İlk defa uçağa bineceğim, ya uçak düşerse korkusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nickyy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2018
288
131
103
İyi geceler herkese...
İki saatlik uçak yolculuğu ile sevgilimin yanina , İstanbul'a, onu görmeye; İstanbul' u gezmeye gideceğim.

Onun yanina gittiğimden annemin haberi var, babam farklı bir şey için İstanbul'da olduğumu bilecek.

Uçağa ilk defa bineceğim ve tek başıma. İnternetten araştırdım uçak kazası haberlerini gördüm. Korkuyorum uçak düşer diye... Ya da kaybolurum, başıma bir şey gelir diye. Ama gitmeyi de çok istoyorum biletim hazır.
Lütfen bir şeyler söyleyin, geçsin bende ki bu uçak korkusu

Maalesef teselli edemeyeceğim seni çünkü bende de uçak korkusu var ama şu açıdan düşün karayoluyla gitsen kaza ihtimali çok daha yüksek uçakta başına böyle birşey gelmesi milyonlu ihtimaller yani rahat ol, tedirgin olursan hosteslere ve diğer yolculara bak ne kadar rahat olduklarını ve ters birsey olmadığını anlar ferahlarsın.

bir rivayete gore ucak kazasi olmasi riski arabadan daha az. tabii olursa kurtulma sansin yok denecek kadar az ama..icini ferah tut

Yanında sakız bulunsun uçuş esnadinda ilk defa olacağı için kulaklarda basınç farkından tıkanıklık hissi olabilir o yüzden sakız çiğnemek iyi oluyor.
Korkuya gelince evet korkman çok normal ama kara yolu ile hem daha uzun hem daha riskli.
İyi tarafından bak.

Ben her bindiğimde "ölümüm zaten yazılmış,saati,yeri belli ve değişmez.Uçakta olacaksa bu ne yapabilirim ki"der,tevekkül ve duayla yola çıkarım.Çok şükür bugüne kadar bir şey olmadı.O kazalara falan bakmayın.Tam tersi güzel bir ilk deneyim olabilir.Manzara süper mesela.Hayırlı yolculuklar.

Peki
Yine de söyleyeyim, kaybolur muyum derken İstanbul'u kastetmiştim.

Ben de ne zaman gizli saklı uçağa otobüse binsem hep kaza olacakmış gibi hissederim. Hatta bir keresinde ev arkadaşıma tren biletimin resmini atmıştım, nolur nolmaz yaban ellerde bari bir kişi bilsin nerede olduğumu diye :)))
Haberlere bakma bile boşuna. Uçak kazasında ölne ihtimalin metro turizmle ankaraya giderken ölme ihtimalinden çok çok cooook daha düşük :)
Ayrıca kaybolmazsin tabii ki. Varınca sıraya gir, valizini ver. Sonda istsr oklari takip et,ister karşına çıkan insanlara sor 'giden yolcu' yazan yere ulaş. Orada da yine bir görevli bul, biletini göster. Sana kapı numarasini gostersinler. O kapı numarasında bekle dur, zaten senin gibi bir uçak dolusu insan olacaktır. Kapılar açılınca herkes sıraya gecer,sen de geç ve bin.
İnişte de zaten her yol çıkış kapısına gidiyor. Dümdüz yürü elbet o kapıdan çıkarsın. Bir tane kapı var. Sevgilin de seni orada bekler zaten,bulusursunuz.
İnan ki insanlar dil bilmeden, hata o ülkede kullanılan alfabeyi bilmeden seyehat ediyor. Hiç de başlarına birsey gelmiyor,kaybolmuyorlar. Sen kendi yaşadığın ülkede mi kaybolacaksin?
Ayrıca başına gelen her zorluğu bir şekilde cozeceksindir. Böyle böyle zamanla problem çözme yetin gelişecek işte. Devamlı herşey çok tikirinda olsa insan sıfır deneyim ot gibi yaşar gider
Bir keresinde beni biletim olduğu halde uçağa almamışlardi. Üstelik sebebini anlamamıştım,dillerini bilmediğim için. Böyle mal gibi kaldım havaalanında. Vebalı miyim niye beni almiyorsunuz:)) meğer diplomatik bir sebepten ötürüymüş bu kadar kötü bir olay bile güzel hatirlayacak bazı şeylere yol açtı . Sen de çıkan aksiliklere üzülme, güzel güzel bin uçağına.
Ayrıca böyle zamanlarda 'aileme ne derler,onlar bensiz ne yapar' falan diye düşünüyorsan sana kendimi rahatlattigim cümleyi yazayım:
Benim ecelimde bugun ölmek varsa zaten banyoda düşüp olebilirim,oldüğümle kalırım. Ama uçakta ölürsem aileme bir ev parası tazminat öderler. Her türlü bugün benim son günümse uçakta ölmek daha hayirli
Kulağa manyakca mi geliyor?
Bence senin uçağının düşme vesvesesindan daha manyakca değil ^^

