Ilk kez gelen kayinvalideye nasil davranilir?

Ailem esimi oglu gibi sever onun ailesi gibi degil ailem

Tam tesekur ederim

tamam iste, bitmek bilmeyen bir beklenti icindesin tahmin ettigim gibi.

Bol bol kitap okumanızı dilerim ,özellikle kişisel gelişim..

Heh işte klasik burnu uzun kaynana modeli.
Sen mesafeni koru, eşin seni koruyorsa ailesine karşı sıkıntı yok takıl kafana göre ancak sütoğlansa kaynana yine yapacağını yapar engelleyemezsin.
Hamilesin, bebeğini strese sokma.

Asla ac bile kalsam onlardan bi ekmwk bile istemem diyorum ya yasadigimi ben bilirim siz anlamazsiniz cunku bana yaşattılar size degil

canim benim, benim yasadiklarimi surda anlatmaya kalksam inan bananl forumda bana özel bi baslik olurdu.

yok gelecem demis, yok dogumda kimse gelmesin demis, yok bisey yapmamis dügünde, yok bohca verilmemis..... senin derdin bunlar....

Canım sen ilerde oğlunun evine gidecek olsan, gelininin sen gelmeden böyle düşünmesini ister miydin? Bazı davranışlarına kırılmış olabilirsin ama o, çok sevdiğin kocacığını doğuran büyüten kadın..bu sebep bile ona saygılı olman ve birazcık ta olsa sevebilmen için yeterli...solgunsun sivilceni mi sıktın vs..laflarında hakaret arama iyi tarafından bak biraz da. Senin solgun olduğunu farketmiş neyin var diye merak etti endişelendi belki kadın? Sen saygıda güler yüzde kusur etme, eşinin daha çok sevgisini kazanırsın. Gelip gidecekler zaten.. Gittikleri zaman iyi ki iyi davranmışım dersin..yok çok pervasız kırıcı olursa kaynanan sakince saygıyı aşmadan bi cevap verirsin. Ama her dediği cümleyi olumsuz açıdan yorumlama, güzel tarafından bak..bu arada ben de maraşlıyım

İçinizdeki böylesi nefretle gitmez bu evlilik. İyi misiniz hiç mi bir arkadaşınız beyin benzin atmış az makyaj yap demedi ne bu ergen haller? İlk kez gelen layınvalideye nasıl davranılır değil önce bir kafanızda İLK KEZ GELECEK TANRI MİSAFİRINE nasıl davranılır yazılmalı. Bu nasıl bir kurulma böyle nasıl doldurmuşsunuz kendinizi böyle? İçinizdeki cana yazık bu sinir. Ayrıca hasta değilsiniz hamilesiniz yanlarında rahat edemeyecek ne var bende aşkımdan ölmüyorım kayınvalidemin ama gelince elimde ne varsa dolabımda ne varsa her gelişinde kırk yıld bir geliyor gibi hazırlarım herşeyi... Zaten o kadar hürmete varsa da geçmişte bir kırgınlık onlar utanır şu kıza neler yapmışız diye. Siz arayın gelmesinler yazık oğullarının evine değil cepheye gidecek gibiler

Evinize gelen birine nasil davranıyorsanız öyle davranin. Yani anlamıyorum insanlar hic olmasin istiyorsunuz, annesi babasi ailesi olmasin ne kadar rahat olurdunuz değil mi? Istemedigim misafirimde geldi cok yatilida geldi. Kaynvalidemlerde geldi yatili ama kimseyi evimden kötü göndermedim. Gelende mutlu oldu. Hepimiz kv demize ölüp bitmiyoruz belki bazi sözleri kötü kırıcı geliyor ama ne bileyim eş ailesi olmasin mi? Zaten tayincisiniz bu insanlarla senede kac defa görüşebilirsiniz bunuda böyle yük görüyorsunuz

