böyle 1 hayatı haketmiyor borcumuz olan kişi çocuk olunca isterse sütüm bile kesilebilir senle evlendiğime ilk kez pişmanım
yazdım
(edit: cevap olarak ben ilk günden pişmanım yazdı.)
bu arada
kombi işini annem ev sahibiyle görüşerek halletti!
şimdi de annem doktoru aradı olmuyormuş günü gününe yazılacakmış. bunu eşim öğrenseydi nasip değilmiş der ona sarılırdım üzülmeyelim diye ama onun direk olmaz demesi beni bıktırıyor.
bende kontör yok o durumdayız olsa da ev sahibini aramazdım da doktora sorardım.
keşke oğlum için acele etmeseydik Allah onu bizden almasın ama ona haksızlık yaptığımıza eminim.bu beni kahrediyor.

Son düzenleme:
bir daha evle ilgili bir sorun olursa tamiratı yaptırın. tamiratın faturasını alın ve kiradan düşün. hiçbirşey yapamaz ev sahibiniz.
öyle tabi de eşimde bende surat çekmekten çekiniyoruz apartmanda ailecek ev sahipleri var bi. ve yaptırmak için maaşı beklemek lazımdı 1 hafta daha yani. yoksa zaten öyle yapacaktım.

Sakin olun her şey olacağına varır

Yalnız Kv eşiniz bekarken yönetiyormuş anneniz ise evli iken sizin evi yönetiyor

Ev sahibiniz anlayışlıymış iyiki annenize siz de kim oluyorsunuz dememiş

Siz aramıyorsanız ev sahibini eşiniz de aramayabilir ne var bunda
annemden biz istiyoruz ama. mesela cekinip onu araya sokuyoruz. bu bence sadece benim hakkım olmalı eşim anneme yıkmamalı. ben zaten annemden yardım istediğim için üzgünüm. ev sahibi erkek sizce benim arayamamamla eşimin aramam demesi bir mi? annem de evi tutarken tanıştı ona istinaden aradı. ama hoş değil biliyorum.

Ya ben anlamadim sorun paranin olmamasimi esiniz size kotumu davraniyor.bebekle ilgili sorunmu var valla anlamadim
para yok ve eşimin çabası da yok her masraf bize kalıyor evle ilgili. veya hakkımızı savunmuyor magdur olduğumuzda parası neyse verelim diyor avans cekiyor biz sıkışıyoruz

çocuk yaparken bu koşullarda doğum yapacağınızın farkındaydınız değil mi? yani sonradan iflas, işssizlik gibi bişey olmadı... o zaman bu kadar stres neden? şimdi kombiye 400 lira masraf çıktı diye bu kadar kendinizi hırpalıyorsunuz ya, durun çocuk doğunca ne beklenmedik masraflar çıkacak. her biri için böyle mi tepki vereceksiniz.

çocuk yaparken bu koşullarda doğum yapacağınızın farkındaydınız değil mi? yani sonradan iflas, işssizlik gibi bişey olmadı... o zaman bu kadar stres neden? şimdi kombiye 400 lira masraf çıktı diye bu kadar kendinizi hırpalıyorsunuz ya, durun çocuk doğunca ne beklenmedik masraflar çıkacak. her biri için böyle mi tepki vereceksiniz.
hayır çocuk doğmadan son haftalara kadar çalışsaydım sorun yoktu işimde rahattı. ama ilk ay risk olunca ayrıldım. ve darbe olayları nedeniyle eşimin işi sallantıya girip tmsf ye devredildi mevcut hakları kısıtlandı,olağan zammını alamadı. evimizde sorun yoktu bebek odası için tasındığımız ev sorunlu çıktı.

