İLK KEZ TEK BAŞIMTRAFİĞE CIKICAM YARDIM

Ben ilk kullandığımda dörtlüleri hep yakarak gidiyordum. Diğer şoförler çok yanaşmıyordu. Manuel olduğu İçin özellikle dik yokuşlarda dörtlüleri yakıyordum, araya mesafe koyuyorlardı. Tavsiye ederim.

Bir de sağdan gidin ve döneceğiniz ya da şerit değiştireceğiniz zaman muhakkak sinyal verin, yol boş olsa bile.

onun dışında araba stop etse, ya da yavaş gittiğinizde arkadan korna çalSalar, ya da bağırsalar bile hiç stres olmayın. Kurtulmak İçin kaçmaya çalışmayın, siz geçebilene kadar beklesinler, hiç sorun değil.

Manuel bilmek avantaj otomatiği her türlü kullanıyorsun zaten. Unutmaman gereken tek şey bence frene basınca o arabanın durduğu. Bunu unutma. Frene basarsan arabayı durdurabilirsin kontrol sende. Buna güven. İlk zamanlar hatalar olur herkes hata yapıyor ama çok dikkatli ol tabi yine.

Arabayı kaldıramadın mesela stop etti. Yolun ortasında kaldın trafiği de tıkadın. Arkadan da kornaya abanıyorlar
Hiiiiiç takma. Asla sallama. Panik olmaya gerek yok.

4lünü yak arabayı çalıştırıp yürüyene kadar kimseyi duyma.

Soforlugume uzun seneler once Manuel aracla baslamis bir usta olarak otomatikten tekrar manuel'e donus, Saray'dan tek odali eve gecmek gibi 1 sey desem yeridir.
Istanbul trafiginde biz hanim soforleri halen sindirememis, kaza yaptirmaya 1 nevi trafikte de siddet uygulamaya devam eden erkek soforumsu sahislara karsi her zaman tetikte olacagimiz icin duz vites aracla kaza riski daha coktur. Cogu kaza yapan surucu, kaza aninda debriyaja basip fren yapmayi unutur.
Istanbul'da hanim soforseniz otomatik arac kullanmak icin imkanlari zorlamak gerekir diye dusunuyorum.
Duz vites, trafik olmayan yollarda keyiflidir. Trafikte, dur kalk'larda insanin sinirini yipratir.
Benim aracim da otomatik ve Hb ama sedan kadar boyutlari, genis Hb sinifinda..Cok 1 fark olmuyor Sedan ile Hb arasinda.
Evet kullanım acısından da zor düz ama trafikte magandalarla daha zor olucak ama yapcak bişi yok imkanım olsa otomat kullanırdım sizide tebrik ediyorum böyle cesaretli kadınları trafikte görmek beni cok gururlandırıyor

Evet kullanım acısından da zor düz ama trafikte magandalarla daha zor olucak ama yapcak bişi yok imkanım olsa otomat kullanırdım sizide tebrik ediyorum böyle cesaretli kadınları trafikte görmek beni cok gururlandırıyor
Tesekkur ederim..💐💐Ilk ciktigimda da cesaretliydim ben cunku direksiyon egitmenim cok disa donuk 1 hanimdi :) Ondan cok sey ogrendim. Esim de ayni cesaretle bana hep atak 1 sekilde kullanmayi tabiri caizse dikte etti.
Zamanla zaten hic 1 seyi takmamayi ogreniyorsunuz. Asla urkek davranmayin.
Cam filmi de usta olana kadar cok ise yariyor. Hanim sofor oldugunuzu gormedikleri icin extra'dan slklstlrmaya calismiyorlar.
Zaman gectikten sonra konunuzu guncellediginizi gormek beni sevindirir. Trafikte biz hanimlarin sayisi artmali..Esenlikler..

Kesinlikle cesaretinizi kırmayın ve bu gece çıkacağım dediyseniz bunu ertelemeyin ☺️ İlk defa çıkacağınız için eğer güzergahınızda daha sakin yollar varsa öncelikle oraları tercih edin. Sağ şeridi kullanın, bırakın acelesi olan sizi sollayıp geçsin. Arkanızdan kornaya üst üste basanlara hiç aldırmayın, sakinliğinizi koruyun, duymazlıktan gelin ☺️ İlk başlarda tek çıkmak benim için çok zor olmuştu, nereye gidecek olsam yanıma birini alıyordum, sanki yanımdaki kişiden cesaret alıyordum sanıyordum 😂 ama şimdi yanımda biri olunca rahatsız oluyorum. Tek başına araba sürmenin keyfi bambaşka 🌸

Manuel de öğrendım .zorlandım acıkcası.otomatik aldım rahat ettim.hiç yormayın kendınızı ..otomatik olunca trafiğe daha adapte oluyorsunuz.
Hala ilçe dışı cıkmıyorum.tutukluluk var .araba sürmem de sorun yok ama kendımı güvenim az..hata yapmamak için ugrasıyorum

