İlk iş gününden kovuldum

gecemavisi3

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2024
46
-6
3
24
O kadar üzgünüm ki anlatamam. Kısaca anlatmak istiyorum. Aynı gün İki yere iş başvurusunda bulundum. Fakat ikisinden de olumlu dönüt alacağımı düşünemedim. Birisi star diğeri de mania kafe olsun. Neyse arkadaşlar, starın patronu akşam mesaj attı . Yarın işe gelebilir misin diye? Fakat saatler bana hiç uymamasına rağmen dedim ki tamam abi saat 5 te orada olurum. Şansıma bir saat sonra diğer kafe aradı . Onu o kadar çok istiyordum ki aşırı mutlu oldum.

Paraya o kdar çok ihtiyacım var ki ablamın istemesinde anneme ve kız kardeşime elbise alacaktım . Babamın ayağı çok kötü olduğundan uçak biletlerimizi ben alacaktım. Hemen kız kardemşime (12 yaşında) beraner elbiseler bakmaya başladık. O kadar heveslendi ki hem annem hem kız kardeşim. Babam eskileri giyin diyip duruyordu çünkü. Eski dediğim pantolon tişört her neyse .

İşe daha başlamadan iş görüşmesi için gittim. Elemana dedim ki şöyle bir yerle anlaştım fakat orada çalışmak istemiyorum. Saatleri uymuyor ama bir kere evet dedim o yüzden en az 1 gün çalışıp çıkacağım. Adamı yarı yolda bırakmak istemiyorum. Sonra patronu geldi olumlu geçti , eleman çıkarsa seni alıcam dedi. Tabii ben çok mutluyum.

İş yerine gittim it gibi çalıştırdılar diz kapaklarım da sorun olduğundan dolayı acısından sürekli gözlerim doldu. Ama dedim ki kardeşim ve annem için buradayım . Dayanmak zorundayım. Neyse günü bir şekilde atlattık. Tam çıkış saati , eleman dedi ki gittiğin kafeler ortaklar. Sen bu işe gelirken diğerine gittiğin için işten çıkartıldın patron etik bulmadı. Kısaca elemanlar kovdu elime parayı sıkıştırdılar . Oysa ki daha işe başlamadan görüşmeye gitmiştim ve yaptığım tek şey konuşmak oldu. 10 elemanın hepsine söylemiş böyle böyle yaptı kovun işten diye.

Annemle kardeşim hep saat 9 da uyurken ilk günüm diye beni gece 1 e kadar beklemişler. Eve bir geldim odamı toplamışlar daha fazla yorulmıyayım diye. Bütün hayalleri çöpe gitti. Altı üstü bir elbise diyebilirsiniz ama öyle değil. Babamın ayağı çok sıkıntılı fakat uçak parası verecek durumda olmadığı için mecburen 18 saat yol gideceğix. Nasıl olur nasıl sürer bilmiyorum. O kadar mutsuzum ki size anlatamam.

Hem gördüğüm muameleye hem de annemle kardeşime. Sizce suçlu muyum ? Kovulmayı hak ettim mi yani . Yanlış bir şey mi yaptım kafayı yicem . Sırf adamı yarı yolda bırakmak istemediğimden yapmıştım . Keşke düşünmeseymişim

Kafeden bol ne var, ayağınızı attığınız yerde 3 kafe var artık. Sıkmayın canınızı, başka yerde bulursunuz. Moral bozmadan birkaç yer daha bakın hemen

İsteme kızın ailesinin evinde yapılmaz mı niye siz 18 saat yol gidiyorsunuz. Çok üzüldüm bu arada. Haklısın bence saçmalamışlar.

Eleman arayan çok yer var fakat siz ilkgunden dizlerimde sorun var akşamı zor ettim demişsiniz.eger böyle sikayatlenecekseniz baştan başlamayın hiç

Evdeki maddi yükü omuzlarına almaya çalıştığından her şeye karamsar bakıyorsun. İş hayatında zorunda olmadığın hiçbir şeyin konuşulmaması gerektiğini öğreneceksin zamanla. Ailenin de elbise ve bilet yükünün sende olması zaten normal değil. Sıkıntılar varsa ayağını yorganına göre uzatacak herkes. Kız kardeşinin istemesi de neden evinizde olmuyor onu anlamadım, sanırım adetiniz farklı. Kız kardeşiniz zor durumunuzda evlenmeyi 1 sene daha erteleyebilir ve kendi çalışabilir(çalışmıyorsa)

Is bulursunuz, bosverin. Ben ayni sirketin baska subelerine basvurdum, hepsi gorusmeye cagirdigi halde almadi, bolge sefi olacak g*v*t almayin, biz diger subede kopek gibi calistiriyoruz sesi cikmiyor demeye getirmis. Sonra baska sirkete basvurdum tak diye cok daha iyi maasa ve calisma saatleriyle aldilar. Hemen pes etmeyin. Her yer cafe , daha iyi yerde is bulursunuz, herseyi de herkese anlatmayin oyle.

Olan olmuş artık başka bir yere girersiniz inşallah, yaz mevsiminde kafeler dolu oluyor illa ki ihtiyacı olan vardır. Ama gerçekten cevrenizdekiler hayatınızı çok dramatikleştiriyor gibi görünüyor. Ablanızın istemesi 18 saat uzak bir yerde oluyor? Annen kardeşin ise girmeden elbise bakıyor parasi sizden bekleniyor, oturup işten dönmeni bekliyorlar bilmiyorum çok fazla baskı var üzerinizde.

Ayy bu ne? Sanki sevgilisiniz de sadakat bekliyorlar.iş dünyası bu.

evin yükünü üzerinize almayın lütfen
anneniz çok mu yaşlı? çalışmıyorsa oda çalışabilir

arkadaşların da dediği gibi heryer cafe.. bulursunuz iş üzülmeyin
ilk okuduğumda bende neden sizin gittiğinize anlam veremedim

Yine bir aile somurusu. Kac yasindasin? Niye butun ailenin yuku senin uzerinde? Annen ne yapiyor? Senin calisip elbise almak icin para getirmeni beklemek disinda? Kendi calismayi dusunmez mi?

Ablanız evleniyorsa annenize kardeşinize kıyafeti o alabilir. İsteme için neden siz gidiyorsunuz onu da anlamadım.
Evin yükünü almaya çalışan rollere hiç girmeyin sonrasında üzülürsünüz.
Başka bir kafe bulur çalışırsınız, kendiniz için çalışın, küçük kardeşinizi de sevindirirsiniz ama kimse sizin sorumluluğunuzda değil.
Şöyle çalıştım, böyle yoruldum, hayaller kurdum diye 1 günde dram yapmışsınız uzun vadede başkası için çalışmak size göre değil. Kendinizden vermeyin.

Yaklaşık 4 aydırlı işe girme planım vardı. 1 günde karar vermedim ve deneyimliyim. Daha öncede çalıştım . Uzun vadade de çalıştım. O elini cebine atmıyor. Annm hasta çalıçabilecek durumda değil maalesef. Dün bana yapılan muamele üzdü açıkcası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…