ilk gece korunması...

ay bana daha cok varda mrk ettım erkek nıye kayganlastırıcı kullancaakkı cnm mirmirmirmir

ben de uzman oldum cevapliyorum yahu :))

sole ki canim ilk gece biz hatunlarin bazilari hatta cogumuz heycan ve stresten bazen yapimizdan yeterli islakliga ulasamiyoruz bundan dolayi olay gerceklesirken canimiz daha fazla acimasin diye eslerimiz krem surmeyi akil ediyolar.. dolayisi ile daha yumusak aciyi daha azaltan bi birliktelik saglaniyor.

uzman hanımmm opuyorumnanaktan

tsk ederım :) aklımda bulunsun

uzman hanımmm opuyorumnanaktan

tsk ederım :) aklımda bulunsun

evlenme telasesinde unutuluyor ama olmasa bile bi vazelin gerekli isi gorur yani.. o yuzden eslerin aklina gelmese dahi bizim aklimizda olsun..
canimizi yerde bulmadik lmaz:

evlenme telasesinde unutuluyor ama olmasa bile bi vazelin gerekli isi gorur yani.. o yuzden eslerin aklina gelmese dahi bizim aklimizda olsun..
canimizi yerde bulmadik lmaz:

Bebe yağı daha zararsızdır kanımca...

arkadaslar kafam karıştı ben de korunmuyorum ve eşim korunacak ama ilk gece neden prezervatif olmaz ?sakıncası nedir?biz onu düşünüyorduk ama(

ayyy canimmm kiyamammmm zemuszemus daha bu yeniii... bak güzelimm ilk gece zaten senin seyin darrr... e maglum oraya bisey girecek ki kalmiski kendisi bile zor girerken prezervatifle imkansiz canim... ki normalde zaten prezervatif kullnmak bi iskence bi kabus hic bise anlamiyonn:bbo: ay cok acik konustum valla bendekafamçokkarıştı sonra ilk gece rahatlikla yapabilmen icin kremler sürülür kaygan olsun diye. bunun icin bebe yaglar cok idealdir güzelim...:dance:

doğum kontrol hapı için ilişkiye girmeden bir ay önce başlanması tavsiye ediliyor. Doktora danışarak bünyenize uygunluğu ve kullanım kolaylığı açısından en iyi yönteme karar verebilirsiniz.

prezervatif kullanımında erkeğin alışkın olması, kaza riskini azaltıyor diye biliyorum. kazaya kurban gidip daha sonra burada "ilk geceden hamile kalmışım" diye başlık açmak istemiyorsanız zaman kaybetmeden doktora gidin! yerimseniben

ay kusura bakmayın da biçok kişinin prezervatif konusunda yanlış bilgilerini okyunca şok oldum.Söylediğiniz hiç bişeye katılmıyorum prezervatif neden hissetmeyi zorlaştırsın olur mu öle şey ayrıca bir çok kişi ilk gece için bunu kullanıyor siz ise hap diyorsunuz valla ilginç.

prezevatif aksine bence en sağlıklısı.Daha açık yazmayayım da siz anlayın araştırın.

Ayrıca çok çeşitleri var kayganlaştırıcılı kokulusu vs.yani dicem o ki hap kullanarak kilo alacağınıza(haplar kim ne derse desin kilo aldırıyor bence) bırakın eşiniz korunsun.

yerimseniben

Son düzenleme:
doğum yapmamış kadınlar için doğum kontrol hapının hiçbir zararı yoktur.
kısırlık yapmaz, bıraktığında gebeliği engellemez.
ama adet döneminde başlaman gerektiği için zamanını kaçırmamalısın.
bir an önce doktora git onun için.

perzervatifte ise kayganlaştırıcı krem zaten mevcut.
ya da kayganlıştırıcılı bir çeşit alabilirsiniz.

ayrıca prezervatifle birliktelik zor olur gibi bir şey yok.
eskisi gibi öd derisinden yapılmıyor.
zira incecik birşey kendisi..

Son düzenleme:
benim düğünüme 23 gün var..düğünden önceki son adetimde kullanmaya başladım doğum kontrol hapını..bitkisel tek doğum kontrol hapı ve yan etkisi en az olanı..hergün aynı saatte kullanman gerekli...ve bende harika bir yan etki gösterdi sigarayı bıraktım. gerçekten sigaradan şu an miğdem bulanıyor..bıraktıktan sonra altı ay koruma sağlıyor..yani ben altı ay kullanıcam sonra bırakıcam altı ayda zaten koruma yapıyor ek olarak prezarvatif kullanılabilinir tabi önlem için..sonrada bebek zamanı ghelmiştir zatenn...Şeniz

arkadaşlar kusura bakmayın konuyu açtım sonra cevap yazamadım,konu da taşınmış bulamadım.
dün jinekoloğa gittim,yasmin diye bi hap önerdi,en çok bunu tavsiye ediyoruz dedi.düğünden önceki ilk adetimde başlamamı söyledi,alacağım artık.hapla ilgili duyduklarımı söyledim baya kızdı adam,en güvenlisi haptır dedi.inşallah doğru söylüyordur:)

bende doğum kontrol hapı kullan diyenlerden olcam cnm hamile kalmak istemiosan ilk geceden en mantıklısı bu ama muhakak jinekologla görüşmelisin bende 2 yıl kadar kullandım evlenmeden 1 yada 2 ay önce başlıyorsun,kullanımda 2 yılı aşmamalısın hormonların açısından yani...
mutluluklar dilerim opuyorumnanaktan

ya kızlar çok merak ettim bebek yağını kayganlaştırıcı olarak kullanılabilir demişsiniz sonuçta kimyasal şeyler içermiyomu ve ilk defa yapılacak bişey için kullanıması doğrumudur ? CADIARZU

