ilk değil ama son olsun! :)

merve1341

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2010
379
22
318
İstanbul
Merhaba. bu 2. günlüğüm. diğeri biraz hüsrana uğradı. diyetim yalan oldu :(
5 haftadır dikkatli besleniyorum caım çok isterse yiyorum.hergün yürüyüş yapıyorum. bu şekilde 5 haftada 6 kilo verdim.
hala deam ediyorum e bu sefer sonuna kadar gidicem. boyum 165 50 olmak istiyorum. aslına daha çok vücudum sıkı olsun istiyorum o yüzden pilates yapıyodum ara verdim tekrar başlıycam. kocaman bir göbeğim var gitmesini istiyorum ve gidicek inanıyorum! :)

bugün de sabah yarım saat yürüyüşümü yaptım. kahvaltıda 2,5 dilim tahıllı ekmek yedim yanında ezme-ve bal yedim 2 saat sonra 2 şeftali ve yoğurdumu yedim.

buraya yediklerimi yazmaktan daha çok içimden geçenleri yazmak istiyorum.
kilolu olmak çok zor. ve eğer daha yaşınız gençse bütün kız arkadaşlarınız sizden daha zayıf daha güzel daha bakımlı ve sizden daha güzel giyiniyorsa hayat sizin için çok zor. herkes size " yüzün çok güzel ama biraz kilo ver" der. evet benim yüzüm çok güzel. ama en kiloluyum. bu yüzden hep küçük görüldüm. kendi gözümde değerim kalmadı. giydiğim hiç bişey yakışmadı bana. ve benim hiç bir zaman sevgilim olmadı. kimseden ilgi görmedim. kendime hiç güvenmedim. hep insanalrın benimle dalga geçmesinden korktum. artık kilolu yaşamak istemiyorum. ben artık zayıf olmak istiyorum. kendime güvenmek istiyorum.güzel kıyafetlerim olsun istiyorum. bakımlı olmak istiyorum. bi ortama girince dikkat çekmek istiyorum. ezilip büzülmek değil.ben artık mutlu olmak istiyorum. zor bir dönemden geçiyorum. irademe hakim olmaya çalışıyorum.insanın kendini kontrol etmesi güç birşey. ama insan bunu başarınca gerisi geliyor. ben kendime 3 ay verdim. 6 ekim 2013 günü 52 kilo olcam. spor ve pilates yaptığım için de çok sıkı bir vücudum olcak.tek istediğim şey 3 ayı atlatmak. artık zayıf olmak istiyorum.3 ay sonra yepyeni bir merve olcak. çok değişicem. kendime bu sözü verdim. artık böyle yaşamak istemiyorum. benim içimde bir aslan var biliyorum. ve ben o aslanı kafesinden çıkartmak istiyorum artık.

sabah(10:30): 1 dilim kepekli ekmek, domates, salata, peynir, 1 yumurta ve 1 ince dilim salam yedim.

öğle(14.00): yarım kase çorba, 4 5 yk barbunya, 1 kase yoğurt

ara(17:00): 1-1,5 porsiyon yeşil üzüm

akşam(19:00): salata(beyaz peynirli)

şuan hala salatamı yiyorum. 1 lt suyumu tükettim. geceye kadar su içmeye devam edicem. 1 fincan bitki çayımı içicem. pilatesimi yapıcam ve yarım saat yürüyüşümü yapıcam. tabi gece de 1 bardak ballı sütümü içip bugünü kapatıcam inşallah

