- 28 Kasım 2010
- 42.554
- 141.351
- 798
- Konu Sahibi Melisanazzz
-
Tesekur ediyorumKadin 10 ayda bir kere geliyor daha napsin evlatliktan mi reddetsin oglunu?
Azicik guler yuz hos sohbet yeterli baska bir sey yapmaniza gerek yok. Hamileymissiniz zaten yatar dinlenirsiniz.
Selam kizlar hepinize merhaba 10aylik evliyim 4 aylik hamileyim esim ankarali polis oldugu icin gorev yerimiz benim memleketim olan Kahraman maraş tayiz kayinvalidem ler gelicekmis ama ben kendisini sevmiyorum esimin ailesini hic sevmiyorum esimi cok seviyorum daha şimdiye kadar bi kufrunu bile duymadım bana karşı simdi bn anne babasi gelince hamile halimle rahat olamam zaten ne yapicam onlarla mesafeliyim bn oda ilk beni istemeye geldiklerinde ben gelinle mesafeli olurum dedi simdi o gun de aramis torunumun senin yanina gelicez annecim falan filan baya sıcak konusue gibi oldu bn yine soguk konustum cunku sacmaliklarini bana yaptiklari seyleri unutmam birde iste solgun gorunuyosun sivilcenimi siktin iz kalmis deyip bi ara sinirimi bozmustu biara yuzumdeki beni sormustu ben zaten guzel oldugumi iddia etmiyorum makyajsiz solgun lekeli evet kotude görünüyorum bunu biliyorum ama benim kusurlaromi yuzume geldiginde vurursa soyle boyle kilo almissin solgunsun vs şeyler derse bugune kadar sustum saygimdan diyicemki tas bebek bi gelin alaydin sag salim gelip defolup gitseler keşke kizlar
Iyide bn sizin gelininizin karakterinin yuzde biri bile degilim anlattığınıza gore kalbimin temiz olduguny dusunuyorum saolun yorumunuz icin gelininiz icinde allah kolaylik versin ben saygida kysur etmedim en azindan sustugum anlarda oldu
Allah razi olsun dogru diyosunuz sizin gelin suan iyimi size karsi pekiAslında susmak da çözüm değil ki. Biz geçinmeyi farklı anlıyoruz. Net olmak gerekir. Ne varsa net olarak konuşmak. Sıkıntı burada.
Bir de kafada çok kurmamak gerekiyor
İnsan davranışlarını çok da irdelememek gerekiyor. Hep tecrübe ettiğim bir şey var. Saygı çerçevesinde belli bir davranış kalıbı olmalı. Kendinizi saydırmalısınız. Çok alıngan olan insanları ya da hassas insanları farkettiklerinde daha çok can acımayı seven insan dolu etraf.
Yuvanızda mutluluklar diliyorum.
Diğer yaptıklarını anlatmak istememiş olabilirsiniz bişey demiyorum ama siz diğer yaptıklarını yazmamışsınız bir bunu yazmışsınız, bunda da bir sorun gözükmüyor, başka nasıl bir yorum olabilir ki? Anladığım kadarıyla sizi üzecek bir sürü şey yaptı üstüne de bu lafı size battı. Bir de gelecek oldukları için de gerginsiniz. Ne kadar kalacaklar onu da yazmamışsınız, ben yorum yaparken bunu da bilmek isterdim mesela 1 ay veya daha fazla kalacaklarsa haklısınız 1 hafta veya daha azsa çabuk geçer. Şimdi şahsi fikrim şu kimse kayınvalidesini sevmek zorunda değil ama sevmediğiniz bir insanın oğlu ile evlenmeyin derim çünkü onu doğuran da yetiştiren de kişiliğini şekillendiren de o insan ve o insan devamlı hayatınızda olacak bir şekilde. Neyse bu dediğim sizin için geçerli değil çünkü oğlunu sevmiş evlenmişsiniz zaten Allah mesut etsin. Ama bu durumda da katlanacaksınız kayınvalideye. Saygılı olun onun dışında kendinizden fazla ödün vermeyin. Saygı çerçevesi dışına çıkmadan kendiniz gibi olun, onu memnun etmek için kendinizi paralamayın. Laflarını duymazdan gelin. Yaptığı bariz bir kötülük olmadığı sürece laflarının ve davranışlarının arkasında kötü niyet aramayın bunu yaparsanız sadece kendinizi hırpalarsınız. İyiye yoğurmaya çalışın ki hırpalanmayın. Hani meşhur bir hikaye var ya gelin bir şifacıya gitmiş