Ben de hala acemi sayılırım. Ama istanbulda heryere gidiyorum. E5 e köprüye girdim yani....
Tavsiyem şu; öncelikle diğer insanlara hiç takılma, duyma onları. Trafikte hayvanımsı mahluklar oluyor. Korna basanlar küfredenler el kol hareketi yapanlar olacaktır. Takılma duyma. Bu mahlukların dışındakiler gayet anlayışlı oluyor. Yol veriyorlar vs. Acemiler trafikte hemen belli oluyor zaten. Yanından çekip giderler. Yani şöyle düşün ben acemiyim onlar yılların şoförü bana dikkat etsinler. Başıma bir iş gelir mi diye düşünme çünkü o işler profesyonellerin de başına gelebilir. Bu arada ben anayollarda daha rahat araba kullandiğımi farkettim. Ara yollar cok daha stresli. Hıç korkma basarilar...
Bir de youtube da gülten Kaya direksiyon var. Onu izlemeni tavsiye ederim. Bana çok faydası oldu.
Youtubedan takip ediyorum evet dediğiniz gibi ana yollar daha rahat ara yollar felaket ama ne yazıkki alışmam benm muhitim dik bayır ve ara yol tesekkür ederim Allah yardımcımız olsun bütün kadınlar trafikte basarılı olsun inşallah
Youtubedan takip ediyorum evet dediğiniz gibi ana yollar daha rahat ara yollar felaket ama ne yazıkki alışmam benm muhitim dik bayır ve ara yol tesekkür ederim Allah yardımcımız olsun bütün kadınlar trafikte basarılı olsun inşallah
Selamlar herkese. Ehliyeti yeni aldım sayılır 3 aya yakın zamandır pratik yapıyorm eşimle arabam manuel bu akşam ilk kez tek cıkıcam acıkcası korkuyorum heyecan başladı şimdiden sizden deneyimlenen varmı neler yasadı ne yapmam gerekiyor lütfen yardım. ŞİMDİDEN TESEKÜRLER.
Ben de bugün daha uzak mesafeye gittim.güzel geçti.yollar çok dar maalesef.yorucu bence ..herseye dikkat etmek gerekiyor .şu an zaten arabayla kapının onunden istediğim yere gidebilirim.şükür .kımseye muhtac olmadan.
Park etmek de zorlandığim için tereddütüm var o da pratık yapmak gerekiyor .
Hersey düşünce de bitiyor.fazla stres yapmısım
İlk yalnız çıkacağımda geceden uyku tutmamıştı beni. Alışıyor insan zamanla.
Park sorununu ben şöyle çözdüm.
Camdan kafamı çıkarıyorum, illaki birileri oluyor ‘Abicim bir yardım eder misin şuraya gireyim acemiyim ‘ diyorum. Hele hele etrafta kendi arabaları falan varsa canhıraş bir şekilde park ettiriyorlar
Trafiği okumaya dikkat edin, önünüze değil ileriye bakıp 180 dereceyi tarayın, en az ileriye baktığınız kadar aynalara da hakim olun, nerenizde hangi araç var bilin. Hatta ilk etapta yan aynaya yapıştırılan kör nokta aynalarından edinmek iyi bir fikir olabilir.
Sakin olun, kontrolün sizde olduğunu unutmayın. Yokuşlarda kaldırırken biraz bağırtabilirsiniz ilk etapta, geri kaçacağına bağırsın bir şey olmaz.
Aracınızda yoksa geri görüş kamerası ve park sensörü de tavsiye ederim.
Bende bende. Yapamam edemem dedim adam zorla araba kullanmayi öğretti bana. Sağ olsun iyi ki de ogretti ama bazen halen cok korkuyorum ve cok cok yogun yerlere gitmiyorum
Hayırlı olsun :)
O günleri hatirlamaya çalışayım. :)
- Gereksiz hızlı gitmeyin. Refleksleriniz henüz oturmadı.
- durmak için yapacağınız her frenden önce debriyaja basın, alışana kadar.
- aracınızı şeridinize göre ortalamaya dikkat edin.
- aynalarınızı her zaman kontrol edin. Cisimler aynanın ne kadar içindeyse size o kadar uzaktir.
- gözünüz yol dışında başka bir yere bir-iki saniyeden fazla takılmasın, çünkü baktığınız yere doğru ilerlemeye başlarsınız.
-donuslerde vites dusurmeyi unutmayin - coook kolay, bu da olsun!:)
İlk yalnız çıkacağımda geceden uyku tutmamıştı beni. Alışıyor insan zamanla.
Park sorununu ben şöyle çözdüm.
Camdan kafamı çıkarıyorum, illaki birileri oluyor ‘Abicim bir yardım eder misin şuraya gireyim acemiyim ‘ diyorum. Hele hele etrafta kendi arabaları falan varsa canhıraş bir şekilde park ettiriyorlar