İlk kez iftara misafir

TheQueeninthenorth

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.324
20.373
598
Pazar günü ilk kez eşimin ailesini iftarda ağırlayacağım. Daha önce çay kahve yanına ufak ikramlıklar yapmışlığım var. Ayrı ayrı yemeğe kalmışıkları da var ama iftarda daha özenli olmak istiyorum, hepsi oruçlu olacaklar bir de malum. Mutfak konusunda çok beceriksizim. Bana basit ama leziz, pratik bir iftar menüsü oluşturabilir misiniz hanımlar? :) 5 kişi olacaklar. Bir ihtimal 7 de olabilir. 2 de biz. Bir de, dikkat etmemi tavsiye edeceğiniz noktalar var mı?

Bazı şeyleri kendiniz yapın, bazı şeyleri hazır alın zengin bir iftar sofrası için. 7 kişi fazla, özellikle becerim yok diyorsanız. Güzel sunumlarla sunarsınız farkedilmez. Annem bile çok güzel yemek yapmasına rağmen bazı şeyleri yapmaya üşenip dışardan alır kalabalık misafir gelince. Anlaşılmıyor menü zengin olunca.

Öncelikle cümleten hayırlı iftarlar.
Fırın yemeği bence hem kolay hemde pratik.
Yanına çorba,salata,pilav,komposto,havuç tarator tamamdır.

En basit yemek tavuktur, fırında tavuk yap. Yanına pirinç pilavı, öncesinde mercimek çorbası . Salata. Hurmayla genelde oruç açarlar hurmada bulunsun. Yeşil fasulye olur yanına ilave zeytinyağlı. Brbunya pilaki hazır satılıyor konserve Oda bir sopuk meze çeşit olur.konserve kırmızı biberler var ondan alıp meze yapabilirsin, yoğurtlu patlıcan mezesi hazır satılıyor ondan alabilirsin yada bildiğin meze türü. Tek çeşit te bir tatlı tamm

hangi çorbayı güzel yapıyorsanız onu yapın, pilav bu tarz davetlerde kurtarıcıdır. yanına da fırında tavuk ve patatesle servis edebilirsiniz. kabak veya havuç kızartıp yoğurtlayıp ortalara çukur kaselerle koyarsınız çok güzel oluyor onlar hem de masayı dolu gösteriyor, ikisinini de kızartıp birlikte yoğurtlamayın ama ayrı ayrı olsunlar ikisi olacaksa. hazır börek alıp ısıtabilirsiniz. hatta birkaç gün önceden sigara böreği sarıp buzluğa atarsanız çok rahat edersiniz annem öyle yapıyor inanılmaz pratik. tatlıyı, dondurmayı vs. zaten misafirler getirirler. hiç panik yapmayın eminim çok güzel altından kalkarsınız. şimdiden kolay gelsin:)

Yogurlu corba
Kıymalı türlü veya güveç ya da karnıyarık bu ucunden herhangı bırı
Pırınc pılavı sehrıyelı
Salata
Sarımsaklı suzme yogurt ustune bıber nane gezdırırsınız ıcıne havuc rendelersenızde olur

Dısardan tatlı alın birde fırında tepsı boregı yapın tamamdır afıyet olsun

ben hafta sonu alacam çok becerikli değilim ama orman kebabı, mercimek çorbası, pilav salata turşu bide tatlı benim menümde olanlar gelecek olanda 4 kişi ikide biz toplam 6 kişilik hazırlayacağım inş güzel olur

Yayla çorbası
Fırında köfteli patates
Bezelyeli pilav
Cacık
Sarma
Çiğköfte (hazır)
Salata
Yemekten sonra ev yapımı limonata şöyle ferah ferah
Sonra çay ve muhallebili kadayıf tatlısı
Daha da oturulursa kahve meyve vs

Mercimek corbasi herkes sever genelde.
Firinda tavuk patates yada kofte patates.
Pirinc pilavi.
Mevsim salata.
Zeytinyagli barbunya yada fasulye.
Borek.
Sutlu bir tatli mesela muhallebi uzerine cikolata sos yada cilek.