buraya yediklerimi yazmaktan daha çok içimden geçenleri yazmak istiyorum.
kilolu olmak çok zor. ve eğer daha yaşınız gençse bütün kız arkadaşlarınız sizden daha zayıf daha güzel daha bakımlı ve sizden daha güzel giyiniyorsa hayat sizin için çok zor. herkes size " yüzün çok güzel ama biraz kilo ver" der. evet benim yüzüm çok güzel. ama en kiloluyum. bu yüzden hep küçük görüldüm. kendi gözümde değerim kalmadı. giydiğim hiç bişey yakışmadı bana. ve benim hiç bir zaman sevgilim olmadı. kimseden ilgi görmedim. kendime hiç güvenmedim. hep insanalrın benimle dalga geçmesinden korktum. artık kilolu yaşamak istemiyorum. ben artık zayıf olmak istiyorum. kendime güvenmek istiyorum.güzel kıyafetlerim olsun istiyorum. bakımlı olmak istiyorum. bi ortama girince dikkat çekmek istiyorum. ezilip büzülmek değil.ben artık mutlu olmak istiyorum. zor bir dönemden geçiyorum. irademe hakim olmaya çalışıyorum.insanın kendini kontrol etmesi güç birşey. ama insan bunu başarınca gerisi geliyor. ben kendime 3 ay verdim. 6 ekim 2013 günü 52 kilo olcam. spor ve pilates yaptığım için de çok sıkı bir vücudum olcak.tek istediğim şey 3 ayı atlatmak. artık zayıf olmak istiyorum.3 ay sonra yepyeni bir merve olcak. çok değişicem. kendime bu sözü verdim. artık böyle yaşamak istemiyorum. benim içimde bir aslan var biliyorum. ve ben o aslanı kafesinden çıkartmak istiyorum artık.
Bu soylediklerinden cok etkilendim merak etme vereceksin ve o guzel kiyafetlerin icine gireceksin .canin cok mu tatli istiyor once kendine su soruyu sor bu zamana kadar ne kadar tatli yedim cevabin eminim ki cok olacak simdi 3 4 ay yemesen bi zarar gormezsin yine yiyeceksin ama daha zamani var ha cok mu canin cekti ye ye a aksam yarim saat yuruyorsan 1 saat yuru ..benim normalde bir topicim var ama buraya da bakarim menu paylasimi yapip menune yorum yazarim istersen

Bu soylediklerinden cok etkilendim merak etme vereceksin ve o guzel kiyafetlerin icine gireceksin .canin cok mu tatli istiyor once kendine su soruyu sor bu zamana kadar ne kadar tatli yedim cevabin eminim ki cok olacak simdi 3 4 ay yemesen bi zarar gormezsin yine yiyeceksin ama daha zamani var ha cok mu canin cekti ye ye a aksam yarim saat yuruyorsan 1 saat yuru ..benim normalde bir topicim var ama buraya da bakarim menu paylasimi yapip menune yorum yazarim istersen

arada yiyorum ve aynen dediğiniz gibi yapıp yarım saat fazladan yürüyorum :)
sizin topiğnizi takip etmek isterim linkini atabilir misiniz? ve tabiki istediğiniz gibi yorum yazabilirsiniz :)

bu aralar kilo vermem yavaşladığı için moralim bozuk. o yüzden yememe çok dikkat ediyorum açıkmadan yemiyorum ve az yiyorum.Ramazanda 8 9 kilo verebilsem keşke. ama hayırlısı artık. en azından 5 6 kilo veririm diye düşünüyorum.

şuana kadar 6 kilo verdim boyum 165 çok fark edilmiyo ama şunu söyleyebilirim ki pilates (yanında yürüyüşle yapıldığında birazda kilo verildiğinde) vücudu çok sıkılaştırıyor. özellikle bacaklarım baya sıkılaştı. ama göbeğim baya var kolay kolay erimiyor.

sanırım daha hızlı kilo vermek için yürüyüşümü arttırmalıyım. yaklaşık 48-49 gün oldu. hep yarım saat yürüdüm. ayın 10 u ile beraber yürüyüşümü 45 dakikaya çıkartıcam. umarım işe yarar çünkü artık 60 lı rakamları görmek istiyorum.

havalar çok sıcak o yüzden hep evdeyim ve otur otur harekatsizlikten kilo veremiyorum.ama canım hiç dışarı çıkmak istemiyor zaten kiloluyum göbeğim kocaman bi de tşört giyince daha da belli oluyor. ve benim moralim bozuluyor. e dolayısıyla moralim bozulunca kendimi yemeğe veresim geliyor.

Artık para biriktirip her hafta kendime 36 beden birşey alcam. benim için geri dönülmez bir yol. artık kıyafetlerimi şimdiden hazırlamak istiyorum. hem belki motive olurum.

bu dönemde hemde saçlarımı uzatmaya çalışıyorum. hafta da 2 gün bakım yapıyorum. bi gün sinemaki bi gün yağ bakımı. sarımsaklı şampuan kullanıyorum. ve saçımı hiç düzleştirmiyorum (2 haftadır)

ve sigarayı bıraktım(5-6 gün oldu) inşallah da başlamam.

ayrıca bu dönemde ders çalışmaya çalışıyorum. anlıycağınız artık kendim için bişeyler yapmaya çalışıyorum. bu 3 aylık bir dönem. kendimi yeniliyorum.

