Ilk kez gelen kayinvalideye nasil davranilir?

Kadin 10 ayda bir kere geliyor daha napsin evlatliktan mi reddetsin oglunu?
Azicik guler yuz hos sohbet yeterli baska bir sey yapmaniza gerek yok. Hamileymissiniz zaten yatar dinlenirsiniz.

Kayınvalidenizi sevmeme sebepleriniz sadece bu saydığınız sebeplerse gereksiz bir sevgisizlik duyuyorsunuz ya da sevmek istemiyorsunuz bence. Eleştiriye gelemeyen bir yapınız var anladığım kadarı ile bu kadar ciddiye almayın söylenenler her gün hepimize benzer şeyler söyleniyor kilo almışsın,cildin bozulmuş,çökmüşsün vs. Ne olursa olsun evinize gelecek insana saygılı davranın derim eşinizi çok seviyorsanız zaten ailesini üzmekten kaçınmanız gerekir. Herkesi olduğu gibi kabul etmek lazım sizin de iyi kötü huylarınız vardır siz de anne olacaksınız insanlar kayınvalidelerinden neler neler duyuyor da yine ses etmiyor çok büyütmeyin derim

Iyide bn sizin gelininizin karakterinin yuzde biri bile degilim anlattığınıza gore kalbimin temiz olduguny dusunuyorum saolun yorumunuz icin gelininiz icinde allah kolaylik versin ben saygida kysur etmedim en azindan sustugum anlarda oldu

Aslında susmak da çözüm değil ki. Biz geçinmeyi farklı anlıyoruz. Net olmak gerekir. Ne varsa net olarak konuşmak. Sıkıntı burada.
Bir de kafada çok kurmamak gerekiyor
İnsan davranışlarını çok da irdelememek gerekiyor. Hep tecrübe ettiğim bir şey var. Saygı çerçevesinde belli bir davranış kalıbı olmalı. Kendinizi saydırmalısınız. Çok alıngan olan insanları ya da hassas insanları farkettiklerinde daha çok can acımayı seven insan dolu etraf.
Yuvanızda mutluluklar diliyorum.

Allah razi olsun dogru diyosunuz sizin gelin suan iyimi size karsi peki

Tesekurler sizin yorum yapmanizi istemiyorum cunku diger yaptiklarini yazmadim iyi günler
Diğer yaptıklarını anlatmak istememiş olabilirsiniz bişey demiyorum ama siz diğer yaptıklarını yazmamışsınız bir bunu yazmışsınız, bunda da bir sorun gözükmüyor, başka nasıl bir yorum olabilir ki? Anladığım kadarıyla sizi üzecek bir sürü şey yaptı üstüne de bu lafı size battı. Bir de gelecek oldukları için de gerginsiniz. Ne kadar kalacaklar onu da yazmamışsınız, ben yorum yaparken bunu da bilmek isterdim mesela 1 ay veya daha fazla kalacaklarsa haklısınız 1 hafta veya daha azsa çabuk geçer. Şimdi şahsi fikrim şu kimse kayınvalidesini sevmek zorunda değil ama sevmediğiniz bir insanın oğlu ile evlenmeyin derim çünkü onu doğuran da yetiştiren de kişiliğini şekillendiren de o insan ve o insan devamlı hayatınızda olacak bir şekilde. Neyse bu dediğim sizin için geçerli değil çünkü oğlunu sevmiş evlenmişsiniz zaten Allah mesut etsin. Ama bu durumda da katlanacaksınız kayınvalideye. Saygılı olun onun dışında kendinizden fazla ödün vermeyin. Saygı çerçevesi dışına çıkmadan kendiniz gibi olun, onu memnun etmek için kendinizi paralamayın. Laflarını duymazdan gelin. Yaptığı bariz bir kötülük olmadığı sürece laflarının ve davranışlarının arkasında kötü niyet aramayın bunu yaparsanız sadece kendinizi hırpalarsınız. İyiye yoğurmaya çalışın ki hırpalanmayın. Hani meşhur bir hikaye var ya gelin bir şifacıya gitmiş kayınvalidesini öldürecek bir zehir istemiş ve sonra kimse ondan şüphelenmesin diye kayınvalidesine iyi davranmış sonra kayınvalidesi de geline karşı yumuşayıp melek gibi olmuş gelin pişman olmuş şifacıya gitmiş "kv'min ölmesini istemiyorum" demiş şifaci da "ölmez sana verdiğim şey zehir değildi, senin iyi davranışların onu düzeltti" demiş tabi bu bir hikaye sadece ama siz iyi niyetli yaklaşın yeter, kötü olan siz olmayın, o kalacakları süre içerisinde de sabırlı olun. Ne de olsa sizin aşık olduğunuz insanı o doğurmuş.

Ayıp ya defolup gitsinler ne demek,dilerim cocugunuz erkek olmaz da ilerde aynı şeyi yasamazsiniz,

Çocuk dogunca sürekli gelirler o zaman nabicaksiniz

Ya 1 ay kalirlarsa buarada cok guzel acikladiniz saolun

Ayıp ya defolup gitsinler ne demek,dilerim cocugunuz erkek olmaz da ilerde aynı şeyi yasamazsiniz,
Onun gibi biri olmayacam bn insanlarin kusurunu yuzune vurmadim bugune kadar simdide vurmam oglum eger yüzü yanik birinide sevse basimin tacidir .

