İlk kez iftara misafir

Ben yemeklere karısmıyorum ama salatanız, karpuzunuz , cacık , yogurtlu sarımsaklı semız otu mesela cok ferah bu tarz seylerını az az cok tutun derım
ayrıca onlar sızın aılenız
Bır corba , et kavurma pılav bıle yeter yakınlar yanı kırk kat el degıller sakın 10 seceneklı bır yemek yapmayın
Nasıl gıderse oyle devam eder

Ben eşimin ailesini ilk iftara alınca şov yapmıştım resmen ben de evlendikten sonra mutfağa girmiş biriyim. Eltime kapak olsun isteyip abartmıştım.
Sultan kebabı
Z.yağlı barbunya
Havuçlu meze, kabaklı meze,
Salata
Pilav
Makarna salatası
Mercimek çorbası
Mantar dolması
Çiğ köfte
Sarma
Etimek tatlısı
Bunların çoğunu da bi gün önceden yapıp ertesi gün pişmeye hazır hale getirdim. Z yağlıları bi gün önceden yaptım ki öyle daha güzel oluyor

Ben nefis yemek tariflerini indirdim orda herkes menüsünü paylaşmış tarif de vermiş, sevdiğim bir menüyü yapıyorum. Tavuk hiç sevmiyorum o yüzden tavuk yapmam misafire de. Ağır yemekler yaparım ama o dediğim uygulamayı indirin çok güzel menüler var.

Mercimek çorbası yap. Herkes sever. Mercimek çorbasına nane ve kimyon eklersen çok leziz oluyor.

Fırında patatesli, salçalı köfte yapabilirsin. Köfteyi hazır alabilir yada birazcık bayat ekmek içi, kekik, karabiber, tuz, kimyon, sarmısakla kıymayı yoğurup kendin köfte yapabilirsin. Ben maydanozda koyuyorum. Köfteleri parmak gibi şekilkendirip, patateside elma dilimi yap. Bir tepsiye diz. Domatesleri halka halka yap. Malzemelerin üzerine yerleştir. Sivri biberle süsle. zerine bir bardak suya salçalı sos yapıp üzerine gezdir. İster sıvı yağ, İster tereyağından minik parçalar ekle ve İftardan 45 dk önce fırına ver. 200 derecede pişir. Pişme süresi değişir ama. Benim fırınım erken pişiriyor. Birde pilav yap yanına. Cacık, salata. Zeytinyağlı bir şeyde ekleyebilirsin. Biliyorsan sarma yap. Saramıyorsan zeytinyağlı fasulye yapması kolaydır. Tatlı olarak sütlü veya şerbetli tatlılardan birini hazır alabilir veya yapabilirsin. Tarife bağlı kalarak güllaç yapabilirsin mesela. Çok zor değil.
Bütün tabak vs hazır olsun. Peçeteni unutma. İftar sonrası çay ikramı için bardaklarını bir kenarda tepsisiyle hazırla. Tatlı tabağını, çatalını hazır tut.

Namaz kılanlar olur diye, seccade tespih, namaz eteği varsa güzel bir bohçanın içinde, kaç kişinin namaz kılacağını düşünüyorsan o kadar sayıda hazır et. Ben namaz kılmıyorum ama misafir gelecekse telaşa düşmemek için bir bohça içinde hepsi hazır bekler. Buna çok mutlu oluyorlar.

Banyoya iki havlu as, kalabalık olunca çok çabuk ıslanıyor çünkü.

Ben misafir ağırlarken çeşitte aşırıya kaçmayı sevmem. Ölçülü ve yeterli olması en güzeli. Hem israf olmaz. Çorba, ana yemek, salata, tatlı ve bir zeytinyağlı yemek yeterli. Bazı ağırlandığım yerlerde. Çok çeşit çıkartıyorlar. Etli bir tencere yemeği. Sonra kuru fasulye, yanında tepsi yemeği. Birden fazla tatlı çeşidi vs. Bu bana aşırılık ve görgüsüzlük geliyor. Hele de dünyada bu kadar karnını doyuramadığımız aç varken, bizim ölçüyü kaçırmamız hoş değil.

Benim aklıma gelenler bunlar. Size kolay gelsin.

İftara misafirim var, fırında tavuk yaptım ama altına dizdiğim yuvarlak patatesler resmen haşlanmış ve hamur olmuş. Kızartayım da tavuk piştikten sonra üstüne dökeyim dedim patatesleri, ona da üşendim, o da böyle oldu :KK64: Fırında tavuk çok kolay diyorlar bakın, onu bile beceremedim. Cıngıl cıngıl su oldu sadece çok az sos koymama rağmen. Öbür yemeğim kurtarıcıdır, kızarmış patlıcan ve biberler fırın tepsisine, üstüne kuşbaşı et, salça sos ve yallah fırına. Bunu yapabilirsiniz mesela siz de. Yarmalı, yeşil mercimekli yoğurt çorbası, pilav ve salata da var. Yoğurtlu çorba güzel olur bence.

Fırında tavuk patates en sevdiğim yemek :) Naçizane tavsiyelerimi söylemek isterim ; Patatesleri elma dilim yapıp tavuğun aralarına serpin çok ince olmasın ama, tavuk pişene kadar o da pişiyor ve kızarmaya başlıyor daha güzel oluyor. Sosuna su koydunuz mu? koymadıysanız tavuk sulanıyor ama suyunu da çekene kızarana kadar pişirmeniz gerekiyor. Su koyuyorsanız sosuna bence koymayın. Ve fırında iyice pişmeli tavuk 200 derece de 1 saatten fazla tutuyorum ben ancak lokum gibi pişiyor.