kayınvalidesini öldürecek bir zehir istemiş ve sonra kimse ondan şüphelenmesin diye kayınvalidesine iyi davranmış sonra kayınvalidesi de geline karşı yumuşayıp melek gibi olmuş gelin pişman olmuş şifacıya gitmiş "kv'min ölmesini istemiyorum" demiş şifaci da "ölmez sana verdiğim şey zehir değildi, senin iyi davranışların onu düzeltti" demiş tabi bu bir hikaye sadece ama siz iyi niyetli yaklaşın yeter, kötü olan siz olmayın, o kalacakları süre içerisinde de sabırlı olun. Ne de olsa sizin aşık olduğunuz insanı o doğurmuş.Tesekurler sizin yorum yapmanizi istemiyorumcunku diger yaptiklarini yazmadim iyi günler
Ayıp ya defolup gitsinler ne demek,dilerim cocugunuz erkek olmaz da ilerde aynı şeyi yasamazsiniz,Selam kizlar hepinize merhaba 10aylik evliyim 4 aylik hamileyim esim ankarali polis oldugu icin gorev yerimiz benim memleketim olan Kahraman maraş tayiz kayinvalidem ler gelicekmis ama ben kendisini sevmiyorum esimin ailesini hic sevmiyorum esimi cok seviyorum daha şimdiye kadar bi kufrunu bile duymadım bana karşı simdi bn anne babasi gelince hamile halimle rahat olamam zaten ne yapicam onlarla mesafeliyim bn oda ilk beni istemeye geldiklerinde ben gelinle mesafeli olurum dedi simdi o gun de aramis torunumun senin yanina gelicez annecim falan filan baya sıcak konusue gibi oldu bn yine soguk konustum cunku sacmaliklarini bana yaptiklari seyleri unutmam birde iste solgun gorunuyosun sivilcenimi siktin iz kalmis deyip bi ara sinirimi bozmustu biara yuzumdeki beni sormustu ben zaten guzel oldugumi iddia etmiyorum makyajsiz solgun lekeli evet kotude görünüyorum bunu biliyorum ama benim kusurlaromi yuzume geldiginde vurursa soyle boyle kilo almissin solgunsun vs şeyler derse bugune kadar sustum saygimdan diyicemki tas bebek bi gelin alaydin sag salim gelip defolup gitseler keşke kizlar
Çocuk dogunca sürekli gelirler o zaman nabicaksinizSelam kizlar hepinize merhaba 10aylik evliyim 4 aylik hamileyim esim ankarali polis oldugu icin gorev yerimiz benim memleketim olan Kahraman maraş tayiz kayinvalidem ler gelicekmis ama ben kendisini sevmiyorum esimin ailesini hic sevmiyorum esimi cok seviyorum daha şimdiye kadar bi kufrunu bile duymadım bana karşı simdi bn anne babasi gelince hamile halimle rahat olamam zaten ne yapicam onlarla mesafeliyim bn oda ilk beni istemeye geldiklerinde ben gelinle mesafeli olurum dedi simdi o gun de aramis torunumun senin yanina gelicez annecim falan filan baya sıcak konusue gibi oldu bn yine soguk konustum cunku sacmaliklarini bana yaptiklari seyleri unutmam birde iste solgun gorunuyosun sivilcenimi siktin iz kalmis deyip bi ara sinirimi bozmustu biara yuzumdeki beni sormustu ben zaten guzel oldugumi iddia etmiyorum makyajsiz solgun lekeli evet kotude görünüyorum bunu biliyorum ama benim kusurlaromi yuzume geldiginde vurursa soyle boyle kilo almissin solgunsun vs şeyler derse bugune kadar sustum saygimdan diyicemki tas bebek bi gelin alaydin sag salim gelip defolup gitseler keşke kizlar
Ya 1 ay kalirlarsa buarada cok guzel acikladiniz saolunDiğer yaptıklarını anlatmak istememiş olabilirsiniz bişey demiyorum ama siz diğer yaptıklarını yazmamışsınız bir bunu yazmışsınız, bunda da bir sorun gözükmüyor, başka nasıl bir yorum olabilir ki? Anladığım kadarıyla sizi üzecek bir sürü şey yaptı üstüne de bu lafı size battı. Bir de gelecek oldukları için de gerginsiniz. Ne kadar kalacaklar onu da yazmamışsınız, ben yorum yaparken bunu da bilmek isterdim mesela 1 ay veya daha fazla kalacaklarsa haklısınız 1 hafta veya daha azsa