Anlatsalarda anlamazlar bosver

Anlamazlar boşver mi? Şuraya kadar yazdıklarını yeni evli olmana, tecrübesizliğine verdim ama yok...

Senin gibi mi olmam gerekir anlamam için? Asıl senin eş, eş ailesi idare etmekten, adaletli bir bakış açısına sahip olmaktan zerre haberin yok. Sana kalkıp 20 senede yaşadıklarımı anlatmayacağım tabi ki, ama yaşım senden küçükken bile, kritik bir durumu senden daha iyi yönetip, kişiliğime yapılan haksızlıklara sınırımı çizdim. İnsan haksızlığa uğramadan hakkını korumayı öğrenmez. Ama hak korumak laf sokmadan, kavga etmeden, insanları birbirine düşürmeden de başarılabilir.

Kendi ailem çiçek gibidir, eşimin ailesi "öteye git" dedi defolsunlar bakış açısıyla mı mutlu bir evlilik planlıyorsun ? Kaynanam istediğim gibi bohça yapmadı, nefretimi hak etti diye mi yoksa? Üniversite mezunu bir kızın beklentisi, bohça, altın mı olmalıdır?

Sana şöyle anlatayım, kv min laf sokmakta üstüne yoktur. Evliliğe, geline, kadına bakış açısı konusunda hiç bir zaman hem fikir olmadım, olabileceğimizi de sanmıyorum. Ama eşim onun oğlu ve ömür boyu görüşeceğiz. Bu yüzden onunla ilişkimin daha sağlıklı ilerlemesi için, saygılı olmak kadar, kendime saygıyı da sağlamaya mecburum. Bunun yolu ne sizin gibi susmayı ama arkadan nefret söylemleri saydırmaktan, nede çen çen kavga edip kaliteyi yerle bir etmekten geçer.

Burda sana hiç kimse kv ne dese susacaksın, saygını koruyacaksın, el pençe diz divan olacaksın demiyor. Saygı çerçevesinde, konuşarak çözüm yolu aramak diye bir şey de var. Bence bunun üzerine odaklanın.

Tesekurler sizin yorum yapmanizi istemiyorum cunku diger yaptiklarini yazmadim iyi günler
Burada konu açanlar kendilerini mekanın sahibi sanıyor baya baya, sen yorum yapma, sen konumdan çık okuma, ne hazımsız ca davranışlar bunlar...

Konu ile ilgili tespitlerimi ekleyeyim;
  • 4 aylık hamile insanın hamile olanayan bir insandan ne farkı var? Daha göbek bile çıkmamış, neyine rahat hareket edemeyeceksiniz?
  • Size bir kere bile küfür etmeyen adamı bu tavırlarınız ile 1 yıla canavara çevirirsiniz
  • Size yüzün soluk, hasta mısın fiyen,sivilceni mi sıktın iz kalmış diyen kayınvalide size batıyorsa nasıl bir ortamda prenses gibi yetiştiniz merak ettim. Daha önce size eziyet etti ise bu kadın, anlatmazsanız kimse bilmez, ve sizi eleştirirler tabi ki.
  • Her ne olursa olsun eşinin ailesi için "defolup gitsinler" diyebilen birisinin kalbi benim için en kötü kalptir. Kötü kalpler de kendilerine benzer kalplerle buluşsun derim hep. Ki iyilere hep iyiler denk gelsin.

Onun gibi biri olmayacam bn insanlarin kusurunu yuzune vurmadim bugune kadar simdide vurmam oglum eger yüzü yanik birinide sevse basimin tacidir .
Bu kadar ofke sivilcen var,solgun gorunuyorsun demesi mi? Demekki bu kadar takintilisiniz yüzünüz konusunda kadın ne bilsin.
İlerde kayınvalidem gibi olmam diyorsunuz ama gelinlerin neye takacagi belli olmuyor

Bu kadar ofke sivilcen var,solgun gorunuyorsun demesi mi? Demekki bu kadar takintilisiniz yüzünüz konusunda kadın ne bilsin.
İlerde kayınvalidem gibi olmam diyorsunuz ama gelinlerin neye takacagi belli olmuyor
Bnm oglum begendiyse bna gelinin moralini bozacak seyler demek dusmez ya oyle biri degilim zaten insanlarla dalga gececek bunu bikeredegil 5 6 kere yapti

Bir kere bile küfrünü duymadınız demek. Vay be ne kocalar varmış..

Umarım bir tek bana tuhaf gelmemiştir bu iyilik kriteri. Çiftler arası küfürleşmek ne ara normal oldu ki?

Bu arada siz çok fenasınız. Kayın ailesinden o kadar nefret eden var ama hiç bu kadar rahatça kin kusanı görmedim.
O bayıldığınız, küfür bile! etmeyen kocanızı o kadın büyüttü ama neyse..

Onu kotu soz bile etmedi demek icin kullandim
yanlışa çekilmiş kelimem olsun kin degil olani soyledim sevmiyorum cunku bn size 5 .6 kere kilolusun veya soylesin desem sizde bi sure sonra sıkılırsınız gelsin huzur kaçırırsa sıkıntı yoksa gelsin yesin icsin hic sıkıntı yok inaninki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…