Soforlugume uzun seneler once Manuel aracla baslamis bir usta olarak otomatikten tekrar manuel'e donus, Saray'dan tek odali eve gecmek gibi 1 sey desem yeridir.
Istanbul trafiginde biz hanim soforleri halen sindirememis, kaza yaptirmaya 1 nevi trafikte de siddet uygulamaya devam eden erkek soforumsu sahislara karsi her zaman tetikte olacagimiz icin duz vites aracla kaza riski daha coktur. Cogu kaza yapan surucu, kaza aninda debriyaja basip fren yapmayi unutur.
Istanbul'da hanim soforseniz otomatik arac kullanmak icin imkanlari zorlamak gerekir diye dusunuyorum.
Duz vites, trafik olmayan yollarda keyiflidir. Trafikte, dur kalk'larda insanin sinirini yipratir.
Benim aracim da otomatik ve Hb ama sedan kadar boyutlari, genis Hb sinifinda..Cok 1 fark olmuyor Sedan ile Hb arasinda.
Evet aslında benim araçta da bir fark yok boyut olarak hatta çoğu sedandan büyük. Otomatik araca tekrar döneceğim fakat önümüzdeki birkaç ay manuel kullanmam ya da hiç araç kullanmamam gerekiyor. Ben de endişe ediyorum açıkçası otomatiğin rahatlığına alıştım, manuel işkenceden başka bi şey değil bence ama şuan elimde sadece manuel sedan var

Kesinlikle cesaretinizi kırmayın ve bu gece çıkacağım dediyseniz bunu ertelemeyin ☺ İlk defa çıkacağınız için eğer güzergahınızda daha sakin yollar varsa öncelikle oraları tercih edin. Sağ şeridi kullanın, bırakın acelesi olan sizi sollayıp geçsin. Arkanızdan kornaya üst üste basanlara hiç aldırmayın, sakinliğinizi koruyun, duymazlıktan gelin ☺ İlk başlarda tek çıkmak benim için çok zor olmuştu, nereye gidecek olsam yanıma birini alıyordum, sanki yanımdaki kişiden cesaret alıyordum sanıyordum 😂 ama şimdi yanımda biri olunca rahatsız oluyorum. Tek başına araba sürmenin keyfi bambaşka 🌸
Harikasız siz bu kıvama nekadar zamanda geldiniz

İse gidene kadar hatim indirdim.Kac tane ayetel kursi okudum bilmiyorum.Arkadaslarim Leblebi yola cikacak anlaşilan hatim indirmeye baslamis diye dalga geciyorlardi artik.Oku ufle oku ufle bende baskasina oyle takilirdim gerci.Hayirli oksun kazasiz belasiz...

3 ay pratikle hayli hayli çıkarsınız . Ben hiç pratik yapmadan çıkmıştım . 😀
Manuel olunca ugrastırdı birde mühitim dar yollar var cok dik bayırlar var haladaha tam değilim ama ilk adımı atmam gerekiyor

İse gidene kadar hatim indirdim.Kac tane ayetel kursi okudum bilmiyorum.Arkadaslarim Leblebi yola cikacak anlaşilan hatim indirmeye baslamis diye dalga geciyorlardi artik.Oku ufle oku ufle bende baskasina oyle takilirdim gerci.Hayirli oksun kazasiz belasiz...
Bende öyle yapıcam bu aksam 😁😁

Harikasız siz bu kıvama nekadar zamanda geldiniz
2 yıldır düzenli araba kullanıyorum ☺️ İlk 1 yıl genelde panik halindeydim, stres olurdum özellikle de araba sürmeyi bilen birileri yanımda olunca sanki her yaptığım yanlışmış gibi gelirdi 😂 hiç unutmam bir keresinde karşı yoldaki benimle alakasız kornayı bile üzerime alınıp ne yaptım ki ya ben demiştim 😂😂

2 yıldır düzenli araba kullanıyorum ☺ İlk 1 yıl genelde panik halindeydim, stres olurdum özellikle de araba sürmeyi bilen birileri yanımda olunca sanki her yaptığım yanlışmış gibi gelirdi 😂 hiç unutmam bir keresinde karşı yoldaki benimle alakasız kornayı bile üzerime alınıp ne yaptım ki ya ben demiştim 😂😂
Ay gözümüzde cok büyütüyoruz bence ondan panik yapıyoruz inşallah bende sizin gibi olurum

Selamlar herkese. Ehliyeti yeni aldım sayılır 3 aya yakın zamandır pratik yapıyorm eşimle arabam manuel bu akşam ilk kez tek cıkıcam acıkcası korkuyorum heyecan başladı şimdiden sizden deneyimlenen varmı neler yasadı ne yapmam gerekiyor lütfen yardım. ŞİMDİDEN TESEKÜRLER.
benim klasik taktiğimdir , sevmediğim birini düşünür "o slk yapıyosa ben de yaparım" der yaparım :D yeteri kadar pratik yapmışsınız hayırlı olsun kazasız belasız gidin.

Back
X