İlk göz ağrısı

yalnizkus_

Guru
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2014
766
693
303
Diğer
Merhaba arkadaşlar dün annem ile teyzem konuşurken biraz uzaktaydım, telefon ile ilgileniyordum sohbet oldukça ilgi çekiciydi haliyle kulak misafiri olmamak için direnmedim. Annem kendilerini dinlediğimden habersiz; evlat ayrımı hoş bir şey değil ama ilk göz ağrısı başka oluyor dedi. Diğerlerini onun sıkılmaması için getirdiğini, aslında her şeyi onun için planladığını, ne yaparsa yapsın sevgisinin çok başka olduğunu istese de değiştiremediğini ifade etti. Zaten anlıyordum hal, hareketlerinden, onun üzerine titremesinden, oturduğumuz evi bile ona ve eşine bırakmak istemesinden vs umurumda olmadı açıkçası azıcık kırıldım ama geçti. Çocuk değilim artık haliyle eskisi kadar kırmıyor bu tür şeyler. Sadece merak ediyorum ve annelere sormak istiyorum aynı durumu yaşayan var mı, ilk göz ağrısı gerçekten başka mı olur, peki neden böyle olur?

Evlat ayrımı yapan aileler en büyük hayal kırıklıklarını o en değer verdiklerinde Yaşar olaya ilk göz ağrısı olarak bakmıyorum ama mutlaka bi evlat seçiliyor

Bu arada bi öz eleştiri 2. Bebeği oğlum kardeş sevgisi tatsın diye istemiştim ama ayıracağımı sanmıyorum çünkü bende. Abim yanlız kalmasın diye gelmişim

Ben ilk gözağrısıyım mesela ama kardeşim benden her zaman daha kıymetli oldu. Malesef aileler öyle veya böyle evlat ayrımı yapıyorlar.

Diğer çocuk/çocuklar dünyaya gelmeden önce bir kısım olarak doğru annenizin teyzenize söyledikleri..genelde 2.çocuk kararı ilk çocuk hayatta yalnız kalmasın/ kardeşi olsun diye dünyaya getiriliyor.Ama sonra gene en madur olan ilk çocuk oluyor İkinci dünyaya gelen çocuk genelde annenin ustalık eseri oluyor..ilkinde yaptığı hataları yapmıyor ,o bocalamaları yaşamıyor.Genelde ebeveyn de yaş olarak olgunlaşmış oluyor ..ama inanın sevgi açısından kalp aynı çarpıyor.Sormadınız mı annenize "gerçekten böyle mi düşünüyorsun ? Peki benim için ne düşünüyorsun ?" diye ?

3. Olarak söylüyorum ki ben hep daha el üstünde ve daha masraflı büyüdüm en kıymetli bendim bilemedim anneniz cok garipmiş..

Tek çocuğum var o yüzden ne desem yalan olur.
Ama mesele 2. çocuk istemiyorum tek acabam kardeşsiz büyümesi..
Yani olurda bir gün 2. çocuk istersem bu en büyük ihtimal oğlum hayatında yalnız kalmasın ve bir kardeşi can dostu olsun diye olur.
Ama şimdi olsa 2.sinide onun gibi severim gibi geliyor..

sevgi ayrımı olmazda sadece 2. çocuk yapılma niyeti ilki gibi olmaz bende diye düşünüyorum..

Iki kardesiz hic bir zaman ayrim hissetmedim ben ilkim ve kardeşim benim biriciğim
İkimizede her zaman eşit davranıldi
Benimde 3 yavrum var cocuklarimi kızıma kardes diye değil kendim istediğim için yapmıştım
Hepsi benim en kiymetlilerim ve hepsi ayni benim

Sizden büyük olan kardeşiniz erkekse ona "ilk göz ağrısı" denmez "ortadoğu erkekperestliği" denir. Net. Kimse beni göz ağrısı zırvalıgina inandıramaz.

33 yaşındayım. Etrafımda gördüğüm kadarıyla hep küçük olan tutulur ezilir düşüncesiyle. Ve bu sadece hemcins kardeşler için geçerlidir.

Taraflardan biri erkek biri kızsa yapılan ayrımcılıga "ilk göz ağrısı" denmez. Işin rengi değişir çünkü.

Bence her evlatı aynı sevmiyorsun. Hepsini canından çok seviyorsun, ama mesela birinin insanlığını, diğerinin sempatikliğini çok seviyorsun. Birine bazen gıcık oluyorsun, ama geme sevmekten vazgeçemiyorsun. Hayat gibi, İnişli çıkışlı.

Ama mesela tüm birikimini birine adamak, birinin her istediğini yaparken, diğerine “bakarız demek” olmaz.

Ben 29 yaşımda ailemin ilk göz ağrısıyım, bütün çileyi ben çektim çokta sevildim ortanca kız kardeşim (24) bir dediği iki olmadı çokta kaprislidir o yüzden ona itina ile davranılır bir de ufak kız kardeşim (7) el bebek gül bebek, ayrım hissettiğim zamanlar oldu o da annemin beni 15 yaşında doğurup anneliği anlayamamış olmasından kaynaklı, ufak kardeşimle anneliği sil baştan yaşıyor ama ben bu durumu çok seviyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…