Ilk kez gelen kayinvalideye nasil davranilir?

Çok saygısız bir zihniyete sahipsiniz .10 aydır insanlar ilk kez evinize geliyor ayıp ya . Burda evliliğinin ertesi günü yatıya gelen kv leri bi okuyun isterseniz . Eşinizin hatrına saygılı olmalısınız .

Hamilelik hormonlarınıza veriyorum...
Lütfen iyi niyetli olunuz. İnsana bazen annesi arkadaşı böyle yorumlarda bulunuyor. Kayınvalide olunca batıyor değil mı?
Şuna inanıyorum. İnsan eninde sonunda kalbinin ekmeğini yiyor. Yaptığını düşündüğünü fazlasıyla yaşıyor. Er ya da geç...

Sadece empati yapın. Ben kayınvalidem gibi olmam yapmam demeyin. İnsan yaşı ilerledikçe özellikle kadınlar çok garipleşiyorlar. İnanın bakın. Belki ileride kayınvalidenizden daha beter bir ahlaka sahip olacaksınız. Bilebilir miyiz? Hayır.

Bizimde gelinimiz var. Annesi ölesiye eleştirir. Yerden yere vurur. Sesi çıkmaz. Annem kızım şu tabağı uzatır misin dese kıyamet kopar. Vay kayınvalidem koyduğum yeri beğenmedi diye.

Çok içimizi yaktı. O kadar üzüldük ki. Sesimizi çıkartmadık. Yeni evli daha bizi tanımadı diye düşündük. Ne mı oldu? Allah bir gelin verdi onlara. Aman ALLAH ımmmm. Bir Fatiha 3 ihlas okuyarak yanına yaklaşıyorlar. Allah in adaleti... Bir de tutup bize ağlıyorlar. Gelinimiz ve annesi. Ah ah. Allah hepimize güzel ahlak nasip etsin.

Benim eşim bırak kavga esnasında küfrü, normal de bile etmez.
Akşam eve gidince gıdısından öpeceğim
Konu sahibi kimsenin kv bal lokum değil lakin insanlarla ne olursa olsun saygımızı korumak zorundayız.
Sevmesek bile.
Hele ki kv ise daha dikkatli olman lazım.
Bu durumda ya sağlığından olursun yada kocandan.

Iyide bn sizin gelininizin karakterinin yuzde biri bile degilim anlattığınıza gore kalbimin temiz olduguny dusunuyorum saolun yorumunuz icin gelininiz icinde allah kolaylik versin ben saygida kysur etmedim en azindan sustugum anlarda oldu

Cnm
Cnm onlar saysin afedersin laf vursun etsin biz neden hep susuyoruz anlamadigim o bn gayet saygili davrandim sustup ses tonumi yumusatip konuştum bnm saygimi suistimal edeninde kölesi olmami kimse beklemesin bende esime hayranım orasi ayri mevzu

Hangi cümlem için bu açıklamayı yaptınız ki. Şu söylediklerinizi hak edecek bir bakış açısına hayatımın hiç bir alanında sahip olmadım, olmayacağımda.

Saygı talep edilmez, hak edilir, kişiye kuruma, ünvana göre değişmez. Aynı zaman da biriyle hayatını birleştirdiysen "sivilceme laf ettiği için nefret ediyorum, defolsunlar" da dememelisin. Ha dersen huzur vermediğin gibi huzurda bulamazsın.

Bireysel yorumuna göre aynı şeyleri konuşuyorsak neden sürekli tepkili cevap veriyorsunuz, ben sizi anlayamıyorum.

Anlatsalarda anlamazlar bosver

Yaşını merak ettim ben,küçüksün belli ki insanları annemde dahil aynı evde yaşıyorlar,dua et senede 1 kere geliyolar,onda da gelin ol saygıda kusur etme eşin seni daha çok sever,kinleşirsen eşinle aran açılır,anasıdır başınım tacıdır 7 yıllık evliliğimde annecim lafı duymadım ben neler var hayatta

Umarim başarabilirim insallah sag salim gelir giderler kırmadan bni kirarlarsa bna suran soyle buran boyle dersede orasinida Allah bilir sustukca ustime geliyolar bu insanlar

Umarim başarabilirim insallah sag salim gelir giderler kırmadan bni kirarlarsa bna suran soyle buran boyle dersede orasinida Allah bilir sustukca ustime geliyolar bu insanlar
Takıntılı olma bana da oran öyle şuran böyle dediği oluyor,desin duyma yada evet öyle de geç kasma kendini gelip gitcekler sen saygını göster onlar utanır sonra eşle arandaki muhabbeti etkiliyor böyle düşün bende kaynana olcam kendi yerine koy