Tazminat fikri iyimiş, güldürdünüz beni
Uçagın düşme ihtimali çok uzak diyorsuniz yani, peki öyleyse size güveniyorum

Son düzenleme:
Bu sektörden biri olarak nacizane bir kaç kelam edeyim. Birazcık matematik belki rahatlamanıza yardımcı olur zira uçak kazası ihtimali 11 milyonda birdir. Saçma bir karşılaştırma olacak belki ama bu kalp krizi geçirme riskinizden de düşük bir oran. Yükseklik korkunuz varsa mümkün mertebe koridor tarafında bir koltuğa check-in yapmanızı öneririm. Düz uçuştaki bir türbülanstan ötürü aşırı büyük bir şey olmadıkça uçağın düşmesi durumu yoktur. Sadece kalkış sonrası ve iniş öncesi bir kaç dakika kritiktir bir uçuş için. Kabin memurlarını takip edin, emin olun onlar sakinse hiçbir problem yok demektir. :) İnişten önce sakız çiğneyin, su için ya da ağzınızı esner gibi açıp kapatın ki kulağınızda sıkıntı olmasın. İyi düşünün, iyi olsun. :) İyi yolculuklar dilerm.

Kac defa Turkiyeye ucmusumdur, yazin gidecegiz ve simdiden bi korku var icimde yani hala korkarim. Bildigim dualari okurum inis kalkista sakiz cignerim. Hem 2 saatte bisey degilki anlamazsin bile.
Kaybolurum diyede korkma sonucta istanbuldada turkce konusuyorlar dimi yani yardim istemek kolay olacaktir :))))))

Evde de oturma ya deprem olursa? Disari da cikma ya araba carparsa? Böyle düşünerek ömür mü geçer?

Gece uyurken ölme ihtimalin uçak düşüp de ölme ihtimalinden kat kat fazla. Bende yükseklik korkusu var 2. kattan aşağı bakarken başım döner ama uçakta hiç bunları hissetmiyorum minibüsle 10 dk seyahat bile daha çok korkutuyor beni minibüsçüler bir garip sürüyor.
Diyeceğim o ki hayatının en güvenli seyahatine hazır ol

Evimin üzerinden çok uçak geçiyor. Diyorumki uçaktayken uçak düşer kaygım boşuna :) eğer sebebim uçaksa yerdeyken bile uçak evimin üzerine düşebilir :)))

Bende ilk bindiğimde 9 yaşındayken bütün vücudum titreye titreye binmiştim, ateşim falan çıkmıştı korkudan. Ama 14 yaşından bu yana genelde yalnız seyahat ederim ve yalnız seyahate bayılırım. Korkacak hiç bişey yok. Bi sefer yolculuğumda uçak kötü hava şartları nedeniyle türbülansa girdi ki bu genelde olur, ardından irtifa kaybı gibi hızla aşagıya inmeye başladı, ısıklandırmalar falan söndü, bagrış çagrış oldu tabi. Bende şehadet getirdim, zaten ölümüm orda olacaksa bi şekilde öleceğim, bağırmaktansa o vakti Allah’a geride kalacaklar icin dua etmeye ve beni cennetine koyması icin yalvarmak icin değerlendirdim demem o ki korkacak bişey yok, uçak dünyanın en rahat ve en güvenli yolcu taşıma aracı. Bi alışırsan bidaha vazgeçemezsin. Hem korkma sora sora Bağdat bulunur demişler, kaybolmaktan korkma, elimizde akıllı telefonlarımız var, karakol var, internet var bi şekilde bulursunuz yolu

Daha dun ucakla istanbula gelmis biri olarak yaziyorum bu satirlari hic korkacak bir seyin yok zaten ucak havadayken gittigini dahi hissetmeyeceksin. sadece kalkista ve iniste biraz hareketlilik oluyor onun harici arabadan bile sarsintisiz. Ve boyle dusunecek olursak arabaya, gemiye vs binerken de korkmamiz gerek. Bosver olacagi varsa ucakta degil evinde otururken bile olur, kotuyu dusunme. Iyi yolculuklar..

Recep ivedigin bir repligi geldi akllima yuzde 90 diye

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…