İlk kez iftara misafir

ELinize sağlık gayet güzel görünüyor. Ben sosu şöyle yapıyorum suya hiç gerek kalmıyor. Salça yoğurt z.yağı baharatlar. Yoğurt sulu olduğu için bide zeytin yağı sayesinde salçada açılmış oluyor.

Teşekkürler. Bir şekilde atlattık bakalım akşam. Güzel soslamışsınız siz de, tam mangal sosu olmuş. Yoğurtla yapayım bari bir daha.

Erişteli yeşil mercimek çorbasına bayılırım. Epeydir yapmamıştım. İyiki hatırlattınız.

Ya ben de çok seviyorum ve uzun zamandır yapayım, yapayım diyorum ama ev eriştem yok. Eğer hazır erişte alıyorsanız hangi markanınki güzeldir? Güzel bir tane bulamadım da, oba almıştım berbattı.

Bunları fırın poşetine atıp denesenize bir gün, aynen bu şekilde bagetleri baharatlı salçalı zeytinyağlı bir sosla marine edip atın. Ayrı bir poşete de patatesleri atın, çok güzel olur. Benim de tek bildiğim yemek bu herkese bunu satıyorum. :KK53:

Fırın poşetinde yapıyorum da eşim yemiyor, naylonda tavuk mu yaptın diyor :skandal:
Halbuki daha güzel pişiyor. Ben de herkese bunu satarım, risksiz yemeğim, canım benim :KK200::halay:

P_20170607_180736.webp

Pazar günü ilk kez eşimin ailesini iftarda ağırlayacağım. Daha önce çay kahve yanına ufak ikramlıklar yapmışlığım var. Ayrı ayrı yemeğe kalmışıkları da var ama iftarda daha özenli olmak istiyorum, hepsi oruçlu olacaklar bir de malum. Mutfak konusunda çok beceriksizim. Bana basit ama leziz, pratik bir iftar menüsü oluşturabilir misiniz hanımlar? :) 5 kişi olacaklar. Bir ihtimal 7 de olabilir. 2 de biz. Bir de, dikkat etmemi tavsiye edeceğiniz noktalar var mı?
mercimek çorbası , et sote, pilav, zeytınyaglı olarak barbunya, ortaya salata, tatlı olarak şekerpare mumkunse bır gun onceden yapın tatlıyı, sofraya tursu -yogurt-hurma-zeytın falanda koyun , yanına da ıcecek ayarlayın tamamdır ;)

Canım maşallah sadeliğe şaşırdım afiyet olsun Allah kabul etsin de
Ben çok iştahlı bir insan olmama rağmen iftarda 3 çeşidi zor yiyorum.
Günaydın.
Benim de iftarım çorba ve kahvaltılıktır.
Ama kalabalık ve iştahlı misafirlerimiz vardı.
Onları doyurmak ve mutlu etmek istedik sadece.

bende geçtiğimiz haftasonu biz dahil 12 kişilik misafir ağırladım

benüm menüm belki fikir olabilir

mercimek çorbası
fırında köfte pilav
kuru fasulye
közlenmiş patlıcan salatası
borani
sarma
çoban salata
şam tatlısı

kesinlikle tatlınızı şerbetli düşünüyorsanız bir gün önceden yapın dinlenince daha güzel oluyor

zeytinyağlı yemek fikriniz varsa taze fasulye vs. gibi onuda bir gün önceden yapın derim

Ya ben de çok seviyorum ve uzun zamandır yapayım, yapayım diyorum ama ev eriştem yok. Eğer hazır erişte alıyorsanız hangi markanınki güzeldir? Güzel bir tane bulamadım da, oba almıştım berbattı.
Hayır hazır değil kendim yapıyorum. 1 adet yumurta ve aldığı kadar unu yoğurıyorum. Hamuru merdaneyle açıp şeritler halinde kesiyorum. Oldu sana erişte.

Yazdıklarınızı görünce şaşırdım. Haftasonu misafirim geldi benim menumu yazMissiniz.
Kaşarlı domates çorbası
Et sote
Pirinç pilavı
Fırında kabuklu patates
Pacanga böreği
Cacık
Salata
Bisküvili pudingli pasta
Ne hoş, Çok severek yaptığım yemekler, demekki damak zevkimiz uyuyor canım.
Hayırlı ramazanlar diliyorum sana

Hafta sonu kv ve eşimin annanesi-dedesi ilk defa yemeğe gelecekler

Mercimek çorbası
İzmir köfte veya kürdan kebabı-pilav
İçli köfte ( annem yapmıştı tabi ki :anne: )
Köz kırmızı biber salatası- mevsim salatası
Haşhaşlı tatlı yapmayı düşünüyorum :hamarat:

Biz de gecen cuma 3 bebek 11 yetiskin agirladik cok guzel gecti
Sebze corbasi/ yogurt corbasi ( yogurt seven sebze sevmiyor sebze seven de yogurt sevmiyor mecburen iki corba yaptim)
Firinda patates kofte
Pirinc pilavi
Su boregi
Kozlenmis biber salatasi
Rus salatasi
Ortaya hurma,jambon,cig kofte
Cacik
Mevsim salata
Tatli olarak hazir tulumba,fistikli sarma ve cikolatali hindistancevizi toplari
Uzerine cay meyve

oo en sevdıgım konu,geçen ctesi 12 kişi vardı..bu cteside 10 kişi gelecek..
gecen hafta yaptıklarım..
ezogelın corbası
karısık kızartma
havuc tarator
sosyete mantısı
çıtır paneli tavuk kızartma
yogurtlu mor lahana salatası
çoban salata ve yeşillik salata
ana yemekte hasanpaşa köfte ve şehriyeli pilav
tatlı olarakta hira tatlısı ve biskuvili pudıng(kolaya kaçtım)

sosyete mantısı,çıtır tavuk parçaları ve köfte çok tuttu kızlar..
fırında patates köfteden sıkıldıysanız püreli hasanpaşayıda deneyin derim..
bide köftenızı yogururken su koyuyosanız mutlaka buz gibi su olmalı ve az karbonat ve irmiği unutmayın..acaip fark katıyor

Tarif isterseniz mesaj atarsiniz hepsi çok pratik

Mercimek çorba
Fırında tavuk şiş
Patatesli patlıcanlı kofteli kurdan kebabı
Pirinç pilavı
Mantı(hazır alırsınız)
Ortaya domates salatası
Yoğurtlu buğday salatasi yada şehriyeli salata
Şekerpare
Muhallebili kadayif\ tavuk gogsu\mozaik pasta\cuplarda muhallebi ve kek kat kat oluyor ya ismini bilmiyorum ondan :-) (keki hazır alıyoruz çok pratik ve çok lezzetli)
Sodalı borek
Karpuz kavun iftariye tabağı
Oldu bitti
Hepsi benim geçen ki misafire yaptığım menu cok pratik ve çok lezzetli

Benim de dün iftara misafirim vardı 12 kişiydik ve yemek yapma konusunda çok deneyimli sayılmam 10 aylık evliyim Menümü yazayım belki size de fikir olur.
Domates çorbası (kaşarını masaya koydum isteyen alır diye )
Domatesli biberli et kavurma
Bulgur pilavı
Patates püresi
Kaşarlı mantar
Cacık
Semizotu salatası
Rus salatası
İftariyelikler
Turşu
Karpuz
Tatlı
Yemeğin ardından kahve yaptım otururken de limonata ikram ettim.

Bend yeni evliyim durum aynı senin gibi.
Ben parmak kebabi çok basit onu pilav salata semizotu yoğurtlu. Un corbaso yapacağım kendi ailem için.

Yanına sutlu irmik tatlısı kek kalibinda
Yarın olacağı için ben şöyle düşündüm. Geceden evi temizleyecegim. Yapabildiğim yemekleri niyetli değilken yapıp tadını tutturmak istiyorum

Pazar günü ilk kez eşimin ailesini iftarda ağırlayacağım. Daha önce çay kahve yanına ufak ikramlıklar yapmışlığım var. Ayrı ayrı yemeğe kalmışıkları da var ama iftarda daha özenli olmak istiyorum, hepsi oruçlu olacaklar bir de malum. Mutfak konusunda çok beceriksizim. Bana basit ama leziz, pratik bir iftar menüsü oluşturabilir misiniz hanımlar? :) 5 kişi olacaklar. Bir ihtimal 7 de olabilir. 2 de biz. Bir de, dikkat etmemi tavsiye edeceğiniz noktalar var mı?
corba pilav salata kesin yao zaten birde yemek olsun ayrica sofrada ortaya koymak icin basit birseyler hazirla daha zengin gorunur canim

Patlıcan kebabı, pirinç pilavı, ezogelin çorbası, salata, acılı ezme yaptım bu akşam. Merak ettim, çok az tavada ızgara tavuk yaptım. Taktım çünkü suyunu salmadan pişirmeye. İrmik helvası yapacağım şimdi benimki istedi.2 kişiyiz sadece ama ben deli gibi yemek yapıyorum. Tarif çok fazla, aklına yatanı yap gitsin. O kadar zengin ki mutfağımız tutturursan hepsini afiyetle yerler stres yapma hiç.

Back
X