İlk defa uçağa bineceğim, ya uçak düşerse korkusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende ilk kez antalyaya giderken binmiştim,başta çok korktum ama sonradan çok zevkli geldi,hele cam kenarındaysan mükemmel.

Çok yardımcı oldu konu sahibine

Havayolu, en güvenli yolculuk türüdür. Araba maraba yanında halt etmiş. Rahat rahat uçun. Ben çok sık uçak yolculuğu yapıyorum. Her ay mesela. Ayda 4 kere falan mesela. Bir şey olmuyor. :)

Müzik dinle, kitap oku, oyun aç vs. Kafanı dağıtacak birşeyler yap. O zaman uçağa odaklanmıyorsun. Bazen bana da bir anda korku geliyor. Dikkatimi dağıtıcak başka şeyler bulmaya çalışıyorum, işe yarıyor gerçektende.

Ben de ilk 23 yaşımda falan binmiştim sanırım. Hiç aklıma korku senaryoları gelmedi. Aksine çok heyecanlıydım tek başıma tatile gideceğim gezeceğim diye..

Ölümden kaçış var mı? Vakti saati zaten belli. Eğer yazılmışsa o uçağa binmeden daha havaalanı yolunda bile ölebilirsiniz.
Hayat böyle panik halinde yaşanmaz.
Bindikten sonra anlayacaksınız zaten ne kadar büyüttüğünüzü.
İmkan olsa da şu karayolunu hiç kullanmasam diyorum. Uçak konfor resmen..

uçak çakılırsa kurtuluşun yok tabi ama kaza yapma riski en düşük yolculuk. otobüse binerken daha çok korkman lazım aslında çünkü her gün bizim kulağımıza gelmeyen bir sürü otobüs kazası oluyor.

Korkunun ecele faydası yok.. Ya binecek sin yasa binmeyecek sin işte bütün mesele bu.

Merhaba,

Ayda 4 defa uçağa binen ve daha dün uçaktan inmiş biri olarak :)
Korkulacak bir şey yok. Sadece uçak Apron da kalkış için hızlanıp dik konuma geldiğinde ve inerken biraz gerilebilirsin.
İstanbul'a inişler deniz üzerinden. Yani şuan yeni faaliyete giren 3 Havalimanı da deniz üstünde alçak uçuş ile piste iniyor. Deniz esintisi ve neminden dolayı biraz sarsıntılı olabiliyor, bunlara hazırlıklı olun ve panik olmayın.

2 saat yolculuk diyorsunuz, muhtemelen Doğu bir ilden geleceksiniz. 2 saat yolculuk ortalama 1 saat 40 dk da tamamlanıyor ve bunun 50 dk sı havada geçiyor. Geri kalanı kalkış için yükselme ve iniş için alçalma.
Uçak'ta dergiler var. Onları inceleyebilirsiniz. Chek-in yapın mutlaka ve koltuk numarasında kanat olmamasına özen gösterin. Yani 13 ile 20 numaralı koltuklar arasından seçmemeye :)
Çünkü uçak yön bulmak için sağa sola manevra yapıyor , kanattakiler bunu daha çok hissedebiliyor, bu da sizi ekstra endişelendirebilir.
Fakat bunda da korkulacak bir şey yok :)
Pencere kenarı seçmenizde fayda var, dışarıyı izlerseniz korkunuzu atabilirsiniz.
Koridor da olursanız en ufak sarsıntı da etrafı göremeyeceğiniz için düşüyor sanabilirsiniz.
Ciddi bir türbülans'a (hava boşluğu gibi) girilmediği sürece, uçak yolculuğu en güvenlisidir.
Türbülans , sıcak ve soğuk havanın yer değiştirmesi ya da rüzgarın etkisiyle bulutlarda hareketlilik meydana gelmesinden oluşur ve buda bazen ciddi sarsıntılara yol açabilir.
Zaten türbülans olabilecek uçuşlar da Pilot bilgilendirir. Mesela ben Bodrum'a uçtuğumda, Pilot yüksek nemden dolayı ufak türbülans olabileceğini belirtmişti,ancak bir sıkıntı olmadan tamamlamıştık.

Uçak yolculuğunu çok severim ben, özellikle kalkış için hızlandığı anı :)
Kendi kendinizi iyi yönde telkin ederseniz, yolculuğunuz harika geçecektir.

İstanbul'da Havalimanı içi basittir. Bagaj alımı için tabelalar sizi yönlendirecektir. Ya da kalabalığı takip edin :)
Eğer sizi karşılamaya kimse gelmeyecek ise, Havalimanı metro hattını ya da servisleri kullanabilirsiniz.

İstanbul güzeldir hoştur :)
Şimdiden hoş geliyorsunuz :)

Son düzenleme:
Benim eşim de sizin gibi korkuyor ama geziyoruz yine de ona rağmen ben binmem demiyor. Yalnız uçağa binmeden önce sakinleştirici ilaç içiyor. Siz de isterseniz bu konuda bir doktora danışabilirsiniz.

Tek bir eğitim alıp almadığı, uykusu olup olmadığı, sürdüğü aracın bakımlarının yeterli olup olmadığı, hadi herşey mükemmel, karşıdan gelen araçtan kaçıp kaçamayacağına garanti veremeyen tek bir şoför mü? Yoksa her parçası her adımı ayrı ayrı takip edilen, bir çok eğitimi başarıyla tamamlamış en az iki pilotla kalkan, son teknolojik aletlerle donatılmış, check listesindeki bir tek şey bile eksik olsa havalanmayan, güvenliği bir numarada tutan uçak mı daha güvenli? Bir düşün bakalım.

uçaktan bende korkanlardanım. ama ben düşmesinden korkmuyorum ben yüksekte olmaktan korkuyorum. ama biniyorum. düşmesinden korkmanıza gerek yok. bknz istatistikler. bir havayolu güvenliği uzmanı diyorki "Uçakla yapacağınız seyahatin en tehlikeli bölümü havaalanına gidişinizdir."

bizde istanbulda senin gibi Türkçe konuşuyoruz. kaybolman ve yolunu bulamaman imkansız. sadece adres sorucan kişiler sokaktan geçen alelade biri yerine bir esnaf olsun yeter. onlar daha güvenilr geliyor banada. uçak düşme konusuna gelince hergün tepemizden haberimiz olmadan yüzlerce uçak geçiyor düşüceği var ise tepenede düşer. düşünme böyle şeyler. bulutların üzerinde süzülüşüne dikkatini ver çok güzel bir şey.

Ayy keşke biletim param olsa da binsem. Uçağa binmek çok zevkli binince göreceksiniz. Keske benim de böyle durumum olsa su an

Sadece kalkış anında sarsılıyor gerisi normal yanına kitap al oku. Rahatlarsın korkulacak birşey yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…