Çok saçma şeyleri dert etmişsiniz bu ne önyargı.. Yok yüzündeki sivilceyi sıktın mı demişte falan filan ne kadar sudan sebebler yani. Siz kendi ailenizin olduğu ilde alıyorsunuz tabi ki kayınvaliden de gelip oğlunu görecek yani daha 10 aylık evlilikte sevmeme nedeni olamaz bunlar? Gelmesinler mi hiç yani hayret doğrusu yani. Güleryüzle ağırlayın hamilelikle alakası yok ki saygınızı koruyun ha laf çarpar birşey derse ona göre davranırsınız ama şu an çok önyargılısınız ne sorunlar var Allah aşkına yanii siz istiyorsunuz ki hiç gelmesin görüşmeyelim öyle bir dünya yok sizin aileniz neyse eşinizin ailesi de eşinize o. Eşiniz bu sudan sebeblerle annenle konuşmasa ne olurdu? kadın 10 ayda evine hiç gelmemiş bile yazık ya

Cok sinsi bi kadin ama kendisi sevmiyorum hiç de sevmiyicem neyse saygi gostericem zorda olsa yapiyorum zaten bnm dis gorunusumle dalga gecersede orasini Allah bilir ozaman neler oldugunu

Şu "hamile halimle" lafina çok kızıyorum. Hasta değilsiniz. Hamilesiniz. Bakin bir evladımız oluyor. O anne de evladının evine geliyor. Maden kocanız size bir küfür bile etmediği için baş taciniz, onun hatrına olgun bir kadın olun ve evinize gelen misafire hürmette kusur etmeyin, memnun gönderin.

Dediginiz i yapiyorum sustukca sinirimi bozucak laflar duyuyorum bende insanim ve sabir taşı değilim ya ilk bebeğim de bu biraz ustune titriyoruz ondan hamile olunca halsiz oluyom bazen yemek yapamiyom esim yapiyo bazen esim bulasigi yikiyo

Aranıza yaptıklarından dolayı mesafe girdiyse çok resmi saygılı durun. Gelip gitsinler.
Sizden kaynaklı mesafe varsa sizi hiç kaale almazlar.
O yüzden eşinle adamı bozacak davranış ve konuşmalardan kaçın.
He laf sokarlar seni incirlerse cevabını ver eğer cevabını vermezsen kafana taka taka bı hal olursun.
Mesela beni huyum iyi ya da kötü tartışılır ben çok güzel istenen cevabı veririm. Öyle bi veririm ki bir daha konuşmalarına çok dikkat ederler.
Onlar geldiğinde uğraş bul kendine, yemek yap bol bol, yavaş yavaş iş yap çok vakit geçirmezsin böylelikle.
Çok görmeyin kendinizi hamilesiniz rahat tutmaya çalışın. Ben aşırı riskli hamilelik geçirdiğim için çok rahat kendimi geren hiç bir ortama girmedim. Gerilince karın kasılmaya başlıyor. Dikkat edin.

Cok sinsi bi kadin ama kendisi sevmiyorum hiç de sevmiyicem neyse saygi gostericem zorda olsa yapiyorum zaten bnm dis gorunusumle dalga gecersede orasini Allah bilir ozaman neler oldugunu
Sizin dış görünüşünüzle ilgili çok ciddi bir kompleksiniz var. Belli ki size çok alakasız birşey de söylese siz bunu dış görünüşünüzle dalga geçmek olarak algılayacaksınız. Şunu unutmayın. Es ailesine daha ortada birşey yokken had bildirmeye kalkarsanız ilk günden, bu evliliği ve hayatı kendiniz ve eşiniz için yaşanmaz hale getirirsiniz. Biraz akıllıca davranmayı öğrenin ve insanları kırıp dökmeden sitemlerinizi kırgınlıklarınızi dile getirin. Tepeden inme höt höt laflar etmeye şimdiden başlarsanız çok yalnız kalır çok yorulursunuz.

suraya yazdiklarinizdan ben kv nizin bir kotülügünü görmedim. neymis solgun gözüküyorsun demis? bumu?
Bana da der kayınvalidem
kaşımın boyası aktığında grileştiğini, ya da makyaj yapmadığım bi gün solgun göründüğümü
ya da bi yere davetliysek muhakkak eşime güzel giyinin der
ama asla kötü niyetle söylemez
bilirim bizi daha iyi daha güzel görmek istiyor, bizi güzel görmek hoşuna gidiyor
kimbilir belki de sizin kvniz de iyiliğiniz için bunları dile getiriyordur M Melisanazzz

Biz anladık sizi. Merak etmeyin. 100 metre oteden belli ediyorsunuz. Kimse sus içine at demiyor. Herşeyin bir adab-ı var bunu anlatıyoruz.

Evet kasık bolgesi agriyo stres yapinca tesekur ederim saolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…