- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.572
- 598
- Konu Sahibi Guzelseylerolsun88
-
Çok meraklıyız insanların yatak odasına, eski yıllarda biraz daha teknoloji gelişmiş olaymış "gerdek odasına kamera kurdurup izleme adeti" falan da çıkarabilirlermiş.
Kuşağın anlamı bekaret değil yav, kudret kuşağı olarak geçer o. Anlamı sonradan sonraya bekaret ile anılmaya başlanıp çarpıtıldıysa bilemem ama dua ile dolanır gelinin beline. Evinde kuvvetli olasın kızım diye.
Konu çarşaf mevzuna bağlanmış, müstakbel eşinizin kadına ne kadar değer verdiğini filan yazmışsınız. Kadına değer verme ile kanlı çarşaf cümleleri bir arada fazlasıyla eğreti duruyor. İyi düşünün.
Kuşağın anlamı bekaret değil yav, kudret kuşağı olarak geçer o. Anlamı sonradan sonraya bekaret ile anılmaya başlanıp çarpıtıldıysa bilemem ama dua ile dolanır gelinin beline. Evinde kuvvetli olasın kızım diye.
Konu çarşaf mevzuna bağlanmış, müstakbel eşinizin kadına ne kadar değer verdiğini filan yazmışsınız. Kadına değer verme ile kanlı çarşaf cümleleri bir arada fazlasıyla eğreti duruyor. İyi düşünün.
Bazi kaynaklarda sizin dediginkz gibi ama aslinda oyle olmadigini ikinci evlilik yapanlarin kusak baglamadiklarindan anliyoruz
Yaslilari birakin misal bulundugum memlekette bi kiz sirf fikre karsit oldugu icin dahi takmasa bakire olmadigi icin takmadigi dusunulecekŞu an adı bile "bekaret kuşağı" olarak değişti. İlk zamanlarda öyle olabilir ama toplum çarpıttı bunu, şu an gayet bekaret anlayışıyla bağlanıyor çoğu kişi tarafından. Hatta bağlamayan genç kızlar yaşlılar tarafından yadırganıyor bile.
Kiz dur ben de evkeneyim de oyle kalksin ben seviyorun o kirmizi kusagiYaslilari birakin misal bulundugum memlekette bi kiz sirf fikre karsit oldugu icin dahi takmasa bakire olmadigi icin takmadigi dusunulecek
O yuzden bence sosyal medya o kadar bos seye calisacagina bunuda bi gundeme almali su kusak rezilligi kalkmali
Valla ben onu gelin kusagi diye biliuorum.erkek kardes kuzen ler baglar bizde alli morlu olur gelinin beli kusaktan
Hatta kusaga kor dugum atmisti kardesim ablam evlenirken .sonra biz cok dalasiriz u kardes kusak baglarken bile ablam yeter kopek bagladin iste dmesiti
Yaslilari birakin misal bulundugum memlekette bi kiz sirf fikre karsit oldugu icin dahi takmasa bakire olmadigi icin takmadigi dusunulecek
O yuzden bence sosyal medya o kadar bos seye calisacagina bunuda bi gundeme almali su kusak rezilligi kalkmali
Bende goruntu okarak cok seviyorum ama yok be guzelim bildigin kadina hakaret ben takmayi dusunmuyorum ama kesin kucucuk yerde adim cikar diye korkudan baglarimKiz dur ben de evkeneyim de oyle kalksin ben seviyorun o kirmizi kusagi
Bir de duygusala baglayip aglama senfonisi var kusak baglanjrken ne alaka bilmem herkes aglar o kusakta.
Şu an adı bile "bekaret kuşağı" olarak değişti. İlk zamanlarda öyle olabilir ama toplum çarpıttı bunu, şu an gayet bekaret anlayışıyla bağlanıyor çoğu kişi tarafından. Hatta bağlamayan genç kızlar yaşlılar tarafından yadırganıyor bile.