*yoğurt veya mercimek çorbası
fırında dalyan köfte (hazır köfteyle çok kolay oluyor ) + patates püresi
tavuklu pilav (bizler tavuk kapama da yaparız )
kolay bir börek
tatlı olarak da Kemalpaşa yanına dondurma
salata olarak mevsim salata
kırmızı ve yeşil biber yoğurtlama
közlenmiş patlıcan yoğurtlama üzerine tereyağ kırmızı biber

benim en kolay menüm bunlardı

En kolayı fırın poşetine bütün tavuk atmak oluyor, ayrı bir poşete de patates, havuç, bezelye falan ne bulursam yağlayıp baharatlayıp atıyorum mis gibi çıkıyor. İsterseniz o pişerken hemen bir pilav yaparsınız. Yanına birkaç çeşit salata, meze falan yaparsınız. Önden de çorba verirsiniz, en kolayı mercimek bence bütün malzemeleri koca koca doğrayıp atıyorum suyun içine kaynayınca blenderdan geçiriyorum, üstüne de zeytinyağını kızdırıp pulbiber, nane, azıcık kimyon falan atıp gezdiriyorum bitti gitti. Tatlı da ben krem şanti yapıp içine ağza gelecek boyutta küp küp halley, ufak doğranmış meyveler atıp karıştırıp baton kalıba streç film sererek buzluğa atıyorum. Dilimleyip üzerine hazır paket çikolata soslarından dökerek servis ediyorum. Zor gelirse dondurma falan verebilirsiniz ya da hazır alabilirsiniz.

En kolayı fırın poşetine bütün tavuk atmak oluyor, ayrı bir poşete de patates, havuç, bezelye falan ne bulursam yağlayıp baharatlayıp atıyorum mis gibi çıkıyor. İsterseniz o pişerken hemen bir pilav yaparsınız. Yanına birkaç çeşit salata, meze falan yaparsınız. Tatlı da ben krem şanti yapıp içine ağza gelecek boyutta küp küp halley, ufak doğranmış meyveler atıp karıştırıp baton kalıba streç film sererek buzluğa atıyorum. Dilimleyip üzerine hazır paket çikolata soslarından dökerek servis ediyorum. Zor gelirse dondurma falan verebilirsiniz ya da hazır alabilirsiniz.
Tatlınız pek tatlıymış. :spor:

Bence tavuk baget yada ne.biliyim tavuk pirzola,yada tum tavuk,nasil istersen artik..(ama porsiyon acisindan baget vs daha uygun) birazcik haşla ,sonra sos yapip firina ver.. iftara dogru bi 20 dk falan firinda tutarsin kizarir hem de iyi pismis olur biraz da haslamis oldugun icin..
Bi corba yaparsn. Hic yapamiyosan 2 3 paket hazir corbayi bir yap. 5bardak yerine 15bardak su koyarsin vs. ..gibi..
E bi de pilav ..bi de tatli alsan.. salata.. tamam iste. Daha ne..
Yogurtlu mezelerden yaparsin,istersen borek de guzel olur..
Yapabilirim dersen biber dolmasi da ortaya yakisir..hatta al biberleri yarin yap buzluga koy o gun donu acilmadan koy ocaga pisir.. guzel olur.

Pazar günü ilk kez eşimin ailesini iftarda ağırlayacağım. Daha önce çay kahve yanına ufak ikramlıklar yapmışlığım var. Ayrı ayrı yemeğe kalmışıkları da var ama iftarda daha özenli olmak istiyorum, hepsi oruçlu olacaklar bir de malum. Mutfak konusunda çok beceriksizim. Bana basit ama leziz, pratik bir iftar menüsü oluşturabilir misiniz hanımlar? :) 5 kişi olacaklar. Bir ihtimal 7 de olabilir. 2 de biz. Bir de, dikkat etmemi tavsiye edeceğiniz noktalar var mı?
Ezogelin corba. Firinda izmir kofte
Pirinc pilavi ve cacik

İftara misafirim var, fırında tavuk yaptım ama altına dizdiğim yuvarlak patatesler resmen haşlanmış ve hamur olmuş. Kızartayım da tavuk piştikten sonra üstüne dökeyim dedim patatesleri, ona da üşendim, o da böyle oldu :KK64: Fırında tavuk çok kolay diyorlar bakın, onu bile beceremedim. Cıngıl cıngıl su oldu sadece çok az sos koymama rağmen. Öbür yemeğim kurtarıcıdır, kızarmış patlıcan ve biberler fırın tepsisine, üstüne kuşbaşı et, salça sos ve yallah fırına. Bunu yapabilirsiniz mesela siz de. Yarmalı, yeşil mercimekli yoğurt çorbası, pilav ve salata da var. Yoğurtlu çorba güzel olur bence.

Back
X