İlk göz ağrısı

İlk göz ağrısı olmakla ilgisi yok ama benim gözlemledigim çoğu aile bir çocuğunu digerlerinden üstün tutuyor. Daha çok seviyor, her şeyde daha çok öncelik tanıyor vs. Çok yanlış ve diğer çocuklar açısından yaralayıcı bir durum çünkü anlaşılıyor onlar tarafından maalesef.

Öyle birşey mümkün değil,benim iki tane var,ikisi de aynı.Yapanlara anlam veremiyorum.
Ama ilk bebeğe gerçekten tecrübesiz olunduğu için çok daha fazla efor sarf ediliyor kenks. Birde cidden çocuk yapanların hepsi kardeşi olsun diye yaptık diyor.

Benim bir de, bir küçüğüm var ben ortanca oluyorum dediğiniz mevzuyu babam yapiyor küçük diye güya oda ona çok düşkün ben arada kaynayanim yani. Keyifleri bilir hiç umrumda degil artık
Ya aileniz bir garip ya da siz kardeşlerinizi kıskanıyorsunuz(Böyle bir konunuzda var)
Konunun kıskançlıkla alakası yok annemi kıskanacak zamanları geride bıraktım insan sevdiğini kıskanır. Biri konu açınca sürekli eskileri irdelemek çok rahatsız edici. Eski eskide kaldı. Zaman değişiyor, insan nasıl değişmesin?
Soramadım duymamazlıktan geldim zaten sorsamda dürüst yaklaşmayacağini düşünüyorum açıkçası

Çok eski değil konularinizda var gayette yazıyor orada.

Benim ailemde yok, ablam ya da ben herhangi birimizi bir yönden diğerinden asla ayirmazlar ,bugüne kadar da ayirmadilar. Böyle bir şey asla hissetmedim. Kardeşim erkek de olsa durumun aynı olacağına eminim
Çünkü neden? Annemin yaşıtı bir erkek kardeşi var, tek erkek kardeş. Tüm çocukluğunu anne babasının onun üstüne titremesini görerek geçirmiş. Hatta hırsından erkek kardeşini dovermis. Dedemler ona para verirmis, "oğlum sofrada güzel bir şey yok,sen lokantaya git ye" diye .bu arada ogullari mezardan altın diş çalacak tipte birisi. Ne bir gün güler, ne havaalanından almaya gelir. Borç batağına girip elli yasinda bile Ana babasından para alan bir hayirsiz...
Hep böyle olur .
Annem de kendi ayrımcılık yaşadığı için dünyada en korktuğu şey çocuklarına ayrım yasatmakti. Bu yüzden evde her zaman sonsuz eşitlik içinde büyümüşüzdür.
Hem her çocuğun kendince tatlı yönleri var. Ablam ilk göz ağrısı ama ben de çok komiktim mesela
Size gelince , madem böyle bir şeyler hissederek büyüdünüz, benim annem gibi bunu yararlı bir şeye çevirin ve kendi çocuklarıniz arasında asla kıyas yapmayın,birine ötekinden fazla ilgi göstermeyin. Kendi teraziniz annenizin size davranış biçimi olsun. En azından yasadiginiz iğrenç duygu güzel bir özelliğe dönüşür

ortancalar ne yapsin, sorarim size.

ne ilk goz agrisiyiz,
ne evin minigiyiz.

biz direk olek

neyse konuya ciddi yorumum,
bu tarz sohbetler bazen ezberden yapiliyor, o yuzden ben cogu zaman ha ha evet tabi falan seklinde karsiliyorum.

Ama kendi annem babam boyle aleni deseler, kac yasinda olursam olayim kirilirim yani. Ayrimciligin hic bir turlusu hos degil.

biz 4 kardeşiz annem hepimizi ayrı sever ilk göz ağrısı diye ayrım yaptığını düşünmüyorum aksine beni daha çok sever evlenip gittiği için diğerleri, yani bence annenin karakteriyle alakalı olabilir daha fazla sevebilir bence bu konuya çok takılma sonuçta seni de seviyor diğer kardeşini "daha" çok sevmesi seni sevmediği anlamına gelmez

Ben böyle birşeyi kabul etmem
Şükür ailede öyle bakan yok.
Şuan tek çocuğum var ikincisi de olsa aynı severim ikisi de benim canım olur.
Saçma geliyor bu muhabbetler.
Aileniz de böyle yapıyorsa bu onların ayıbı.
Ben soğurdum açıkçası.

Bence annenizin evlat ayrımı yapası varmış bu da bahanesi olmus yoksa böyle bişey mümkün değil.Belki kız erkek ayrımı yapıyordur da böyle adlandirmak daha masum geliyordur

büyük kızıma bazen derim ilk göz ağrımızsın sen diye
ama bunu derken seni daha da seviyorum anlamında değil ilk evlat sevgisi anlamında :)
iki kızımı da aynı eşit seviyorum kesinlikle

Biz de öyle değil annem ilk göz ağrım der ablama ama onu ayırmaz. Evi de hepimize böleceğini söylüyor.

Evet ilk göz agrisi diye birsey var. Herseyi daha sindire sindire yasama firsatiniz oluyor. Ilk heycanlar felan. Heleki ilk torun ise. Ama: Sevgi acisindan iki canavarimi da ayri seviyorum. Ikisi nasil farkli karakterlerse ikisinin sevgisi de farkli oluyor. Ikisine ayni sekilde özen gösteriyorum, am sevgim onlar kadar farkli güzel. Evlat ayirimi yok bende. Kahvaltı tabaklarina bile herseyi ayni sayida koyuyorum

Çok eski değil konularinizda var gayette yazıyor orada.
Ne kadar eski hanfendi konu açamaz olduk ya eski konu bekçisi kesildi herkes. İnanın bana annemi kıskanacak zerre sevgi kalmadı içimde. Biraz kalsa belki kıskanırdım
Şuan için anne olmak planlarım dahilinde değil, ileride kararlarım değişirse tabiki konudan bağımsız ayrım yapmayan anne olmak isterdim.
Evet ben de bir ortanca olarak aynı dertten muzdaribim neyse ki artık bir dert değil
Evet kesinlikle karakterle alakalı birşey
Ondan soğuyacak tek sebep bu olsa keşke çok sebep birikti zaten bu ne ki :)
Sizin için üzüldüm, çok kırıcı.
Üzülmeyin ben hiç üzülmüyorum artık :) yinede teşekkür ederim ilginize, ince düşüncenize ♥

birinci cocuk tek basina ne yapacak, ikinciyide yapin tek cocuk olmaz diyen bir üst nesilden bu sözler şaşırtici gelmiyor bana.
bunun bir de cocuk baktik buyuttuk ilerde oda bize bakar diyen versiyonu var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…