Yuh diyorum kusura bakmayın ama nasıl böyle bi insanla böyle bi zihniyetle evlenmeyi göze aldınız? Hangi devirde yaşıyoruz böyle saçmalıklar mi kaldı artık? Hala o nişanı nasıl atmıyorsunuz aklım sırrım ermiyor. Siz bir kadınsınız, insansınız kendinizi bu kadar nasıl asagilatirsiniz?Nişanlım dedi ama bizimkiler görmek ister dedi. Doğulu kendisi hala böyle adetler kalmış orda. Bende dedim senin görmen yeterli ben asla kabul etmem başkası görsün dedim. Oda dedi bizimkiler öyle şüpheye düşebilir dedi sanki ikimiz aramızda anlaştık gibi olmasın sonra dedi. Nişanlımin ailesi bana güvenir severler ama onlarda hala öyle adet varmış bütün akrabaları öyle yapmış. Benim çok gururum kırılır asla öyle birşey olsun istemem . Birde bu sıkıntı var ne yapmalıyım
Ne yazik ki su yuzyilda hala okumus etmis kesimde gelenek basligi altinda boyle sacma sapan seylere koru korune baglanan insanlar var
Cok ddgil bir yil once bi tanidigimiz evlendi isin kac gun olmadigini hic sormadigim halde ben bile duydum
Acik acik carsaf mi beklediniz daha neler dedim yok iste erkek kardeslerinde bi rahatsizlik varmiymis diye korkmuslarda bilmem ne
Ya kime ne o gece kimin ne yasayacagindan ne yani o gecd cok yorgunsa onsanlar carsaf ekibinin hatrini kirmamak icin o ozel gecelerini gorev tamamlamakla mi gecirsinler
Birde duydunuz mu bilmiyirum eski zamanlarda olasi bi iftiraya karsi o carsaf yikanmadan saklanilirmis
Medeniyetin gozunu seveyim
Ben evimi tercih ederdim yada otelde güzel olabilir balayı suitleri var çooookk güzeelllMerhabalar kızlar akıl danismak istiyorum. Ben şuan istanbul da yaşıyorum evlenince de burda yasacayağız. 2 ay sonra düğünüm var. Nişanlımin ailesi başka şehirde yaşıyor ve düğün de orda olacak. Nişanlım dedi biz o gece düğünden sonra ailemin evinde kalırız onlar da başka akraba ya gider diyor. Yok dedim bende ben ilk gece yi orda yasamak istemiyorum dedim çünkü rahat edemem. Kayınpeder le kayınvalide nin yatağında mi tövbe tövbe. . . Neyse kızlar Hotel filan da aklıma yatmiyor kendimi kötü hissederim bir otel odasında da . Bilemedim işin içinden çıkamadım. Acaba birlikteliği istanbul da kendi kurduğumuz evdemi yapsak bilemedim. Bana akıl verir misiniz. Ne yapmalıyım lütfen kırıcı olmayalım çok gerginm şimdiden .
Kendi evin varsa niye başka seçenek düşünüyorsun ki?Yeni gördüm düğün başka yerde olacak,
Erteleyebilirsiniz eşiniz anlayışlı ise.
NOT:Bir de şu mesaja direkt kırıcı olmayalım yazmanız yok mu?
Her yoruma açık değilseniz açmayın konu.
Ayrıca bu konuda niye kırsınlar ki sizi?
Ne kadar alıngan oluyor bazıları da,ne yazsın üyeler onları da belirtin bari.
Nişanlım dedi ama bizimkiler görmek ister dedi. Doğulu kendisi hala böyle adetler kalmış orda. Bende dedim senin görmen yeterli ben asla kabul etmem başkası görsün dedim. Oda dedi bizimkiler öyle şüpheye düşebilir dedi sanki ikimiz aramızda anlaştık gibi olmasın sonra dedi. Nişanlımin ailesi bana güvenir severler ama onlarda hala öyle adet varmış bütün akrabaları öyle yapmış. Benim çok gururum kırılır asla öyle birşey olsun istemem . Birde bu sıkıntı var ne yapmalıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?