İlk Geceyi nerde geçirmeliyım

Kuşağın anlamı bekaret değil yav, kudret kuşağı olarak geçer o. Anlamı sonradan sonraya bekaret ile anılmaya başlanıp çarpıtıldıysa bilemem ama dua ile dolanır gelinin beline. Evinde kuvvetli olasın kızım diye.

Konu çarşaf mevzuna bağlanmış, müstakbel eşinizin kadına ne kadar değer verdiğini filan yazmışsınız. Kadına değer verme ile kanlı çarşaf cümleleri bir arada fazlasıyla eğreti duruyor. İyi düşünün.

Çok meraklıyız insanların yatak odasına, eski yıllarda biraz daha teknoloji gelişmiş olaymış "gerdek odasına kamera kurdurup izleme adeti" falan da çıkarabilirlermiş.

Vardi ya bi turk filminde sultan diye turkan sorayin kayin baba kaynana delikten izliyo kayin baba izliyo gelinde birazda ben bakayim bey diyor maalesef ahlaki carsafya arayanlar asil ahlaktan yoksun okanlar
Bi kadinin en namahrem seyine bakmak nedir ya

Bi tanidigimiz vardi akrabalarindan nuri evlenmisti kardeslerinin kuzenlerinin o gece camin altina gittigini hatirliyorum ama cocuktum anlamamisyim

Adam bosandi ikinci evliligi yapti bunlaryinr pencere altinda

Sonradan cikan yorumlari soykeyeyim ilk gelin cok edepsizmis cok bagirip cagirmis ikinci gelin cok edepliymus hic sesi cikmamis

Allah kahretsin ahlali boyle arayan ahlaksizlari

Bazi kaynaklarda sizin dediginkz gibi ama aslinda oyle olmadigini ikinci evlilik yapanlarin kusak baglamadiklarindan anliyoruz

Şu an adı bile "bekaret kuşağı" olarak değişti. İlk zamanlarda öyle olabilir ama toplum çarpıttı bunu, şu an gayet bekaret anlayışıyla bağlanıyor çoğu kişi tarafından. Hatta bağlamayan genç kızlar yaşlılar tarafından yadırganıyor bile.

Bazi kaynaklarda sizin dediginkz gibi ama aslinda oyle olmadigini ikinci evlilik yapanlarin kusak baglamadiklarindan anliyoruz

O halde onlar bekaret anlamı yüklemişler. Şahsen ilk kez burada duydum bekaret ile kuşağın ilişkilendirildigini. Yine böyle iğrenç bir çarşaf konusunda.

Valla ben onu gelin kusagi diye biliuorum.erkek kardes kuzen ler baglar bizde alli morlu olur gelinin beli kusaktan
Hatta kusaga kor dugum atmisti kardesim ablam evlenirken .sonra biz cok dalasiriz u kardes kusak baglarken bile ablam yeter kopek bagladin iste dmesiti

Yaslilari birakin misal bulundugum memlekette bi kiz sirf fikre karsit oldugu icin dahi takmasa bakire olmadigi icin takmadigi dusunulecek

O yuzden bence sosyal medya o kadar bos seye calisacagina bunuda bi gundeme almali su kusak rezilligi kalkmali

Kiz dur ben de evkeneyim de oyle kalksin ben seviyorun o kirmizi kusagi
Bir de duygusala baglayip aglama senfonisi var kusak baglanjrken ne alaka bilmem herkes aglar o kusakta.

Ya aslinda biz genc nesil hep baglanip geldigi icin manasini bilmeden adwtten diye takmisiz cokta zevkli bi toreni olurdu

Ogrenince kadina hakaret gibi geliyo

Dusunsene neden kusagi kadin baglamaz yada kendi baglar ozsllikle wrkege baglatiyorlar namusuna sahip ciktim dercesine
Ahhhn ahhhh su adetler gelenekler sanki heo kadini asagilamak icin yapilmis

Doğrudur. Ben bu kadar bilmezdim de işim gereği biraz sosyoekonomik düzeyi düşük, eğitimsiz kadınlarla konuşuyorum, hikayelerini dinliyor, destek oluyorum. Çoğunu onlardan duydum. Böyle eğitimli, sosyoekonomik düzeyi iyi olan kadınlar böyle adetlerden bahsedince dehşete düşüyorum açıkçası.

