İlk kez iftara misafir

Ben haftasonu atlattım onu.

Erişteli yeşil mercimek çorbası
Pilav
Fırın poşetinde bir güzel baharatlı Sebzeli tavuk
Ali nazik kebabı
Salata

Tatlı yapamadım ama zaman yetmedi:KK22:

Ali nazik çok kolay ve lezzetli ama öneririm.
Erişteli yeşil mercimek çorbasına bayılırım. Epeydir yapmamıştım. İyiki hatırlattınız.

İlk evlendiğim hemen 2 hafta sonra iftara aldığım günler geldi aklıma ne heyecan :deli:

Ben:KK52: Yoğurt çorbası + İslim kebabı + Pirinç pilavı + Havuç tarator + kırmızı biber yoğurtlu meze + yaprak sarması + patatesli börek + tiramisu yapmıştım ayrıca hoşaf ve kavunda vardı tabi sarma annemdendi :KK70:

En basitinden fırın ya da soslu kremalı falan tavuk + pilav(hangisini güzel yapıyorsanız pirinç ya da bulgur) ya da fırında köfte patates (pürede olur) + pilav ekstradan bir börek güzel yaptığınız bir çorba hafif bir tatlı zaten sizi kurtarır çokta bir şey yenmiyor :cool:

ben de pazar günü için davet vereceğim menümü paylaşayım belki fikir olur. bu arada ben de ilk kez yemekli misafir ağırlayacağım.:KK73:
tandır çorbası
islim kebabı
melek pilavı (arpa şehriye pilavı)
fırında baget patates
fırınlanmış biber dolması
barbunya pilaki
kıbrıs tatlısı
cacık, salata, meyve:kk77::hamarat:

Benimde 15 kişilik bir iftar davetim var ana yemek olarak karnıyarık ya da islim kebabı düşünüyorum yanına pilav ortaya kuru patlıcan biber dolması salata cacık hoşaf ve çorba olarak ezogelin.

Adi gozunuzu korkutmasin yapilisi kolay. Patlicanli maklube. Harika bir yemek. Yapmak isterseniz tarifini yazarim. Yanina zeytinyagli fasulye. Ya da seviyorlarsa zeytinyagli enginar. Corba olarak tavuksuyuna tavuklu sebzeli corba yapabilirsiniz icine birazda tel sehriye. Yine yapmak isterseniz tarifini yazarim.
Maklubenin yanina yogurtlu seyler cok yakisiyor cacik haydari ya da yogurtlu semiz otu salatasi yapabilirsiniz. Ortaya birde karisik salata.
Tatli olarak basit ama lezzetli muhallebili kemalpasa yapabilirsiniz. Ya da gullac. Gullaci paketin ustundeki tarife gore yaparsaniz cok guzel oluyor ben gul suyu sevmeyenlerdenim guls uyu koymadan yapiyorum. Sevmeyen olabilir diye verilen olcunun yarisi kadar da kullanabilirsiniz. Yanina bir de 3 renk borek yaparsiniz hem kolay hemde gorseli sahane oluyor.

Tatlini hazir al. Onlar da büyük ihtimal güllaç bişey getirirler zaten. Mercimek çorbası köfteli sebzeli güveç pirinç pilavi orraya bi salata yaza denk gelmesi avantaj meyvelerden yararlan ortaya karpuz kavun Ohhh oldu bitti

Ramazanda, iftara misafir ağırlamak çok güzel. Gitmektense ağırlamayı seviyorum. Yemek hazırlamak eğlenceli.

Canım dün de benim kayınvalidemler bizdeydi.
Menüm çok da zorlayıcı değildi sarma hariç. Sarmayı bir gün önceden sardım hayatta yetişmeZdi.
Mercimek çorbası
Pirinç Pilavı
Güveç
Salata
Beşamel soslu tavuklu börek
Yaprak sarması
Tatlı olarak da muhallebili Kemalpaşa tatlısı. Çok pratik ve hafif bir tatlı. Üzerini de çikolata ssosuyla süsleyip öyle servis yaptım.

mercimek ya da tarhana çorbası en kolayı ve lezizi. ana yemek olarak kavurma da leziz doyurucu ve de kolay. bunun yanında şehriyeli pilav iyi olur. yeşil fasulye ya da taze barbunya da yan yemek olarak masaya koyarsın. salata, cacık yapıp hazır tatlı ve hazır su böreği de alabilirsin. 2.öneri olarak da kavurma yerine evde iç malzemelerini hazırlayıp fırında pide vs. yaptırabilirsin müthiş rahatlık.