çabuk geçer. Şimdi şahsi fikrim şu kimse kayınvalidesini sevmek zorunda değil ama sevmediğiniz bir insanın oğlu ile evlenmeyin derim çünkü onu doğuran da yetiştiren de kişiliğini şekillendiren de o insan ve o insan devamlı hayatınızda olacak bir şekilde. Neyse bu dediğim sizin için geçerli değil çünkü oğlunu sevmiş evlenmişsiniz zaten Allah mesut etsin. Ama bu durumda da katlanacaksınız kayınvalideye. Saygılı olun onun dışında kendinizden fazla ödün vermeyin. Saygı çerçevesi dışına çıkmadan kendiniz gibi olun, onu memnun etmek için kendinizi paralamayın. Laflarını duymazdan gelin. Yaptığı bariz bir kötülük olmadığı sürece laflarının ve davranışlarının arkasında kötü niyet aramayın bunu yaparsanız sadece kendinizi hırpalarsınız. İyiye yoğurmaya çalışın ki hırpalanmayın. Hani meşhur bir hikaye var ya gelin bir şifacıya gitmiş kayınvalidesini öldürecek bir zehir istemiş ve sonra kimse ondan şüphelenmesin diye kayınvalidesine iyi davranmış sonra kayınvalidesi de geline karşı yumuşayıp melek gibi olmuş gelin pişman olmuş şifacıya gitmiş "kv'min ölmesini istemiyorum" demiş şifaci da "ölmez sana verdiğim şey zehir değildi, senin iyi davranışların onu düzeltti" demiş tabi bu bir hikaye sadece ama siz iyi niyetli yaklaşın yeter, kötü olan siz olmayın, o kalacakları süre içerisinde de sabırlı olun. Ne de olsa sizin aşık olduğunuz insanı o doğurmuş.
Surekli derken niye surekli bnm hic ozelim olamaz miÇocuk dogunca sürekli gelirler o zaman nabicaksiniz
Onun gibi biri olmayacam bn insanlarin kusurunu yuzune vurmadim bugune kadar simdide vurmam oglum eger yüzü yanik birinide sevse basimin tacidir .Ayıp ya defolup gitsinler ne demek,dilerim cocugunuz erkek olmaz da ilerde aynı şeyi yasamazsiniz,
Yani torun görmek için daha sık gelme ihtimalleri olabilirSurekli derken niye surekli bnm hic ozelim olamaz mi
Umarim herzaman gelmezler huzurumu bozmazlar tek dilegim buYani torun görmek için daha sık gelme ihtimalleri olabilir
Anlatsalarda anlamazlar bosver
Burada konu açanlar kendilerini mekanın sahibi sanıyor baya baya, sen yorum yapma, sen konumdan çık okuma, ne hazımsız ca davranışlar bunlar...Tesekurler sizin yorum yapmanizi istemiyorumcunku diger yaptiklarini yazmadim iyi günler
Bu kadar ofke sivilcen var,solgun gorunuyorsun demesi mi? Demekki bu kadar takintilisiniz yüzünüz konusunda kadın ne bilsin.Onun gibi biri olmayacam bn insanlarin kusurunu yuzune vurmadim bugune kadar simdide vurmam oglum eger yüzü yanik birinide sevse basimin tacidir .
Bnm oglum begendiyse bna gelinin moralini bozacak seyler demek dusmez ya oyle biri degilim zaten insanlarla dalga gececek bunu bikeredegil 5 6 kere yaptiBu kadar ofke sivilcen var,solgun gorunuyorsun demesi mi? Demekki bu kadar takintilisiniz yüzünüz konusunda kadın ne bilsin.
İlerde kayınvalidem gibi olmam diyorsunuz ama gelinlerin neye takacagi belli olmuyor
yanlışa çekilmiş kelimem olsun kin degil olani soyledim sevmiyorum cunku bn size 5 .6 kere kilolusun veya soylesin desem sizde bi sure sonra sıkılırsınız gelsin huzur kaçırırsa sıkıntı yoksa gelsin yesin icsin hic sıkıntı yok inaninkiBir kere bile küfrünü duymadınız demek. Vay be ne kocalar varmış..
Umarım bir tek bana tuhaf gelmemiştir bu iyilik kriteri. Çiftler arası küfürleşmek ne ara normal oldu ki?
Bu arada siz çok fenasınız. Kayın ailesinden o kadar nefret eden var ama hiç bu kadar rahatça kin kusanı görmedim.
O bayıldığınız, küfür bile! etmeyen kocanızı o kadın büyüttü ama neyse..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?