ilk geceden hamile kaldim:(

Yav gerçekten bazen yorum yapanları anlamıyorum ilk gece korkusu yasamadımı bu insanlar elleri ayaklarına girmedimi sanki başka ülkede yaşiyoruz burdaki insanlarla korunmamıs korunamamıs bilememis herkes anasının karnında ögrenmiş korunmayı sanki
Hamilelik konusuna gelince beklenmemis bir sey olmuş haklısın kendini hazır hissetmedigini dusunmektede ama kimsenin kendini tam hazır hissettigini dusunme arkadasım istemedigi hamile kaldigi bebegi 6 aylıkken dusecek diye hic kıpırdamadan yatakta yatmayı kabul etti simdide allahım bana iyiki onu bagışladı diyo sakin ve sağliklı kararlar alman dilegiyle.
4 aydır bebeği olsun diye dua eden anne aday adayı.

Yav gerçekten bazen yorum yapanları anlamıyorum ilk gece korkusu yasamadımı bu insanlar elleri ayaklarına girmedimi sanki başka ülkede yaşiyoruz burdaki insanlarla korunmamıs korunamamıs bilememis herkes anasının karnında ögrenmiş korunmayı sanki
Hamilelik konusuna gelince beklenmemis bir sey olmuş haklısın kendini hazır hissetmedigini dusunmektede ama kimsenin kendini tam hazır hissettigini dusunme arkadasım istemedigi hamile kaldigi bebegi 6 aylıkken dusecek diye hic kıpırdamadan yatakta yatmayı kabul etti simdide allahım bana iyiki onu bagışladı diyo sakin ve sağliklı kararlar alman dilegiyle.

tamam da 96 doğumlu bir kız evlenmeyi bilyorsa, bir zahmet korunmayı öğrensin. bilgi alsın. internet kullanmayı biliyor. birden de adamla evlendirilmediğine göre???

Okurken sınır oldugum konular. Hem korunmamış önlem almamışşınız hemde hamılesınız dıye cok uzgunsunuz. Ben yıllardır caba gosterıyorum olmuyor . Allahım hiç anne olmayı ıstemeyen verdıgındede sukretmeyen ınsanlara verıyorsun benı gor benım gıbı onlarca hasret ceken ınsanlarıda gör.
Ay al ben den de o kadar özelden görüşelim sizinle lütfen yerinizi söyleyin

25 eylülde evlendim severek 5 senelk bi aşkın sonunda hayallerimiz gerçekleşti ve evlendik cocuk konusunu konuştuk bn biraz zaman geçmesini evliliğe alisip düzenimi oturttuktan snra istiyodum bi çocuk dünyaya getirmeyi fakat planladigim gibi olmadı o gece zaten ne oldugunu anlayamadım korkudan heyecandan en son adet tarihim 11 eyluldu bu ay 11 ekimi iple çektim hep adet olacakmisim gibi ağrılarım oluyodu olucam dedim ama adet olmadım test yaptigimdaysa pozitif çıktı doktora gittik belki yanlıştır diye ama yine pozitifti çok kötüyüm daha hazır değilim napicam ben:KK43:
dogurcaksın artık

Üzülme canım şimdi bir şok oldu senin için o yüzden şaşkına döndün. Ben de mesela ilk sene çocuk istemedim hani evliliğe alışayim gezelim tozalim falan ama hicte öyle aşırı bi gezme toza olayı yok ;) hazır olmayı beklemekte bebek rahmine yerlesmedigi sürece olmuyor ;) o yüzden üzülme bence güzel olmuş hayırlısı olsun..

Yok yaşamadık ilk gece korkusu. Heyecanlandık tabi ki ama yine de bilinçli davrandık. Heyecanlanmak korunmayı engelleyen bişey değil. Konu sahibi korunmamış, herhangi bir korunma yöntemi uygulamamış. Geri çekilme denen yüz yıl önceden kalma, korunma yöntemi bile denilmeyen bir şeyi uygulamaya kalkmış ve becerememişler. Korunmasız her ilişkide hamile kalma ihtimali olduğunu bilmeyecek kadar bilinçsiz ise neden evlenmiş, yok biliyor uygulamıyorsa neden üzülüyor, madem üzülecekti neden korunmadı?

Ülkemizde her kadın doğum doktoru hatta sağlık ocakları evlilik öncesinde giderseniz korunma yöntemlerini anlatıp size uygun olanını öneriyor. İlk gece korkusu, heyecan falan filan bahane bunlar.

Ya bi de böyle saçma sapan yorum yapan kadınlar kulübü hatunlarini dovesim var yeminle. Sanane arkadaş herkes ayrıdır. Allah her isteyene nasip etsin inşallah ama.senin henüz yok diye millete laf atamazsin nankör de allahım duy bunları da bilmem ne. Kendinize saklayın bu fitne fesat dolu yorumlarınızı. Akıl yaşı sıfır bazılarında