Pazar günü ilk kez eşimin ailesini iftarda ağırlayacağım. Daha önce çay kahve yanına ufak ikramlıklar yapmışlığım var. Ayrı ayrı yemeğe kalmışıkları da var ama iftarda daha özenli olmak istiyorum, hepsi oruçlu olacaklar bir de malum. Mutfak konusunda çok beceriksizim. Bana basit ama leziz, pratik bir iftar menüsü oluşturabilir misiniz hanımlar? :) 5 kişi olacaklar. Bir ihtimal 7 de olabilir. 2 de biz. Bir de, dikkat etmemi tavsiye edeceğiniz noktalar var mı?

Em kolay yemek fırında tavuk patates. Ve kalabalık sofraların kurtarıcısı kesinlikle. Yanına 3er tane de köfte kızartıp koyabilirsiniz tabaklara. Mercimek çorbası, tabakta pilav patates tavuk köfte, ortaya semizotu salatası, mantar sote, hurma,meyve koyabilirsiniz. Birde hazır tatlı alın yeterlidir.

bol etli türlü fırında

sebzeli prinç pilavı ,

yanına iki çeşit meze bir lokantadan satın al

cacık ,

tatlı al trıleçe çok guzel oluyor , kahve çay

Fırında tavuk patates en sevdiğim yemek :) Naçizane tavsiyelerimi söylemek isterim ; Patatesleri elma dilim yapıp tavuğun aralarına serpin çok ince olmasın ama, tavuk pişene kadar o da pişiyor ve kızarmaya başlıyor daha güzel oluyor. Sosuna su koydunuz mu? koymadıysanız tavuk sulanıyor ama suyunu da çekene kızarana kadar pişirmeniz gerekiyor. Su koyuyorsanız sosuna bence koymayın. Ve fırında iyice pişmeli tavuk 200 derece de 1 saatten fazla tutuyorum ben ancak lokum gibi pişiyor.

Aynen 200 derecede 1 saati geçti, çıkardım şimdi pişmiş gibi duruyor bakalım. Valla tavuk suyunu bırakır zaten diye su koymadım ama salçayı açmak için mecburen koydum tabii. Hep taştı, fırına damladı tepsiden, çıkarınca da bir kaseye yakın su alıp döktüm lavaboya valla.

P_20170607_164743.webp

Altında haşlanmış patates var :/

İftara misafirim var, fırında tavuk yaptım ama altına dizdiğim yuvarlak patatesler resmen haşlanmış ve hamur olmuş. Kızartayım da tavuk piştikten sonra üstüne dökeyim dedim patatesleri, ona da üşendim, o da böyle oldu :KK64: Fırında tavuk çok kolay diyorlar bakın, onu bile beceremedim. Cıngıl cıngıl su oldu sadece çok az sos koymama rağmen. Öbür yemeğim kurtarıcıdır, kızarmış patlıcan ve biberler fırın tepsisine, üstüne kuşbaşı et, salça sos ve yallah fırına. Bunu yapabilirsiniz mesela siz de. Yarmalı, yeşil mercimekli yoğurt çorbası, pilav ve salata da var. Yoğurtlu çorba güzel olur bence.
Patatesler ince olmustur elma dilim gibi olmaliydi :) olsun tavuk duruyor en azindan patatesi olmasada olur :D

Eki Görüntüle 2005920

Altında haşlanmış patates var :/

Bunları fırın poşetine atıp denesenize bir gün, aynen bu şekilde bagetleri baharatlı salçalı zeytinyağlı bir sosla marine edip atın. Ayrı bir poşete de patatesleri atın, çok güzel olur. Benim de tek bildiğim yemek bu herkese bunu satıyorum. :KK53:

En kolay yemek fırında tavuk güzelce soslayın 1 er çay kaşığı tuz kekik kimyon pul biber k. Biber. 1 kaşık yoğurt Yarım kaşık salça 2 3 kaşık sıvı yağ ile harmanla tepsiye dök üzerinde 1 bardak su gezdir. 1 saat pişir.
Nohut ısla 1 gece önceden içine 1 kaşık karbonat atarsan yumuşacık pişer. Pilav salata (mısırlı) tatlı karpuz. Közlenmiş kapya biber konserve ya da közlenmiş patlıcan ortaya koy yoğurtla yeter.

Ben haftasonu atlattım onu.

Erişteli yeşil mercimek çorbası
Pilav
Fırın poşetinde bir güzel baharatlı Sebzeli tavuk
Ali nazik kebabı
Salata

Tatlı yapamadım ama zaman yetmedi:KK22:

Ali nazik çok kolay ve lezzetli ama öneririm.

Mercimek çorbası.( Havuçlu patatesli soğanlı)
Karnıyarık (bol kiymali)
Pilav
Komposto,ayran ve ya limonata.
Karnıyarıgin yanına koymalik börek (hazır alın ısıtın)
Havuç tarator (çok basit)
Hazır küçük tabaklara koymalik çiğköfte (altına marul yanına limon vs.)
Turşu
Salata(domates biber maydanoz salatalık nar ekşili yapın)
Ve en son bu yemeklerin üstüne sütlü tatli ( tavuk göğsü,çok basit 1 gece önceden yapıp dinlendirin.
Çayın yanına kuruyemiş kuru meyve
En son taze mevsim meyveleri.
Haydi kolay gelsin,hepsi çok kolay.

Back
X