tamam iste, bitmek bilmeyen bir beklenti icindesin tahmin ettigim gibi.
olan olmuş bitmiş gitmiş düğün olmuş dernek olmuş bide bebeişin var kıymetini bil.Zaten uzak şehirdesin ve en önemliisi annen ile aynı şehirdesin.Kocan ile konuşursun doğum olunca annem bana baksın daha rahat ederim diye zaten senin annen varken gelip çok kalamaz.bebeği görür gider bu sorunu da atlattık.eşinin dayısının kızları ohooo dınınındıdısının dıdısı,kaç kerre görücen hayatında boşver gitsin :) zaten evlendiğinizde de gelip kalamamış o konu da geçti gitti,kafanı doldurma böyle şeylerle.Benim kv yaptıklarını bi anlatsam yüzüne bakma kapından içeri sokma dersiniz.Ben yine de ilişikimi sürdürüyorum.

Biz 1 aylık evliyken (ramazan ayı)gece 3te aradı ben ölüyorum oğlum yetiş diye,sonra gittik (1buçuk saat yol aramız) aldık evinden bu saate kadar ağrıdan duramadım uyuyamadım demişti telefonda,arabaya bindiği gibi uyudu.Beli ağrıyomuş (halı silmiş gündüz) yine bizim evimizin olduğu yerde hastaneye götürdük,hiçbişey yapmadı doktor ağrı kesici+kas gevşetici iğne vurdu.Bu arada saat sabahın 6sı oldu.O gün iftara bize geleceklerdi zaten eşimle ben dedikki anne seni eve götürmeyelim bu saatte nasıl olsa akşam gelecektiniz bizde yatarsın.Yok ben evimi isterim dedi tekrar gittik evine bıraktık.Öğlen 3 gibi eşim gitti tekrar kv ile kp aldı bize iftrara getirdi.Bu arada akşma geldiklerinde bütün gece bizi koşturan hasta o değilmiş gibi dim dik dolaştı evin içinde kv.Siz olsanız naparsınız bu en basit örneklerden biri

Genç yasta evlenip daha 10 aylik evlilikte 4 aylik hamilelik. Konu sahibide çalismiyordur, asgari ücret ile iste böyle. Bide kv'de ile geçimsizlik,..

Yani resmen "problemler gelssiiin" diye bagirmak o.
Esim polis bnde univrrstr bitti ama çalışmıyorum

Tesekurler

Tam kolay degil sizinkide ama sizin kayinvalideniz kusurlarinizi yuzunuze vurmuyodur eminim belki cok guzelsinizdir belki cildiniz de sorunlar vardir size bunu yapan kaynananiz varmi

mesela; bizim imam nikahımız resmi nikahtan bir gün önce kıyıldı.O esnada muhabbet esnasında nikah saatimizi çok uygun vakte aldığımızı filan konuşuyorduk.Saati kaçırma riski yok dedik.İstanbulda nikah saatinde orda olmazsan taaa gün sonuna kadar bekliyorsun en son senin nikahın kıyılıyor belediyede.İşte bizde dedik ohhbiz kaçırmayız.kv dedi ki kaçarsa nolur.eşimde böyle açıkladı.Bunun üstüne ertesi gün gelin alma oldu bitti biz gelin arabası ile yola çıktık kv ile kp görümcemin arabası ile geliyorlardı peşimizden.Yolda acıkmış durmuş börek yemiş çay içmişler(bu arada benim baba evimde o gün sayısız ikram vardı ve yediler) bizi arıyorlar biz yolda kaldık trafik var yetişemiyoruz biz gelmeden nilkah kıyılmasın aman oğlum diye.Eşim dedi biz beklemeyiz yetişmeniz lazım.Sona birden yol açıldı yetiştiler.Sırf geç bıraktırmak için mahsus yaptı.Benim moralim bozulacaktı,bütün misafirler gidecekti nikahım berbat olacaktı aklı sıra.

Alınmayın ama sizde potansiyel kaynana gördüm, şimdiden oğluna denk gelecek kızı düşünen hemde “böyle kız denk gelirse”
Ne yapacaksın acaba? Dövünürsün ah bizim gelin diye, nasıl davranırsan öyle karşılık alırsın, önce bunu düşün sonra ah bana da böyle gelin gelirse diye dövünürsün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…