Öncelikle sakın olun derim..problemlerinizi çok ciddi problem gibi gelmedi hepsi atlatilabilir geldi açıkçası. .eşinizle güzelce konuşun. .problemler sorunlar hepimizin hayatında var ben tek başıma 3 kere evi taşıdım hemde birtanesinde kızım 3 aylıkti..önce şu hesap kitap işlerini bir yoluna koyun..sonra eşinize ben yapamıyorum sen hallet deyin..anneniz ne güzel destek size..benim o da yok..bir de çok karışık yazmışsınız bazı detayları anlayamadım maalesef..ama bu kadar üzülmek bebişe zararlı. .bir sakin olun

Bazen herşey üstüne gelir insanın , düşüş zamanalrı vardır belki eşin o dönemlerden yaşıyordur üstüne gitme, sabırlı davran

Öncelikle sakın olun derim..problemlerinizi çok ciddi problem gibi gelmedi hepsi atlatilabilir geldi açıkçası. .eşinizle güzelce konuşun. .problemler sorunlar hepimizin hayatında var ben tek başıma 3 kere evi taşıdım hemde birtanesinde kızım 3 aylıkti..önce şu hesap kitap işlerini bir yoluna koyun..sonra eşinize ben yapamıyorum sen hallet deyin..anneniz ne güzel destek size..benim o da yok..bir de çok karışık yazmışsınız bazı detayları anlayamadım maalesef..ama bu kadar üzülmek bebişe zararlı. .bir sakin olun
bizim 5.evimiz 3 yıl olmadı daha... (iş değişimi,evin satılması,maaş gecikmesi,ufak ev nedenleriyle) tüm eşyalarımız yıprandı, beyaz esyalar vuruk oldu.

ağlamaktan helak olucam şuan hem sinir hem üzüntü hissediyorum.
eşimin kız kardeşi yok annesi evde 3 erkek kardeş ve babanın başındaki tek kadındı. ve hepsini o idare ediyordu. tüm paralar ortak kullanılır vs vs.hiç sevmediğim aile tarzı!
eşimle buna rağmen evlendik çünkü basta çok iyiydi özellikle sevgiliyken tuttuğunu koparan biriydi öyle ki ben bi ürün alsam değişim yapmana yer bile olsa o kesin değiştirirdi. işyerinden ben çıksam da paramı bırakmazdı. bunlar ne saçma seyler demeyin yaşlar 18 e 20 olunca bakış açısı farklı oluyor.
şimdi ise taşındıgımız evde rutubet çıktı ev sahibine diyemem diyor.
dün kombi bozuktu 400 lira masraf çıktı ev sahibi siz verin demiş ya vericez ya taşınıcaz diyor ki ne tamire ne taşınmaya para yok!
şimdi ise geçici iş başı yaptım doğum izni parası için 1 kaç gün gec kalmısım doktorla görüşelim diyorum belki rapor ona göre düzenlenir olmaz diyor direk. ve gelecek parayı borca vereceğiz.
acaba ne planlıyor çocuk olunca nasıl ödenecek?
en canımı yakan müdürlük teklifi gelmişti tamda çocuk düşünürken( kurumsal firmada çalışıyor) bana sormadan hayır demiş akşam marifet gibi anlatıyor hiç başıma bela alamam müdürlük amelelik diye.
eşime mesaj attım sinirle:

oğlum böyle 1 hayatı haketmiyor borcumuz olan kişi çocuk olunca isterse sütüm bile kesilebilir senle evlendiğime ilk kez pişmanım
yazdım
bu arada
kombi işini annem ev sahibiyle görüşerek halletti!
şimdi de annem doktoru aradı olmuyormuş günü gününe yazılacakmış. bunu eşim öğrenseydi nasip değilmiş der ona sarılırdım üzülmeyelim diye ama onun direk olmaz demesi beni bıktırıyor.
bende kontör yok o durumdayız olsa da ev sahibini aramazdım da doktora sorardım.
keşke oğlum için acele etmeseydik Allah onu bizden almasın ama ona haksızlık yaptığımıza eminim.bu beni kahrediyor.
Canım seni çok iyi anlıyorum bizimde durumumuz iyiydi ona güvenerek hamile kaldım sonra birden durumumuz kötüleşti , suandada zor günler geçiriyoruz üstelik hamileyim. İnsan hamileyken bide üstüne maddi problem eklendiğinde iki kat strese giriyor bende çok agladigim ve bebeğime senin bu zorlukları yasamani istemiyorum diyede çok konuştum ağladım , sonra bigun bı ayet gördüm icim ciz etti Allah var aldırmayı bile düşündüm ekmek almaya para zor buluyoduk , ayet aynen şöyleydi fakirlik korkusuyla açlık korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin , onlara can veren Allah elbette rizkinida verecektir diye . O kadar kötü oldumki bazen insan sabredemiyor , heleki hamileyken çok hassas oluyor , bide calisamadigimiz için el kol bağlı kalıyor bu dahada kötü . Ama senin bu yüzden eşine evlendigime pismanim demen hiç hoş olmamış , malesefki iyi kötü günler bizim için , esini suçlama şuan hassas donemdesin , esinde hataları olabilir konuş anlaşmaya çalış , herşey gecicek , geçiyor.. Allah yavrularimiza sağlık versin ..

Bazen herşey üstüne gelir insanın , düşüş zamanalrı vardır belki eşin o dönemlerden yaşıyordur üstüne gitme, sabırlı davran
kredi sicili falan bozuldu onun isteği dışında. o etkiliyor ama ben ne yapabilirim çaba sarfetmeli bu kaostan çıkmak için müdür olsaydı maaşı da oynardı baska iş için de referans olurdu geçmişi. çocuk diye direten de oydu bir bebek haberi alınca günlerce surat asıyordu yoksa ben atanana kadar istemiyordum işimi de seviyordum(ücretli öğretmen)

Canım seni çok iyi anlıyorum bizimde durumumuz iyiydi ona güvenerek hamile kaldım sonra birden durumumuz kötüleşti , suandada zor günler geçiriyoruz üstelik hamileyim. İnsan hamileyken bide üstüne maddi problem eklendiğinde iki kat strese giriyor bende çok agladigim ve bebeğime senin bu zorlukları yasamani istemiyorum diyede çok konuştum ağladım , sonra bigun bı ayet gördüm icim ciz etti Allah var aldırmayı bile düşündüm ekmek almaya para zor buluyoduk , ayet aynen şöyleydi fakirlik korkusuyla açlık korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin , onlara can veren Allah elbette rizkinida verecektir diye . O kadar kötü oldumki bazen insan sabredemiyor , heleki hamileyken çok hassas oluyor , bide calisamadigimiz için el kol bağlı kalıyor bu dahada kötü . Ama senin bu yüzden eşine evlendigime pismanim demen hiç hoş olmamış , malesefki iyi kötü günler bizim için , esini suçlama şuan hassas donemdesin , esinde hataları olabilir konuş anlaşmaya çalış , herşey gecicek , geçiyor.. Allah yavrularimiza sağlık versin ..
onu dediğim içinde üzgünüm mesajlaşma proğramından attım daha okumamış aksama kadar nete girmezse silerim. ama be daha dik dursun isterdim mesela işe yemek olarak evden götürüyor asla dısardan yiyemiyor bunlar içimi acıtyor ama çocugumuzun sucu ne acele eden oydu artık kavgaya dönüşmüştü çocuk meselesi

hayır çocuk doğmadan son haftalara kadar çalışsaydım sorun yoktu işimde rahattı. ama ilk ay risk olunca ayrıldım. ve darbe olayları nedeniyle eşimin işi sallantıya girip tmsf ye devredildi mevcut hakları kısıtlandı,olağan zammını alamadı. evimizde sorun yoktu bebek odası için tasındığımız ev sorunlu çıktı.

o zaman gerçekten çok üzüldüm... umarım bebeğiniz doğduktan sonra her şey yoluna girer.

Back
X