Kiz dur ben de evkeneyim de oyle kalksin ben seviyorun o kirmizi kusagi
Bir de duygusala baglayip aglama senfonisi var kusak baglanjrken ne alaka bilmem herkes aglar o kusakta.
Bende goruntu okarak cok seviyorum ama yok be guzelim bildigin kadina hakaret ben takmayi dusunmuyorum ama kesin kucucuk yerde adim cikar diye korkudan baglarim

Bunun bu kadar mesele olduğunu bilmiyordum.
Vay be, basit bir kuşak ne hale gelmiş. Oldu olacak çeyiz sandığına çercevelettikleri bekaret testini de koysunlar. Yazık.

Yuh diyorum kusura bakmayın ama nasıl böyle bi insanla böyle bi zihniyetle evlenmeyi göze aldınız? Hangi devirde yaşıyoruz böyle saçmalıklar mi kaldı artık? Hala o nişanı nasıl atmıyorsunuz aklım sırrım ermiyor. Siz bir kadınsınız, insansınız kendinizi bu kadar nasıl asagilatirsiniz?

Evet çeyiz sandığında saklayanlar var. Yakın bir akrabamiz sandıktan bir şey gosterecekti bize de gösterdi hala duruyor diye bohça yapmış öyle sakliyormus hala ilkokula giden çocuğu var bide.

Ben evimi tercih ederdim yada otelde güzel olabilir balayı suitleri var çooookk güzeelll

Üyeler de ne kadar alıngan olsun onları da biz belirtelim bari o zaman :)

Bence konu açan herkes her yoruma açık olmak zorunda diye bir şey yok.

Mesela biri çok sıkıntılı olduğunu, rahatlamak için yazdığını kapalı bir dille yazmıştı, detay vermeden.

Cevaplardan birinde hiç unutmam tahmin yürütcem diye kadının namusuna kadar ithamda bulunulmuştu.
Bence şöyle, kesin böyle falan diye.

Daha bunun gibi nice kendini bilmez yorum oluyor.

İnsanlar burada gördüklerinden sonra konu açmaya da çekinir oldular.
Dediğiniz gibi bu konuda niye kırsınlar ki dimi? Ama işte millet o derece çekinir oldu yazık..

Yorum yazma hakkımız var ama insan eline, diline biraz ayar çekmeyi bilmeli.

Kimse burada dayak yemek için derdini paylaşmıyor.
Dert ortağı arıyor, içini ferahlatacak, insanca yol gösterecek yorumlara ihtiyaç duyuyorlar.

Kendine bu konuda güvenmeyen yorum yapmasın asıl.
Ben mesela kırıcı olacağımı başından bildiğim konulardan gerçekten uzak durmaya çalışıyorum.

Neyse konu sahibi soruna gelecek olursak seninle aynı şartlarda evlendim.
Ben ilk geceyi güzel bir otelde geçirdim, çok güzel bir otel olduğundan gayet iyi hissetmiştim.
Ertesi gün direk balayına gitmiştik zaten.
En temizi güzel bir otel diyorum.
Mutluluklar şimdiden.

Nişanlın adam olup ailesine diyecek ki ben karımdan eminim, gördüklerim yeter.
Sizin bir şey görmenize gerek yok.
Adetlerinizi de alın gidin.

Bu kadar pasif biriyle evlenirsen çok üzülürsün canım haberin olsun.

Bir kaç yıl önce kardeşim evlendi.
Evi yerleştirirken erkek tarafı yatağı hazırlamış, çarşaf falan koymuşlar. (onlar da doğulu bu arada)
Bana söylediler çıldırdım.
Düğün hediyesi bilezik yerine balayı ayarladım hemen düğün çıkışına.
İlk geceyi orada geçirmesinler diye.
Ve bunu kına gecesi damadın kulağına söyledim valizini hazırla yarın gidiyorsunuz diye :)
Biz bozuldu aile büyükleri ama bir şey diyemediler, soran gören de olmadı sonra.

İşinizi bilin, bu çirkinliklere boyun eğmeyin diyorum.

İlla ilk gece birlikte olmak diye bir zorunluluk yok ki zaten çok yorgun olacaksınız haliniz olmayacak kendi evinizde olsun zaten bir gece kalacakmışsınız biraz sabredersiniz ne olacak ki. Hem otelde de pekala olur karı koca olacaksınız siz neden otel olmasın ama kendi evin yatağın olsa daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…