Merhaba kizlar,

bende 2 aylik evli birisi olarak buraya yakisirim diye düsündüm..sırnaşık şey

En güvenilir korunma (99%) olarak "Dogum kontrol hapi"ni tavsiye ediyor doktorlar. Gebelik konusunda bir sorun yasatmadigini biliyorum ama vücutta zaten buna yönelik bir sorun varsa, dogum kontrol hapi bi nevi bahane ediliyor, diye düsünüyorum.

Onun haricinde tabi baska korunma yöntemleri´de var (Igne, spiral, yapiskan, vs.).

Dogum kontrol hapini dügünden 1-2 ay önce kullanman tavsiye edilir. Ilk adet günü ILK hap ile basliyorsunuz ve 21 gün kullaniyorsunuz. Benim bildigim, hap ilk kullanilan günden itibaren etki gösterir. 21 günün ardindan 7 günlük bir ara verilir/hap kullanilmaz ve neticede adet kanamasi gerceklesir. 7 bos gecen günün ardindan yeniden baslanir hapa.

Erkekler´de korunabilir tabi, hatta bu kadin vücudunun gereksiz yere hormon almamasi icin ideal bir yöntem ama buna esler deneyerek kendileri karar vermeli.

ILK gece icin kayganlastirici bulundurun yaninizda. Vazelin kullanirsaniz eger, prezervatif ile korunmayin. Prezervatifin dokusuna zarar verebiliyor diye okumustum.

En iyisi, sadece doktor ve eczaci tavsiyesi üzerine ürünler/yöntemler kullanmak. Kulaktan duyma bilgiler herkes icin ideal yöntem olmayabiliyor.

KOLAY gelsin herkese....sırnaşık şey

ya kızlar çok merak ettim bebek yağını kayganlaştırıcı olarak kullanılabilir demişsiniz sonuçta kimyasal şeyler içermiyomu ve ilk defa yapılacak bişey için kullanıması doğrumudur ? CADIARZU

Bence bu gibi yag iceren ürünler (vazelin, bebek yagi) vajinanin dogal dokusuna/islevine zarar veriyor ve sonra kadin rahatsizlanabiliyor (mantar, akinnti, vs.).

Kayganlastirici olarak en az katki iceren ürünler kullanmali ve vajinanin dokusuna en yakin ürünler kullanilmali.

Yani: "Su bazli" kayganlastirici kullanin. Her Eczane´de bulabilirsiniz. Eczaneye gitmeye utaniyorsaniz, ya esinizi gönderin yada büyük alisveris marketlerinde satilan su bazli kayganlastirici ( "Durex Play 2 in 1") alin.

Benden bu kadar hanimlar..! :lepi:

sağolun kızlar,iyiki yazmışım buraya yoksa baya cahil kalacakmışım.yalnız kafama takılan bir nokta var,bu hapların koruması tam 21 tanenin bitiminde mi başlıyor acaba.sanırım ben 19-20 gün kadar kullanmış olacağım.yani düğüne kadar büyük ihtimalle bir tablet bitmeyecek.

Canim, adetinin ilk günü basliyorsan eger...Ilk günden itibaren basliyor korunma..! Korunman icin 21 gün beklemene gerek yok...hatta 7 günlük boslukta bile koruma devam ediyor.

Tek dikkat edilmesi gereken nokta:

1. Hap ile korunurken herhangi bir sebebten dolayi "Antibiotik" kullanirsan, MUTLAKA ek bir koruma (prezervatif) tercih etmen önerilir, cünkü "Antibiotik" dogum kontrol hapinin etkisini kesiyor/kisitliyor.

2. Hap kullanirken "Ishal" olduysaniz, yine üstte belirtigim ek korunma tavsiye edilir.

şakkıdı

sevgili hoşçakal...çok sağol verdiğin bilgiler için,içimi rahatlattın

hoşçakal saol verdiğin bilgiler için bencede bebek yağı ve vazelin gibi şeyler vajinaya zarar verilir çünkü çok affedersiniz sonuçta kapalı bi yer ve sonra ilişkiye girilince açılıyı kan geliyo falan bi yerde açık biyara gibi bişey ve bu tarz katkılı şeylerinde ilk seferinde kullanılması yanlış bence... en iyi en zararsız olan neyse ondan kullanmak gerekli diye düşünüyorummmmm....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…