25 eylülde evlendim severek 5 senelk bi aşkın sonunda hayallerimiz gerçekleşti ve evlendik cocuk konusunu konuştuk bn biraz zaman geçmesini evliliğe alisip düzenimi oturttuktan snra istiyodum bi çocuk dünyaya getirmeyi fakat planladigim gibi olmadı o gece zaten ne oldugunu anlayamadım korkudan heyecandan en son adet tarihim 11 eyluldu bu ay 11 ekimi iple çektim hep adet olacakmisim gibi ağrılarım oluyodu olucam dedim ama adet olmadım test yaptigimdaysa pozitif çıktı doktora gittik belki yanlıştır diye ama yine pozitifti çok kötüyüm daha hazır değilim napicam ben:KK43:
İlk günden değil ama ilk ay hamile kalmıştım ben de ve hem hamilelik hem de Doğum sonrası yaklaşık 1 yıl kadar plansız gebelik kaynaklı agir depresyon durumu yaşadım zira biz siz gibi uzun soluklu bir iliskiyle de değil 1
Yıldan az bir sürede tanışıp evlendik. Eşimle ikimiz de hazırlıksızdık, birbirimizi tam anlamıyla tanımıyorduk bile. Eski konularımda var yasadiklarim. Suan kızım 2 yasında ve yanında değilken bile deli gibi özlüyorum. Annelik başlarda angarya ve ihmalkarligimizin cezası gibi gelirken suan beni cok güçlü ve manevi yönden huzurlu hissettiriyor. Yani ben bile bu kadar duzelebildiysem diyorum. Suan endişeli ve kafanız karışık olabilirsiniz ama o çocuğa kıymazsanız ilerde iyi ki olmus diyeceksiniz. Bu yolda ilk tavsiyem kendinizi ruhsal olarak sıkıntılı hisssettiginizde mutlaka uzmana başvurun.

Son düzenleme:
Bakış açını değiştir çoğu insan tam anne olup olmak istemediğini bilmeden eşi istedi zaman geldi artık anne olmalıyım gerekçeleriyle anne oluyor canım kimse aslında anne olmaya hazır değil o his bir sene sonra da gelmeyecekti emin ol gebelik dünyada insanın başına bi kaç kere gelebilecek bişey çoğu insan yıllarca çabalayıp ne ümitsizliklerle dönüyor hastane kapılarından tadını çıkar derim kötü hissetmek yerine eşinle sizin ortak noktanız en kıymetliniz olacağı günlere odaklan :KK54:eminim ki muhteşem bi anne olursun birde şöyle birşey eğer gerçekten bu bebeği istemeseydin kesinlikle ilk gece de olsa riske atmazdın denemek istemişsin bence

Ben de çocuk planladığımızda çok emin değildim ama eşim çok istedi şimdi 4 gündür kılımı kıpırdatmadan yatıyorum evde düşük riskim var kızıyorum kendime bencil davranmışım zaten Allah bizi anne olmaya hazır yaratmış engelleri ben koymuşum önüme sende kendine bunu yap engeller koyma önüne gözünde büyütme güzel bi nimete sahipsin tadını çıkar hayatın alt üst falan olmayacak kötü senaryolar yazma hayat senin için yeniden başlıyo:KK71:

boyle bir planiniz vardi madem cocuk sahibi olmamak gibi ailenizden kimse sizi uyarmadimi boyle durumlarda evlenmeden once jinekologa gidilir sana en uygun dogum kontrol yontemi onerilirdi neyse olan olmus allahin gucune gider tamam cocuk buyuk sorumluluk ama ya hic olmasaydi ozamanda buraya gelio bizim gibi cocugum olmuyo diyecektiniz bana sorarsaniz sukur edin allahin size bir lutfu bu

tamam da 96 doğumlu bir kız evlenmeyi bilyorsa, bir zahmet korunmayı öğrensin. bilgi alsın. internet kullanmayı biliyor. birden de adamla evlendirilmediğine göre???
Ya açıkcası söylecek soz bulamiyorum burdan ilk geceden bahsediyoruz normalde korunma hakkında bilgisi vardır elbette bakış açınız bana doğru gelmiyo size katılmıyorum diyede beni yargılayamazsınız çok acımasızca yorum yapıyosunuz ben bilmedigini dusunmuyorum sadece o geceki psikoloji sizin kadar rahat yasamamıstır bende o psikolojiyi çok rahat atlatamamış biri olarak bende korunmadım bilmedigimden degil tum yontemleri arastırmıstım biliyodum o geceden çok korktugum icin hanfendi beni neyin bekledigini bilmedigim icin kondom daha mı çok canımı acıtır bilmedigimden hapla korunmayı çevremdeki kimse önermedigi icin diger korunma yöntemlerini kendime uygun bulmadıgım icin ne yapacağımı bilememistim ve ben evlendigimde konu sahibi kadar kücük degildim yaşımda vardı ama ilk gece korkusu ağır geldi. Yaşadıgımız toplum dolayısıyla korunsaydın diyerek konus ahibinede yardımcı olamıyoruz malesef.

Ben de planlı yapıcam 2 yıl çalışıcam derdim sonra 2 yıl çalıştım 2 yılda çocuk olsun diye uğraştık durduk sonunda tüp bebek yaptım Allahtan ikizlerim oldu da

şu saatten sonra korunsaydınız lafı çok boş .. olan olmuş nasip siz hazırlıklı değildiniz belki ama en hayırlısı bu belkide o doğduktan sonra keşke olmasaydı demiceksiniz emin olun. 9 ay gezin dolaşın tadını çıkarın hamilelik hastalık değil yerinizde durmanıza gerek yok :)

Sakin kiyma bebegine ablamda ilk geceden kaldi biraz zorlanmisti borc dur harctir Ama Allah o bebegin rizkini verir yillarca ugrasip da olmayanlar var cok sanslisin

Back
X