Mercimek çorbası
Sebzeli rosto köfte ( ardanın mutfağından tarifini alabilirsin. Hem çok kolay, hem de ağır yemek gibi sunumu)
Pilav
Salata
Bir kaç çeşit meze ( hazır alabilirsin)
Tatlı da sütlü ya da meyveli olsun. Ferah ferah iyi gider.
Allah kabul etsin.

hafta sonu bizde şu menüyü yapacağız
fırında patates köfte
taze fasulye
ezogelin çorba
pilav
yoğurtlu semizotu salatası
közlenmiş patlıcan salatası
tatlı olarak da muhallebili kadayıf
belki fikir olur size de

Tarhana,etli Kuru fasulye yada nohut,fırında kıymalı patlıcan oturtma,pirinç pilavı,semiz otu salatası tabi içinde değişik malzemesi olan tavuk közlenmiş kırmızı biber doğrayıp yeniliyor,istersen mezede yapabilirsin,tabiki börek, istediğin tatlı hazır al yada güllaç.su bardak sürahi masa sandalye falan filan:))))

Eger pek yetenekli degilsen corbada sehriye yada mercimek sec pilavda bulguru tercih et pirinc tuttu tutmadi stresi olmaz. Ana yemk olark tavuklu seyler sec. Bir normal yesillik salata yap birde nohut salatasi yap. Konserve nohut konserve misir yesil sogan konserve kirmizi biber maydonoz yag tuz limon oh mis pratik. Birde haziryufkafan patatesli börek sar firina ver yeter

Mercimek corbasi
Kiremitte kofte (kiremit kaplara kofteleri koyuyorum uzerine domatesli sos biraz sarimsak firina veriyorum cikmasina bir kac dakika kala birer dilim kasar peyniri hem gosterisli hem kolay oluyor)
Pirinc pilavi
Salata
Sigara boregi
Hurma
Bir tabaga da peynir salam zeytin hazirlayin.
Tatli olarak da dr oetker in trilecesi guzel ve yapilisi pratik tavsiy ederim

Sütlü domates çorbası uzerine kaşar rendelersiniz (tam mevsimidir)
Firinda bütün tavuk soslayip aralarina sarımsak kesip koyun
Bulgur yada pirinç pilavı
Etli bezelye yemeği
Salata
Karpuz
Bide semizotu salatasi yapin Yoğurtlu meze olarak
Tatli olarakta Güllaç yapin hem pratik hem hafif hemde cok lezzetli
( listeledigim yemekler acaip kolay )

Pazar günü ilk kez eşimin ailesini iftarda ağırlayacağım. Daha önce çay kahve yanına ufak ikramlıklar yapmışlığım var. Ayrı ayrı yemeğe kalmışıkları da var ama iftarda daha özenli olmak istiyorum, hepsi oruçlu olacaklar bir de malum. Mutfak konusunda çok beceriksizim. Bana basit ama leziz, pratik bir iftar menüsü oluşturabilir misiniz hanımlar? :) 5 kişi olacaklar. Bir ihtimal 7 de olabilir. 2 de biz. Bir de, dikkat etmemi tavsiye edeceğiniz noktalar var mı?
Ve buna rağmen yüreklilikle ağırlamak istiyorsunuz çok büyük bir yüreğiniz var öncelikle bizim gelinden sonra bu tür şeyleri düşünebilen insanları görünce şanssızlığımıza bir kere daha üzüldüm.Neyse hayırlı iftarlar olsun.Iftar menüsü genelde az ve bol çeşitli olmalı.Pratik bir çorba ve firinda poşetli sebzeli tavuk yanına pilav mükemmel olur bir de cacık en pratiğinden:) Tatlı olarak da hazır pasta keki ve kremsantili bir pasta arasına meyve hem pratik hem göz doldurur :)

Back
X