ah kilolarım bir gitse, 52 kiloya bir düşsem... o zamana kadar saçlarım uzıycak, yeni kıyafetlerim olcak, yeni bir ben doğcak. bazen sabretmek zor geliyor. insan kendini tutamıyor. iradesine yeniliyor. ama allaha şükür ne yersem fazlasını yemiyorum. abartmıyorum. bol su tüketiyorum zaten midem şişiyor.

bu 3 aylık dönemde bir de psikoloğa gitmek istiyorum çünkü hiç kendime güvenim yok. tabi özellikle bu kilomdan dolayı ama olsun ben özgüvenimi yerinde istiyorum. 3 ay sonra herşey çok güzel olcak. hiç sahip olmadığım bir bedene, hiç giyemediğim kıyafetlere sahip olcam. belki bir sevgilim bile olur.

arada yiyorum ve aynen dediğiniz gibi yapıp yarım saat fazladan yürüyorum :)
sizin topiğnizi takip etmek isterim linkini atabilir misiniz? ve tabiki istediğiniz gibi yorum yazabilirsiniz :)

Telefondan girdigim icin link atamiyorum ama diyet gunlukleri altinda 67 gunde 11.4 kilo verdim topici :)

Telefondan girdigim icin link atamiyorum ama diyet gunlukleri altinda 67 gunde 11.4 kilo verdim topici :)

evet gördüm. benden 1 yaş büyükmüşsün. o zaman beni daha iyi anlarsın. bu yaşlarda kilolu olmak zor ama insanın kendini kontrol etmesi daha zor sanki :) ama insan isteyince herşeyi yapıyor

DÜN:

sabah: yarım dilim ekmek,domates,salata,beyaz peynir,1 zeytin

öğle: 2 3 kepçe çorba, 3-4 yk barbunya, yağsız salata ve 3 yk yoğurt

ara: 1 porsiyon yeşil üzüm, bikaç tane çizi yedim (daha doğrusu kaçırdım)

akşam: çorba, 1 kase yoğurt

akşam 1 fincan bitki çayı içtim. 45 dakika pilates yaptım. yarım saat yürüyüş yaptım. yaklaşık 2 litre su tükettim.

BUGÜN:

kahvaltı: yarım dilim ekmek(fazla ekmek yiyemiyorum), domates, peynir,yumurta, küçük bir ekmek parçasına yağ sürdüm üzerine bal.

regl olduğum için oruç tutamadım bugün. ama yarın başlıycam inşallah ramazan bana yarar :)

Bu arada şuanki kilomu yazmamışım :)

doktora gidiyorum. 20 mayıs 2013 de başladım. başladığımda 77.6 idim.

en son 28 haziran 2013 de gittim doktoruma. 71,6 geldim.

14 temmuza bi dahaki randevum. bugünle beraber 5 günüm var. 14 temmuzda minimum 70 olmam lazım o yüzden çok dikkat ediyorum bikaç gündür. hatta 68-69 çıksam havalara uçarım.
ama tabi evde aç karnına kıyafetlerim yokken 70- 70,5 arasında çıkıyorum

bugün arkadaşım geldi. salata yaptım. içine domates, göbek, konserve mısır, turşu, konserve garnitür koydum. biraz tuz attım ve 2 y.k yağ döktüm. 1 tane büyük boy patates yedim fırınlanmış halde. yağsız yani. ve birazda kiraz. bugünlük yemek yeme hakkımı doldurdum. acaba yediklerim çok m u kalorili ya :( daha yürüyüşe gidicem pilatesimi yapıcam ve bitki çayımı içicem

sağlıklı beslenme programım son hız devam ediyor :)

hala regl oldugumdan bugünde oruç tutamıyorum.inşallah yarın tutabilirim. karar verdim. 5 ağustos gününe kadar tartıda 62 kilo çıkıcam. açken 70 kilo çıkıyorum tartıda. yani 8 kilo vercem 27 günde. dün itibariylede yürüyüşümü 15 dakika arttırdım. artık 45 dakika yürüyorum. inşallah ramazanla beraber kilo vermem artar.iftarda da sahurda da çok dikkat edicem. Allah'ın izniyle gidicek kilolarım :)

kahvaltım her zamanki gibiydi ama bugün ekmeği baya az yedim ve yanında ceviz yedim

öğle yemeğinde 1 kase yoğurt yedim. 2-3 yk bezelye yedim(fazla yiyemedim) 2-3 hurma yedim

Back
X